Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
Ehhez a géphez tuti lesz csatlakoztatható EVF!
Egyrészt ott a csatlakozó a vakusaru alatt, másrészt ez a furán csengő név, GF1.F=Finder
-
FEDman
addikt
Nem tudom elképzelni, hogy rosszabb AF-et rakna ebbe a vázba a Pana, mint a G1/GH1-be.
Így aztán borítékolható, hogy a GF1 veri majd AF-ben az E-P1-et.
De emiatt nem aggódnék a helyedben, az AF nem minden és az E-P1 oldalán is van pár pozitívum.
Szerintem most az E-P1-é a legjobb szenzor + feldolgozó rendszer.
Ott a szenzor stabi, ami a kis finom Leica obikhoz nagyon jól jön!
Ott gyönyörű fémburkolatú váz, amit öröm kézbe venni.
De amit leginkább hiányolok a Panából az az Oly színei! -
FEDman
addikt
Láttam már rengeteg képet E-P1 + Pana 7-14-től és nagyon ütős ez a felállás!!
Az Oly ugyanúgy korrigálja a Pana 7-14 képeit mint a Pana, emiatt nem kell aggódni.De ha már itt tartunk, halkan megjegyezném, hogy azóta több tesztből is kiderült, hogy az Oly két obijait (14-42, 17) is ugyanúgy tervezték, mint a Panákat. Tórzítanak azok is rendesen, csak a váz korrigálja.
-
FEDman
addikt
Sőt, szerintem az összes jelenlegi mFT váznál azonos a szenzor, mégis végeredményt tekintve elég határozott különbségek vannak. És itt most a RAW-okra gondolok!
G1: ő rendelkezik a legmagasabb zajszinttel
GH1: itt kicsit csiszolhattak a RAW előtti szűrésen, mert a magas isos RAW-ja tisztábbak, kevésbé zajosak, viszont iso1600-tól elég csúnyán bandizik
E-P1: a kettő ötvözete, a GH1-hez hasonló alacsony zajszint bandi nélkül
Na ezért mondom, hogy szenzor + feldolgozás terén most az E-P1 a nyerő.
-
FEDman
addikt
Egy dolognak nem örülök. Reméltem, hogy az mFT obik között nem lesz Leica feliratú.
Nem mintha bármi bajom lenne a Leica-val, csak félek, hogy emiatt árazásnál jobban fog majd az a bizonyos ceruza. -
FEDman
addikt
Mindenki az LX3-hoz hasonló felpattanó kisvakut képzel el a képek alapján.
Én nem is tudom, nézem felülről a gépet és a felugró rész igen tekintélyes méretű. Sokkal szélesebb, mint az LX3-on.
Lehet hogy valójában Pana L1 féle hajtogatós megoldása lesz???
Még életemben nem használtam beépített vakut, de egy ilyen megoldást csipáznék! -
FEDman
addikt
Legnagyobb bajom a 4/3-os Leica obikkal, hogy eddig kérdéses volt számomra, ezek a lencsék tényleg Leicák, vagy csak jól sikerült Pana obik átcímkézve, amik így még drágábban adhatók.
Viszont ha ez a macro obi tényleg kijön Leica néven, akkor ez többé nem kérdés, hanem tény. Tény, ugyanis ha visszakeresel, mikor bemutatták ennek a 45-ös macro obinak a makettjét azon még Lumix G felirat szerepelt.
Most meg már ott virít rajta, hogy Leica MACRO-ELMARIT !Ez így nekem nem oké
-
FEDman
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest