- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot I. (az alapok)
- Mindent a StreamSharkról!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kemakee
újonc
Nagyon szép munka, gratulálok!
-
törölt tag
Még nagyon sok oka van annak, hogy sodrott kábelt csinálnak - vagy éppen nem azt, hanem tömöret. Vagy litzét...
Sokféle megoldás lehet, tömörben is és sodrottban is, és mindkettőnek nagyon sokféle, egymás ellen játszó konstrukciós tulajdonsága, előnye és hátránya van, tehát az általad említett tulajdonság is csak egy azok közül, amelyek alapvetően hatnak a vezetésre, a torzításra, a hangra. Nincsenek axiómák, inkább egyedi konstrukciók, egyedi ízlések - mert a fontos paraméterek egymás ellen hatnak, és számos fontos paraméter van, nem tudsz köztük igazságot tenni. Illetve a litze szerkezet inkább az előnyeivel domborít, de annak is ára van, szó szerint - mint tudjuk, az ár-érték viszony az egyik legfontosabb paraméter. -
Bence01
tag
Érdekes, hogy tömör kábelt javasoltok belülre. Ugyanis a frekvencia átvitel miatt a számunkra fontos jel a kábel széle fele orientálódik és pontosan emiatt csinálnak több szálú sodrott kábelt.
Solo Puffin ti darà forza e grinta a volontà
-
törölt tag
válasz orion1025 #35 üzenetére
"Kár ezen vitatkozni. hangfalon belül minden esetben vastag és tömör rézkábelt célszerű használni."
Hát, ezen éppen bőven van mit vitatkozni - függetlenül attól, hogy én magam szintén a tömör kábelek híve vagyok. A hifiben egyébként sincs olyan, hogy "minden esetben". Amúgy is elterjedtebbek a sodrott kábelek, még a hangdobozokon belül is elég ritka a tömör kábel gyárilag - amit ugyebár én sajnálok, hiszen a tömör kábelek híve vagyok, de sokan meg a sodrottaké, ez nem axiomatikus kérdés, hanem mindig eseti konstrukciós és egyedi ízlésbeli. De persze nem muszáj, és ha elégedett vagy velük nem is fontos nekiállnod kísérletezgetni a kábelekkel, csak felhívtuk a figyelmedet, hogy az is nagy hatással van a hangra, aminőségre is és a karakterre is - és sokféle megoldás lehetséges, nincs axióma.
Az persze jogos szempont, hogy az ár-érték arányokat érdemes figyelembe venni, - azt nem tudjuk, hogy te mennyit gondolsz a hangdobozod értékének, mihez képest nézed, hogy milyen drága vezetékezést érdemel meg.
No hát hallgasd élvezettel! -
orion1025
őstag
Kár ezen vitatkozni. hangfalon belül minden esetben vastag és tömör rézkábelt célszerű használni. A külső kábelezés már ízlés és hallás kérdése, de még mindig várom szeretettel azt a bizonyos nagy tudású kábelt, aminek 5 métere annyi, mint az ominózus hangfal összértéke.
"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."
-
törölt tag
válasz Teréz Atya #33 üzenetére
Azt ugyan nem hiszem, de legalább szebben
cincognakattogna, ha úgy lenne. -
törölt tag
válasz orion1025 #27 üzenetére
Én is köszönöm a leírást, a hangdoboz nevében pedig a gondoskodást. No és én is leszögezem, hogy a hátlapi csatlakozót le kell cserélni egy szolíd aranyozott banándugósra, a vezetékeket pedig érdemes kicserélni egy kicsit igényesebb típusra, meghálálja a hangminőség - nagyon is sokat számít.
-
kovgab
tag
Jó lett ...
grat.Ká Úr
-
orion1025
őstag
Bence01:
Nem, nincs benne semmi vatta szerű.
DEJVID:
Igen, vehettem volna 1500Ft / m áron is kábelt, de mitől is lesz az jobb? Érzékelhetőt az sem tesz hozzá az összképhez.
-
DEJVID
őstag
Sajnálom, hogy csatlakozóból és kábelből ilyen filléreset választottál. Azt már végképp nem értem, a belső kábelnél miért adtad még alább.
-
*Mukeey*
addikt
Gyönyörű kivitelezés!Használd sokáig egészséggel!!!
iPhone 15 Pro, Mi Pad 5
-
Bence01
tag
Gratulálok remek munka. Szép kivitelezés. A magas sugárzó érdekelne, hogy abban eredetileg nem volt egy ilyen kis vatta szerű valami? Én egy RFT B3010 hangfalat szeretnék felújítani és jó lenne nekem is kipucolni a hangszórókat is.
