Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
VD
őstag
Nokia 5800 XpressMusic-Navigation Edition
"Kellett a finn gyártónak egy kis idő ahhoz, hogy megalkossa az első, iPhone ellen piacra lépő telefonját. Összekapták magukat nagyon"
Főbb jellemzők
Méret: 111 x 51.7 x 15.5 mm, 83 cc
Súly: 109g
Színvariációk: Fekete/piros azaz mélybordó kerettel, fekete-kék, fekete ezüst, fekete-króm.
Kijelző átlója:3,2"
Kijelző felbontása:360X640
Kijelző típusa: Rezisztív TFT-LCD
Színárnyalatok száma: 16 millió
Fő kamera: 3,2 megapixeles,Auto Focusos Dupla Led villanóval Carl Zeiss Tessar Optikával
Symbian S60v5 Érintésvezérelt Operációs rendszer
Micro-SD bővíthetőségAlap Adatok Tulajdonságok
A Nokia 5800 nagyon közkedvelt készülék, mostanra leeset ára miatt is,megbízhatósága és egyszerűsége révén. A telefon nem tartozik a legkomolyabb készülékek közé de a célnak tökéletesen megfelel, ARM11-es processzor hajtja régebbi szoftvereken 369Mhz-n ketyegett de az új szoftvereken már 434Mhz-n fut mint a Nokia 5230. a Telefonban 128Mb RAM található amely ebbe a telefonba elég de lehetne több is. Amit fontos tudni a kijelző egy 3,2 "-os 360x640-es felbontással rendelkező rezisztív érintőkijelző.Semmi Gorilla glass stb, ha zsebben használjuk nem karcolódik, porosodás nem érhető tetten. A kamera az egyik erőssége 3,2 megapixeles Carl Zeiss tessar optikával, Auto focussal és dupla LED villanóval van felvértezve, gyors a kameraszoftver és szép képeket készít. Mivel eredetileg XpressMusic ezért zene téren is jól teljesít. 2 hangszóró található benne amik eléggé jól szólnak ahhoz képest hogy csak egy telefon.
Meddig bírja az akkumlátor?
Nálam általánosságba 2-3 napot elmegy simán, jobb esetben 4-5-öt.Szoftver
A telefonon a jól ismert Symbian S60 fut annak is az érintésvezérelt verziója. A telefonon jelenleg a legfrisebb gyári szoftver a V60.0.003. Ez elvileg csak a független verziókra érhető el, de egy kis pc kód átírással kb 2 perc máris felrakhatjuk. Szerintem nagyon kiforott semmi hibája nincs már. Megbízható egyszersem fagyott le amióta használom.
A gyári legfrisebb szoftvert a Nokia Software Updaterrel rakhatjuk fel [link]
vagy a Nokia OVI suite-al. [link]Nagy Erősség: A Navigáció
A telefonban található GPS és ingyenes Nokia térképek szoftver. A navigáció működik online vagy offline. Nagyon gyorsan talál jelet. Bármelyik Térképet rá lehet tenni akarat szerint a fent említett Nokia PC suite-al.Főzött Rom
A telefonra elérhető több főzött rom is, aki erre hajaz az talál google-n több Nokia C6-00 Szoftvert a telefonra, de a gyári 60-as verzión már nem kell csiszolgatni mert már nincs min. teljesen megbízható és rendben van, az egyik fórumos kolléga főzött c6 szoftot használt de már ő is a gyári 60-asat használja.Specifikáció
Technológia GSM, UMTS, HSDPA
Méret 111 x 51,7 x 15,5 mm
Tömeg 109 gramm
Színvariációk piros, fekete, kék
Kijelző
Kijelző átlója 3,2 hüvelyk
Kijelző felbontása 360 x 640 pixel
Kijelző típusa TFT
Színárnyalatok száma 16,7 millió
Memória
Telefonkönyv kapacitása dinamikus
SMS memória / max. MMS méret dinamikus / 300KB
Belső memória 81 MB
Memória bővíthetősége microSDHC (alapcsomag: elvileg 8GB)
Adatátvitel
Frekvenciasávok 850/900/1800/1900 MHz
GPRS / EDGE Class 10 (4+1/3+2) / Class 10 (236,8 kbps)
UMTS / HSDPA van (384 kbps) / van (3,6 Mbps)
IrDA / Bluetooth nincs / 2.0 (A2DP is)
WiFi 802.11 b/g
USB microUSB 2.0
Push-to-talk / RSS van / van
GPS vevő van
Alapfunkciók
Profilok vannak
Vibra funkció van
Kihangosítás van
Hangtárcsázás / hangvezérlés van / van
Hangrögzítés van (max. 1 óra)
Ébresztés van, kikapcsolva is
Prediktív szövegbevitel T9
Szoftverek
Platform Symbian OS 9.4 Series 60 5th edition
WAP / HTML böngésző van / van
E-mail kliens van (POP3, IMAP4, hitelesített)
Java van, MIDP 2.0
Játékok 2
Valutakonverter van
Extra szoftverek Nokia Maps
Multimédia
Fő kamera 3,2 megapixeles, autofókuszos, vaku
Másodlagos kamera van, CIF felbontású
Videófelvétel van, VGA, 30fps
Zenelejátszó szoftver van, háttérben is fut
Hangszínszabályzó van
FM-rádió van - RDS
Üzemidő
Alap akkumulátor 1320 mAh Li-Ion
Készenléti idő 406 óra
Beszélgetési idő 525 perc
Egyebek
érintésvezérlt, pengető, tok, TV-out, mozgásérzékelőHa a fentiek átolvasása után kérdésed van jelezd a fórumban!
Készítette: FET-MEN
Forrás: Mobilarena.hu [link] illetve fórumtársak
[ Módosította: bwoay ]
-
VD
őstag
válasz Bandus99 #4507 üzenetére
Na jah!
Csak nem mindegy milyen térkép adatbázisból is van az a 100%-os lefedettség! Garmin és agyon ajnározott iGO magyar térkép lefedettsége a legjobb.Az hogy a Sygic Szlovákiában Isten király, az nem meglepő... lévén tudtommal ők csinálják.
Egyébként felesleges egymás győzködése, hogy melyik a jobb navi. Mindeki azt használja ami bevált és szerinte a legjobb.
-
VD
őstag
válasz tibi666 #4864 üzenetére
Komolyan nem értem az embereket!
Kereső és visszaolvasás! Ez a helyes sorrend! Nem megkérdezni 125x is, hogy milyen progit ajánlotok navigációra, mert a Nokia Maps-ért nem akarok fizetni....100 gigatriliárdszor leírták már, hogy Garmin XT! Meg lehet venni legálisan!!!!!! Vagy lehet ügyeskedni, ami warez és itt tiltott!!!!
-
-
VD
őstag
A crystal tokok tapasztalatból mondom, hogy sz@rok. Nem légmentesen feszül a telefonra, mint egy fólia, így alá bemegy a por és ritka ocsmányan nézz ki utána.
Az általad linkelt cucc viszont egy hordtáska. szvsz sokkal jobb választás!
Én a gyári gumi-szövet cuccot használom (me' nekem még vót a dobozban hozzá! ), kellet egy kis idő mire bejáratódott, de most már nagyon pöpec!
[ Szerkesztve ]
-
VD
őstag
Képek mellet a fekete részen lenyomva tartod a kijelzőt, ekkor feljön az alkalmazás menüje, legördíted az aljára és ott az exit felirat.
Legalábbis a legújabb verzió ami néhány napja jött ki így működik.Cs4B4!
Kereső itt a fórumon bal felül.
vagy
Nokiaprogramok.hu
vagy
Smartnews.huAz utóbbi kettőn képekkel ilusztrált szájbarágós leírás van szignózásra vagy annak megkerülésére!
Aki ezek alapján nem boldogul az adja el és vegyen valami képességeinek megfelelő telefont.[ Szerkesztve ]
-
VD
őstag
Akkor nem én vagyok a hülye, mert a gmail-vel nálam sem a legjobb a kompatibilitása a proginak. Nálam konkrétan fordítva van a gond. Az újakat leszedi, de a régiekete nem. Gondoltam v.mi beállítási gond, de nem találtam rá megoldást. Így maradtam a javas Gmail kliensnél, az jól működik.
A flash-t nekem is 2x frissítette. 1X amikor megjelent, illetve most 3-4 napja újra jelezte,hogy van elérhető új frissítés a flash-ez.
[ Szerkesztve ]
-
VD
őstag
A telefonzár kódját ki lehet olvasni Phoenix-vel, de mivel ez is warez, ezért, bővebben a nokiaprogramok fórumjában találsz infot "Szoftverfrissítés Phoenixel" topicban keresgélj.
SW updatekor az első lépés, hogy frissítsd a PC suite-ot és az NSU-t a legújabbra. Nekem hétvégén sikított a PC suite, hogy van újabb belőle, ez már integrálta magába az sw updatet is, így nem kell külön nsu a frissítéshez. De kipróbálhatod az új OVI-t is az a napokban jelent meg itt az arenán és írtak róla, állítólag ez váltja a pc suite-ot.
VÁÁÁÁ enyém a 7000-dik hozzászólás! (meg az első is ) Este iszok is ennek örömére egy sört!
[ Szerkesztve ]
-
VD
őstag
Hülyeséget írtam a phoenix az "alternatív" sw frissítéshez kell. Biztonsági kódot az nemesis-vel (NSS) lehet kiolvastatni és a smartnews-on van bővebb infó.
sn4tch
Ha nem megy a normális NSU frissítés, akkor v.mi gáz van, vagy a telóval, vagy a gépeden nagy a káosz. Telepítés után volt restart? betartod a csatlakoztatásra vonatkozó utasításokat? Alap dolgok, de gyakran kapkod az ember.
Alternatív megoldás a fentebb írt másik sw frissítési mód, de ezt csak nagyon végső esetben javaslom.[ Szerkesztve ]
-
VD
őstag
Nem tudja v.ki mi ennek a témának vagy háttérképnek a neve? Már egy ideje túrom utána netet, de sehol sem találom.
-
VD
őstag
Ha ilyen egyszerű lett volna, valószínűleg nem kérdezgetném, hogy mi a neve.
A Seven Blue (mert ez a hivatalos neve, csak a smartnews-on v.miért megrövidült) Alapból egy szálcsiszolt aluminiumhoz hasonló kék csíkos háttér van. Még csak nyomokban sem hasonlít a linkelt kék pöttyös háttérhez. Van ugyan a csomagban 27 db háttér, de egyik sem a keresett.A segítő szándékot azért díjazom!
-
VD
őstag
Ez inkább a garmin hibája mint a telóé. Ez a leglassabban betöltőd/leálló program az összes közül amit használok.
Amivel lehet gyorsítani a cuccot. Gyakori böngésző cache ürítés. (Ide basszus annyi szart felhalmoz, csak úgy zabálja a memóriát. Én 2 naponta törlöm és hirtelen előkerül 7-8 mega szabad hely a semmiből. ) A hívás naplót 30 napról érdemes levenni rövidebb időre. -
VD
őstag
Én is N95-ről váltottam. Az az utcsó 31-es sw-vel már valóban elég gyors volt. De nekem tökéletesen megfelel az 5800 sebessége. Amit gyakran használok 4 progit az kint van a főképernyőn.
Külföldi netre egyedülk a vodás connect roamingot tudom ajánlani, 24 órára 50MB 3000Ft. Az összes többi megánként, félmegánként számláz csillagászati áron. Én anno ezzel nyomtam nagyon sokat amikor külföldön is kellett a net és sehol nem volt wifi. Korrekt a számlázás. Kollégák több tízezres számlát hoztak össze roaming netettel egy hét alatt, nekem ugyanazon használat mellet még 10 rugó sem lett a külföldi forgalmam.
Net csomagot ajánlani nehéz, mert minednkinek mások a net szokásai. Belföldön, minden szolgáltatónak van már egész jó net opciója az előfizetések mellé. De ezekről a saját topickjukban biztos több infót megtalálsz. No meg ott a szolgáltató honlapja is![ Szerkesztve ]
-
VD
őstag
No feldobtam én is a 30-as sw-t.
Tényleg gyorsult!
Az e-mail a főképrnyőre rohadt jó dolog. A Tököm ki volt, hogy a exchange miatt percenként érkező levelekből szart se látok, csak ha belépek az üzenetek közé.
Nekem került bele 3 új háttérkép. Mondjuk mindegyik ilyen krix-krax piros fekete.
A ram is több lett. Handy Shell-vel is marad 50 mega szabad.Összeségében végre optimalizálták a vashoz az sw-t.
-
VD
őstag
Senkit nem akarok megsérteni, de: Nem tudom ki mit gányol a telefonján, meg a gépén, de úgy tűnik én vagyok az egyetlen akinek zökkenőmentesen ment az sw frissítés és még pozitív változásokat is hozott (gyorsabb, több ram)?
SW frissítés előtt biztonsági mentés pc suite. Utána soft reset. Frissítés. Minden visszapakol. Működik. Örül.
Kollégának két irodával odébb gányolt windows, szarrá hackelt telefon, persze, hogy nem megy simán a sw update. Anyázik, hülye köcsög mindenki főleg a Nokia és a Microsoft. Mutassam má, én mit csináltam.
De hát ez van, a mai warezolós-hackelős világban, mindenki nyomja gombot valami félleírás/hozzászólás alapján hozzáértés nélkül kapkodva, utána meg fröcsög a fórumban, hogy a fasza kivan az egésszel. -
VD
őstag
Nem vádaskodtam, de jellemzően amikor valami nem úgy ment, mint ahogy az le volt írva, mindíg valami buhera volt a háttérben. Persze arról gyakran elfelejtkezik az ember, mert természetes számára a berhelt cucc.
A telefon nem szűz, sokakkal elentétben én nem azért vettem, mert juj de jó érintőkijelzős nokia, de király! Hanem mert kihasználom a symbian adta lehetőségeket, egy valag program van rajta. Egyik fele a hiányosságait pótolja, a másik fele a munkában segít.
Nem az első s60-as telefonom, és nem az első sw frissítésem volt. De biztos nállam van a gond, hogy működik a dolog fennakadás nélkül. És az a normális többség ahol nem megy.Részemről lezártam a témát, a véleményemet írtam meg , mert basza a csőrőm, hogy gyártó fikázzással telik meg a topik, értelmes tapasztalatok helyett.
[ Szerkesztve ]
-
VD
őstag
válasz zsolt501 #8110 üzenetére
Akkor leírom nálam mit művel a kütyü.
v30.0.011 sw független
Handy shell, Handy weather, key lock clock, mail for exchange folyamatosan megy.
Képek nézegetéséhez a galéria helyett a photo borwsert használom.
Netezéshez opera, digia és gyári böngészőt használom felváltva.
A gyári helyett a handy task managert használom.
Nem játszok, nem zenélek, nem nézek sorozatokat, filmeket rajat.
A kamerát is már 7x használtam.
Elenben rengeteg mailt írok/olvasok rajta, és marha sokat pofázom. Éjjelre kikapcsolom. De reggel ez ébreszt a megadott időben. A kijelző fényereje közepesen van. Így egy feltöltéssel elketyeg 2 napig.
Naponta van szinkronizálva pc suite-val.
Egyszer nem fagyott még le, nem színeződött el a kijelző. Nem volt gondom a hangszórokkal. Nem lazult ki a stylus tartója. Fólia nincs rajta a gyári tokjában hordom. 2-3 naponta kap a kijelző tisztító folyadékkal egy kis mosdást.
2x lett elejtve mások által, e miatt a kijelző körül kereten van 2 sérülés. Ezt leszámítva karc mentes. Még nem sikerült úgy megnyomorgatnom, hogy a sokaka által tipikus nokia minőségnek nevezett nyöszörgő műanyag hangot kiadja magából.Mindent összevetve, egy jól bejáratott belakott N95-t cserélrem le miatta. Nekem nagyon bevált, azt kaptam amit vártam! Volt lehetőségem több más érintőkijelzős telefont kipróbálnom mielőtt az 5800 mellett döntöttem. De az összes közül, számomra ennek a kezelése áll a legjobban kézre.
[ Szerkesztve ]
-
VD
őstag
A key lock clock lezárt bilentyűzetnél a menü gomb megnyomására felvillantja az órát. (bejön a többi gombbal is, de olyankor előbb kiírja, hogy bilentyűzár feloldásához.... blablabla)
Állítható a felvillanás ideje és fényereje. Nem olyan jó, mint anno a cClock, ami folyamatosan világítás nélkül is mutatta az idő töltöttséget,térerőt stb. De sajna s60v5-re még mindig nincs müködő változata. Így ez ilyen félmegoldás.zsolt501:
Nincs mit, tapasztalat kellet. Azt írtam.jety91:
Ne legyen igazad.
6 hónapot már kibírt.[ Szerkesztve ]
-
VD
őstag
"És érdemes lecserélni a T-s softot gyárira?" Én lecserélném. De ez szigorúan a saját véleményem. A legelső telefonomat leszámítva, saját célra nem vettem még szolgáltató függő telefont. Mindíg gyári függetlent veszek. Hiába drágább, nekem megéri, hogy egy csomó bosszúságot megspórolok.
"Tudom akkor ugrik a gari..." Erről megoszlanak a vélemények. Ha otthon átírod a product kódot és úgy frissítesz, akkor természetesen garanciának pápá! De többen állítják, hogy ha jófej szervízest fogsz ki akkor a nokiában megcsinálják szó nélkül és még a garanciád is megmarad. De erre reagált a másik tábor, szerintük ez hülyeség és nem csinálják meg a nokiában.
-
VD
őstag
Basszus, leszedtem az ovi storeból ezt hülye "jumpy bug" nevü játékot és nem bírom lerakni.
Full egyszerű, full buta, de nagyon addiktív marhaság. Jah és free, de viszont alkalmanként csatlakozik a netre max 100kbyte forgalommal!!!![ Szerkesztve ]
-
VD
őstag
válasz vp.isti #8254 üzenetére
Akkor ez a gond. FOTA-n fent van, de a NSU-n (PC suit sw frissítő része) még nincs befrissítve minden product kódhoz. Ha van mobilneted akkor csináld meg azzal a telefonon kb. 5 mega adatforgalom. Ha nincs akkor keress egy free wifi spotot és ott csináld meg.
[ Szerkesztve ]
-
VD
őstag
válasz vp.isti #8259 üzenetére
WTF! Az érdekes. A vodás és függetlenekre július óta elérhető a 30-s sw. Egyedül a T-sek szívnak.
Gyári független? Nem lehet, hogy T-s volt kiütötték és így adták el függetlenül? Vagy független, de valami olyan régióbol származik a telefon amelyikre hasonlóan T-sekhez, még nem készült el a 30-as sw. Mert az sw frissítésnél product kód alapján ellenörzi a rendszer, hogy van-e újabb sw a telefonra.Volt valami távolkeleti sw verzió (v21.0.101), ami közvetlen a 30-as elött jelent meg. A smartnews-on volt cikk is róla. Oda tudtommal nem is készült még el a 30-as.
[ Szerkesztve ]
-
VD
őstag
Szép sorjában:
Vélemény róla? Itt van majd 9 ezer hozzászólás. Hajrá! Legyen elég annyi, hogy a többségnek bevált. Fél kezemen meg tudopm számolni hány telefonnak van ekkor topikja.
"a T-mobile-nál szeretném megvenni a részletfizetés miatt, és nem tudom, hogy a szolgáltató nagyon belenyúlt a telóba?"
A t-mobile-os darabnak 2 hibája van: Szolgáltató függő és az sw frissítés nagyon sokat csúszik."már a 3-ik frissítési csomag van?" Tippre azt mondanám, hogy a 30 sw-re gondolsz. Erre max a boltos tud választ adni, hogy frissített-e vagy sem. (többnyire szarnak az ilyenre....) Ha meg a doboz tartalmára gondolsz, akkor azt szintén csak a boltos tudja, ki tudja mióta van nála a polcon. Ha csak rendelésre hozzák a telefont, akkor a nagykerekben már régóta a lightos tartozékos csomagok vannak.
"Továbbá: a telefont frissíteni azzal a megoldással lehet, hogy saját magától talál-e frissítést, mint a Windows Vista-nak a Windows Update-je, hogy keresgél megadott időszakonként?" Nincs automatikus frissítés a telefonon, nem keresgél megadott időnként magától. Neked kell a menüből indítani a frissítés keresését.
[ Szerkesztve ]
-
VD
őstag
válasz linkoln001 #8450 üzenetére
Kijelzőt nem tudom ki fikázta, az egyik legjobb a mostani mezőnyben.
A hangszórókkal az első szériánál volt gond, ez már nagyon régen javítva van. Ha mégis kifogna az ember egy ezer éves darabot, akkor is ez garanciális hiba és javítja a gyártó.Nem nem éri meg ilyet venni! Vegyél mást! Ajánlunk valami jó kis samsungot, most az a menő! Mi csak azért dobtunk itt össze majd 9000 hozzászolást, mert megvettük és gyorsan eladtuk annyira szar, aztán csak várjuk, hogy megkérdezze valaki, hogy érdemes-e megvenni és gyorsan lebeszéljük róla.
-
VD
őstag
válasz linkoln001 #8452 üzenetére
"de annyi embert mondta hogy szar........"
És ennek a rengeteg embernek ilyen telefonja van? Használták már?Nem, hibátlan ez a készülék sem, ez tény.
Környeztetemben van egy pár darab. Közülük a többség azt sem tudja mi az a symbian, meg nyilt operációs rendszer. Rátöltött egy valag mp3-at és tényleg zenetelefonnak használja elégedetten. A másik fele meg tudja mire képes az eszköz és kihasználj, néha már túlfeszítve a húrt szarrá moddolja. Vagy valami félinfó alapján neki áll berhelni és persze hazavágja. Ilynekor persze a telefon a szar, mert a user az soha nem hibázik. Minden második topikban fikázzák az anyagminőséget. Nem tudom ezt mirealapozzák, ez a telefon csincs rosszabúl összerakva mint bármelyik másik. Tény, hogy egy fém E-series-nek jobb a minőség érzete.Ha tetszik és erre vágysz akkor nem hulla mindegy mit mondanak mások? Néhogy már a haver döntse el neked mi a jó.
-
VD
őstag
Csak úgy kiváncsiságból. A vágyaitokon túl mi enged arra következtetné, hogy fém lesz?
Egy tetves szó sem esik a hírekben arról, hogy a színét leszámítva, anyagában is változna a burkolat. Egyedül a fórumokban ábrándoznak róla a hozzászólok, mint itt. De ha linkel valaki egy érdemi infót arról, hogy fém lesz akkor utólagosan elnézést kérek. De addig maradjuk meg a realitások talaján, és higyünk a klaszikus reklám szlogennek: "mert ez műanyag"[ Szerkesztve ]
-
VD
őstag
Feladom.
Olyan témát keresek, aminek az ikonjai úgy néznek ki mint a samsung korábbi touch wiz felülete (Samsung f480, omnia) fehér alapon nagyon egyszerű ikonok a szívárvány minden színében.
Létezik, mert láttam egy 5800-án ,de sehol nem találom az ismertebb theme oldalakon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Milyen notebookot vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest