Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Edi77
őstag
Fontos dolog egy telefon hosszabb távú menedzselése is, de én nem emiatt veszek meg egy telót, hanem amiatt, hogy megfeleljen az igényeimnek, tudja azokat a dolgokat, amikre NEKEM van szükségem és nem a Google-nak vagy a gyártónak. A gyártó van értem, vagy én a gyártóért? Nem fizetek egy olyan rendszerért, ami nekem nem felel meg, de a gyártó rám erőlteti a hülyeségeit, akkor inkább váltok. Jelen esetben én sem bánom, hogy nem lesz 5.0 a telónkra, ezenkívül meg ha a Sony ilyen ívben tesz a vásárlól fejére, ám legyen. Én nem sokat veszítek
"Érdemes aszerint élni, amiben hiszel, mert különben előbb-utóbb abban fogsz hinni, ahogy élsz."
-
bubus66
nagyúr
Pontosan ez így van csak arra leszek kíváncsi a a remegők, hogy fognak vonyítana, majd, hogy ez sem megy meg az sem megy az 5.0 alatt.
(#3252) szanitec
Nálunk a kézi rádiók arra voltok, jók, hogy télen nehék legyen a zsebedben mert márt a laktanyától 200 M nem lehet vele beszélni Mikor a MOTOROLA 5 KM hatótávolságot adott meg, hátha ilyen telefonokat csinál mint rádiót akkor nincs mit mondanom.A fecskendőkön lévő, még úgy ahogy elfogadható volt. Utána jöttek ilyn kis japán kütyük azok igen súlyra negyede ható távra (5 KM) duplája, és tudta is.
[ Szerkesztve ]
A Tűzoltók nem hősök, mert a hősök mind halottak. A Tűzoltó olyan ember, mint Te, csak képes oda adni az életét a Te életedért!
-
bubus66
nagyúr
válasz Badboys #3250 üzenetére
(#3250) Badboys
Az xperia E3-nál is lehet telepíteni az SD kártyára Mert a sony feloldotta, na és akkor mi van, ezért az egyért nem remegnék a 5.0-ért enélkül meg vagyok röhögve, a még vannak felhő tárak. Képzeld el a 2.3.xxx mindegyik tudott telepíteni az SD kártyára..
(#3253) szanitec
+1
[ Szerkesztve ]
A Tűzoltók nem hősök, mert a hősök mind halottak. A Tűzoltó olyan ember, mint Te, csak képes oda adni az életét a Te életedért!
-
törölt tag
Nekem abszolult nincs szükségem az SD kártyára való telepítésre. Hibátlanul működik minden.
-
Edi77
őstag
Télleg feloldotta a Google ezt az SD-s korlátozást?
"Érdemes aszerint élni, amiben hiszel, mert különben előbb-utóbb abban fogsz hinni, ahogy élsz."
-
törölt tag
válasz bubus66 #3260 üzenetére
Szerintem nem is fogsz, amíg hivatalosan nem jelenik meg, addig nincs hivatalos leírás sem. Némi kiszivárgott információ alapján csak találgatnak a Kiss Pisták, leírják valami oldalon, vagy blogon, sokan meg elolvassák és rögtön készpénznek veszik.
Például: Még csak most dobták piacra az iPhone 6-ot, az Apple-nél szerintem még tervben sincs iPhone 6s vagy iPhone 7 koncepció, de ha erre rákeresnék a YouTube-on, biztosan találnék olyan videót, ahol bemutatják képekben, hogy majd így fog kinézni.
Na körülbelül ez a véleményem az innen-onnan összeolvasott majd ezt meg azt fogja tudni rendszerekről. Majd ha a Google hivatalos közleményben kiadja, azt fogja tudni, se többet, se kevesebbet.
-
törölt tag
válasz #01993216 #3257 üzenetére
Tudomásul kell venni, hogy a telefon nem számítógép, sem más egyéb...
Fényképezésre a fényképezőgép való, GPS-re a PNA, játékra a konzolok, szerkesztésre meg videózásra a számítógépek. Nem kell csodát várni egy telefontól. A Sony semmivel sem jobb vagy rosszabb, mint a többi. A telefon az elsősorban telefonálásra és üzenetküldésre való. Az okostelefon meg arra, hogy kis mobil változatban hozzáférjünk azokhoz a dolgokhoz, amik elengedhetetlenül fontosak. Ehhez kapunk körülbelül 4-5GB szabad tárhelyet a telefonban, hogy oda telepítsük az alkalmazásainkat, amikkel elérjük a dolgainkat. Nem arra csinálja a gyártó, hogy televágjuk Full HD-s filmekkel, aztán meg nem férnek oda az app-ok.
Kb. 24 alkalmazás van a telefonomon, ebből 4 játék. KitKat-et használok, de még nem szaladtam bele abba a hibába, hogy valami nem működik az SD kártyával.
Ha meg valakinek van ideje egész nap a telefonját nyomkodni, annak arra is van ideje, hogy laptop-ot nyomkodjon helyette. Ott nincs ilyen probléma.Nem hiszem el, hogy normális használat mellett, persze ha valaki arra használja a telefont, amire kitalálta a gyártó, hogy akkor nem elég az a 4-5GB tárhely, SD kártya nélkül is akár. Állítom nekem még legalább 3GB szabad helyem is van ennyi app mellett.
-
Ronam
addikt
Annyian írjátok, hogy jobb volt a 4.3 a telefonra, hogy kíváncsi lettem. Van esetleg valami leírás, hogyan lehet visszarakni a 4.3-at. Ezt csak független telefonnal lehet megcsinálni, vagy szolgáltatóssal is? Ha jól tudom 4.3 alatt működik a root is, ez igaz a zárt BL-es telefonokra is?
-
Edi77
őstag
Fusd át a témaösszefoglalót, abban vannak a leírások. 4.3-on teljes körűen működik a root, nincs vele semmi gond, és szolgáltatóson is vissza lehet állítani egy korábbi szoftot
-
bubus66
nagyúr
Egy pár hsz előbb írtam én is a a box, ha regisztrálsz Sonyról 50GB tárhelyet ad van a mega meg még jó pár akinek kell az oldalamon talál gyűjteményt.
-
Edi77
őstag
válasz bubus66 #3268 üzenetére
Emlékszem rá, nekem 2 éve van 50GB Box tárhelyem, de azt a telók nem kezelik jól, azaz az appja nincs jól megírva, így alig használom, marad a OneDrive, Dropbox és Google Drive
-
balzs12
tag
Sziasztok!!
Nem voltam fenn mostanába de ami itt történt az szégyen ....Ez az update dolog...
Ki az az igen elfuserált (had ne fejezzem be) ember aki azért vesz telefont mert hogy lessz rá frissítés?? Ha nem lesz rá akkor mi van kidobod az ablakon az amúgy hibátlanul működő telefonod vagy mi?? Nem értem... A technika fejlődésével a hülyék száma is emelkedik
Másik dolog ...
A minap a vissza nyíl nem akart rendesen működni ... De csak a kezdőképernyő és az apk "lista"között , kikapcsoltam aztán vissza de semmi ugyan úgy nem ment.. Este kikapcsoltam reggel mikor benyomtam ment ? Mi történhetett !?[ Szerkesztve ]
-
wortz
tag
válasz balzs12 #3274 üzenetére
Na akkor még egyszer.
Illenék szétválasztani két dolgot. Az egyik az, hogy nekem személy szerint nagyon tetszenek az L-ben megjelenő újdonságok (ART, biztonsági fejlesztések, energiatakarékossági funkciók, stb.). Cserébe viszont baromira nem érdekel, hogy nem lehet rootolni, meg hasonlók. Sose csináltam ilyet, nem is akarom gányolni a telót, nem azért veszem, hanem hogy használjam. Ez személyes preferencia, ezen el lehet vitatkozni, hogy kinek szimpi az L, és kinek nem.A másik dolog. Ez egy elvi kérdés. Az M2 Aqua 3 hónapja jelent meg, jelenleg 85 ezer forint körül áron kapható, kvázi egy vadi új modell. Ezért a pénzét, egy Sony-hoz hasonlóan nagy nevű gyártónak illenék legalább egy főverziót frissítésként megadni, mert elvileg ők szokták hangoztatni, hogy "legalább egy éve szoftveres támogatást adnak". Ezt személyesen nekem mondta egy Sony boltos eladó.
Erre most kijön egy vadi új telefon, ami nulla, azaz nulla darab updatet fog megkapni. Az tudjátok, hogy hány hónap szoftveres támogatás? Nulla. Elég egyszerű matek.
Persze lehet mondani, hogy várjam meg a natív Lollipop-os telókat, de azok valószínűleg csak jövőre jönnek, ott is inkább Q1 után várható (tehát mostantól kb fél év), én meg még idén szeretnék telót venni.Nagyjából amúgy az, hogy a Sony csak és kizárólag a Z sorozatra hozza el a frissítést, az kb. azt üzeni "ha nem vagy elég pénzes egy Z-hez, toszunk rád, hiába vetted meg a legújabb telefonunkat."
Ez azért felháborító.Mert az, hogy a tavalyi modellek nem kapják meg az 5.0-t, az egy dolog. Az, hogy az E1-E3 nem kapja meg, még azt is el lehet nézni, mert ruppótlan, belépő modellekről van szó. De az, hogy 100k alatt szóba sem jöhet a terméktámogatás, az tényleg nagyon visszataszító hozzáállás egy majd 100 rugós telefon esetében.
Ennyi erővel már garanciát se adjanak rá, nem igaz?Szóval, hogy kinek mi a véleménye erről, egyéni dolga, de én a magam részéről mélységesen felháborítónak találom. Nem méltó ez a Sonyhoz. Nem csodálom, hogy egyre kevesebben szavaznak nekik bizalmat. Ennyi erővel nyugodtan ki is vonulhatnának a mobil piacról, semmi keresnivalójuk itt ezzel a noname, kínai ratyi hozzáállással.
[ Szerkesztve ]
-
wortz
tag
válasz janeszgol #3281 üzenetére
Nexus 7 után ezt nehéz megszokni.
Szerk: amúgy nem értem, hogy miért nem lehetett megjelentetni az 5.0 megjelenésekor egy fullos hivatalos listát, hogy mi az ami kap, és mi az ami nem kap frissítést. Így most elég bizonytalan a dolog. Mondjuk jön valami új Moto. Ha nem lesz nagy, és ah jó kamerája lesz, akkor inkább azt veszem.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
Azért nem, mert a Google nem tudja garantálni a nem Nexus készülékek frissítéseit. Nesze neked Linux szabadság. A többi gyártó meg útközben eldönti. A világ állítólag programozóhiánytól szenved (már 10-12 éve) és mivel egyre több kell és egyre kevesebben helyezkednek el benne, ez csak rosszabb lesz.
Amúgy a Nexus 7-el semmi gond nincs. Megkapta a frissítseit (nekem is van egy 2012-s modell), a Lollipop csak ráadásként jön. (Gondolom azért, hogy ne maradjon szégyenben se a MS-el, de az Apple-el szemben.)
A legjobb, ha kivársz. A tavaszi készülékek már gyárilag jöhetnek Droid 5-el. (Igaz új Sonyt akkora ne remélj, mert még friss az E3, M2, Z3C, bár ki tudja.)
-
Ronam
addikt
Nem sikerült visszatenni a 4.3-at. A flashtool driverek nem települnek. Valami ötlet esetleg, hogy miért? (Windows 8.1) A mellékelt Windows update is már fenn van.
[ Szerkesztve ]
-
Ronam
addikt
-
Ronam
addikt
válasz #01993216 #3292 üzenetére
Tegnap már kérdeztem, és valaki azt mondta, hogy az összefoglalóban megtalálok mindent. Meg is találtam a leírást, de ez az Exclude TA a flashtools-ban nem egészen világos. XDA-s leírásban pl. szó sincs erről, ezért is kérdezem, hogy aki már csinálta szolgáltatós telefonnal, az bepipálta vagy sem. Nem szeretnék téglát csinálni a telefonból, nem is teljesen világos, hogy ez az Exclude TA opció mit takar.
-
Joezyka
senior tag
válasz Joezyka #3251 üzenetére
valakinek valami ötlete erre?
annyira jutottam, hogy 4.4-ben van az amit bubus66 képeken mutatott, 4.3-ban meg az van amiről raktam fel képet. szóval valaki valami okosat tudna mondani? kezd egyre zavaróbb lenni, hogy folyamat zaklat a frissítés miatt :SHa szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
Joezyka
senior tag
válasz bubus66 #3298 üzenetére
Fel is frissíteném, ha nem olvastam volna itt, hogy sok embernek problémája van vele, belassult tőle a telefon, stb stb stb.
Annyira nem vagyok telefon guru, hogy újra rakjam utána a dolgokat, ha el lenne kehélve. (régi telón csináltam már, bőven sok volt)
Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest