Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
bcl
senior tag
A Dex-témához:
Van egy Lumia dokkolóm (950 XL-ről váltottam), és hibátlanul megy vele!
Tölti is, hdmi, usb pipa.Olcsóbb is, mint a Dex, meg nincs benne mozgó alkatrész
-
bcl
senior tag
válasz Winchester95 #2743 üzenetére
Nekem tegnap érkezett meg, de még nem volt időm felrakni.
Ha meglesz, beszámolok róla én is, ígérem!Viszont amit írsz, háát... kicsit lelombozó... de majd kiderül...
-
bcl
senior tag
Neked válaszolok, de a kérdés mindenkihez szól:
a linkelt oldalon azt írja, hogy van "Dual Capture (Two Photos at Once)" üzemmód a fényképezőben.
Én nem találok ilyet (van professzionális, panoráma, miegymás...), pedig néha tényleg nem lenne rossz!Ti tudtok erről valamit?
-
bcl
senior tag
Aham, kicsit utána néztem; és valóban!
Köszönöm!Viszont közben belebotlottam két dologba, ami talán jól jöhet az ittenieknek.
Nekem nem hiányoztak (illetve az egyik egy kicsit, de nem tudtam, hogy nincs, mert még nem kerestem... ), de a neten szétnézve másnak igen:
- Dual Camera (azaz az előlapi + hátsó kamera egyszerre)
illetve a
- Surround shotRemélem nem gond, hogy belinkeltem őket!
A telepítés után kell egy újraindítás, és onnantól tökéletesen működik mindkettő.
A forrás egyébként ez a thread volt az XDA-n.
-
bcl
senior tag
válasz thebiker #3378 üzenetére
Éppen most gépelteem egy csomót egy BT-s billentyűzeten, amire ugyan angol betvek vannak felfestve, de gyönyörűen minden a magyar kiosztás szerint van, két apróságot kivéve:
y z megcserélve, meg Í, í a jobb Alt + i, j.
Ezen kívül frankó minden.Ezt is most a telefonról ugyan, de ezzel a billentyűzettel írom
[ Szerkesztve ]
-
bcl
senior tag
Sziasztok!
Apróság, de kicsit elvesztem (androidom amúgy is régen volt, közben kalandoztam kicsit ).
Szóval például Viber a záróképernyőm is megjeleníti az értesítés részleteit (feladó, illetve, ha engedélyezve van, a szöveg, stb...)Az Outlook nem. Szól a telefon, hogy jött mail, de semmi részletet nem ír ki.
Tehát NEM az Always on Display-re kirakott ikonokról, hanem az értesítésekről beszélek.
Mondjuk kiírhatná a feladót, a levél tárgyát... itt az orrom előtt a telefon, és ha mail jön, ki kell nyitnom, hogy megnézzem, kitől mi érkezett.Az Értesítés beállítások között engedélyezve van.
...vagy hogy mit rak ki az értesítésekbe, az alkalmazás-függő?
Köszi!
-
bcl
senior tag
-
bcl
senior tag
válasz Capella #5959 üzenetére
Azért "zoomol rá", mert be van kapcsolva az elektronikus képstabilizálás.
Úgy tudja "elektronikusan stabilan" tartani a képet, hogy (konyhanyelven megfogalmazva) a valós, és a "rázoomolt" rész közötti különbséget használja "kompenzálásra". Ha nem lenne ez, azaz a képet a szenzor nagyobb területéről olvasná be, akkor nem tudná a képet hova "mozgatni" ahhoz, hogy stabilan tartsa.
Vannak videok itt-ott (talán a youtube-on is), ahol fekete keret ugrál a video körül - na ez az elektronikus képstabilizálás utólag ráeresztve. Ezt kerüli el azzal, hogy nem a teljes szenzort használja.
-
bcl
senior tag
Sziasztok!
Néhány kérdés:
- hogy lehet rávenni, hogy a navi hangját BT-n is kiadja? Csatlakozik a fejegységhez (egy Pioneer MVH-X370BT), hívás oké, zene megy, de a navi állandóan a telefonon dumál. Próbáltam "app mode"-ban is a rádión, de semmi...- tud-e valaki olyan dex-helyettesítőt, amin van RJ45 is? Jó lenne a dex is, de a lényeg az lenne, hogy minél univerzálisabb legyen: van egy Dell tabletem is, amin van egy full-os usb-c port, egy micro hdmi, meg egy teljes méretű usb3. Viszont egy jó dokkolót magammal cipelgetve, ha nem is egy időben, de mindkét ketyerével tudnám használni. A dex-be, ugye, a tab nem fér bele...
Vettem egyet a télen az Aliexpress-ről, Dodocool, nagyon jó: 8 az egyben, és mindkettővel frankó, a telefon is kezeli a drótos netet is, de - természetesen, sajnos - nem dex módban, csak simán tükrözve működik a telefonnal. Az itt nem régen ajánlott "dokkoló"-n meg nincs csaak egy töltő usb-c, egy hdmi, meg egy usb3. Dúrtam amazont, ebay-t, meg xda fórumot is, de semmi. Valaki hátha okosabb...
szerk: ezt (ebay) esetleg ismeri valaki? Nm teljesen ilyet szeretnék a tab miatt, de talán nem rossza alternatíva, és az eladó szerint jóval kisebb, mint az eredeti.- még egy apróság: a galérát megnyitva az "Albumok" részben lehet-e egyesével megjeleníteni, meg eltüntetni őket? Igazából, ahogy nézem, ezek alkönyvtárak, amiket nyilván a telefon végig nyal, majd ide beteszi a képeket. Ezeket nem letörölni akarom, jól vannak azok ott, de egy rahedli album borítója, vagy ilyen-olyan lementett képek nem hiányoznak, viszont van pár (a lista végén ráadásul), ami jó lenne, ha feljebb lenne. Vagy ez csak álom, mert a "Galéria'" ennyit tud?
[ Szerkesztve ]
-
bcl
senior tag
A NFC Tasks (+ Trigger-rel??) lehet "kapcsolókat" is beállítani", azaz egy érintésre csinál valamit, aztán ugyanahhoz a tag-hez még egyszer érintve "visszacsinálja".
Példa: autóban bt be, mobilnet be, autósmód be. Még egy érintés: bt ki, mobilnet ki, autós mód ki.
Lehet másképp is, ez csak lehetőség.Nem kell folyamatosan kontaktban lenniük. Fizettél már paypass-es kártyával? Na úgy megy ez is.
Szerintem jópofa, egy időben szórakoztam én is ilyesmivel
-
bcl
senior tag
1. Na ez az... se Here we go, se Waze-t nem tudtam rávenni, hogy a BT-n szóljon. De opciót sem találtam.
Így szólt a zene a telefon meg dünnyögött ott valamit magában... elég bosszantó, de nehezen hiszem, hogy ne lehetne ezt beállítani.2.) Közben futom a köröket gyártókkal. Van olyan, ami tudja a DEX mode-ot, de azokon jellemzően csak usb+hdmi+type-c aljzatok vannak, rj45 nincs...
Az xda-n olvastam olyanról, ami csak egy type-c-hdmi konverter, és tud dex mode-ot, de más nem nagyon van
Az a baj, hogy a Samu Dex-be a tablet baromire nem megy bele... :/3.) Az "Albumok" között van olyan, hogy "További albumok" Na ott kéne rendet tenni. Egyebekben kb jól elvagyok a gyárival.
-
bcl
senior tag
válasz Somatom #6670 üzenetére
Vettem egy ilyet decemberben Aliexpress-ről:
Dodocool 8-in-1 Type-C hub
(talán pont ettől az eladótól ), és tök jól működik a tablettel, meg a telefonnal is (sans Dex mode ).
Ebben a Windows szerint "Realtek USB GBe Family Controller" van, ami a telefonnal is tökéletesen, pöccre működött.
Elég jól hasított, mindjárt a tabos mérés itt van:
A telefonos pedig itt:Ugyanazt a drótot dugtam át.
-
bcl
senior tag
Bocsi, picit off, és talán nem gond, ha itt kérdezek.
