Hirdetés
- Bambanő háza tája
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Asszociációs játék. :)
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Építkezünk 6. rész (2024)
Új hozzászólás Aktív témák
-
diane
tag
válasz -HajTömeg- #10628 üzenetére
Jó neked "hajtömeg" az én telóm 2 hete van kijelző cserén A tiéd gyári garis?
-
diane
tag
válasz -HajTömeg- #10658 üzenetére
Hát én sem veszek többet bolti garanciás telefont az biztos.
Talán megint kiküldetésben van németországban
-
diane
tag
válasz -HajTömeg- #10660 üzenetére
Az az igazság, hogy nem tudom. Az emberke, akivel ez ügyben kommunikálok, csak tőmondatokra képes. Kérdeztem,hogy megérkezett-e hozzájuk a telefon, meglesz-e a kijelző csere, mikor lesz kész, erre azt írta, hogy igen,megérkezett, szervizben van. Na én erre nem is írtam vissza semmit, olyan ideges lettem, aztán hagytam a fenébe. Előbb-utóbb csak kész lesz.
Csak marhára bosszant, hogy máshol megcsinálják pár nap alatt, itt meg az előző is majdnem 4 hétig tartott, bár akkor más problémája volt, amit aztán meg sem javítottak.
A kijelző csere viszont nem tart 2-3 hétig szerintem.Ezért nem veszek többet ilyen garival telefont.
-
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #10776 üzenetére
Mi meg már meg sem lepődünk
A te telefonod az állatorvosi ló tipikus esete.
Szerintem laci laci a falhozvágós akcióval nem tudott annyi hibát okozni a telefonban, mint amennyit a tied mindenféle külső beavatkozás nélkül produkál. Biztos nincs haragosod a vodánál, aki kikeresett egy fejlesztői, félkész példányt neked anno, amikor a telefont vetted?[ Szerkesztve ]
-
Riuko
senior tag
válasz -HajTömeg- #10776 üzenetére
de jó
"A nagy ember azzal mutatja meg nagyságát, hogy miképpen bánik a kicsikkel."
-
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #10779 üzenetére
Én a helyedben erre céget alapítanék. Mindenki elvihetné hozzád a garancia lejárta előtt pár nappal a hibátlan műszaki cikkeit. Ha szerviz által javítható hibát sikerül előidézned benne, akkor X összeget kérsz, ha olyat ami miatt a delikvens használt cuccát újra cserélik, akkor az 2X (ahol x egy tetszőleges nagyságú, méltányos összeg).
-
laci laci
addikt
válasz -HajTömeg- #10789 üzenetére
A csakra....... Küldőm a jó dolgot.....
Xiaomi mi3-4-5-6-8-pro8-9-9t-9tpro,mi note 10,10,10pro,redmi k30/4g,pocof2pro,mi 10 ultra,mi11 ultra,11pro,11t-pro,11 lite 5g,12x,12s
-
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #10795 üzenetére
Esetleg ebben a topikban van tapasztalat mindkettőről. Én egy Kingmax CL6 16GB-os kártyát használok, Transcendet nem ismerem.
-
oncsi
őstag
Kingmax 16GB CL10 van az enyémben és tökéletesen megy. Asszonyéba cs4-es szintén 16-os de Scandisk, az is megy de nagyon érezhető írráskor a sebesség különbség. Olvasásnál mindegy. Gondolom a CL6 is ilyen lehet.
Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
Askformore
senior tag
-
Askformore
senior tag
válasz -HajTömeg- #10803 üzenetére
Nekem is hasonló gondom volt, egészen addig amíg át nem tértem a böngészős facebookozásra
-
benfolds
őstag
válasz -HajTömeg- #10803 üzenetére
ha gépen beállítod, hogy ne kapj értesítést, akkor szerintem nem fogsz kapni. muterom telefonján legalábbis így meg tudtam oldani egy ugyanilyen problémát.
-
benfolds
őstag
szerintem ez a jó vétel
rendeltem már innét és nem volt semmi gond.
egyébként egy ilyet vettem fél éve. nem tudom más 32 gigás class6 kártyákkal hogy van, de ez érezhetően lassabb, mint a 4 gigás class4, amit a telefonhoz adtak.[ Szerkesztve ]
-
bododani
senior tag
válasz -HajTömeg- #10829 üzenetére
Igen, Market volt az első 10 percben, de felfrissült Play-re.
