Hirdetés

2021. május 13., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) ByB


ByB
addikt

Számomra nem derült ki, hogy meghibásodtak az izzók, vagy kiégtek? Kiégésre van garancia? Mióta H7-es izzós autóval járok, nekem fél-háromnegyed évnél többet egyfajta izzó sem bírt: Tungsram, Osram, Philips... Állítólag konstrukciós hiba az izzók részéről a rövid élettartam...
Amúgy én is vásároltam már a nevezett cégnél, eddig minden ok, de még nem telt el fél év! :R Nekem eddig legjobban a Philips GT150 (55W) izzói jöttek be a legjobban, csak amellett, hogy piszok drágák, körülményes őket beszerezni!

(#2) Pompi


Pompi
MODERÁTOR

Ezek ilyenek. Csodát nem kell tőlük várni. Én is beugrottam anno ennek a xenonizzo.hu-nak és vettem, sőt egyszer még ki is cseréltettem amikor pár hónap után kiégett. Mert ugye ők a kiégésre is adnak garanciát, mert a reklámszöveg egyik része az x-szer hosszabb élettartam.
Másodjára már nem volt kedvem/időm cseréltetni és különben sem voltam megelégedve vele, mert kívülről tényleg csodaszép fehér fénye lett a fényszórónak, de belülről - és ez talán fontosabb - elég rendesen megcsappant a fényhatás, azaz nem láttam vele olyan jól, mint az előző egyszerübb izzóval. Azóta Osram izzót használok (light blue, cool blue).

...

(#3) dabadab


dabadab
titán

Gondolom, az teljesen vilagos, hogy ezeknek az izzoknak semmi kozuk a mostanaban terjedo xenon vilagitashoz. (Ezek sima izzok, az ''igazi'' xenon viszont ivlampa. A kettohoz tok mas optikai meg elektronika kell (ill. kulon elektronika csak az ivlampahoz kell, hasonlo ahhoz, mint ami az ''enegriatakarekos izzokon'' (amik szinten nem izzok :) ) van), raadasul az utobbi hasznalata az EU-ban csak fenyszoromosoval es automata szintszabalyzassal egyutt engedelyezett.) Az, hogy magaban az izzoban xenon van a szokasos halogen mellett, tul sokat nem jelent, so

[Szerkesztve]

DRM is theft

(#4) T.adee


T.adee
csendes tag

Akkor összefoglalva:
1. az igazi xenon egy (még)igendrága rendszer, szóval60 -80000Ft-nagyságrendű a cucc,és a marketing szövegekkel ellentétben sajnos nem örökélet, kérdés hogy megéri-e?
2. tuningizzók: utcai használatuk nem engedélyezett, a gyáritól nagyobb teljesítményűek 55/60 helyett 80, 100, 120 wattot tudnak. Hátránya még hogy a fényszóróbúra, kapcsolók, vezetékek is könnyen tönkremehetnek a megnövekedett hőhatástól(ugyais teljesítményük jelentős része nem fény hanem hőleadásként jelentkezik) főleg a műanyag foncsoros és üveges fényszórók.
3. xenon-hatású kamu izzók: szupermarketekben tömegesen kapható valamely nevesebb gyártó termékét szinesítik meg kisebb cégek, kinézetre jó, de a hatásuk sajnos rosszabb a gyárinál,vizes úton,esőben gyakorlatilag =a0val .Egyedül a Philips BlueVision,valamint a Osram Cool Blue amik fehéres-halványkék színhőmérséklet melett +felelő fényerőt is produkálnak.
4. színspektrum- manipulált izzók: ezek nem rosszak esőben ködben,mivel kadmiumsárga(vagy közeli) fénnyel világítanak,igy a fény sokkal kevésbé nyelődik el vizes úton,''töri'' a ködöt. mint pl Philips All Weather, de van Tungsram Gold, Osram, Hella is ami ugyanezt tudja.
5:az emelt fényerejű izzók: az izzószálat jobban kihasználják azonos hőleadás és teljesítmény mellet +30 +50 +60%-kal jobban világítanak, de rövidebb életűek is: Osram Silver Star +50 ,Philips Pemium, Tungsram Megalight +30, Tungsram Megalight Plus +60. Némelyik tartalmaz xenon gázt de nem xenon-ról van szó. Fényük is fehérebb.

(#5) ftc


ftc
nagyúr

Egy izzóra mióta van garancia? :F

(#6) Pompi válasza T.adee (#4) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

''szóval 60 -80000Ft-nagyságrendű''

Érdemes a Vaterára felnézni ha valaki ilyesmit szeretne...30-40e környékén el lehet kapni szetteket. Olvastam olyantól akinek ebből a forrásból van és bevállt neki.

...

(#7) Pompi válasza ftc (#5) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

Ők adnak. Tehát ilyen kérdések feltevése helyett el kellene olvasni az eddigi hozzászólásokat (pl. az enyémet) és ellátogatni a szóban forgó oldalra (nem reklám) mert ott van fehéren-feketén.

...

(#8) ftc válasza Pompi (#7) üzenetére


ftc
nagyúr

én értem ,hogy ők adnak olvastam az egészet....de a gyártó nem ad garanciát ..így megkérdőjelezhető az egész...

(#9) Pompi válasza ftc (#8) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

Hát az egy dolog. A forgalmazó viszont ad. Ez az ő sara gondolom. És cserélik is a tapasztalat szerint.
De amúgy honnan tudod, hogy a gyártó nem ad garanciát?

...

(#10) (Kolombusz) válasza ftc (#5) üzenetére


(Kolombusz)
veterán

Van, de gondolom cégfüggő a dolog.
Primerankban is xenon izzó van, az 5 év gari arra is érvényes. :)

(#11) Pompi válasza (Kolombusz) (#10) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

Egyébként a Boombastikban árult magas fényü (nem xenon) izzókra is van garancia, ami szintén bizonyítottan érvényesíthető.

...

(#12) ftc válasza Pompi (#9) üzenetére


ftc
nagyúr

mert Philips világitás technikával foglalkozunk.... csak a speciális égőkre(nem tudom mi a magyar neve ) van garancia és először azt is kivizsgálják,hogy a te hibád vagy tényleg egy hibás darab....Megjegyzem ez kb 150 000FT feletti világito testekre vonatkozik...


inább maximális élettartamot szoktak megadni a gyártók... ha max x-t használod...

#10-re

még jó,hogy arra adnak...407-ben van 2 éve ..a szalonban azt mondták nem kell venni ..mivel mire az kiég a kocsi tönkrement...

[Szerkesztve]

(#13) ftc


ftc
nagyúr

Érdemes erre az oldalra elnézni:

[link]

pl BlueVision H3
[link]

max 400 óra 13,2V-nál...

(#14) petike811 válasza Pompi (#2) üzenetére


petike811
újonc

Sziasztok!Vannak nagyon jó,teljesen új Philips izzóim,GT130,GT150 stb.Kb. féláron adom őket.1500-2000huf/pár.Ha érdekel írjatok.

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.