Hirdetés

2024. február 26., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) AllTheBest


AllTheBest
senior tag

Nincs jobb annál, amikor tolni kell a motort, főleg nyáron, régebben velem is megesett párszor :D

Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi 9T 128gb

(#2) Lauda


Lauda
félisten

Ha a probavasarlas rendben van, nem szoktam problemazni. A valosag pedig a legtobb esetben mas, mint amit terjesztenek az emberek. Szeretik kelteni a riadalmat, elvezik ha nagyokat mondanak es retteg a masik a hivatalos szemelyektol.

(#3) alcsa válasza Lauda (#2) üzenetére


alcsa
senior tag

Ha a probavasarlas rendben van, nem szoktam problemazni. A NAV-nal tetszik dolgozni? :)

amugy holnap 4000 napos leszel, ha te is szamon tartod

(#4) Lauda válasza alcsa (#3) üzenetére


Lauda
félisten

Elnezest, csak elgepeles, nem ott dolgozom. ;)

(#5) Bazsesz válasza AllTheBest (#1) üzenetére


Bazsesz
őstag

Most először állt meg alattam. Szerencsére könnyen gurul, szinte egykézzel megy a dolog. De akkor is sok idő...

(#2) Lauda: igen, én is feszt azt hallom, hogy a k×sög NAV így, meg úgy, meg így megb×tak 200-ra ok nélkül, meg úgy feljelentettek. Meg ugye néhánynál a mentalitás, ha már büntetnek, akkor osztani kell nekik az észt, meg átmenni parasztba, mert nem adott blokkot, és volt bőr a képükön megbüntetni őt. Azért is írtam le, mert először voltak nálam, először találkoztam velük, és egyáltalán nem úgy állt a dolog, mint ahogy leírják. Tényleg le a kalappal, nagyon sok hasznos információt kaptam tőlük, több olyat is pl. az online csodával kapcsolatban, ami miatt a jövőben elkerülhetem a büntetést, illetve amiért ha pénz akartak volna ma is megbüntettek volna érte. Helyette szóltak, hogy legközelebb ezt így kell. "Ha a probavasarlas rendben van, nem szoktam problemazni." <- csak nem ellenőr vagy? Ha igen nem irigyellek...

''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein

(#6) alcsa válasza Bazsesz (#5) üzenetére


alcsa
senior tag

lebukott, de kihuzta magat egy "elgepelessel"

;]

[ Szerkesztve ]

(#7) Lauda válasza alcsa (#6) üzenetére


Lauda
félisten

Na kuldjel csak egy adoszamot gyorsan, had nezzunk kicsit korul. ;]

(#8) #56573440 válasza Bazsesz (#5) üzenetére


#56573440
törölt tag

vannak normálisak ott is, meg prosztók. bár ez nem új dolog :DDD sőt sajnos olyannal is találkoztam az előző cégnél akit azzal küldtek ki hogy márpedig fizetni fognak (nem multi de nagy cég, rengeteg számlával, sok visszaigényléssel, stb), beköltöztek egy hétre egy szobába és 8 órában túrták a könyvelést egy hibára vadászva. nem találtak, úgyhogy ráhúztak még egy hetet, találtak valami apróságot, büntettek, elmentek. háborgott is a főnök hogy pffháát miezmár. Ezek bevallottan azért jöttek hogy büntessenek. Jól panaszt is fog tenni. aztán a könyvelő lebeszélte, mert igazából minden rendbe volt papírozva, de szinte semmi nem volt korrekt, úgyhogy ha rászálltak volna akkor ott bedöntik a céget...

(#9) bandon


bandon
tag

Nem rossz cikk...ilyen is van.
A NAV-osok mostanában előszeretettel mennek magánlakásra, magánszemélyhez és hiányolják a számla és nyugtaadási kötelezettséget.
A jegyzőkönyvet olvashatatlanul írják, hogy szakértő kelljen a kibetűzéséhez és alapvető tájékoztatást nem adnak a kötelezettségeidről és jogaidról.

Üdv: bandon

(#10) Bazsesz válasza bandon (#9) üzenetére


Bazsesz
őstag

Ez most kissé megcáfolnám. Ugyanis nekem elmondták az összes jogom, miszerint nincs semmilyen jogom, és hogy ez miért is van így, és alá is íratták velem. Több tájékoztatást kaptam, mint amire kíváncsi voltam, vagy kértem. Én ki tudom olvasni az írásukat, annak ellenére, hogy elég ronda (én rondábban "írok"). Az is lehet, hogy kifogtam egy normális csapatot, de sztem valahol ilyennek kéne lenni az összesnek.

Én normálisan álltam hozzájuk, 100%-ig együtt működtem velük mindenben. Mint fentebb írtam meg is büntethettek volna, de inkább elmondták, hogy mibe tudtak volna belekötni, ha akartak volna. De ez lehet hozzáállás függő is (nálam alap (és nem elvárás!), hogy ha bejön az ügyfél "Jó napot, miben tudok segíteni", vagy ha várni kell egy kicsit "Elnézést, pár perc türelmet kérnék", majd megkérdem, hogy miben tudok segíteni. Nem az, hogy "Helló mit akarsz", meg "várjál már kicsit").

''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein

(#11) bandon válasza Bazsesz (#10) üzenetére


bandon
tag

Szerencsés vagy, hogy ilyen korrekt revizorokat fogtál ki.
A Ket és az Art tv ide vonatkozó passzusait sem ismerik.
Neked mi lett a vége? Amennyiben van kedved írd le (privátban)

Addig is üdv

[ Szerkesztve ]

Üdv: bandon

(#12) vadkörte


vadkörte
addikt

Nemrég kaptunk mi is nyakunkba két revizort. Az illetékeléssel kapcsolatban jöttek, miután kipattant, hogy egy hivatalos személy - nem, nem a munkahelyemen :) - trükközött az illetékbélyegekkel. A két hölgyemény két napon keresztül túrta az aktáinkat, direkt illetékeseket kértek. Hááát. Találtak ezt-azt. :U
Gyakorlatilag majdnem 20 évre visszamenőleg - 1999 óta - hibásan alkalmaztuk az illetéktörvényt. Nem az egyszerű dolgozó hibázott, hanem már eleve rossz utasítás alapján dolgoztak.
Az illetékkezelési szabályzatok alapvetően jók voltak, csak az ezeken alapuló utasítások hibásan mentek át a gyakorlatba. A hibás gyakorlat pedig minden dolgozói generációváltással öröklődött.
"Vigasz", hogy nem csak mi, hanem országosan az egész ágazatunk. Az ügyfeleket viszont nem érte kár. Viszont tényleg normálisan viselkedtek, jelezték mi a hiba és ők sem arra mentek, hogy minden áron bírságoljanak. Ha erre ment volna ki a dolog, az ágazat egész éves költségvetésének kb. 1/3-a elment volna a bírságra.

[ Szerkesztve ]

Üdv. V. Körte

(#13) bagkri01


bagkri01
őstag

Jó ilyet olvasni. Én is felügyelőként dolgozom, a normálisabb típúsból valónak gondolom magam, remélem az ügyfelek is így vélekednek.Persze akinek vaj van a fején az mindig azt gondolja, hogy na már megint itt ez a k.cs.g, pedig kisebb dolgokért csak figyelmeztetni szoktam.
Amúgy nálam így megy egy ellenőrzés:
Bemutatkozom, közlöm honnan jöttem, milyen célből.
Ügyfél tájékoztatása jogairól, kötelességeiről szóban vagy írásban. Közösen végigjárjuk az üzletetet ( kevés alkalmazott esetén van, hogy egyedül hagynak). Ezt követi a szükséges dokumentumok kikérése. Ha ez is meg volt, akkor felveszem a jegyzőkönyvet, amiben csak tényeket, megállapításokat írok le. Ha az ügyfél kéri még fel is olvasom a jegyzőkönyvben leírtakat, de ha találtam szabálytalanságot azt mindenképpen közlöm(nem fogok meglepetés végzéseket, határozatokat küldeni). Ezt követően a jegyzönyvet és annak másolatát aláíratom, utána én is aláírom, bélyegzem, a másolatot pedig ott hagyom. A felmerülő kérdésekre, ezt követően nagyon szívesen válaszolok, sőt ha valamire nem tudom azonnal a választ , megkérem, hogy hívjon fel x nap múlva, addigra utána nézek. Ezt követően megköszönöm a közreműködést és elköszönünk egymástól. Ez persze az ideális eset.

samsungI600>tmobile pulse>nokiaE52>se xperia mini>nexus s>acer liquid gallant duo>JiayuG3>WayteQTalk5H(MIUIbyKelzsoca)>Xiaomi Hongmi 1S>lumia 535>Lenovo A6000>Meizu M2 Note

(#14) Bazsesz válasza bagkri01 (#13) üzenetére


Bazsesz
őstag

Igen, ez így működik ideális esetben. Sajnos - és ezek közé én is beletartozok - sokan nincsenek tisztában az összes szabállyal, rendelettel, követelménnyel (sőt, még valamikor az adott ellenőrző szerv se!), és figyelmeztetés helyett egyből büntetnek. És az 'nyázások minimális része innen ered, a többi meg persze az a bizonyos vaj miatt a fül mögött, vagy pedig azért, mert nevetségesnek tartanak 1-2 szabályt, és tesznek rá magasról. Pl. asszem létra ellenőrzési jegyzőkönyv vezetése vagy valami hasonló a megnevezése. Ha van létra az üzletben, akkor naponta szemrevételezéssel ellenőrizni kell, hogy alkalmas-e a munkavégzésre, és erről jegyzőkönyvet kell írni.
Ismerős állandó jelleggel mondja nekem, hogy most éppen mi a "sláger".

''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.