" Mint a vasat a rozsda, úgy emészti az irigyet saját lelke. "
-
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #10829 üzenetére
Pontosítok: amikor az a GB rom megjelent, amit linkeltem, akkor még Market volt a Play. Tehát alapból az van a romban is az első app frissítésig. -
Atawallpa
aktív tag
válasz -HajTömeg- #10983 üzenetére
Megoszthatod a saját netedet vele és wifin csatlakozik hozzád :-D A füles esetén mindenképpen próbáld ki, mert nem mindegyik kompatibilis a Ray-el. (azt hiszem négy pines kell legyen, azaz három műanyag karika legyen a jack dugón )
[ Szerkesztve ]
Sajnos semmit nem tudok elintézni, de bármit meg tudok akadályozni
-
Atawallpa
aktív tag
válasz -HajTömeg- #10986 üzenetére
beállítások, vezeték nélküli és egyéb hálózatoknál a továbbiak, itt a megosztás és hord. csatl. pon. pipáld ki a hordozható wifi hotspotot
alatta a menüben (wifi hotspot beállítása) láthatóvá tudod tenni a csatlakozási jelszót (amit a telefon magától generált), vagy át tudod írni.
Füles: Nem biztos, én nem használok fülest, de máshol a 4 pinest olvastam. Egyszer próbáltam egy másik fülhallgatóval és egy kanyi hang nem ment át a fülembe. De nem biztos hogy csak az a jó. Megoldásként tomy86 linkelt egy 4pin-3pin konvertálót, ami gondolom csak párszáz lehet.[ Szerkesztve ]
Sajnos semmit nem tudok elintézni, de bármit meg tudok akadályozni
-
Knight666
aktív tag
válasz -HajTömeg- #10986 üzenetére
Nem kell 4 érintkezősnek lennie. Minden szabvány 3.5mm-es 3 érintkezős fülhallgatóval működik elvileg. Maximum nem tudja kihajtani, ha valamilyen batár vagy durva az impedanciája. a 4 érintkezőseknél viszont előfordul kompatibilitási probléma, mert kétféle szabvány van. Az egyik a régebbi "Nokia-féle", amit a Ray is támogat, és van az újabb "iPhone-féle", amit a Sony modellek is alkalmaznak. (A kettő között egyébként csak az a különbség, hogy fel van cserélve a mikrofon és a "föld" bekötése.) Létezik átalakító, amivel megoldható a dolog, de elég nehéz beszerezni (legalábbis én még sehol nem láttam itthon).
Na, a lényeg, hogy ha a mikrofonos, felvevőgombos mókára nincs szükséged, akkor téged nem érint a dolog . -
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #10983 üzenetére
Úgy van, ahogy előttem Knight666 írta. Annyival kiegészíteném, hogy létezik átalakító, ha valaki véletlenül egy "iPhone" szabványú fülesbe botlik: egy, Sony gyári átalakító (itt látszik is melyik két érintkező bekötése van felcserélve).
Ha headsetet akarsz, amivel fel tudod venni a hívást vagy léptetni a zenék között, akkor a gyáriból az MH610, 650, 750 biztosan jó a Rayhez is (mind agybadugós), de érdemes kipróbálni, mert pl. az MH750-esnek azt hiszem van 2012-es Xperiákkal kompatibilis verziója MH750c néven.Viber.apk-ra. Nem tudom milyen fájlkezelőt használsz, de a legtöbb el tudja menteni a telepített progikat (root és minden nélkül), amit pl. bt-n átküldhetsz a másik telóra. Vagy Atawallpa megoldása a másik.
[ Szerkesztve ]
-
oncsi
őstag
válasz -HajTömeg- #10999 üzenetére
Te most már tuti el vagy átkozva :-)) Le kéne vágatni a hajad, vagy felkeresni valami rontás levevő embert (TV2-őn éjjel szoktam frászt kapni tőlük) Esetleg eladni, és venni másikat. De jobb ha nem te veszed meg, hanem megveteted mással, nehogy rosszat vegyél
Gyűlölöd? Szerintem érzi.[ Szerkesztve ]
-
Riuko
senior tag
válasz -HajTömeg- #10999 üzenetére
Nem kellene Orosz bunkerben telefonálni, mert ugye a beton árnyékol, a másik,hogy ezek a szemét ruszkik zavarják a mobil hálózatot.
ps.: Mikor jösz haza Ukrajnából?
[ Szerkesztve ]
"A nagy ember azzal mutatja meg nagyságát, hogy miképpen bánik a kicsikkel."
-
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #11008 üzenetére
De csak, mert dúl a rasszizmus. A fekete 3228, a fehér 12590.
"Nem tudod mi lehet nálam ez?"
Olvastam, de nem tudom mitől lehet. Próbáld ki, hogy akkor is csinálja-e, ha a hálózati üzemmódot átállítod "csak GSM"-re! Bár fél óra keresgélést nem indokol az esetleges 3G hiánya.
Másik megoldás, hogy tényleg haza kéne már jönni Csernobilból[ Szerkesztve ]
-
laci laci
addikt
válasz -HajTömeg- #11045 üzenetére
ja ja
Xiaomi mi3-4-5-6-8-pro8-9-9t-9tpro,mi note 10,10,10pro,redmi k30/4g,pocof2pro,mi 10 ultra,mi11 ultra,11pro,11t-pro,11 lite 5g,12x,12s
-
Kicsikatona7
tag
válasz -HajTömeg- #11105 üzenetére
Köszi, szerintem veszek én is egy hátlapot meg egy aksit is, mert furcsa szaga van. Háááátha....
-
válasz -HajTömeg- #11138 üzenetére
Inkább vennél egy iphone-t
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
sebgutkopf
őstag
válasz -HajTömeg- #11138 üzenetére
Illetve egy 3 verzió, ami nekem bevált.
Pár havonta ráeresztek egy progit, amivel a progi cach-ét kigyalulja (nem a felhasználói adatokat az marad). Egy ilyen akciótól visszajön az a tempó, ami egy factory reset után lenne. Eddig mindig javult tőle a készülék válaszideje. -
bododani
senior tag
válasz -HajTömeg- #11146 üzenetére
Én most ezt a cache cleaner-t használom, és még ezt a memória törlést segítő progit. A 2 widgetjét kirakod a főképernyőre,és 1 gombnyomás a cache ürítés és egy gombnyomás a memória ürítés. Ennek a kombóját ajánlom.
[ Szerkesztve ]
-
bododani
senior tag
válasz -HajTömeg- #11150 üzenetére
Őőő...Igazából én sem tudom pontosan. Csak egyszer olvastam hogy picit gyorsabb lett, aztán leszedtem.
Jelszavak és előzmények törlését nem látom. Ha jól tudom a processzornak van cache-je és azt üríti, ezért gyorsabb talán picit a betöltés meg hasonlók, de pontosan nem tudom. Én ezt egy nap egyszer megcsinálom.[ Szerkesztve ]
-
sebgutkopf
őstag
válasz -HajTömeg- #11150 üzenetére
Ahogy a neve is mutatja a gyorsítótárazott adatok kerülnek törlésre. Ez nem azonos a felhasználói adatokkal. Konkrét páldával élve a böngésző cachének az ürítésével az oldalak lementett részeit törlöd, ami a felhasználói adatokat, tehát cookie-kat, jelszavakat, kedvenceket nem érinti.
A programok megnyitáskor a gyorsítótárazott adatokat is betöltik a memóriába, hogy utána a program gyorsabban fusson. Viszont ha túl nagy a gyorsítótár, akkor ezek betöltése sok időt fog igénybe venni és a memóriából is több helyet eszik az app. A cache igazán addig gyorsít, amíg valóban csak a szükséges, gyakran használt dolgok vannak benne. -
laci laci
addikt
válasz -HajTömeg- #11165 üzenetére
És elvileg kettő fóliával van ellátva.
-
diane
tag
Csináltam felvételt, de csak a telefonon látszik, a gépre felrakva nem. Biztos, hogy nem volt csík, tök tiszta volt a kijelző. Csak már kezdtem azt hinni, hogy én vagyok a hülye.
-
benfolds
őstag
csak mondom, hátha nem vetted még észre, hogy visszakerült a viber a megosztási lehetőségek közé a mai frissítés után.
-
oncsi
őstag
válasz -HajTömeg- #11374 üzenetére
Az eredeti kábelével? Már csak azért, mert asszony mini projával (annak a kábelével) az enyém is kontakthibásnak tűnik.
Sőt, minden mini USB kábellal. De az eredeti "könyök" csatis kábellal tökéletes.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #11382 üzenetére
Az hogy harmadjára javíttatod nem jelent semmit. Ne a Cordonhoz (ex-Cirma) vidd, hanem a vodához (ha jól rémlik tőlük vetted), hátha nekik ér annyit egy ügyfél, hogy megcsinálják vagy ráveszik a Cordont, hogy menjen garanciába a javítás.Ha nem garanciális javításként csinálják, akkor az ár dönti el, hogy megéri-e velük javíttatni. Szerintem 3-5 ezer forintért egy átlagos gsm szervizben megcsinálják (feltételezem, hogy csak az usb csatlakozót kell újraforrasztani).
Ja és nem jött újabb frissítés, de ez neked mennyiben számítana?
[ Szerkesztve ]
-
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #11384 üzenetére
Ok. Másik töltőkábellel próbáltad? Hátha nem a telefon csatlakozójával van a gond (bár kicsi az esély).
ICS-el kapcsolatos kérdésemben gondolom érezted az iróniát? Az eddigi tapasztalatok alapján, ami másnál jól fut az nálad nem feltétlenül
-
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #11398 üzenetére
Szerintem jó az utángyártott is. A lényeg, hogy 5V-os legyen és minimum 850mA-es.
Gyárit nem tudom, hogy lehet-e még kapni. Gyáriból az EP750-es jó a Rayhez is a leírása alapján. EP750 árak (érdekes, hogy a T-mobile-nál a legolcsóbb)[ Szerkesztve ]
-
oncsi
őstag
válasz -HajTömeg- #11398 üzenetére
A csati hátulján van két kis "köröm". Ezek ha meggyengülnek, akkor lesz kontakt hibás. A gyári könyök kábelen erősek, és hegyesebb mint az átlagos mini(mikró?)USB. Nekem sem az új gyári mini Pro, sem az X8 eredeti kábele, és a két utángyártott kábel sem vált be. De a saját vastag kábellel tökéletes. Ráadásul a teló aljzata nem trapéz alakú mint ahogy gondolná az ember (x8, miniPro pl. az), viszont a dugó igen. Mindenképp próbáld ki mielőtt veszel másikat.
X8 topikjában többen is írták ezt a hibát, és ott nem igazán javították gariban. :-([ Szerkesztve ]
-
Kicsikatona7
tag
válasz -HajTömeg- #11446 üzenetére
Hát a T-nek az árát megfogja haladni az tuti. Én is csalódtam annyit már a Sony-ba...itt van a ray-em 5. van szervizbe a tablet naponta újraindul bár oda még jön a "javító" frissítés meg a JB-is. Viszont samungot se vennék, nekem az a kijelző már túl színes és zavarja a szemem, az alma meg drágább, mint amennyit ér, a windows op. rendszer nem tetszik telefonon így hát marad a Sony és legalább a 2013 Xperiák jól néznek ki.
Nekem mondjuk a Ray is tetszik, de azért már lassú meg kicsit kicsi, ezért váltanék erre az SP-re.Megvettem az MH1 fülest és még ki se tudtam próbálni a Ray-el
[ Szerkesztve ]
-
Kicsikatona7
tag
válasz -HajTömeg- #11450 üzenetére
1:1-be egy iphone 5-re Tetszik, hogy "távirányító" formájú, mint ahogy a Ray is
Galaxy S4, 8 mag Mire kell ennyi mag?
"négy 1,8 GHz-es órajelen futó Cortex-A15 és ugyanennyi 1,2 GHz-es Cortex-A7" -
-HajTömeg-
őstag
válasz -HajTömeg- #11459 üzenetére
Javítok.
Ahogy nézem az új kábellel egyáltalán nem tölt a teló.
Bedugás után a led ég,de semmi töltés.Alias: Júzer error
-
válasz -HajTömeg- #11466 üzenetére
Hali. Szerintem ne a kábelben keresd a hibát, lehet, hogy a töltőd rossz. Olyannal kellene próbálkoznod, ami minimum 700mA-es töltési áramot ad le. Nekem Hama van, 1000mA-s töltési áramot ad le. Nem volt vele problémám soha. Az autós töltőd szerintem 1000mA-t ad le, azért tudod azzal tölteni. 500mA vagy az alatti töltő biztos, hogy nem jó!
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
válasz -HajTömeg- #11469 üzenetére
A kábelt egyszerű letesztelni, dugd rá laptopra/asztali gépre másolj le/fel pár dolgot, hagyd rajta egy kis ideig, és nézd meg, hogy töltött e az aksin. Wifit, bluetooth-t, ilyesmit kapcsold ki. Ha tölt a kábellel,akkor a kábel jó, a töltő lesz a ludas. De én még mindig a töltőre tippelek. Nincs egy másik ilyen töltő a közelben? Családtagnál, ismerősnél? Esetleg még az is lehet, hogy a töltő is, és a kábel is rossz. De akkor már tényleg peches vagy...
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
Greentea
senior tag
válasz -HajTömeg- #11471 üzenetére
Ez mindenképpen érdekes.
Nekem is ez volt a probléma még anno (1 éve) és kiderült hogy zárlatos volt az akksi.
De ha az autós töltővel feltölti 100 % akkor nincs ötletem, mert nekem kb 80% ig töltődött, bár autós töltővel nem probáltam. -
oncsi
őstag
válasz -HajTömeg- #11465 üzenetére
Ez valami Ray specifikus probléma. Vettem gyári könyök kábelt mert semmi más micro USB-vel nem ment rendesen.
A gyárival meg tökéletes.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
válasz -HajTömeg- #11490 üzenetére
Én most rendeltem meg EZTa dokkolot hozzá. Ha annak a csatijára is ilyen háklis, akkor a saját madzagjával lógatom fel.
-
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #11505 üzenetére
Nem éppen jók a hasonlatok. Pl. az origo és társai nem egy lapkiadó infrastruktúráját használják a cikkeik előállításához, terjesztéséhez. Nem akarok politizálni, úgyhogy nem fejtem ki az észrevételeimet az eddigi kormányok (nemcsak a jelenlegi) gazdaságpolitákájáról (csak új adók ill. adóemelések formájában tudják elképzelni a bevételnövelést). Ezért maradjunk annyiban, hogy egyik cég sem szeretetszolgálat. Ilyenkor gondolkodj úgy, hogy ha neked lenne egy mobilos céged, te mennyire értékelnéd, ha mindenki csak olcsó díjcsomagra fizetne elő és vígan beszélgetne az általad biztosított internetelérhetőségen. Ilyenkor három dolgot tehetnél. Vagy letiltod valahogy ezt a lehetőséget, vagy megemeled az netcsomagok árait (ezzel az is szív, aki nem használja a vibert és társait), vagy a verseny miatt benyeled az itt keletkező veszteséget és más területen behozod (ha tudod).
-
tomy86
addikt
válasz -HajTömeg- #11508 üzenetére
"Menjen el, van másik száz mobilszolgáltató,aki a helyére jön olcsóbban."
Persze, tülekednek ezért a hatalmas és fizetőképes piacért, ahol ráadásul kiszámítható gazdasági környezet várja őket, hetenként változó jog és adószabályokkal. -
benfolds
őstag
válasz -HajTömeg- #11512 üzenetére
még mindig 60 e a telenornál. a másik kettő meg 38 ill. 40. nem mintha a teljesítményükhöz képest ezek olyan jó árak lennének. egybként az ace 2-re és a J-re is lesz jelly bean heteken belül.
-
kk831228
addikt
válasz -HajTömeg- #11459 üzenetére
D
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
oncsi
őstag
válasz -HajTömeg- #11546 üzenetére
És ezeken az "apró" hibákkal, hogy lehet együtt élni? Ha Rootolom, majd törlöm a biztosan nem szükséges programokat, akkor javul a helyzet? Mert nem szeretném a GB vissza tenni. Azzal is vannak bajaim (ott inkább hiányosságok, de nem szeretném a custom ROM-os játékot). ICS-en még eljátszanék vele mielőtt lemondanék róla. Az az igazság, hogy tetszik a teló, és fogalmam sincs mit vennék helyette. ARC S nem jött be. A mérete miatt nem volt időm vele megbarátkozni, így nem tudom, hogy azon az ICS szenved e ennyit. Van egyáltalán aki szerint használható a RAY ICS-el?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest