2021. május 13., csütörtök

Gyorskeresés

www.xenonizzo.hu

Írta: | Kulcsszavak: autó . xenon . lámpa . garancia

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Az úgy volt, hogy van nekem egy ütött-kopott öregecske autóm, aminek a lámpái, hát, szóval nem voltam elégedett velük. Raktam beléjük vadiúj ''átlag'' tungsram izzókat, jobb lett, de nem volt az igazi. Valahogy belebotlottam a fent említett elérhetőségbe, pont volt ilyesmire pénzem is (régi szép idők), hát vettem egy párat, bekerültek a tompítottak helyére, állat jó fénye volt, tetszett, örültem. Úgy öt hónapig, amikor a bal oldaliból kifogyott a fény. Hmm. Blokk előkeres, izzók kiszerelve és visszadobozolva, zsúfolt időszakom lévén rokonnak oda ad hogy majd alkalomadtán intézze el, egy év gari van rájuk ugye. Aztán egy féktáv-rövidség miatt behorpadt a baloldalin az üveg, namondom ez isten ujja volt, kicseréltem mindkét lámpatestet, a csodalámpa még nem intéződött el, maradtak a tungsramok, de valami brutál fényem lett, hát igen, az új foncsor (is) csodákra képes. Annyira nem is érdekelt már a csodalámpa, viszont ugye 5000pénz volt, ne vesszen már el, elintéződött az ügy, beszereltem, a brutál fény gigabrutál fénnyé változott, tetszett, örültem. Úgy hét hónapig, amikor a jobb oldaliból kifogyott a fény. Namondom remek. Izzók kiszerelve és visszadobozolva, zsúfolt időszakom lévén rokonnak oda ad hogy majd alkalomadtán intézze el, egy év gari van rájuk ugye. És nincs! Rokon felvilágosít, hogy az egy éven belül tönkrement pár újracserélésekor, amikor odaadták neki, a hölgy azt mondta, hogy erre már csak fél év garancia van. Én meg hiába tudom, hogy lehetne menni asztalt borogatni, nem megyek. Pénzt nem kapnék vissza, nekem ilyen lámpás viszont többet nem kell, pereskedni nem fogok. Most kezdjek vásárlók könyvébe írogatni? Bizonygatni hogy nem direkt én tettem tönkre? Áh, nem ér annyit. Így jártam.
A dolog úgy fél éve volt, nem is érdekelt már igazán, elkönyveltem a veszteséget, de tegnap megláttam a ph fórumon a jobboldali oszlopban a hirdetésüket, és elpattant egy húr. Én nem vennék itt ilyet a helyedben, tanulj a káromon.

Köszi a türelmedet, ha elolvastad.

Hozzászólások

(#1) ByB


ByB
addikt

Számomra nem derült ki, hogy meghibásodtak az izzók, vagy kiégtek? Kiégésre van garancia? Mióta H7-es izzós autóval járok, nekem fél-háromnegyed évnél többet egyfajta izzó sem bírt: Tungsram, Osram, Philips... Állítólag konstrukciós hiba az izzók részéről a rövid élettartam...
Amúgy én is vásároltam már a nevezett cégnél, eddig minden ok, de még nem telt el fél év! :R Nekem eddig legjobban a Philips GT150 (55W) izzói jöttek be a legjobban, csak amellett, hogy piszok drágák, körülményes őket beszerezni!

(#2) Pompi


Pompi
MODERÁTOR

Ezek ilyenek. Csodát nem kell tőlük várni. Én is beugrottam anno ennek a xenonizzo.hu-nak és vettem, sőt egyszer még ki is cseréltettem amikor pár hónap után kiégett. Mert ugye ők a kiégésre is adnak garanciát, mert a reklámszöveg egyik része az x-szer hosszabb élettartam.
Másodjára már nem volt kedvem/időm cseréltetni és különben sem voltam megelégedve vele, mert kívülről tényleg csodaszép fehér fénye lett a fényszórónak, de belülről - és ez talán fontosabb - elég rendesen megcsappant a fényhatás, azaz nem láttam vele olyan jól, mint az előző egyszerübb izzóval. Azóta Osram izzót használok (light blue, cool blue).

...

(#3) dabadab


dabadab
titán

Gondolom, az teljesen vilagos, hogy ezeknek az izzoknak semmi kozuk a mostanaban terjedo xenon vilagitashoz. (Ezek sima izzok, az ''igazi'' xenon viszont ivlampa. A kettohoz tok mas optikai meg elektronika kell (ill. kulon elektronika csak az ivlampahoz kell, hasonlo ahhoz, mint ami az ''enegriatakarekos izzokon'' (amik szinten nem izzok :) ) van), raadasul az utobbi hasznalata az EU-ban csak fenyszoromosoval es automata szintszabalyzassal egyutt engedelyezett.) Az, hogy magaban az izzoban xenon van a szokasos halogen mellett, tul sokat nem jelent, so

[Szerkesztve]

DRM is theft

(#4) T.adee


T.adee
csendes tag

Akkor összefoglalva:
1. az igazi xenon egy (még)igendrága rendszer, szóval60 -80000Ft-nagyságrendű a cucc,és a marketing szövegekkel ellentétben sajnos nem örökélet, kérdés hogy megéri-e?
2. tuningizzók: utcai használatuk nem engedélyezett, a gyáritól nagyobb teljesítményűek 55/60 helyett 80, 100, 120 wattot tudnak. Hátránya még hogy a fényszóróbúra, kapcsolók, vezetékek is könnyen tönkremehetnek a megnövekedett hőhatástól(ugyais teljesítményük jelentős része nem fény hanem hőleadásként jelentkezik) főleg a műanyag foncsoros és üveges fényszórók.
3. xenon-hatású kamu izzók: szupermarketekben tömegesen kapható valamely nevesebb gyártó termékét szinesítik meg kisebb cégek, kinézetre jó, de a hatásuk sajnos rosszabb a gyárinál,vizes úton,esőben gyakorlatilag =a0val .Egyedül a Philips BlueVision,valamint a Osram Cool Blue amik fehéres-halványkék színhőmérséklet melett +felelő fényerőt is produkálnak.
4. színspektrum- manipulált izzók: ezek nem rosszak esőben ködben,mivel kadmiumsárga(vagy közeli) fénnyel világítanak,igy a fény sokkal kevésbé nyelődik el vizes úton,''töri'' a ködöt. mint pl Philips All Weather, de van Tungsram Gold, Osram, Hella is ami ugyanezt tudja.
5:az emelt fényerejű izzók: az izzószálat jobban kihasználják azonos hőleadás és teljesítmény mellet +30 +50 +60%-kal jobban világítanak, de rövidebb életűek is: Osram Silver Star +50 ,Philips Pemium, Tungsram Megalight +30, Tungsram Megalight Plus +60. Némelyik tartalmaz xenon gázt de nem xenon-ról van szó. Fényük is fehérebb.

(#5) ftc


ftc
nagyúr

Egy izzóra mióta van garancia? :F

(#6) Pompi válasza T.adee (#4) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

''szóval 60 -80000Ft-nagyságrendű''

Érdemes a Vaterára felnézni ha valaki ilyesmit szeretne...30-40e környékén el lehet kapni szetteket. Olvastam olyantól akinek ebből a forrásból van és bevállt neki.

...

(#7) Pompi válasza ftc (#5) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

Ők adnak. Tehát ilyen kérdések feltevése helyett el kellene olvasni az eddigi hozzászólásokat (pl. az enyémet) és ellátogatni a szóban forgó oldalra (nem reklám) mert ott van fehéren-feketén.

...

(#8) ftc válasza Pompi (#7) üzenetére


ftc
nagyúr

én értem ,hogy ők adnak olvastam az egészet....de a gyártó nem ad garanciát ..így megkérdőjelezhető az egész...

(#9) Pompi válasza ftc (#8) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

Hát az egy dolog. A forgalmazó viszont ad. Ez az ő sara gondolom. És cserélik is a tapasztalat szerint.
De amúgy honnan tudod, hogy a gyártó nem ad garanciát?

...

(#10) (Kolombusz) válasza ftc (#5) üzenetére


(Kolombusz)
veterán

Van, de gondolom cégfüggő a dolog.
Primerankban is xenon izzó van, az 5 év gari arra is érvényes. :)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.