Nagyon tetszik párom Sony-jának a billentyűzete (Z3c).
Igazából olyat keresek, ahol a számok helyett az ékezetes betűk vannak.Megtaláltam ezt az XDA-n
...viszont honnan tudom letölteni?
Vagy (ekvivalens): tud valaki ilyen billentyűzetet?
Próbáltam párat, nem annyira jöttek be.
A gyári jó lenne, ha a vessző kirakható lenne - többet kell, mint a pont, aminek van dedikált gombja, nem beszélve arról, hogy dupla space-re (azt hiszem), tesz pont + szóközt.
Illetve ha a felső számsor lecserélhető lenne az ékezetes betűkre (mondjuk hosszú nyomásra számokkal) -
bcl
senior tag
válasz Somatom #7474 üzenetére
Uh, köszönöm, ez pont jó!
Pont ezt nem próbáltam ki (pedig láttam); vagy 3-4 másikat igen.
Picit még ismerkedünk, de úgy tűnik, jó lesz.
(#7473) Ákkk : aha, köszi, megvan. Azt hittem, valahol a fórumon kellene keresni. De az Anysoft-tal, úgy tűnik, el leszek; nem feltétlenül akarok mindenféléket ráhegeszteni
-
bcl
senior tag
Sziasztok!
Egyszer már kérdeztem hasonlót, akkor annyi választ kaptam, hogy az alkalmazásoknál kellene beállítani. De hogy hol...?
Szóval: a Note8-at BT-n összekapcsoltam az autós fejegységgel (egy Pioneer MVH-X370BT, ha ez számít). Nos, a telefonos kihangosítás hibátlanul megy, de bármilyen navit indítok, a telefonon beszél, nem a kihangosítón (rádión).
Elég kellemetlen, mert zene is szól, az autónak is van hangja, a forgalomnak is alkamasint, szóval így nem az igazi.
De se a Waze-ban, se a Here we go-ban, se a Google Térképekben, vagy a Trafihunterben nem találok kifejezetten olyan (vagy arra emlékeztető) opciót, hogy bluetooth-on dumáljon.
Ez pedig ment Symbian-on, KitKat-on, Win10-en (Lumia), ugyanezzel a fejegységgel, külön beállítás nélkül.A mai út alkalmával viszont az történt, hogy az egyik hangutasítás bemondása közben bejött egy hívás, és így a rádión fejezte be a telefon a dumát. De csak míg csörgött is. Aztán felvettem, lebeszéltünk, majd minden visszatért az eredeti kerékvágásba. Szóval valami csak van... ha más nem, bug...
Van valakinek ötlete, hogyan lehetne bármit (de főleg navit) BT-n hallgatni?
[ Szerkesztve ]
-
bcl
senior tag
Igen, ezek mind be voltak állítva. Ezek szerint már megtaláltam máskor.
Mégsem szólt...
...egészen addig, amíg ki nem próbáltam más üzemmódban kapcsolódni...Szóval a rádión "normál" esetben USB-ről hallgat a család zenét. Ilyenkor csak a hívás szól, meg a zene. Most, hogy kicsit jobban ránéztem, láttam, hogy a telefon azt írja: "hívás hangja".
A beállítások között megtaláltam, hogy be lehetne állítani a "média hangja"-t is, de a csúszkát hiába állítom át, vissza kikapcsol.Ha "BT Audio" módba állítom a fejegységet, szól a hívás, meg a navi is kihangosítva dumál, de ugye olyankor nem az USB-ről megy a zene...
Úgy emlékszek, korábban (más telefonokkal) ment USB üzemmódban is a kihangosított navi.
...hát, legalábbis úgy emlékszek...Hogy ez most a Note8 hisztije, vagy eddig is így volt, csak más telefonok letojták... azt hiszem, sosem fogom megtudni.
Ezzel kapcsolatban van valakinek valami ötlete? A fejegység beállításai között nem találtam olyasmit, ami erre utalna. Gondolom, más profilt ajánl fel más-más üzemmódban ez a dög...
(#8371) T0rnad0
Na ez az, pont ezt nem tudom. Visszabillen a csúszka kikapcsolt állapotra...(#8374) apaszka, (#8375) csocsoszán
Nekem csak az megy. Illetve csak az megy, ha úgy kapcsolom őket össze, ahogy szeretném; ld fentebb... -
bcl
senior tag
válasz Somatom #8427 üzenetére
Köszi a tippet, megnézem!
Talán csak annyi, hogy amit ajánlottál, nem frissült 2016 óta, viszont a Play feldobta az Audio Routert, ami 2018. jan. 21-én frissült, és az értékelése is magasabb.
Kipróbálom, és majd jelzem, hogy mi a helyzet.
Köszi még egyszer!
-
bcl
senior tag
Beröffen a digitális képstabilizálás.
A szenzor széleit fenntartja annak, onnan nem rözgít, csak a maradék ("bentebb levő") területről.
A napokban botlottam bele egy videóba, amin nagyon jól látszik, de most nem találom. Ha meglesz, belinkelem majd
Szerk: nem ezek azok, de az elsőn jól eltúlozva látszik a lényeg, a második meg 4 percben elmagyarázza (hang nélkül néztem, szóval lehet, nem angolul, de a lényeg látszik
[ Szerkesztve ]
-
bcl
senior tag
Én a télen elég sok kört futottam ebben az ügyben.
Van olyan, amelyik tudja a DEX mode-ot, sőt, olyan "sima" type-c - hdmi konverter is van, ami tud dex mode-ot, de jellemzően olyanok érhetők el, amik hdmi + usb + type-c (tölteni) portokkal rendelkeznek csak.Olyan kerestem (keresek még mindig, de mostanában nem volt érkezésem), ami hdmi + usb + ethernet lenne.
...na ilyen nincs.Az eredeti dokkolóval az a bajom, hogy nem jó a tabletemhez - mert az is type-c-s, csak ugye azt nem tudom beleállítani a samu dokkolójába...
-
bcl
senior tag
válasz james008bond #11749 üzenetére
És tényleg, most, hogy mondod, dereng, hogy ott más ikon volt eddig...
...és kipróbáltam, és téényleg...
Köszi!
-
bcl
senior tag
Sziasztok!
Ma felment az oreo (mint lentebb is írtam, valahol... ), és azt vettem észre, hogy az alkalmazás ikonra hosszan nyomva a felugró menü itt-ott jóval butább lett. Máshol meg okosabb, oké, hurrá...
Amit keresek az az, hogy volt olyan menüpont, hogy "Alkalmazás info", ahol pl lehetett az alkalmazást "kényszerítetten leállítani".Na pont ez az, amit keresek. Persze, tudom, valahol a beállításokban el lehet érni, de az nem egy mozdulat lesz...
Ez azért van, mert nem csináltam FR-t, vagy ez van, kész, együtt kell vele élnem, hogy az élet számomra egy kicsit bonyolultabb lesz a várt Oreo alatt...??
Tudja valaki? -
bcl
senior tag
válasz #61600768 #11798 üzenetére
Az a baj, hogy ez így pont nem jó.
Nem azt szeretném, hogy mindig lelője, ha nem használom, hanem én szeretném néha lelőni.Mondok egy példát: a nap igen nagy részében használom a Vibert. Viszont néha van, amikor jó lenne, ha nem jelezne, nem kapnék üzenetet, és a másik fél is látná, hogy nem érkeznek meg. A net egyébként, illetve más programok jelzései, az, hogy elérhető legyek, kellenek.
Nos, ezt pont így, a kényszerített leállítással lehet megoldani.Szóval az a lehetőség pont tökéletes volt. Volt...
-
bcl
senior tag
válasz Maxximus #11895 üzenetére
Sajnos nem...Most néztem (pontosabban hallgattam vissza), hogy nem... - csak az én hangom hallatszik. Eddig tuti jó volt.Basszus eszembe sem jutott ennek utána nézni, most meg itt állok...Mégis jó, ld fentebb
[ Szerkesztve ]
-
bcl
senior tag
válasz james008bond #11896 üzenetére
Mire van állítva a Beállítások ->Felvétel -> Audio forrás ?
Nekem eddig (szeptember óta) "Automatikus" volt, és vette a kihangosítón keresztüli, meg a "rendes" hívásokat is.
Most tuti nem jó, a maiak egyike sem jó (de valószínűleg a tegnapiak sem - tegnap tettem fel az O-t)Szerk: mégis jó... de dögöljek meg, ha az előbb nem csak a "megvágott" beszélgetést hallottam...
Oké, akkor megnyugodtam.
De hogy mi volt az előbb...
[ Szerkesztve ]
-
bcl
senior tag
válasz james008bond #11900 üzenetére
Köszi, ugyanez.
...és, mint javítottam is, működik...Bocsi a zajért, és köszi a segítséget!
-
bcl
senior tag
válasz Száguldo #11902 üzenetére
Egy pár percig én is kellemetlenül kezdtem érezni magam...
...de aztán elmúlt....
Mondom, tuti, hogy az első próba alkalmával "vágott" beszélgetést hallottam. Aztán pár perc múlva másik, sőt ugyanaz is jó lett. Nem értem, de mivel többen is írták, hogy jó (és végül nálam is jó lett), nyilván rendben a dolog.Már csak az "alkalmazásinfó" hiányzik... :/
-
bcl
senior tag
Nekem egy 560,51 MB-s frissítés érkezett független DS XEH/XEH/XEH-re.
Április 1-i biztonsági frissítési szinttel.
Meglátjuk, majd 10-kor tudom felrakni, addig kell a telefon.
szerk: Mármint Oreo-ra
[ Szerkesztve ]
-
bcl
senior tag
válasz Maxximus #13183 üzenetére
Ezt hogy??
Nekem, akármit próbálok, csak a telefon hallható a kihangosítón, minden más (így mindegyik navi is) a telefonon dumál.
Azért baj, mert pl zenehallgatás közben az nem nagyon hallatszik, míg a régebbi telefonjaim (ugyanezzel a fejegységgel), ha meg akartak szólalni, szépen megtették, a lehalkítva a zenét.Ami gyanús, hogy azt hiszem, azt írja ki a telefon a csatlakozáskor, hogy "csatlakoztatva: hívás hangja".
Lehet ezt valahol állítani? -
bcl
senior tag
Sziasztok!
Két kérdés:
- hogy a retekbe lehet egy olyan telefonszámot elmenteni, amiről először kaptam hívást??? Lassan egy éve megvan a telefon, és ugyan sok ilyenem nem volt, de sose találtam meg. Végül mindig copy-új név-paste lett a vége, de nem hiszem el, hogy csak így lehet... Valamit nagyon nem találok...
- a OneDrive megszűnt szinkronizálni, valamikor aug 6 környékén. Akkor jött ki egy frissítés, és azóta semmi. "megosztani" tudok rá, tehát amit így töltök fel a telefonról, az látszik az összes pc-n, de aug 6 óta SEMMI újat nem látok a telefonon. Pedig ott van minden...
Az app-ot leszedni nem lehet, a cache-t már töröltem, az app-ot alaphelyzetbe állítottam, illetve a frissítéseket is leszedtem, majd vissza raktam. Semmi...
Emiatt nagyon nem szívesen gyalulnék mindent...
Valaki találkozott már ilyennel?Köszönöm!
-
bcl
senior tag
Az első kérdéssel kapcsolatban vállalom is
Bááár... megnéztem, és tényleg ott van.
Ami megtévesztett az az, hogy a téma, amit beállítottam (meg lehet, hogy egy-egy beállítását anno meg is változtattam) alaposan megviccelt.
Készítettem képet, látszik, hogy mi nem látszik - illetve alig, de ha az ember nem figyel eléggé, mint én is tettem, nos... akkor szívás...A másodikkal kapcsolatban nem hinném. Ott egészen biztosan az semmit nem nyomkodtam, legalábbis a szoftveren belül. Rendben tette a dolgát, nem piszkáltam, nem volt miért.
-
bcl
senior tag
Sziasztok!
Ha vannak szegediek, Szeged környékiek itt, talán nem baj, ha tudják, hogy az Árkád Samsung pontban TELJESKÖRŰ szerviz van, nyomáspróbával, szőröstül-bőröstül kívül-belül hivatalos Samsung támogatással, eszközökkel, háttérrel.
Ha gond van, megrendelik a szükséges alkatrészt (ha nincs), és helyben szervizelik a telefonokat, nem küldik Bp-re; gyakorlatilag aznap megvan.Nekem újdonság volt, talán másnak is az.
Note8-at vittem be kijelzőhibával, és ezt a felvilágosítást kaptam. Még nem csináltattam meg, mert a hiba nem nagy, és a telefon nagyon kell a következő héten, de adott telefonszámot, hogy szóljak, ha nekem jó, ő megrendeli az alkatrészt, és csak a javítás napján lesz ott a telefon. Nagyon készséges, rendes volt a szervizes srác.
Ja (bár erről azt hiszem, volt itt szó), a kijelzőcserével lesz akksi+hátlap csere is; ez utóbbi kettő kötelező a Samsung vállalási feltételei szerint, Az új akksinak örülök - naponta töltöm, és kezdi éreztetni a hatását... -
bcl
senior tag
válasz treker42 #14709 üzenetére
Juhé!
Ma ejtettem pofára csípő magasságból (197 cm vagyok), betonra... szinte semmi baja nem lett, de nagyon megijedtem, és éppen azon morfondíroztam egész délután, hogy hogyan kérdezzem meg, hogy milyen flipes tokot ajánlotok, úgy, hogy ne harapja le senki a fejemet, hogy keressek vissza...Szóval asszem én választottam, a clear view tetszik.
Meg az első...
...meg igazából mind jó valamiben/valamiért.... -
bcl
senior tag
válasz mateus #14900 üzenetére
Fel lehet programozni a bekapcsológomb dupla nyomására a fényképező indítását.
Ekkor csak elindul, de egy újabb nyomásra (szintén beállítás kérdése), megvan a kép.
Persze... ha csak kétszer, és nem mondjuk egyszer, vagy háromszor nyomod véletlenül meg... ... Szóval így kevesebb, mint egy másodpercen belül elkészül a kép.Jó telefon, használd egészséggel!
[ Szerkesztve ]
-
bcl
senior tag
Sziasztok!
Picit off, picit nem
Szeptember 21-én volt egy éves a telefonom, az évforduló környékén lett pixelhiás a kijelző. Szegeden a SES-ben van helyi szervíz, rendesek is a srácok nagyon, elvittem, megcsinálták. Ahogy a Samu előírja, új akksit is kaptam.
Hát, az után elkezdett randán merülni a telefon. Igazából minden este töltőn van/volt, és lassan kezdtem érezni, hogy nem hoz annyit, mint régen. Még örültem is, hogy új akksival kezdhetek új érát, hurrá.
Nos... nem... de annyira nem, hogy a hét elején már kínomban du 3 körül töltenem kellett, hogy estig valahogy (de így is alig) kibírja. Meg napközben itt-ott, ha volt lehetőségem.
Már kezdtem azt hinni, hogy az akksi mégis maradt, és bő egy évesen kezdi magát megadni a mindennapos töltés miatt.Nos, csak megnéztem már az akku használatot (amúgy nem nagyon nézegetem... ), és mit látok? Az Outlook zabálja az akksit. Volt, hogy mindössze 6-8 perc működési idő mellett 50%-ot megevett.
Szerettem használni, Lumia 950/XL páros volt előtte, ott nagyon jó volt. Itt, Androidon is az, ezért tettem fel, majd maradt.
Eddig.
Leszedtem.Nos, ma fényképeztem, volt fél óra futás gps-sel, chat, telefon, ez-az, és reggel 9 óta
47%-on, nem, most ugrott le 46-ra , szóval 46%-on van az akksi.A net tele ezzel a problémával, de már évek óta, Nekem eddig nem tűnt fel, az utóbbi 1 hónapban kezdődött, de igazán durva az elmúlt kb másfél hétben kezdett lenni.
Péntek óta nyugi van.Hátha segít valakinek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tekintsd át a téma Összefoglalót!
Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz bátran!
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverapró
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest