Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiritex
veterán
Az én telóm nem pont ugyanez, de a saját fórumja sajnos halott, így megpróbálok tőletek segítséget kérni. Samsung Galaxy 551-em van, mindennel elégedett is vagyok vele kapcsolatban, de mióta hideg van kint, az utcára lépve nem sokkal kikapcsol magától. Az övemen hordom, de kipróbáltam már zsebben is, de úgy is kikapcsol. Bent, szobahőmérsékleten nem csinál ilyet. Találkozott már valaki ilyen hibával? Hibás a telóm, vigyem vissza, mert garanciás, vagy ne foglalkozzak vele, mert természetes, hogy ezek a telók nem bírják a 0° közeli értékeket?
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
Köszönöm mindhármatoknak a gyors reagálást, és a választ!
Akkor megnézem mit tud ez a "Gyorsszerviz". Csak azt nem tudom mi legyen a rajta levő sms-ekkel, telefonszámokkal, applikációkkal. Gondolom el fog veszni mindenem a szervizelés közben...Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
válasz stranger2006 #1524 üzenetére
A páromnak ilyen telót vettünk nemrég. Semmilyen drivert nem telepítettem xp alá, csak rádugtam és ami a lényeg:
a Beállítások/Alkalmazások/Fejlesztés/USB-hibakeresés mellől a pipát kivettem, és már látta is a Total Commander a telót. KIES-t még egyik telóra sem telepítettem, és nem is használtunk még soha, teljesen megvagyunk nélküle.[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
válasz Kobak77 #1530 üzenetére
A Gio-t xp-vel a sajátomat (Galaxy 551) pedig win7-el, és nincs gond a pipával, mindketten mindig szépen másolunk a kártyára Total Commander-rel. Amúgy lehet ám, most hogy jobban visszagondolok, hogy a pipát váltogatja, de amint lehúzod a telót a gépről jó lesz a pipa-beállítás legközelebbre, tehát csak legelőször kell jól beállítani.
stranger2006:
Ja igen, a KIES-t természetesen a pc-re "kell" telepíteni.
De megcsináltad, amit írtam, hogy a pipát kiveszed?[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz Silent77 #1566 üzenetére
Ne viccelj! Nem fogod megbánni! Gyönyörű a kijelző képe, a páromnak van ilyenje, és az én Galaxy 551-emet 100x felülmúlja megjelenítésben! És gyors is a masina, sebességben is veri az enyémet. Ilyet vettem volna én is, ha nem írnék rengeteg sms-t és nem G-Talk chatelnék folyamatosan...amihez nekem nagyon kell a qwerty.
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz Depidemic #1574 üzenetére
Én lezárható sms-küldésre a Pansi SMS-t használom, nem próbáltam még másikat, de állítólag ez a leggyorsabb sms-kezelő. Nem tudom a másik is képes-e rá, de ez pl. egyben a rendszer saját sms-kezelőjét is lezárja.. mert ugye hiába van lezárva a Handcent, ha nyitva marad a rendszeré..
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz Silent77 #1604 üzenetére
Nem kell átírni semmilyen servert. A párom Gio-ja szabad ég alatt wifi rásegítés nélkül kb. 2 perc alatt talál műholdat stabil kapcsolattal teljesen gyári beállításokkal. Szobában nem érdemes próbálkozni.. Az akksija pedig kb. 1 hetet bír, pedig minden nap zenére ébred és szól is neki vagy fél órát. Nagyon fontos, hogy nem szabad Task killert használni, mert az fogyaszt a legtöbbet a lezárogatással, illetve át kell nézni valami akksi fogyasztás mérővel, mint ami pl. az Android Assistantban van, hogy nem raktál-e fel olyan app-ot, ami sokat eszik. A wifi-nek és a gps-nek természetesen ki kell lenniük kapcsolva, amikor nem használod, mert ezek esznek a legtöbbet.
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz Silent77 #1604 üzenetére
Lejárt az időlimitem...
A töltésnél is fontos, hogy a 100% kiírása után még tölteni kell kb. 2-3 órát, amíg ki nem írja, hogy Húzza ki a töltőt, mert ha jobban megnézed az akksi állapotát a 100% megjelenésekor a teló még mindig Töltés alatt van. Egyszerűen nem pontos a % jelzés.
Emellett pedig van egy trükk, ami az én telómon rengeteget segít, már hozzá is szoktam, hogy minden töltés után megcsinálom, hogy vagy eleve kikapcsolva töltöm, vagy ha nem akkor töltés után kikapcsolom, majd vissza. Önmagában ez a dolog napokat jelent nálam. Hogy mi az oka, azt nem tudom, de így van![ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
Ezen a Gio telón még a gyári ROM van, de elhiheted nekem, miért állítanám, nem is az én telóm, hanem a páromé, én csak telepítem és karbantartom. Jó, persze GPS-t nem szokott használni, de naponta telefonál, nyomogatja, és ugye zenét hallgat.
Olvasd el, ezek a saját tapasztalataim szintén gyári ROM-os Galaxy 551-el:
[link] [link] [link] [link] [link] [link]
Mindezekhez hozzáfűzném, hogy ma éjjel 1-kor vettem le a saját telómat a töltőről, bent vagyok a munkahelyemen reggel 8 óta és most néztem meg, és még mindig 100%-on van... Azóta volt egy 2 perces telefonálásom és 2 naptár riasztásom, amiből az elsőt eltettem szundiba, a másodikat meg kilőttem.[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
Rendben, fel fogom rakni, de a képfeltöltés már vagy 1 hónapja nem elérhető, és azt sem garantálhatom, hogy az üzemidő nem lesz több mint 1 hét...
A régi 9 nap 10 órás fotót el tudom küldeni, ha kapok e-mail címet privátban.
De mondom, éjjel 1 óta eltelt 13 óra, és még mindig 100-on van. Éjjel 1-re, tehát 24 óra elteltével le fog menni szerintem olyan 90-92%-ra, lehet számolgatni.. Persze ma még nem volt wifi és gps sem, de hogy normál telefonként használva sokkal tovább bírja, mint bármelyik eddigi "sima" telefonom az egyszer biztos, pedig csak 1200 mAh-s, ami kevesebb, mint a Gio-jé.[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
Íme a 2 kép:
Az egyiken a 7 napos akksi idő látható, de itt még volt benne 42%-nyi töltés, a másik képen pedig a 9 nap 10 órás állapotot fotóztam le, amikor már nemsokára kikapcsolt volna, ha nem teszem fel töltőre. Ebben a 9 napban volt egy kis wifi is a végén, gondolom azért fogyott el ilyen gyorsan a maradék 42%, de ez valószínűleg nem volt egész %-ban mérhető, ezért nem sorolta fel a rendszer a többi mellett.
Viszont ennél többet is bir az akksi, hiszen mondom, a ma éjjel 1-kori levétel óta még mindig 100%-ot mutat a kijelző, most viszont már 17.30 van... ez 16,5 óra készenlét, kis telefonálással és kijelző világítással. Summa summárum egy telónak nem szabad merülnie a zsebben, illetve, ha nem csinálnak vele éppen semmit, mert az valami rendellenes működést jelent szerintem, vagyis, hogy valami szívja az akksit a háttérben!!!
De ha gondoljátok kibírom ezt az új kísérletet is szerény wifi mennyiséggel és gps nélkül, és felrakom az arról készült képet is, mert az a gyanúm, hogy ez az akksi idő meg fogja dönteni az eddigi 9 napos rekordot is..[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz Silent77 #1623 üzenetére
Mivel a kollegak szerint Light-os hasznalat mellett konnyu 9 napot kihuzni ezert kivancsi vagyok nalad mi minden van abban az 1-1.5 napban, ami alatt lemerul?
A muholdakat pedig nem tudom milyen progival keresed, de semmi szukseg kulon programra, en leszednem a helyedben, bekapcsolnam a GPS-t es siman elinditanam az igo-t, es kimennek az utcara, hogy megkeresse hol vagyok. Villogni fog a jel 1-2 percig, de utana stabilizalodik. En pl. meg soha nem neztem, hogy hol es milyen muholdra kapcsolodtam.
A teljes feltoltest kikapcsolt allapotban ugy lehet megkulonboztetni a nem teljestol, hogy nem csak tele van az elem ikon, hanem ki is irja a 100%-ot.[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz Kobak77 #1620 üzenetére
Egyébként azért tartom fontosnak letesztelni egy telót ilyen (kb. napi 10 perc mindenből) használat mellett, mert sokszor van olyan helyzet, amikor így is lemerül 2 nap alatt... amit nem lenne szabad, és akkor ez a "hiba" miatt a normál használat mellett is sokkal rövidebb ideig bírja, ezért jó a végére járni ennek.
-
spiritex
veterán
válasz Silent77 #1627 üzenetére
Ez az 1 nap ilyen használat mellett nagyon kevés... Erről beszéltem egyébként, hogy ennyi használattal el kéne mennie a telónak vagy 3-4 napig. Kijelző fényereje minimumon van? Hülye kérdés, de ugye elég közel tartod a füledhez a telót beszélgetés közben ahhoz, hogy a közelségérzékelője kikapcsolja a képernyőt? Mert ez az akksi kímélése miatt lett kitalálva. Ma egy olyat is hallottam pl., hogy sok esetben rossz a % kijelzés és amikor visszakapcsolja az ismerősöm a telóját, akkor hirtelen nagyobb értéket mutat és vígan működik tovább.
Szerinted tedd fel az Android Assistant 18-at, és a Tools alatt nézd meg a Battery Use-t, és nézd meg mik fogyasztanak sokat. Én pl. a szintén tools alatti Save Battery Settings-ben az Orientation-ön kívül mindent kikapcsoltam.Szerintem ezt a GPS test progit szedd le. Érdemes lenne a Google Maps-et is kipróbálni ha van 3G-d, vagy wifi-d, az ablakból kihajolva, hogy az talál-e műholdat.
-
spiritex
veterán
válasz tzoli986 #1637 üzenetére
Az szerintem mindenkinek ugyanilyen lassú. Nem a képernyőn kell letenni, hanem a bekapcsológombbal. Ennyi. Ha hívást akarsz elutasítani azt a Vissza gombbal kell, ha pedig némítani a csengést azt valamelyik hangerő gombbal.
-
spiritex
veterán
válasz Silent77 #1639 üzenetére
Rendben, ahogy gondolod, de én sem azt mondom, hogy ne használja az ember a telefonját, csak azt, hogy mivel ez az egész Androidos közösség egy óriási valami, ahova mindenki fejleszt amit akar, majd felrakja a Market-re, ezért jól meg kell nézni mit rak fel az ember a telefonjára, és utána kell olvasni az egyes programok hibáinak, hátrányainak, és az akksi fogyasztás az egy ilyen jellemző probléma szokott lenni velük. Ez az első pár kommentből ki szokott derülni. Emellett 4.0 alatt értékelt programokkal szerintem nem érdemes kísérletezni.
A beszélgetés letevés egyébként nem működik alapból. Be kell pipálni a Beállítások/Kisegítő lehetőségek/Hívás befejezése a bekapcsoló gombbal opciót.[ Szerkesztve ]
-
-
spiritex
veterán
válasz tzoli986 #1661 üzenetére
Ez azért érdekes, mert nálam ez az arány kb. 80%, tehát 10-ből 8-ot tuti át lehet rakni SD-re, csak nem raktam át őket a gyorsindítók használhatatlansága miatt. Ugyanis azoknak az app-oknak, amik az SD-n vannak, nem lehet gyorsindítója a kezdőképernyőkön.
Nem lehet, hogy már ott van minden? Van egy fül, hogy SDCard, nincsenek már eleve ott az app-jaid?Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
válasz tzoli986 #1666 üzenetére
Érdekes probléma. Nem tudom a választ. Azt azért tudni kell, hogy ha át is rak az ember valamit az SD-re, akkor is ottmarad egy része a telefon memóriájában.
Próbálkozz itt, nagyon sok a profi androidos, biztos tudják mi van.
Gondolkodom lehet-e az, hogy kifogtál pont ilyen app-okat... Az Angry Birds-öt, Bonsai Blast-ot, Pinball Deluxe-ot, Skype-ot próbáltad? Ezeket tuti át lehet tenni, én áttettem. Olyan app-okat pl. sosem lehet áttenni, amik widget-eket használnak.
Az is kérdés, hogy amikor beletetted az SD kártyát a telóba, megformáztad-e a telefonnal. Mert az sok bosszúság okozója tud lenni, ha nem. Lehet, hogy ez is amiatt van.[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz tzoli986 #1670 üzenetére
Akkor szerintem semmi gond nincs a telóddal, egyszerűen csak olyan app-okba futottál bele, amiket routolás nélkül nem lehet átteni sd-re. A routolás az igen, garivesztéssel jár(na), de a nyomait tökéletesen el lehet tüntetni, úgyhogy nem jár avval.
-
spiritex
veterán
válasz JHONNY 79 #1745 üzenetére
Nekem is kikapcsolt nemrég magától, írtam is ide, hogy segítséget kérjek, már a szerviznek is írtam, de rájöttem mitől volt. Amikor kikapcsolt jópár napot olyan helyen töltöttem, ahol elég magas volt a páratartalom, és biztos bepárásodott belülről. Mióta hazajöttem kiszáradt szerintem, mert azóta nem csinálja. Ebből okulva már vigyázok és sosem viszem be a fürdőszobába sem..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 12/256GB ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro 128GB alpesi zöld akku 95% 12 hónap szavatosság
- Samsung Galaxy ZFold6 256GB/16GB Navy Blue+ Ajándék adapter
- IPhone SE2 2020 64GB gyári független új akku 12 hónap szavatosság
- IPhone 14 Pro 128GB gyári független megkímélt 12 hónap szavatosság
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest