Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabi__memo
nagyúr
ci slotos tv-t fel lehet upgradelni, ugy hogy ci+-os legyen, vagy ez kizárt?
-
Drakk
tag
Tudtok segíteni, hogy a UE46C7000-s TV ci vagy ci+-os?
Érdekelne a UPC mediacardja, és ott azt olvastam, hogy csak ci+-s TV-t támogatja. Van valakinek tapasztalata erről?Amit most gondolsz, holnapi életedet formálja.
-
Peti13
csendes tag
Sziasztok.
Pár napja vettem egy samsung UE40EH5300-as LED tv-t.
A BD RIP filmeket (melyek kb 1-2 GB méretűek felbontásuk általában : 720x304) lejátssza pendrive-ról, külső USB-s HDD ről gondolkodás nélkül, viszont a minőségük abszolut gáz.
Kb olyan a képminőség mintha analóg csatornán sugárzott filmet néznél.Kérdésem: van-e esetleg valakinek, ilyen típusú tv-je és mi a tapasztalata ebben a témában?
A full HD (1080) és a 720p-s filmeket gyönyörűen játssza, ott tökéletes a kép.
Ez előtt a tv előtt használtam 40C650-et (ez még lcd volt) és 40D6100-at is. Mindkét típus olyan gyönyörű képminőséget produkált még a BD RiP-nél is, hogy majdnem megszólalt. Ez a típus a közelükbe sem ér, pedig újabb széria mindkettőnél.
peti
-
rendesadam
tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy 32-es EH5300-as tévét. Az lenne a problémám, hogy sötét képnél a képernyő közepén van egy nagyobb világos folt, paca. Ez normális jelenség?
Köszi
(Ui: teljesen szemből nem vagy nem igazán látszik, de kicsit is szögből nézve elég feltűnő.)
[ Szerkesztve ]
-
krisznagy
tag
válasz rendesadam #1005 üzenetére
Sziasztok, nekem is ugyanez a problémám, nem rég vettem egy EH5300-as tévét. A kijelzőn lévő folt nekem is ott van...és nagyon idegesítő, hogy új tévé és ilyen jelenséggel találkozik az ember...
Ha bárki bármit tud, kérem jelezze.
üdv
-
Pufu
újonc
Szia!
Lehet, hogy már kaptál rá választ az elmúlt pár hónap során, de ha mégsem:
A TV-d Full HD (1920x1080) felbontású, ennyi pixelt jelenít meg. A készülékkel nincs baj, teljesen "természetes", hogy a kis felbontású filmeket rossz minőségűnek látod.
A hasonlóság is stimmel, írtad, hogy olyan minőségű, mint az analóg adás. Magyarországon a legtöbb csatorna egyelőre SD (720x576) felbontásban sugároz, ez közel áll a BD ill. DVD ripek felbontásához. Mivel ezek kb 720x576 pixelből állnak, a TV panelje meg 1920x1080-ból, hiába nagy felbontású a készülék, ami nincs, azt nem tudja megjeleníteni. Az alacsony felbontást széthúzza a panel teljes területére, ezért látványosabb a minőségkülönbség. Van az a távolság, ahonnan így is jónak tűnne a kép, de ahhoz a százholdas pagonyban kéne laknod.
Ha TV-n szeretnél filmeket nézni, akkor az egyetlen megoldás az, hogy szakítasz a kis fájlméretű, alacsony felbontású műsorokkal, helyettük térj át a 720-as, vagy méginkább az 1080-as felbontásúakra.
Sokan szokták húzni a szájukat, hogy "dehát az mennyivel nagyobb fájlméretet jelent".
Valóban. De megéri!! -
galaxys92
tag
sziasztok lenne egy series 5 led tv és olyna gondd van vele hogy tévézés közben megjelennek a bolti ikonok. hogy mit tud ikonokban a bal szélén a képernyönek. hogy tudom ezt kikapcsolni? nagyon fontos köszi!
üdv D
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Próbálkoztam már ezen kérdésemmel egy másik fórumban, nem jött válasz. Most itt is bepróbálkozom. Tudtok tanácsot adni?