Solo Puffin ti darà forza e grinta a volontà
-
Csabroncka
addikt
Szép munka, igényes embert takar!
"in medias res"
-
User64476
őstag
Nagyon szép munka, gratulálok!
-
norbert1998
nagyúr
Teljes mértékben egyetértek a #2-es kommentelővel, főleg az első sorral. Eszméletlen
-
haxiboy
veterán
Nagyon szép lett, nagymamámnál a padláson van valamilyen hasonló videoton hangszórók, lehet le kéne hoznom és kicsit rendbe tenni.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
fulltime4wd
tag
Igényes munka, és nagyon inspiráló !
Az ember füle szinte még a saját munkát is belehallja a végeredménybe...
Gratulálok!"I see no God up here" - Juri Gagarin 1961
-
orion1025
őstag
Köszönöm mindenkinek!
Duracellm..., Mezga Aladár:
Igen, a csatlakozó kicsit ront az összhatáson, de ez volt akkor elérhető, na meg árban is korrekt.
WD40:
Tessék, csak tessék
Felhő:
Ha van egy listád, még lehet érdekelhet is valami, amennyiben megválsz tőlük
.DLL:
A dobozokat egy ideig használom, majd árulom őket. Az, hogy mennyiért mennek el, gondolhatod, sosem térül meg a rá fordított pénz és energia. A legtöbb ember fél az olyan dobozoktól, ami nem gyári, illetve már valaki belenyúlkált, de ez valamilyen szinten érthető is.
-
.DLL
veterán
Jó ránézni a végeredményre, ennél "drasztikusabb" változás nem is állna jól neki. A Philips már csak ilyen menő. Man In Black... B)
Olvasva a Logout-odat van jópár dobozod már, mi ezeknek a sorsa? Eladásra kerülnek értéküknek megfelelően? Vagy váltogatod őket, hogy mikor melyiken hallgatsz zenét?
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Vincent_
aktív tag
Nagyon jó lett! Pont ma kaptam egy "kupac" hangszórót, hogy adjam el őket, de eléggé le vannak lakva, erre látom, milyen szépen helyre lehet hozni kézügyességgel. Kár, hogy messze vagy, szívesen rád bíznám a felújításukat!
Első hirdetésem: https://hardverapro.hu/apro/vadiuj_magyar_kiosztasu_dell_noti-billentyuzet_d62/hsz_1-200.html
-
WD40
aktív tag
Szép lett , meghallgatnék egy-két számot rajta.
Az analog világ utolsó (?) harcosa.
-
félisten
Jó volt olvasni.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Mezga Aladár
veterán
Szép munka, megmentetted az enyészettől.
A hangfal csatik lehettek volna banándugósak. -
Gaba
senior tag
Gratulálok
Telszám : Húsz-401-negyven4-hetven7
-
hodigy
tag
Gratulálok jó cikk, szép munka. Lehet, hogy én is neki fogok és megnézem az én régi dobozaimban milyen a szivacs ezek után.
Írj emailt, a privátot sokszor nem látom...
-
Auratech
őstag
Szép, alapos, túlzásoktól mentes munka. Nagyon gratulálok!
Auratech Field Recording
-
Madn!ght
addikt
Szép munka, gratula!
Egy ideje gondolkodom rajta, hogy a jó öreg Videoton ládámat feltámasztom, de még nem volt türelmem hozzákezdeni. -
hemaka
nagyúr
Szép felújítás.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
draco31
veterán
Egyszer én is felújítom a B32-es Preludium párosomat.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
Gratula, szép munka (újra)
[ Szerkesztve ]
-
simongab
senior tag
válasz Klaus Duran #3 üzenetére
Szép lett tényleg...
-
Nice
Szép és igényes munka. Respect.A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM https://www.youtube.com/watch?v=AZ7oROlf5ys
-
törölt tag
Tenger-mély riszpekt hogy ilyeneket feltámasztasz.
Egyedül a műanyag hangfal csatlakozó rontja az összhatást.
[ Szerkesztve ]
-
ronson
őstag
Szép munka! Gratulálok.
Nagyon szépek lettek. Imádom, az e korabeli Hi-Fi cuccokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 Pro 128GB 94% Akku Megkímélt,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB Újszerű,Kétkártyás,Dobozos,Tartozékaival. 1év Garanciával!
- Lenovo Thinkpad X270, 12,5"HD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás számla, 1 év g
- Komplett munkagép,videó/kép vágás,zene,3D srb munkákhoz akár játékra.
- Macbook air 13 2012 Mid Ujszerü