Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Samsung Galaxy A40 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJGABI
addikt
válasz #46930944 #77 üzenetére
bementem telenorba, megfogdostam, megkérdeztem tényleg annyi-e az annyi... még sim-et is belepróbáltuk, független. nagyon az előfizut tukmálta volna rám, de neeeem. kártyásan kell mondtam. amúgy én azt hittem ez a függetlenítős móka -ha megvetted akkor független- az összes szolgáltatóra vonatkozik, el nem hiszem hogy 2019-ben még itt tartunk... elkezdi nézzem meg webshopokban, nincs-e olcsóbban, nem akartam mondani azért jöttem hozzátok jóember mert kb nálatok is sufnigsm áron van. kérdeztem meddig tart szerinte ez az akció, azt mondta új az árlista, május közepe, hmm... azt azért kétlem. ha viszik meg fog ugrani ennek az ára...
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
DJGABI
addikt
-
DJGABI
addikt
Nos, meglett a telefon.. elég vegyes érzéseim vannak....
Kezdjük a pozitívummal: a méret tényleg kb tökéletes, a Redmi 4x-nél szélességben kb keskenyebb, szóval abba az irányba a kijelző akkora mint egy 5"-os telefoné. Tokot még nem találtam rá, de azzal együtt is kezelhető lesz a mérete úgy vélem. Az UI baromi jó, a kijelző gyönyörű (mondjuk nem volt még amoled-em). Samsung-féléket kivéve kb minden Google bloat app eltávolítható, úgy látszik Samuék azért tanulnak valamit közbe-közbe (Redmi Note 7-en csak letilthatóak, ráadásul azt is egy eldugott menüből kell elővadászni). 2 sim + sd hely is pozitívum.
Feketeleves: már beköltözéskor is akadozott. RN7-nél azért ez kb elképzelhetetlen volt. Kamera: no comment, tényleg kb a fenti Redmi 4 szint, még a sima 7-es (asszonynak az van) is köröket ver rá: lassított felvétel, 60FPS még hírből sem... Kb olajfestményeket csinál, nem is értem hogy nem tette szóvá se ez se gsmarenás teszt se. [link] érdemes megnézni bal oldalt a metrótérképet pl. Távirányító szintén felejtős, az mondjuk hiányozni fog.szerk: fehéret vettem, ujjlenyomat olvasó nálam (még) nem lötyög
(#270) aircom a tokot szívesen átveszem de sztem addigra helyben is lesz, meg közbe én is rendelek csájnából sztem
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
válasz Graphics #278 üzenetére
megvan még, egymás mellé tettem a kettőt xiaominak ugye a kerete még régimódiasan vastagabb, tök jó h belefért ilyen kis házba ekkora kijelző. fentebb írták hogy nem fognak a gyártók coll-onként telefont gyártani, hát pedig pár millivel nagyobb még elfogadható lenne, 6" ilyen vékony kerettel. Szóval azért nem csak ennek meg a Note 7 6.3-jának kéne lennie.
tesztképeket megnézhettem volna vásárlás előtt, értem én hogy mobil meg ne ezzel akarjon az ember fotózni, de a Redmi-é azért fullscreenben vállalható, ez még ott se nagyon.
-
DJGABI
addikt
lényegtelen miben, ez van hogy telefonon elölnézetben is ronda
lehet dolgozott még a háttérben első indításkor valamit, azóta annyira nem akadt be sose.
no comment. tudom, a csamcsung átok, márkát fizetek, de sáomi a 40k-s telefonba jobb optikát tett... akkor miről beszélünk
van ilyen adapterem a fiók alján eddig egyik telóval se működött, majd megnézemgyorstöltést nem mértem mennyivel töltött, de 40 egypár százalékról 100-ra ilyen 1 óra alatt felnyomta. tényleg ez a jövő. használod meg töltögetsz rá napközben...
(#282) bajusz15 Hearthstone kb akadásmentesen fut, nincs azzal probléma, igazából a Redmi 4X minimálisan nagyobb akkuval és/vagy frissebb, kevesebbet fogysztó SoC-vel lenne számomra a tökéletes telefon. abban minden megvolt
-
DJGABI
addikt
Nem szerettem volna parázs vitát kiváltani, meg nyilván van akinek hit kérdés, hogy mit vesz. Én sose voltam Samsungos, asszonynak volt tavalyi J3, speckóhoz képest teljesen jól futott rajt a nem-táccswiz (nem tudom mi volt azon épp a saját felületük neve), de amúgy Xiaomi ár/értékben tényleg 10/10 telókat tesz le. Rendszer teljesen okés, bár akinek van affinitása a xiaomi.eu romot csak ajánlani tudom, hetente jön frissítés, új funkciók, bloat appok irtva. Reklám miatt ment a háborgás anno, de egyrészt kikapcsolható, másrészt rendszer szinten én egyet se láttam soha. Az szimplán hazugság, epülös szemellenzős komment hogy ebben az árban sáominak sincs jobb kamerája. Fentebb írtam: camera2 api, pro mód gyárilag tud záridőt állítani, slowmo, 60fps, 30k-val olcsóbb telefonban.
A40-re visszatérve: billentyűzet tökéletes, az mondjuk nem volt ilyen jó egyik korábbi telefonomon se.
Scrolling screenshot nincs ebben a telefonban? Vagy be kell állítani valahol?
Fenti #195-ös nicelock kiegészítőket próbáltam, nálam eddig egyedül az alkalmazásváltós (task changer maradt), mert jobb szeretem a listás nézetet. Lockscreenes nem igazán működött,szétesett az egész. Állapotsoros szintén. Pulldown bar-os szépen skinezhető, de felesleges, akksi szempontból a gyári fekete perfect. Alsó gombokat is lehet moddolni, nekem mondjuk menü gomb kellett volna, az pont nem kapcsolható be azzal se, hely miatt ne foglalja azt a pár megát, az se maradt. Dupla tappos ébresztést enyém gyárilag tudta
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
válasz Andrewstarr #320 üzenetére
házilag? bontással persze :Đ már rég nem divat a cserélhető hátlap. a fekete ilyen olajfolyásos, a fehér ilyen holo-szerű. azt mondjuk eltalálták.
bakker, amúgy a csodálatos samsung szoftver: névjegyeknél 06... formátumban volt a szám, híváskor csak +36-tal jelezte ki, nem a nevet... no comment
mióta gsmarena-s videó felhívta rá a figyelmet zavar hogy az ujjlenyomatolvasó ilyen dög lassú.
néhol tényleg ilyen évekkel ezelőtti vas feelingje van ennek a telefonnak. vagy csak szándékosan butították le, nehogy túl jó legyen<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
DJGABI
addikt
semelyik korábbi telefonomnál nem volt ebből probléma, még a legnoname-ebb kínaival sem. igenis valami szoftveres bénázás ez. de ahogy olvasom már s7 óta [link]
(#322) nyisziati vezeték/keresztnév sorrendet meglehet cserélni: névjegyzék -> bal fent 3 csík -> jobb fent fogaskerék
(#324) szenesember nem próbáltam, de szerintem felesleges. 2 ujjat is felvittem, nem a lenyomaton gondolkozik. vagy a szenzor vagy a szoftver ilyen lassú.
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
válasz Alister71 #328 üzenetére
nézd meg a linkelt videót. van hogy egyig el lehet számolni míg felold. az a mai világban baromi lassú. szerk: hmmm most próbálgatom, simán alvóból ébresztve gyors, de ha gyors egymásután lezárod-kinyitod akkor már lassan old fel
(#327) szenesember szólj ha találsz ebben az árban/méretben alternatívát... sajnos ez van, vannak hiányosságai
scrolling screenshotra valami ötlet? hihetetlen hogy ezt is kigyalulták az ezen lévő one ui-ból (aod mellett)
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
kösz, így 10 év androidozás után talán megy a screenshot gomb kombináció
[link] ez a smart capture menü hiányzik, pont onnan ahol írodaz a dühítő, hogy ugyanúgy mint az AOD, ez sem pótolható 3rd party appokkal. persze, működnek úgy-ahogy, de leginkább körülményesen. ha gyárilag nem tudja akkor kb olyan mintha nem lenne...
remélem lesz rá lehetőség és portolják az A50 vagy valami nagyobb tesó romját, mert ez így tényleg igencsak hiányos... első dolgom lesz rá felrakni
na mondjuk ilyen a lefitymált xiaominál kb elképzelhetetlen, a legalapabb telefon is tud minden miui 10 funkciót..
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
4pda-n jártam:
AMOLED háttérképek app [link]
Alsó gombsor rezgés: [link]Fejlesztői beállítások
Beállítások -> A telefon névjegye -> Szoftver adatai -> Build szám sokszor
Felület "gyorsítása":
Beállítások -> legalul új Fejlesztői menü -> GPU-megjelenítés, 4x msaa, HW fedvények letiltása -> Be
(szerintem ezek csak akkut esznek, 1-2 FPS pluszért)Akkumulátor teli értesítés kikapcsolás
Beállítások -> Alkalmazások ->jobb fent 3 pötty -> Rendszeralkalmazások megjelenítés -> keresőbe: Rendszer UI -> Értesítések -> Teli akkumulátorEgyes kontaktokhoz külön csengőhang
Kiválasztod az adott kontaktot -> Szerkeszt -> Továbbiak -> utolsó előtti lehetőség: CsengőhangGoodlock modulok leírásai (angol): [kép]
Nem próbáltam - mélyvíz meg ilyenek (A30/A50 alapján) bootloader nyitás (roothoz, romozgazáshoz kellhet):
Fejlesztői menüben be kell pipálni az OEM-feloldást
Kapcsold ki a telefont
Hangerő fel és le nyomva tartva, csatlakoztatás számítógéphez -> Download módba kerül
Hangerő felfelét kell nyomni bootloader nyitáshoz, megkérdezi tényleg ki akarod-e nyitni, bekapcsoló gomb az igen.
Figyelmeztet, hogy minden adat törlődik, újraindul<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
DJGABI
addikt
Én így használom, igen: telefonálós sim 2G, adat 4G. Adat így jön kb 26 Mbps-el, kisvárosban. Térerő fullon, telenor.
(#347) sxxorp a nyitás maga talán nem, de ha a szoftverben mókolsz akkor amit kolléga ír, knox bejelez. hogy itthon ezt mennyire nézik, mennyire nem passz.
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
link?
"tökéletesen működik"
háááát nálam egyik 3rd party lockscreen (mert ez is csak az) nem működött eddig droidon tökéletesen.
[link] ezt tettem fel, de eléggé merítette, nincs 24 órás kijelzés, fényerőt ugyanakkorán hagyja mint rendszer alatt, feloldásnál ujjlenyomat + ezen tappolni is kell
[link] ezt meg 10 perc bohóckodás után se tudtam beállítani, inkább hagytam a fenébe<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
DJGABI
addikt
válasz Csocsesz75 #396 üzenetére
volt már kérdés,
XEH/XEH, XEH/XEH van [link]
nálam is.lusta vagyok guglizni, mit jelent?
-
DJGABI
addikt
-
DJGABI
addikt
Ma jött type c fülesem, még a Note-hoz rendeltem. Csak kíváncsiságból, meg úgyis ez a jövő meg jó áron volt... Nem meglepő módon nem működik. Gondolom nem véletlen van rajt a jack csati
-
DJGABI
addikt
válasz Graphics #425 üzenetére
Ez a Samsung "olcsó" telefonja. A hátlap szerintem jól néz ki, de kétségkívül picit gagyi. Nagyon gondolkodok hogy azt a 30k-t már hozzáteszem egy Mi 9 SE-hez... Teljesen más kategória.
Amúgy nem gyors, de azért várom hogy más is beszámoljon. Vagy tényleg csak nekem húzza valami alkalmazás. Pl: Instagram sztoriknál ez a válaszolós hülyeség, konfetti -> ilyen 2fps-re beesik, de videóknál ugyanúgy akad. Lefuttattam a Geekbench Renderscriptet: 3672 pont. Az ilyen Snapdragon 620 / Adreno 510 szint...
-
DJGABI
addikt
válasz moland007 #428 üzenetére
Azóta változott a pontozás. Azt nem mondom hogy lassú lesz. Inkább a geekbenchet érdemes összehasonlítani, ott úgy nézem nem változott. single core-ban minimálisan erősebb, multiban duplája. renderscriptben is erősebb.
Inkább az utána lévő, Snapdragon 810 szint ez. Persze ahogy telnek az évek beérik a régi csúcstartókat így középkategóriában.<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
DJGABI
addikt
simán elhozhattad volna, függetlenek ezek. nem is értem mai világban mi értelme lenne dual simnek függőben.
de én továbbra is tartom ha ilyen problémák vannak rendeld meg neten házhoz/üzletbe (nem tudom van-e plusz díja) aztán kész, abba kössenek bele. honlapon ott van, az alap praktikum kártya ingyé van. ennek ennyi a listaára, elmennek a fenébe, ezzel épp csak negatív reklámot csinálnak maguknak. régen, de sztem most is ezt az A szériát meg 1-2 akciós készüléket kivéve milyen árréssel dolgoznak már...(#432) Floydman méretben egyformák
-
DJGABI
addikt
válasz szenesember #439 üzenetére
Ha ki van fizetve a mobil akkor az összes tcomos független v ingyen függetlenítik
-
DJGABI
addikt
Ilyen influenszeresen: mivel sokan kérdeztétek... (senki ) nálam ezzel a power bankkal működik a gyorstöltés: [link] annyiból gáz hogy a bemenete csak micro usb, úgyhogy a kábelezgetés érdekes téma..
ebay topicban most ajánlottak egy 30Ah-sat [link], ennek type c-s bemenete is van, 3* kapacitás, kb dupla árért. féltégla, de táskában úgyis elférYoutube-ból meg ezt használom: [link] van full fekete módja, megy root nélkül, ablakban, háttérben, lock screenen. mindent tud.
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
SZAAAAAAAAAAAAARSZUUUNG...
"a hívott szám jelenleg nem kapcsolható" és mindebből én semmit nem láttam, úgy jelezte mintha hálózaton lenne a sim. 10/10
tegnap mobilnet halódott (korábban is volt rá példa másik telóban, foglalmam sincs miért, napi pár giga után egyszerűen megáll), csináltam a szokásosat: áttettem repülőgép módba, vissza, meg a végén 3G-re, ne merítse a 4g feleslegesen
-
DJGABI
addikt
dehát ez csak egy "olcsó" szamszung telefon, ez ilyen. gondolom kifut memóriából, aztán bezárja, vagy te zártad be. elvileg hidegindításkor kéne csak bedobni. megnyitottam, utána nem tölt. már ha egyről beszélünk.
mondjuk engem ez pont nem zavar, épp csak egy pillanatra dobja be. de amúgy beállítások menü ugyanez, sőt az még talán többet tölt
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
én már az elején is mondtam hogy nem egy villám de neeem, ne hasonlítgassam a sziamiaúhoz. mondom, ez a névjegyzék része engem különösebben nem zavar. touchwiz is fogta, gondolom ez a one ui is lassítja azért rendesen egy stock androidhoz képest.
az inkább, hogy messenger "pukkanik" egyet zárt képernyővel (egyik értesítési hangom se ilyen), aztán csak ilyen fél perc múlva jön a rendes csilingelő hang meg az értesítés. az így mi? más is találkozott ezzel?
glimpse-t én alap beállításokon használom, alul a notificationa access megadva aztán ennyi
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
bezzeg ha számlásan kérted volna tuti kerül elő pult alól
hihetetlen mit kihoznak belőle... _ennyire_ azért nem jó készülék, vagy tényleg ekkora veszteségük van rajt? én fillérre 69.990-et fizettem érte, pont amennyi a honlapon van, kártyáért is miért kérnek pénzt... az alap csomag ingyenes
-
DJGABI
addikt
válasz Terence12 #543 üzenetére
én a sima arnova-félét próbáltam, ő elvileg samsungokra optimalizál [link]
mondjuk beállításban nem sokkal több mint a gyári, nekem egyszerűen nem érte meg a telefonon tartani +1 appot. sok menüpont fagy. mert ugye nincs camera 2 api támogatás a telefonban
-
DJGABI
addikt
válasz Faterkam #550 üzenetére
[link] index cikkben is 90-et írtak, meg is lepődtem, Media markt-os ára annyi talán. Amazonon most hirtelen ilyen 95k-s árat látok, meg osztrák médiában is 81k... simán alul árazták. de ezt kb első nap javítaniuk kellett volna, nem pusmogni. mondjuk A70 is ilyen gsm boltos áron megy náluk... lehet samsunggal valami szerződésük van, fentebb is írta valaki h sok helyen reklámozzák
szerk: olasz amazonon 208 eur [link]
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
én azt vettem észre altatva is össze-vissza villog... de nem mozgásra, nem hangra, nem értem... power button meg nem kapcsolja ki. gáz
(#594) tylerszeged fenti Glimpse Notification erre való [link]
(#599) rothfb nova launcherben van dupla tappos alvás. még ikont se kell kirakni. csak ajánlani tudom.
-
DJGABI
addikt
frankó... hát arról mondjuk én nem vagyok hajlandó lemondani
Mi 9 SE-nek is vannak hibái bőven ahogy olvasom... 100k-ért nagyon kompromisszumos az is. a 64 gigás _jelenleg_ elég lenne (belső mem most félig van appok miatt, külső 64es SD negyede a képek/zenék miatt), a 128-as még drágább... AOD működik, de korlátozottan, One UI-t tényleg nagyon eltalálták, utána fura lenne a MIUI-ra vissza menni. Mondjuk abból legalább hetente frissül a bétás.. Itt azóta se láttam frissülést. Ráadás pár millivel A40-nél magasabb... Azért ennél is sokszor nyújtózkodnom kell.. Én még várom az igazit. Idei P20 lite érdekes lehet [link]
-
DJGABI
addikt
leírtam a véleményem róla. ha olcsóbb lenne simán váltanék rá. de 100k-t szerintem bőven nem ér. hát hagyjuk már, régen ennyiért egyrészt csúcstelók mentek (azt most hagyjuk hogy lassan már fél milláért mennek manapság), másrészt tényleg, a Redmi 4X kb tökéletes volt, egy erősebb SoC, aztán viszlát, de neem. Jack hiányát már fel sem hoztam... Üveg hátlap? Pici akksi? _számomra_ kompromisszumos lenne. és korábban is írtam, alternatíva (egyelőre?) nincs
tisztában vagyok vele, hogy erőben, kamerában jobb mint a csamcsung
-
DJGABI
addikt
Nem arról van szó. Telne rá. De már az A40 akcijós-akcijós árára is húztam a szám. A 4X középkat volt, 40 körül ment megjelenéskor. Nem tagadom, alsó polcról szoktam válogatni. Aztán mégis kibírt majd' 2 évet, látszik nem fejlődünk már annyira, mai napig teljesen jó kis teló volt, picit beleuntam, kb csak a változatosság kedvéért cseréltem le. Nem azt mondom, most is vannak ilyen kategóriában, Mi 8 lite pl tökéletes lett volna. Kompaktabb méretben. Vagy épp a sima Redmi 7 is középkat (4/64 mondjuk nincs belőle) 50k alatt, simán vettem volna A40 méretben, elég bármire egy átlag júzernek. Elhiheted, ha valaki, akkor én az ár/értéket nézem. Samsungért a jófogásos 50-55k kb reális lenne, ha a 9 SE meg menne olyan 70ért akkor nem rugóznék az árakon.
Akksi: na ja, csak épp kijelzőfelbontás is nőtt közben annyit hogy semmi látszatja ne maradjon a soc alacsonyabb fogyasztásának
Engem nem kell téríteni, de elég belenézni itt-ott a kommentekbe. sok szemellenzős samu fan semmi pénzért nem venne sáomit, mert "kínai"...
-
DJGABI
addikt
eredetileg 50-et írtam amúgy utána javítottam, visszakerestem, én már 40ért vettem használt 1 hónaposat, de úgy emlékszem eustockon se volt akkor már sokkal drágább, átkoztam is magam
érthető, persze. erre van a fórum hogy beszélgessük. csak azért olvastam furcsa szemmel a hsz-ed, mert én se vagyok egyik márka ügynöke se, akit érdekel gyanítom úgyis utánaolvas, nem csak az én hsz-em alapján dönt. _számomra_ picit mindkét telefon csalódás, ennyi
-
DJGABI
addikt
válasz Depression #815 üzenetére
amikor vettem nálunk csak flip tok volt telenornál. gsm boltokban van már szilikontok.
aki esetleg a távirányítót hiányolta: [link] nyilván nem az igazi, de Zaza remote appal kb úgy működik mint a xiaomi-féle gyári. nem kell tévé felé sem fordítani. elég erős a jel..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest