Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Thunderzolee

Bár kívülálló vagyok, de egyetértek.

Sok helyen csinálnak honlapot, aztán semmire sem lehet használni.
Akkor meg minek? :F

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#2) Pukkancs válasza Thunderzolee (#1) üzenetére


Pukkancs
tag

Sok embernek van egy ilyen vágya, hogy mínél többen tudják, hogy ő létezik, úgy látszik, hogy valakinek az a vágya, hogy mínél többen tudják, hogy a sulija létezik ;] .

(#3) tkazmer


tkazmer
addikt

azért nagyon sok dologra jó, ha van egy iskolának honlapja, inkább csak nincs kihasználva. kanadában a diákok honlapon keresztül adják be a házi feladatokat, nézik meg az órarendjüket, tanáraik kilétét, (dolgozat)eredményeiket, stb. a szülők számára pedig kifejezetten jól nyomonkövethető így a nebuló teljesítménye, magatartása.

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#4) peterszky


peterszky
őstag

Nem szeptember 1. után van már a tankönyvvásár? :)

What else you gonna do on a Saturday?

(#5) Gergello


Gergello
addikt

Nálunk ez még meg volt fűszerezve azzal, hogy a fórumot egy bot tele spamelte sex hirdetésekkel. :DDD Néha azért kerültek fel hasznos dolgok.

(#6) Pukkancs válasza tkazmer (#3) üzenetére


Pukkancs
tag

Igen, csak ez Kanadában van, nem itthon. Amúgy fel akarják rakni a netre a tanulók jegyeit, hogy a szülők számára nyomon követhető legyen, de eddig nem lett belőle semmi, meg még néha még a naplóban sincsenek benne, mert a tanárok a saját kiskönyvükbe írkodják ezeket :(((
peterszky: Úgy tűnik, ebböl sem lett semmi ebben az évben nálunk.

(#7) finest


finest
őstag

Vihar a biliben, izé, suliban...

tkazmernak igaza van, tök jó lenne, ha minden nyilvántartás, ti. napló, törzslap, bizi, statisztika számítógépesítve volna, csomó haszontalan adminisztráció szűnne meg, jó sok papírt megspórolnánk. Aszem ezzel kezdődne egy értelmes iskolareform.

[ Szerkesztve ]

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#8) Pukkancs válasza finest (#7) üzenetére


Pukkancs
tag

Igaz, sokkal jobb volna, ha a netre feltennék a tanulók jegyeit, mert sokan nem mondják meg a rossz jegyeket a szülőknek, és azok meg néznek nagyot, amikor szülőin a tanár azt mondja nekik, hogy a ygereknek javítani kéne.
Reformhoz: az iskolákat be kéne kamerázni, minden termet, sok probléma megoldódna vele (na jó talán az öltözőt, meg a zuhanyzót -amit soha senki sem használ- nem kéne).

(#9) k_laci


k_laci
tag

na ja, a sulihonlapok .. :) nálunk a hó elején rosszul volt kiírva hogy mikor van tankönyvosztás, ezért én ma mentem értük pedig tegnap kellet volna :DD nembaj, a könyvtároscsávó csak röhögött egyet, hogy ittvan mégegy, aki nem ingyentankönyves :DD mert azoknak kellet ma ;]

(#10) tkazmer válasza Pukkancs (#6) üzenetére


tkazmer
addikt

igen, azért kanadában annyival könnyebb a helyzet, hogy ott a tanár notebookja (jegyzetfüzete) más értelemben is notebook (tehát laptop), így a nyilvántartást is laptopon vezeti:)
a kamerás ötlet szintén nagyon jó, legalábbis a kanadai tapasztalatok azt mutatják (ott mostanában kezdték el bekamerázni az iskolákat, nagymértékben csökkent a bűnözés ennek következtében.)

[ Szerkesztve ]

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#11) Remington válasza tkazmer (#10) üzenetére


Remington
őstag

ez a mi sulinkban is így van, a tanárok általában laptopon vezetik a dolgokat, a jegyeket és az értesítéseket pedig az online naplóba írják.

https://hardverapro.hu/tag/remington#aprohirdetesei

(#12) tkazmer válasza Remington (#11) üzenetére


tkazmer
addikt

biztosan vannak ilyen iskolák, de kétlem hogy egy átlag magyar iskola megengedhetné magának, hogy minden óraadóját ellássa laptopokkal, akár csak az órák idejére is...
bár a nemrég beharangozott 75milliárdos iskolafejlesztésből éppen juthatna erre is...

[ Szerkesztve ]

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#13) Crystalheart válasza tkazmer (#12) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Igen, amúgy vicces, mert 100 ezer darab 100 ezer Ft körüli laptopot lehetne vásárolni 10 milliárd forintból, ami jegyosztogatásra, netezésre, meg minden iskolai cuccra elég is volna, egészen, míg tönkre nem megy. A mi iskolánk épülete 1,1 milliárd Ft-ból épült, a váci önkormányzat finanszírozásából.

Onnantól pedig már sokkal gördülékenyebb lehetne az egész, persze mindent nem oldana meg. A fő gond az általános iskolákkal van, a gyerekek lezüllése már ott megkezdődik, valahol 6. és 7. osztály körül.

Az iskolákat bekamerázni még olcsóbb volna, ugyanis általában kevesebb helyiség van, mint tanár, egy hozzáértő pedig filléres webkamerákból és egy-két darab gépből teljesen jól működő kamerás rendszert tud kiépíteni.

A beruházás még olcsóbb lehetne, ha az igényeket előbb felmérnék, azaz először csak a problémásabb intézményekben építenék ki ezeket a dolgokat. Ezek jellemzően a vidéki általános iskolák és a rosszabb tanulmányi átlagú középiskolák. Bár nyilván jogvédők nagyon pampognának...

(#14) Remington válasza tkazmer (#12) üzenetére


Remington
őstag

persze, nem ez a jellemző, csak azért írtam h mo.-on semi ismeretlen ez és eléggé terjedőben van

https://hardverapro.hu/tag/remington#aprohirdetesei

(#15) eastsider


eastsider
nagyúr

nekünk kinnvolt minden, még a nyáron is voltak infók rajta, igaz infós suli

Taninform
neten lehet követni a gyárekkel kapcsolatban az eseméyneket
sajnos nálunk idén már élesben müxik :O :D

[ Szerkesztve ]

(#16) eastsider válasza eastsider (#15) üzenetére


eastsider
nagyúr

nálunk úgy van, hogy minden teremben van egy gép, és van rajtuk net, és így írják majd a jegyeket, meg hiányzásokat, meg stb

(#17) Velocity


Velocity
aktív tag

hát igen, elképzelések vannak :DDD

Csak pl ott van a felsőoktatásban az Egységes Tanulmányi Rendszer, a Neptun. lassú, vacak, sosincs rajta szinte semmi használható. Sok közép és ált iskolai tanár sem vesződne azzal hogy felvezesse a jegyeket, ez szinte tuti. Kijön a teremből, szünetben cigi, kávé, wc, pletyka stb, aztán ha végzett a nappal, örül hogy hazamehet a sok - egyre szemtelenebb - gyerek közül...

[OFF]
de megmondom én mi a fő baj:
magyarországon (szándékosan csupa kisbetűvel) egy normálisan felszerelt nemtescos bicaj mondjuk legyen 50ezer huf. A postátoknak mégis 250k-s árajánlatot adtak. Ennyiből bakter akár robogót is vehetnének!

Szóval itt az a helyzet, hogy minél nagyobb pénzt lát valamilyen cég egy megrendelőben, annál többért adja ugyanazt, amit beszerez fillérekért. Kormányzati weboldal 250 milláért??? Szerintem sokan lennének itt a ph-n akik sinán megoldják nagyon maximum 2ből is. És akkor bőven sokat mondtam...

Egy saját példa: benzinkutat üzemeltetünk, ami nem a miénk, hanem az XYZ (szándékosan nem írom ki, de az egyik legnagyobb kúthálózat) vállalaté, mi csak béreljük. Kellett egy járda, mert ha megálltak a padka mellett, akkor egyből a fűre léptek amit 1. kitapostak, 2. ha sár volt, azt mind behordták a shopba. Fel is vállalta egy közeli vállalkozó, a költségeket természetesen nem mi, hanem az XYZ állta. Viszont a vállalkozó mikor kellett volna jönni szólt, hogy nem tud időben odaérni, vegyük már meg az alapanyagot, és majd odaadja az árát. Ezzel nem is volt gond. Az alapanyag 50-60k volt. Jött két segédmunkás, és egy nap alatt lebetonozta azt a is részt. Mindez XYZ-nek 760 ezerjébe került.
Vagy ugyanitt: egy cégtől kellett vásárolni nejlonzsákot, valami speciális hulladékgyűjtésre. Amit tudni kell a zsákról: hagyományos, átlátszó nagy nejlonzsák. Kb 600 Ft belőle egy 40-50 db-os tekercs. Nos, itt 6.000 (igen, hatezer!!!) Ft volt DARABJA! És persze kötelező volt megvenni.

Tehát ami noti 100k a boltban, egy tenderen már 7-800k lenne simán. Ráadásul ami boltban mondjuk 100k, az nagykerben legyen 90k, ők meg nagytételben megkapják mondjuk 70k-ért. A vállalkozók összefognak, senki sem ígér jelentősen a másik alá, és valamennyit visszacsorgatnak a döntéshozóknak is. Persze mindezt a mi pénzünkön!
[/OFF]

[ Szerkesztve ]

...mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.