Hirdetés

2020. október 21., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) janeszgol


janeszgol
veterán

Éppen muteromnak mondtam, hogy engem teljesen lenyűgöz, de kicsit meg is rémít ez a globális leállás. És kíváncsi vagyok a miértjére, hogy miért állt le minden a világon. A koronavírus duma nem kell, azt meghagyom az ostoba embereknek, ők még a mikulásban is hisznek. Miért. Miért állt le minden? Hiszen akár az influenzától is leállhatna. Hiába van rá védőoltás, talán a tizede, ha igénybe veszi. Voltak fertőzések Afrikából, amiket behoztak Európába is 2010 után, mégsem zárt be minden.

Miért? Meg akartam előzni valamit, vagy éppen oda akarnak terelni? Ki van ebben benne, mely nemzetségek (látszólag mindenki). Engem ez nagyon kíváncsivá tesz.

(#2) Cucuska2 válasza janeszgol (#1) üzenetére


Cucuska2
őstag

Te hülye vagy?

Az influenza nehezebben fertőz, rövidebb ideig lappang, és tizedannyira sem veszélyes.
Ha pedig túlterhelődnek a kórházak, akkor a koronavírus nem 1-2 százalékos. (ezért maradunk otthon)

Forrás (például): [link]

[ Szerkesztve ]

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#3) janeszgol válasza Cucuska2 (#2) üzenetére


janeszgol
veterán

Az te vagy.

[ Szerkesztve ]

(#4) Cucuska2 válasza janeszgol (#3) üzenetére


Cucuska2
őstag

Oké, kérek forrást és indoklást hozzá.
Még képet is raktam neked pedig, hogy ne kelljen olvasnod!

[ Szerkesztve ]

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#5) janeszgol válasza Cucuska2 (#4) üzenetére


janeszgol
veterán

Mihez? Ahhoz hogy influenza is van a világon, és abba is halnak meg? Azt tudom, hogy a korona azért veszélyes, mert rögtön a tüdőt támadja meg, és bőven nincs annyi lélegeztetőgép, mint kellene. Ezért veszélyes.
De hogy teljesen leálljon a világ, ez felkeltette a figyelmem. Nem azt mondom, hogy felesleges intézkedés, mert lehet nem az, hanem a kíváncsiság.

Szerk: ja és arra is kíváncsi vagyok, hogy ha tudták, márpedig tudták mennyire veszélyes, miért nem tiltották meg a határátlépéseket. Miért csak az emberek hőmérsékletét nézegették a reptereken? Amikor Kína karanténba vonult, akkor kellett volna lezárni a határait, és ellenőrzötten átengedni az embereket.

[ Szerkesztve ]

(#6) Cucuska2 válasza janeszgol (#5) üzenetére


Cucuska2
őstag

Tehát szerinted amikor hömpölyög egy 10-20-50-szer halálosabb vírus, mint az influenza, és amire a szakemberek szerint az a legjobb intézkedés, hogy otthon maradunk, akkor érdekes, hogy miért maradunk otthon?

ha tudták, márpedig tudták mennyire veszélyes, miért nem tiltották meg a határátlépéseket.
Mert a politikusaink hülyék, és mert nincsen egészségügyre/intézkedésre pénz és ember. Meg lehet nézni Tajvant ellenpéldának.

[ Szerkesztve ]

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#7) janeszgol válasza Cucuska2 (#6) üzenetére


janeszgol
veterán

Engem csak az érdekel, hogy most leállt a világ. De régebben is voltak járványok, akkor pedig nem ez volt a reakció. Ez a hatodik világjárvány. A megelőzés a cél, de azt sosem gondoltam volna, hogy minden leáll. Persze ha ez kell, ez kell, csak engem ez érdekel.
Bár jobb ez, mint 100 milliók halála, csak nekem az a furcsa, hogy nevetséges módon reagáltak eleinte, lásd repteres példa, aztán most meg platty, minden lezárva.

[ Szerkesztve ]

(#8) t72killer válasza Cucuska2 (#2) üzenetére


t72killer
titán

Nem feltétlen ez a lényeg, nem is kell, hogy emberek haljanak meg. Személyszerint abszolút rühellem az influenzát: ha munkaórák százait/néhol ezreit vagyunk hajlandók évente egy csilivili telefonra áldozni, végülis pár GDP%-ot is invesztálhatnánk az éves 2x2hét takonykór hatékony kivégzésébe. Én a magam részéről fél-1havi fizum erejéig benne lennék egy komplett pl februári leállásban.

A korona kicsit kézzelfoghatóbb indok a(z szvsz túlpörgött, buborékokat fújó) gazdaság pihentetésére, lévén most fogékonyabb a társadalom egy 2%-os halálozási rátára, mint rögtön a Verdun-i vérszivattyú után.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#9) janeszgol válasza t72killer (#8) üzenetére


janeszgol
veterán

En is ebben latom a raciot. Lehet, hogy ezzel a leallassal egy brutalis merteku osszeomlast elozunk meg.

Nekem az a furcsa, hogy mennyire nem vettek komolyan, aztan most villany lekapcs. Trump talalkozott valami elnokkel a veszelyeztetett zonaban, kezfogas, puszi. Majd amikor kerdore vontak, miert nem megy karantenba, elviccelte a dolgot.
Vagy lasd Olaszorszag. Mutattak is, hogy rohannak az utolso vonat utan az emberek. De miert hagytak? Miert ment el az a vonat? Szet is hordtak az egeszet.

Lasd hazankat. Kulfoldiek behoztak a virust, mi meg kiadtuk, hogy akkor minden bezar, minden kollegista menjen haza. De miert? Miert nem volt zarlat? Bar mi talan jol allunk. De 1 honappal ezelott Orban is kezet fogott delegacioban.

Na mindegy. Remelem minel kevesebb halott lesz. Rajtam nem mulik, jobban betartom az eloirasokat, mint a veszelyeztetett korosztaly. Pedig sosem voltam betegeskedo.

[ Szerkesztve ]

(#10) t72killer válasza janeszgol (#9) üzenetére


t72killer
titán

A gazdasági oldalt nézve a nagy felfutásból már érett egy gazdasági válság. Ez egy kontrollált esemény, tudni mikor lesz vége (legrosszabb esetben 1év múlva vakcina, egyébként ha magától végigment kb 6-8hónap és maga a vírus immunizálta az emberiség nagyrészét) - tökéletes alkalom a lufik leeresztéséhez.

És igen, rengeteg "szándékos terjesztésre" utaló viselkedésmintát látni, főleg az olasz-vonalon: a tízfalus kabaré, ahelyett, hogy karanténozták volna Lombardiát pl. Azok után, hogy totál egyértelmű infók voltak Kínából. De az is nevetséges, ahogy €urópa az olaszozó turistákat, vendégmunkásokat nem kezelte. Ennyire hülye szvsz csak szándékosan lehet egy politikai vezetés...

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#11) janeszgol válasza t72killer (#10) üzenetére


janeszgol
veterán

Igazad lehet. Engem a gazdasagi resz is erdekel. Moratorium. Olaszorszag is hamarabb mondott moratoriumot, mint karantent.
Na mindegy, erdekes vilagot elunk. A halottakat sajnalom.
Kozben Trump beszelt, hogy aprilis kozepetol fokozatosan vissza kell venni a zarlatbol.

(#12) CounterBoci válasza janeszgol (#11) üzenetére


CounterBoci
senior tag
LOGOUT blog

Trump nem hülye. Egy teljes leállás miatti válságban többen fognak meghalni, mint a koronától. Ez Európára is igaz. Azért támogatnak mindent, hogy az újraindulás könnyebb legyen, mert az lesz majd a hosszú idő. Hogy aztán megint felfusson a gazdaság, repeat :DDD

(#13) Hieronymus válasza janeszgol (#9) üzenetére


Hieronymus
őstag

"Nekem az a furcsa, hogy mennyire nem vettek komolyan, aztan most villany lekapcs."

Nem hitték el a politikai és gazdasági vezetők a vírusfertőzés kezdetén, hogy ez nem egy influenza járvány.
Ezzel a vírussal nem csak az a baj, hogy több a halálos áldozat. Nagyon gyorsan terjed és a túlélő betegeket is komoly orvosi eszközökkel kell gyógyítani. Nincs elég ember és eszköz hozzá.
a fertőzés veszélyességét nem illetve nem csak a halálozási százalék határozza meg.

Azt, hogy egy beteg meggyi egészségest képest megfertőzni, egy arányszám határozza meg.
Ha ez egynél kisebb szám, akkor mindenki nyugton marad. A kitört járvány beavatkozás nélkül számolja fel önmagát. Hiába magas az elhalálozás aránya, senki sem fog érdekelni. Az orvosok kemény küzdelem mellett hagyják lecsengeni a járványt. A politikusok és gazdasági vezetők bejelentik majd, hatalmas erőforrásokat bevetve leküzdöttük a járványt.
A következő fokozat, nagyjából az ebola. Kell vele foglalkozni, de viszonylag könnyű helyben tartani a fertőzést.
Nem kell attól tartani, hogy letarolja a fejlett világot.
Az influenza vírusok az előre kalkulálható éves veszteséget okoznak, viszonylag alacsony halálozási aránnyal. Igazán nem is az influenzába hallnak bele az emberek. Valami szövődmény viszi el őket.

Itt a koronavírus. Nagy közelítéssel naponta 20%-s növekedéssel képes terjedni. Beavatkozás nélkül 4 naponta duplázódik a betegek száma. Az utolsó négynapos etapban a Föld lakosságának a felét ütné ki a vírus.

Annál a káosznál a mostani leállás sokkal kevesebbe kerül. Ennyi.

„Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

(#14) janeszgol


janeszgol
veterán

Meg megosztok par gondolatot a temaban, es kifogytam. Az emberek evtizedek ota ugy elnek ott ahogy, es azt ettek, amit ma. Miert 2020-ban tort ki ez?
Mashol miert nincs korona?

A masik. Egesz 2019 arrol szolt, hogy jon egy valsag. Jonni fog egy valsag hamarosan. En erre is keszultem agyilag. Erre lett ez. Veletlen?

(#15) janeszgol válasza Hieronymus (#13) üzenetére


janeszgol
veterán

Ez is logikus. Ha ez az igaz, akkor az en elmeletem nem az. Es oszinte leszek inkabb hinnek a tiedben. Jo estet!

(#16) t72killer válasza Hieronymus (#13) üzenetére


t72killer
titán

"Nem hitték el a politikai és gazdasági vezetők a vírusfertőzés kezdetén, hogy ez nem egy influenza járvány."

Úgy, hogy Kínában óriási ribilliót okozott a járvány ez óriási hülyeségi bizonyítvány. Volt idejük felfogni, több hét...

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#17) Samus válasza janeszgol (#14) üzenetére


Samus
addikt

Most fejlődött ki, elvileg természetes úton. Vélhetőleg denevérről került emberre (a denevérek immunrendszerének működése meglehetősen különbözik a miénktől). Tudod, van ez az evolúciós akármi.

Hogy érted, hogy máshol nincs korona? Mármint más bolygón? Lehet, hogy van, csak nem tudunk róla. Elmenni még nem tud. Jelenleg a földön kevés hely van, ahol nincs fertőzés.

[ Szerkesztve ]

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#18) dabadab válasza CounterBoci (#12) üzenetére


dabadab
titán

Trump nem hülye

Ez mondjuk egy nagyon alapos alátámasztást igénylő állítás.
COVID-ügyben egyelőre nagyjából csak folyamatosan saját magának mondott ellent.

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#19) UnA válasza dabadab (#18) üzenetére


UnA
Korrektor
LOGOUT blog

Lehet nem szeretni mert beképzelt és önző, emellett nárcisztikus is, de a hülye az valami más. ;)

(#20) ncc1701 válasza Cucuska2 (#6) üzenetére


ncc1701
addikt

Maradjunk abban, h egyes szakemberek szerint. Más szakemberek, plö hollandoknál, és tán a svédeknél nem látnak okot a gazdaság lekapcsolására. Akinek gyenge az immun rendszere, és idős, az otthon marad önszántából (nem tiltanak, zárnak be semmit), a többit meg hagyják élni. Minél hamarabb túl van rajta a népesség 90%-a, annál hamarabb elhal a vírus terjedése.
Itthon lezárnak mindent, így simán el fogják húzni az otthon maradást akár fél évre. De csak az az ember tud otthon maradni, akinek van pénze kajára. És akármilyen intézkedést hoznak, aki éhes lesz, és nem lesz már pénze, az ki fog menni. És a magyarok 80%-nak még 2 havi pénze sincs tartalékban. Ebből olyan munkanélküliség, válság lehet, h olyan mi még nem láttunk életünkben.

(#21) Fr0z3n


Fr0z3n
őstag

Én élvezem, hogy bárhova nyugodtan eljutok ahova eddig is jártam, csak nincs tömeg. Olcsó az üzemanyag, jobb a levegő, csendes esti sétákra jó az idő, hallani a madarakat. Nekem tetszik ami most van ilyen szempontból. A betegség meg úgyse érint.

(#22) ncc1701 válasza Fr0z3n (#21) üzenetére


ncc1701
addikt

Dettó. Tudok nyugodtan járni konditerembe edzeni, ha az idő végre engedné, akkor tudnék bicajozni, bár a bicajos csapattal már fixáljuk a szombatot.
Muterral telefonon tartom a kapcsolatot, engem a vírus szintén nem érint. Nem tüsszögök senkire, mosom a kezem, kb ennyi. Az időszakos infuenzát sem kapom el, ebből sem lesz bajom, az emberek 80%-án úgy megy át úgyis, h semmi, vagy minimális tünetet okoz. És így, vagy úgy, de ezt a nép 90%-a el fogja kapni. Ahogy torrente mondta, h ha meg kell aszódni, akkor meg kell aszódni.

[ Szerkesztve ]

(#23) t72killer válasza Fr0z3n (#21) üzenetére


t72killer
titán

Már átestél rajta, vagy kaptál védőoltást?

#22: sok sikert. Nagyinak azért ne vidd haza tünetmentes hordozóként se.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#24) ncc1701 válasza t72killer (#23) üzenetére


ncc1701
addikt

Nekem már csak a muterom él. 5m-nél közelebb nem megyek hozzá, nem találkozom idős emberrel. Kocsival járok mindenhova.

(#25) Vladi válasza Cucuska2 (#2) üzenetére


Vladi
nagyúr

"Te hülye vagy?"

"kérek forrást és indoklást hozzá."

Hátömondjuk ahogy beleálltál ebbe a "prábeszédbe"... :U

Egyébként ez egy teljesen jogos felvetés, a koronavírus és a járvány, valamint a hozzá kapcsolódó pánik inkább tünet. Fontosabb kérdés a betegség. Vagy a hibás működés.

"If you dont read the newspapers, you are uninformed. If you do read it, you misinformed." Denzel Washington

(#26) Vladi válasza Fr0z3n (#21) üzenetére


Vladi
nagyúr

Teljsen jogos a felvetés. Ha végetér a balhá, akkor kicsit agyaljunk majd a tapsaztalatokon. Mert sok fontos dolgot van lehetőségünk megtanulni.

Egyik: nem kell 247%-on pörgetni a gazdaságot. Nem kell ennyi vacak az élethez, a kevesebb már rengeteggel több.
Másik: az emberek elkezdenek újra emberként létezni a földön, nem fogyasztóként.

"If you dont read the newspapers, you are uninformed. If you do read it, you misinformed." Denzel Washington

(#27) t72killer válasza ncc1701 (#24) üzenetére


t72killer
titán

:R.

#26: kb ilyenekre gondoltam. Kérdés a társadalmak mennyire döbbennek rá, leginkább USA-ban, ami az egész világ munkatempóját diktálja. Nem véletlen, hogy Trump mielőbb zavarná vissza a népét a mókuskerékbe, nehogy rájöjjenek, hogy máshogy is lehet és a zöldhasún kívül egyéb értékek is vannak az életben.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#28) Fr0z3n válasza t72killer (#23) üzenetére


Fr0z3n
őstag

Nem. Egy gyermekkori gyomor fertőzés maradványa hogy 37,2-37,5 az átlag testhőmérsékletem. 17 éve még egy megfázást se sikerült produkálni azóta.

Meg van még egy oka, de azt nem mondom el, mert már nézték miatta hülyének. 🙄

[ Szerkesztve ]

(#29) Vladi válasza t72killer (#27) üzenetére


Vladi
nagyúr

"ami az egész világ munkatempóját diktálja."
Nahát először azt a paradigmát kéne elfogadni, hogy magunknak diktálunk és nem mások nekünk.

(#28) Fr0z3n:

Nem lehet kikezeltetni?

[ Szerkesztve ]

"If you dont read the newspapers, you are uninformed. If you do read it, you misinformed." Denzel Washington

(#30) Fr0z3n válasza ncc1701 (#22) üzenetére


Fr0z3n
őstag

Bocsánat, hogy dupla, de Torrente helyett jobb Steve Rogers / Amerika kapitány: Ha ütnek, visszaütünk. Ha meghalunk.. kiheverjük

(#29) Egészséges vagyok mint a makk. 16 éves korom óta nálam ez normális.

[ Szerkesztve ]

(#31) t72killer válasza Fr0z3n (#28) üzenetére


t72killer
titán

Ez nem egy influenzavírus, hanem a SARS-al rokon. Melegre nem annyira érzékeny, mint az influenza uis Afrikában és Ausztráliában is terjed. De legyen ezzel is szerencséd:R

#29: Ebben is van valami, csak baromi nehéz az áramlattal (fogyasztói társadalom) szemben úszni. USA-ban konkrétan már a vastagon fizetős EÜ ellátást is megszívod, ha nem állsz bele a tanulszmintazállat, dolgozolmintazállat, kereselamennyitkeresel - ciklusba.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#32) Vladi válasza Fr0z3n (#30) üzenetére


Vladi
nagyúr

Akkor ez ilyen szuperimmunk képesség. Irigyellek. :Y
Nekem csak a pálesz maradt, mint természetes immunizáló. :DDD

(#31) t72killer:

A fogyasztói társadalom csak egy mítosz, egy blöff, egy lufi, egy pofon elég ahhoz, hogy kipukkadjon. Az emberek egyre inkább fellázadnak ellene. Én azt látom, hogy már egyre kevésbé az ár.

Van benne valami? Wazze! Ennél azért nagyobb ívű gondolkodó vagoyk. :P

Mindenesetre az emberek már inkább Szabi a péket nézik, ahogy kovászkenyeret süt és azt próbálják utánozni, nem a random celebcsicskayoutuberinfluenszerbarbitakitazértsunáznékdeezissokróla. :DD

[ Szerkesztve ]

"If you dont read the newspapers, you are uninformed. If you do read it, you misinformed." Denzel Washington

(#33) Fehér Farkas válasza Cucuska2 (#2) üzenetére


Fehér Farkas
senior tag

Cucuuuuuuuu. Hát konteók, konteók mindenhol! Nem érteeeeeeeed!

(#34) Cucuska2 válasza Vladi (#25) üzenetére


Cucuska2
őstag

Hát de oda raktam a cikket, a kolléga meg egyszavas válasszal válaszolt, és utána módosította.

Meg most komolyan, egy vitában nem lehet hülyézni?

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#35) Vladi válasza Cucuska2 (#34) üzenetére


Vladi
nagyúr

"Meg most komolyan, egy vitában nem lehet hülyézni?"
De lehet. Mifelénk 6-8 cantos után kisbicska is van, ne foglalkozzál vele. :))

"If you dont read the newspapers, you are uninformed. If you do read it, you misinformed." Denzel Washington

(#36) Elf válasza Vladi (#26) üzenetére


Elf
tag

Jó lenne ezt a leállásos precedenst alkalmazható gyakorlattá emelni.
Amikor mindkét gyerekem itthon feküdt lázasan januárban és a 24-fős osztályból 11-en voltak csak bent jöhetett volna egy 1-2 hetes tanítási szünet. Pontosabban ezt megelőzendő lett volna jó a szünet. Hátha ezentúl lesz erre mód...
HAHA! Majdnem magam is lehittem! :-D
Minden pontosan ugyanúgy fog folyni mint ezelőtt.
Majd lesz az index.hu-n 2021 márciusában szép képekkel illusztrált cikk hogy "Egy éve ilyenkor állt le az ország" és majd mondjuk hogy, jaaa tényleg, már egy éve volt? Hogy repül az idő. Idén hova is megyünk nyaralni? Oda? Áh.... Tavaly is tömeg volt.
És megy tovább a rohanás és a harácsolás.

Ne legyen igazam! :(

(#37) Cucuska2 válasza Vladi (#35) üzenetére


Cucuska2
őstag

De az interneten nem jön bicska!

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#38) Chaser válasza Vladi (#26) üzenetére


Chaser
titán

hihi ( :
szép dolog is a naivság
ma kaptam meg úgy ezredik alkalommal burkoltan hogy hülye vagyok, mert figyelek a fogyasztásra az eszközöknél, nem akarom semminek kinyomni' a szemit, inkább veszek drágábban kevesebbet fogyasztó dolgot
és nem a villanyszámla miatt, az is szám ít, de a sor végén van, első az h így is feszegetjük a határokat, akkor legalább próbáljuk magunkat visszafogni olyan területeken ahol különösebb gondot nem jelent
sajnos az emberek 90-95%-a azzal érvel, hogy de mit számít az hogy az ő gépe x vagy 2x fogyasztást produkál? dejszen' sokkal nagyobb fogyasztók vannak, gyárak ez az amaz
oké, csak amikor 1, 2, 3-4-5 mrd ember gondolkozik így, lehet számolgatni mennyit jelent az "én gépem mit számít" süketség
és végtelenségig lehetne sorolni a példákat
ha ennek vége, újfent nem fog belőle tanulni a nagy emberiség, mert a gdpr és a végtelen hülyeség lesz újra az atyaúristen'...sajnos :)
de! egyszer mindenképp kihalunk ha nem lesz gyökeres változtatás - bár valszeg' már akkor is késő -, ha nem vírus miatt, akkor mert lakhatatlan lesz a sárgolyó áldásos tevékenységeinknek hála

Sony RX100 VI/Mark 6/M6 3 hetes újszerű gép 220e ft - > 702820145

(#39) KISDUCK válasza janeszgol (#15) üzenetére


KISDUCK
őstag

Ajánlom neked a Contagion / Fertőzés című filmet. A filmben fellelhető vírus hasonlít arra amivel most került szembe a világ és talán segít rálátást adni arra hogy ez miért is szopóroller és mégis hogyan szállt fel mindenki erre a szopórollerre. A mostani helyzetben az a legfontosabb hogy redukáljuk az embertársainkkal való kapcsolatot, ha nem tudjuk terjeszteni ezt a jóféle "denevér-pangolin taknyot" akkor hamarabb lezárhatjuk ezt az egészet.

port.hu link
imdb link

(#40) Algieba válasza KISDUCK (#39) üzenetére


Algieba
senior tag
LOGOUT blog

Nem hasonlít. A filmbeli kórokozót a Nipah-vírus alapján alkotta meg a forgatókönyvíró, ami 10-ből 7 embert megöl, vagyis halálosabb mint az új koronavírus. Bár a veszettség, miután megjelentek a tünetek, biztosan halállal végződik. Szerencse, hogy ellene van védőoltás.
De egyelőre semmilyen vírus sem képes igazán veszélyeztetni 7500 milliós populációnkat.
A gazdasági összeomlás rosszabb lesz a járványnál. Egyikre sem voltunk/vagyunk igazán felkészülve.
Ironikus, hogy mindig van rosszabb. Az ökológiai katasztrófát, amit okoztunk, na, amikor az beindul. Visszasírjuk 2020-at.

Az élet egy favicc. Fájdalmas poénja a halál.

(#41) BoB válasza janeszgol (#1) üzenetére


BoB
addikt
LOGOUT blog

Látom ez az új orosz propaganda.

[ Szerkesztve ]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#42) doeeg válasza janeszgol (#9) üzenetére


doeeg
senior tag

"Lasd hazankat. Kulfoldiek behoztak a virust"

Itt azért elmorzsoltam egy halk miaf****t.

Ártunk és ormányunk orbitális szerencséje hogy nem magyar volt az első fertőzött, így lehet mutogatni, de ne kezdjük már mi is ezt, mintha nyilvánvalóan csak külföldi hozhatta volna be.

Pár nap múlva jöttek haza tucatjával a magyar turistabuszok Velencéből (volt ott ismerős, szűrésről, de még csak egy lázmérésről se volt szó se), a sok magyar síelő Ausztriából, a sok kicsimmelolaszba' ficsúr (anyémék hp munkatársa még büszkélkedett is hogy ő ugyan nem megy karanténba, bement rögtön dolgozni, két hete!), és ugye eleve van egy jelentős kínai (de magyar állampolgár) populáció is itthon, akik oda-vissza utazgattak már/még januárban is...

[ Szerkesztve ]

(#43) dabadab válasza Vladi (#26) üzenetére


dabadab
titán

Mert sok fontos dolgot van lehetőségünk megtanulni.

Egyik: nem kell 247%-on pörgetni a gazdaságot

Nekem azért van egy olyan érzésem, hogy egy nagyon erős gazdasági recesszió meg a munkanélküliség megugrása nem pont azt a gondolatot váltja ki a népből, hogy "mennyivel boldogabb így az életünk, nem kell annyira pörgetnia gazdaságot".

DRM is theft

(#44) t72killer válasza doeeg (#42) üzenetére


t72killer
titán

Fogalmazzunk úgy, h az irániak előtt azzal a "rengeteg" kb 100 teszttel rendkívül ügyesen kerülték ki az É-olaszországból hazatérő magyarokat. Így lett aztán az ügyből "renitens külföldi egyetemisták által behurcolt" kór.

#43: a népből, legalábbis azon részéből aki napi 12óra munkával létminimumot hoz össze, nyilván nem. Akinek maradt gondolkodni ideje, azok kicsit átgondolhatnák, hogyan lehetne élhetőbbé tenni a világot. És bizony az a 247% ultragyorsan égeti alattunk a bolygót, kínaiaknál ugyebár a szmog a mostanság kritikus tüdőt... És pici gondolkodással rájöhetnének a döntéshozók, hogy xmillió tüdőrákos vagy épp x-százezer koronás halott többet visz el, mint x% dzsídípí-emelkedés. Hja, és a mostani megmutatja, ha az embereket egészségileg is kizsákmányolják, a GDP is copni fog, jó nagyot.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#45) KISDUCK válasza Algieba (#40) üzenetére


KISDUCK
őstag

Hasonlít. Ázsiából denevérből indult keveredve más állattal és könnyen terjed a halálozásban és a tünetekben különbözik ezért nem ugyan az, de hasonlít.

(#46) UnA válasza dabadab (#43) üzenetére


UnA
Korrektor
LOGOUT blog

Azért mert elhitték, hogy a még több vásárlás okozza a boldogságot.

(#47) dabadab válasza UnA (#46) üzenetére


dabadab
titán

Ez nem tudom, hogy hogy jön ide, de abban elég biztos vagyok, hogy a pár hónap karantén után nem sokan fogják azt mondani, hogy ez így tök jó volt, csináljuk továbbra is így.

DRM is theft

(#48) Chaser válasza KISDUCK (#45) üzenetére


Chaser
titán

kb januárban láttam a filmet, mondtam is a barátomnak ez nagyon ütős, ott van az utolsó pár percben a lényeg
csakis a jelenlegi életmódunk miatt tud elszaporodni egy ilyen kis jószág, ha nem lenne ez a globálisan boldog-boldogtalan mindenhova, eég gyorsan meg lehetne fogni egy ilyet is
no meg ha nem írtanánk erdőket a pénz miatt, nem kényszerülne sok élőlény a területének elhagyására, aminek következményeit max kapisgálják a legnagyobb szakik is

dabadab
itt radikális változtatás kellene a fejekben, a víruska csak egy problémánk a sok közül, csak egy okozat, ami újabb okozatot hoz
első lépés - lenne - mindenre, h felszámoljuk a jelenlegi világrendet
itteni írók közül lezsot kifejezetten értelmesnek tartom, egyszer azt mondta nyugi van, a föld 16mrd embert is el tud tartani
sztem többet is
de!
nem ilyen életvitellel/életmóddal, amikor mindenkinek kell minden IS, és ahol gdpr' az atyaúristen
jelenlegi életvitelünk mellett 4 mrd ember is kuva' sok
persze ez nem fog bekövetkezni, és majd lehet filmekről beszélni h húb+ ez ebben meg abban benne volt

Sony RX100 VI/Mark 6/M6 3 hetes újszerű gép 220e ft - > 702820145

(#49) ncc1701 válasza KISDUCK (#39) üzenetére


ncc1701
addikt

Fail.

Eldönthetjük, hogy hamar vége legyen, vagy hogy sokáig tartson. Jelen helyzet alapján ez simán elhúzható akár 6 hónapra is, mire a népesség 90%-a túl lesz rajta. De le lehetne zongorázni 40-50 nap alatt is. Csak akkor egy év múlva pár %-al kevesebben nevetnének az egészen.

[ Szerkesztve ]

(#50) ncc1701 válasza Vladi (#26) üzenetére


ncc1701
addikt

Az a baj a gazdasággal, h ha az nagyon megy, akkor az emberek elenyésző részének nagyon jó, a többségnek éppen csak picivel jobb. Viszont amikor nagyon nem megy, akkor is az elenyésző résznek picivel rosszabb, de a döntő többségnek viszont rendes kajára, megélhetésre sem fussa. Elég aránytalan a rendszer. Igazából ilyenkor szokott az történni, h felkoncolják a gazdagokat, és elveszik mindenüket.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.