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
BUEJ
újonc
Abban szeretnék segítséget kérni,hogy a tv két szélén nem látni a feliratot.Ezt hol tudom beállítani.A tv UE40EH6030-as jelzésű modell.Köszi a segítséget .
-
Sera26
aktív tag
Sziasztok!
Van egy UE37C6000RW típusú LED tv-nk, ami tökéletesen teszi a dolgát. Semmi értelmét nem látom hogy lecseréljem valami idei modellre, viszont nagyon szeretném internetezésre használni. Milyen kiegészítő "kütyüt" tudtok ajánlani ami lehetővé tenni wifi-n keresztül youtube, facebook vagy akár böngésző használatát?
Ezek a mini androidos pendrive-szerűségek (Mk802) annyira nem szimpatikusak, már csak az android miatt sem. -
pisti0315
tag
Ezt olvastam a kézikönyvében:
A TV-n beállítható az internet-hozzáférés úgy, hogy a helyi hálózaton (LAN) keresztül, vezetékes vagy vezeték nélküli kapcsolattal működjön.
Ha a TV-t vezeték nélküli kapcsolattal kívánja hálózathoz csatlakoztatni, egy vezeték nélküli útválasztóra vagy modemre, továbbá egy Samsung gyártmányú vezeték nélküli LAN-adapterre (WIS09ABGN) van szüksége, melyet a TV-készülék hátsó vagy oldalsó paneljén elhelyezett USB-portjához kell csatlakoztatni.
A Samsung vezeték nélküli LAN-adapter az IEEE 802.11A/B/G és N kommunikációs protokollokat támogatja.
A Samsung az IEEE 802.11N használatát javasolja. Ha videót játszik le IEEE 802.11B/G kapcsolatnál, előfordulhat, hogy a videó lejátszása akadozik.[ Szerkesztve ]
100% pozitív visszajelzés
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Találomra keresgetek fórumot, hát ha valakinek van információja egy "régi" Samsung UE... B7000 TV buherációjával kapcsolatban.
Eredeti kérdésem itt szerepel. Tehát, létezhet valami nem hivatalos, távírányító nyomkodós trükk a csatornalisták elmentésére?
Biztos hogy léteznek trükkök, anno így tettem fel a Samu által akkor még nem engedélyezett widgetek-et...kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
Kiss70
tag
Sziasztok!
Vásároltam egy Samsung UE32EH5300 LED TV.
Beállításban kérnék segítséget.
Nem tudom be állítani a T-home s vevőegységemhez.Hdmi kábellel csatlakoztatom egymáshoz őket kép van de hang nincs.
Ez jó dolog vagy én rontok el valamit.
Remélem valaki fel tud világosítani. -
fox4
csendes tag
Sziasztok!
Aki fel tudja nekem venni a 31-én Travel Channel-en kezdőddő Departures 2. évadját annak adok 1 vagy 2 nCore meghívót és 600 pontot. Ha tud valaki segíteni, az a bigacsek@freemail.hu címen tud elérni. Köszi![ Szerkesztve ]
-
qwertz99
csendes tag
Sziasztok, a digi kábeltévén előfizetek a digifilm - kódolt, fizetős - csatornára, amihez adnak valami dobozt, amiben kártya van. Ezt a kártyát nem lehet bedugni a common interface "nyílásba" a samsung ued5500-as tévén?
Fel akarok készülni, mire jön a digis szaki (nem akarok külön dobozokat )
Köszi a válaszokat!
Üdv! -
VGYke
addikt
válasz qwertz99 #1018 üzenetére
Szerintem nem lehet bedugni a TV CI slotjába. Illetve be lehet, de nem fog működni!
Hacsak a digi nem domborított valami igazán nagyot az utóbbi pár hónapban.
De azért kérdezt meg a szerelőt, mi lenne ha...... egy próbát megérne.kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
BaZsee91
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy 32"-es Samsung LED TV, ami felkínálta, hogy frissítene netről firmware-t, miután csatlakoztattam a routerhez. Namost engedném is neki, de van egy furcsa dolog, amit nem értek. A menüben a Samsung ügyfélszolgálat pont alatt találom a pontos típust, illetve a szoftververziót. A probléma az, hogy itt a típus ez lenne: UE46C6200. Ez közel sem stimmel, ugyanis ez egy 32"-es TV. A kérdésem az lenne, ráengedhetem-e a frissítést neten keresztül, vagy inkább hagyjam, mert elcseszhetem a TV-t. Remélem tudtok nekem segíteni.
Köszi,
BaZsee -
kuyarashi
őstag
Sziasztok!
Remélni tudom csak, hogy nem olyat kérdezek, amit már felvetett más is, ugyanakkor örülnék, ha már találkoztatok volna az alábbi "problémával".
Samsung, LED háttérvilágítású TV. Miért mások a kameramozgások, zoom-olások? Gondolom más is tapasztalta, de kifejtem. Minden a képen mozgó alak, olyan mintha Cinema 4D-vel koreografálták volna a mozgását. Mintha egy 5 forintos szappanoperát néznék. Egyszóval nagyon mű és félelmetesen zavaró. (The Hobbyt c. filmből láttam 3 percet, amikor mutattak egy városképet felülről, azt hittem valami vicc, mint egy mese, de állítom Shrek élethűbb.)
Állítólag hozzászokik az ember szeme és egy idő után keresve sem érzékeli ezt. Ha ledes TV-m volna sem akarnék hozzászokni, mert botrányos. Szóval el sem hiszem. Valaki nem látja ezt, de nekem iszonyat szembetűnő.Nyilván nem a led háttérvilágítás miatt van, mert monitoron ilyet még életemben nem láttam. De az biztos, hogy a ledes TV-k csinálják ezt. Nem tudom, hogy márkafüggő-e, mert eddig csak Samsung LED-en figyeltem meg. Gondolom az elektronika így dolgozza át a képet és próbálja lággyá tenni. Valószínűleg, ha PC-re kötnénk és Játék Mód-ra váltanánk -kiiktatva ezzel a TV-tunert- eltűnne' ez.
Mi ennek a neve, mitől van, ki lehet-e kapcsolni (gyanítom a választ) és kinek jó ez?
[ Szerkesztve ]
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
kuyarashi
őstag
válasz kuyarashi #1021 üzenetére
Ha minden igaz, akkor a Kép -> Képopciók -> Motion Plus csinálja. Viszont ez a beállítás USB tartalom lejátszásakor nem kikapcsolható. Majd még próbálkozom.
[ Szerkesztve ]
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
minusone
újonc
Üdv! Samsung UE32EH6030WXXH Full HD 3D LED TV-m van. Mostanában egyre rosszabb a helyzet, ezért gondoltam, hogy tanácsot kérek, mielőtt visszavinném. A következő kép foltosodásokat véltem felfedezni:
Sárguló képernyő szélek + Világosabb alapon látható sötét foltok felül középen és a jobb alsó részén:
http://kepfeltoltes.hu/130420/IMG_20130420_203129_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/130420/IMG_20130420_203743_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/130420/IMG_20130420_203216b_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/130420/IMG_20130420_203802_www.kepfeltoltes.hu_.jpgRemélem láthatók a problémák.
[ Szerkesztve ]
-
kuyarashi
őstag
válasz minusone #1023 üzenetére
Szia minusone!
Az LCD megjelenítők alapból foltosak. Ritka, hogy homogének lennének (kivéve pár prémium kategóriás H-IPS, S-PVA panelese monitort/TV-t). Szóval nézz meg egy plazmát, vagy egy 50 éves CRT-t.
Viszont az még aggasztóbb, hogy szivárvány színekben tündököl a fehér 'háttered'. Van a "glowing-effect", miszerint "extrémlapos" szögből nézve általában az LCD-k hajlamosak a sarkoknál 'bevilágítani'. Ennek kiküszöbölésére a H-IPS monitorok képernyőjét ATW-polarizátor réteggel vonják be, ami megszünteti ezt a problémát, ugyanakkor piros-zöld (egyesek szerint lila) átmenetet képez a kijelzőn. (Fekete háttéren a legszembetűnőbb.) A te problémádat ehhez tudnám hasonlítani, de nem biztos, hogy erről van szó. (Szerintem ebben a TV-ben egyébként VA panel van, ami hajlamos a melegedésre is.) Az viszont megint csak normális, hogy idővel -bizonyos mértékben- változik a képe egy TV-nek. Ezért is lenne jó időnként hardveresen kalibrálni. Ugyanakkor ha a TV-den újkorában ezek nem jelentkeztek, valószínűleg elváltozásról van szó és szerviz lesz a megoldás. Amennyiben korábban is már láthatóak voltak a foltok, stb., akkor készülj fel rá, hogy a szaki azt fogja mondani, ez a technológiából adódik.
Tesztet nem találtam a TV-dről. Az lenne az igazi, ha olyasvalaki írna, akinek ilyen készüléke van és letudja csekkolni, hogy nála mi az ábra. Addig is be kell érned ennyivel.Üdv:
kuyarashi[ Szerkesztve ]
-
elena24
újonc
Helló!
Beszereztem egy eh5300-as tv-t, és olyan gondom lenne az internet beállításnál, h nem állítja be a DNS címet és az átjárót!IP:169.254.135.225
maszk:255.255.0.0
átjáró:0.0.0.0
DNS:0.0.0.0Mi lehet a gond?! A modemtől is függ a dolog?!
Előre is köszönöm!
-
pIIrash
tag
Ha csak arra lenne érzékeny.
UE40D5500-as TV-m van + egy My Passport 0810 500 GB. Mióta frissítette a szoftvert nem tudja újraolvasni a könyvtár struktúrát. felismeri az új könyvtárakat, de némelyiket olvasni nem tudja.
Lehet az a baja, hogy USB3-as és a kábel átalakítós. De elég nevetséges, hogy egy régebbi TV simán beolvassa a könyvtárakat. -
karikusz
tag
Sziasztok!
A tv-m lejátszója nem játsza le a BD50-et. Ha mp4-re átkonvertálom, akkor lesz vesztesége? Vagy olyan lesz mint az mkv?Asus PRIME B250-PRO; Intel Core i5-7500 3.40GHz; SSD: WD 120GB Green, WD Blue 500GB HDD: WD Blue 1TB+1TB+1TB; GeIL 24GB Evo Forza Yellow DDR4 memória KIT ;Gainward RTX 3070 8GB; Chieftec 650W turbo Laptop: Acer Nitro 7 32GB (www.karikuszdesign.hu)
-
meduzatomi
csendes tag
UE 40 B6000 Samsung Tv tud valahogy internetezni?
(csak hogy ne kelljen a laptopot áttelepítenie az online filmnézéshez...)
Köszi -
Something_
őstag
Sziasztok!
Egyik barátom Samsung TV-t szeretne venni, nem lényeg, hogy okos legyen, csak szép legyen a képe és megbízható. Mármint nézni szeretné, nem használni.
Mivel nem értünk hozzá, arukereősből nézegettük a választékot, viszont most egy ismerős által eljutottunk egy EU55J5150-es típushoz, viszont erről semmi extra infót nem találtam magyar oldalakon.
190 lenne újonnan, 2 év garival.Esetleg van valami tudástár, ami leírja, hogy mit takarnak a szériák? J, F, stb.
Köszi előre is.
-
joefasalasso
aktív tag
Sziasztok
Egy UE40ES7000S kép ill. Minden beállítását le lehet menteni pen drive-ra? Vagy valami megoldás ha resetelni szeretném?
Köszi.
-
lalakov
senior tag
válasz joefasalasso #1030 üzenetére
Csatorna listát le lehet. Menü/Csatorna/Csatorna lista átvitele, itt PIN kódot kér, ami alapból: 0000 és ezután ki tudod választani, hogy menteni vagy visszatölteni szeretnéd.
Miért reseteled?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Formula-1
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Két készüléket hozott a Nubia
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- DJI topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest