Hirdetés

2024. február 27., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) morhange


morhange
tag

Én a kérdést megfordítanám. Nekem telefon nem kell annyira, kb hetente 1x használom. Bőven elég ha tudja az alap dolgokat.

(#2) Szten Márs válasza morhange (#1) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

+1 Ugyanígy. Telefonálni lehessen vele, de másra kézbe sem venném, alapvetően ragyát kapok a mobiloktól :DDD

(#3) sbazsi


sbazsi
veterán

Nagyon sokmindent ma már el lehet intézni telefonon, de ott még nem tartunk, hogy helyettesítse. És lassabb is, lassabban lehet gépelni.

(#4) Cathfaern válasza sbazsi (#3) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Egy jobb okostelefon nem lasabb egy átlag PC-nél. Gépelni lasabban lehet, de az emberek többsége (munkán kívül) maximum pár sort gépel, arra pedig egy virtuális qwerty billentyűzet is tökéletesen elég (a fél óráig keresgélem a gombot mielőtt megtalálom stílusú gépelésnél még talán gyorsabb is). Én könnyen el tudom képzelni, hogy 5-10 év múlva az asztali számítógépek "mindennapos" felhasználásra háttérbe szorulnak, és a helyüket átveszik a tabletek, okostelefonok. Mert amire az emberek jó része használja őket napi szinten (facebook, e-mail, híreket/időjárást megnézni, stb), arra tökéletesen elég, és akkor lehet a kanapén ülve is, fekve is, magaddal tudod vinni.

(#5) Dany007 válasza Cathfaern (#4) üzenetére


Dany007
veterán

"Én könnyen el tudom képzelni, hogy 5-10 év múlva az asztali számítógépek "mindennapos" felhasználásra háttérbe szorulnak"

Én is ettől félek... :(

"az emberek jó része használja őket napi szinten (facebook, e-mail, híreket/időjárást megnézni, stb), arra tökéletesen elég"

Ez meg a másik "probléma". Hogy az emberek nagyrészének a számítógép = a fészbúkkal, meg az msn-nel, meg az internettel. :(

(#6) Szten Márs válasza Dany007 (#5) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Mondjuk azt nem értem, hogy miért baj, hogy a számítógép sokaknak az msn-el, meg a nettel egyenlő. Az msn is egy kapcsolattartó eszköz, mint a telefon, csak ingyen van. Kommunikációra gyakran még alkalmatlanabb, mint a telefon(bár fene tudja... ez azért nagy szó lenne, mert spec. szerintem a telefon tökéletesen alkalmatlan bármiféle kommunikációra), de mégis, megkönnyíti az életünket, ha nem tudnánk valakivel beszélni a távolság miatt. Az baj, ha az élőben történő találkozások/beszélgetések helyett megy az msn, de ez egy extrém eset.

A net meg alapvetően igen sok dologra alkalmas, kapásból tájékozódásra. Bármiről. Az édesvízi örvényférgek nemi életéről, vagy épp a Subaru boxermotorok felépítéséről, vagy az aktuális távol-keleti helyzetről. Olvashat az ember az érdeklődési körében, persze ésszel, de ezt tudjuk. Aztán alkalmas zenehallgatásra, viccolvasásra, képregények olvasására, akármire. Nem látom, hogy ez baj lenne.

Sokaknak meg egy játékgéppel egyenlő a számítógép. Napiff, akkor azzal mi van? Sokaknak meg egy kütyüvel amit fejlesztgetni kell, csak azért, hogy fejlesztve legyen, mert az a hobbijuk, a kütyüzés vele - ez, számomra felfoghatatlan módon a mobiloknál is megy.

Másoknál az írógépet helyettesíti. Meg az iratszekrényt.

Tulképp mivel is kéne egyenlőnek lenni a számítógépnek, hogy ne legyen "probléma"? :F

(#7) Dany007 válasza Szten Márs (#6) üzenetére


Dany007
veterán

Itt csupán a "csak" szócskán lenne a hangsúly, amit asszem nem írtam bele, nem emeltem ki. Személy szerint nekem nem tetszik csak, hogy manapság már a számítógépet, amit ezer-millió dologra lehetne használni, sok fiatal csak msn-re és hasonlókra használja. Értelmesebb dolgokra aligha. Sokan nem is sejti mennyi minden van még benne.
Inkább csak azt remélem, hogy ez nem fogja rontani a fejlődés menetét.

Persze ez egy kicsit összetettebb. De ma már egy telefonban pl. sokkal 'fontosabb', hogy legyen fészbúk meg youtube kliens, mint mondjuk a hangminőség vagy hasonló funkciók.
Boltba bemegy a kissrác és aszondja az eladónak, hogy skypeolót szeretne venni... :F Aztán egy idő után kiderült, hogy headset-et amivel skype-on keresztül tud beszélgetni az ismerőseivel. Tehát már odáig fajult ez a dolog, hogy az ilyenek (tisztelet a kivételnek) azt se tudja mi az a mikrofonnal ellátott fülhallgató, hanem az skypeoló. (asszem a számtechboltos topicban olvastam ezt)
Szóval nekem az nem tetszik, hogy ezeket a komplex összetett szerkezeteket a mai trendin a trendeknek megfelelő tizenéves fiatalok a végletekig leegyszerűsítik. Miközben fogalmuk sincs róla, hogy mi másra (is) lenne képes. Húgom is csak azért vett laptopot, mert akkor az nagyon trendi volt. Az elmúlt 3 évben egyetlen napra nem hagyta el a szobáját, az íróasztalát. Persze tudom, nekik nincs is szükségük másra...
Szóval ez inkább csak személyes véleményem / észrevételem...

(#8) Ősember válasza Szten Márs (#6) üzenetére


Ősember
őstag

"szerintem a telefon tökéletesen alkalmatlan bármiféle kommunikációra" :DDD

amúgy teljesen buta a kérdés önmagában... a telefon egyetlen igazi előnye, hogy kéznél van akárhol és nem foglal szinte semennyi helyet sem, de netezni azért mégis jobb egy rendes monitoron. meg akár msn-ezni is vagy bármit csinálni.

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#9) tomp


tomp
félisten

Az iromány az én igényeimet vázolja. Nekem tökéletesen elég. Nem játszok pc-n lassan 3éve. Pc-n zenéket, filmeket szoktam leszedni/megnézni, meghallgatni, konvertálni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.