Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
A Cortex A8 és a Snapdragon még mindig nem ugyanaz.
“All nothings are not equal.”
-
Köszi
Most értem a teszt végére, nagyon jó teszt egy nagyon jó készülékrőlzack: Mitől lenne multimédiára kihegyezettebb egy i8910HD vagy i8000 ettől? Egy butafonnál még van értelme erről beszélni, okostelefonoknál szerintem csak Te csináltál ilyen kategóriát önkényesen. Gyanítom, hogy Konflikt is erre akart utalni.
[ Szerkesztve ]
-
Az autofókusz működött, amikor a tesztképek készültek?
Nem volt piros a keret?Ugyanis nálam azt csinálja, mint ahogy az amerikai Droidoknál is írták, hogy a büdös életbe se volt hajlandó fókuszálni. Próbaképp visszaállítottam az órát december 4-ére, és megjavult, zöld keret és jobb képminőség lett a vége.
Aki nem hallotta volna: van egy dátumkezelési bug a Droid kamera-szoftverében, 24 és fél napig helyesen működik az AF, majd 24 és fél napig rossz, felváltva. Az utolsó jó időszaknak 2009. december 11-én lett vége, tehát legközelebb valamikor a hét folyamán fog újra működni.
[ Szerkesztve ]
-
válasz #06658560 #164 üzenetére
Hát fogalmam sincs, hogy csinálták. Valami számítási hiba... Úgy olvastam, hogy december 11-re ígérték a frissítést, még a rossz ciklus kezdete előtt, de nem jött össze nekik - vagy nekem nem jön össze a javítás megtalálása.
Napfénysüti: Igen, a Spicáról végül letettem Nem sokkal drágább ez, mint amennyiért a Pannonnál Spicázhattam volna.
>-48-<: Pár hét múlva belefér
[ Szerkesztve ]
-
A teszt nem ejt szót róla, de én találtam pár érdekes pontot is a szoftverben.
Az egyik a My Signs alkalmazás, amivel gesture-öket lehet különböző műveletekhez párosítani (bár úgy tűnik, hogy mindig először a programot kell elindítani, de talán nem annyira vészes). Van pár előre definiált (pl. W a Wifi ki-bekapcshoz), és lehet tetszőlegeset rajzolni.
A másik a Call Settings-ben lévő CrystalTalk. Nem tudom mit tud (kézikönyvet még nem olvastam ), az aláírása "Optimize in-call audio profile", a lehetséges értékek pedig Clear, Crisp, Bright és None. Majd lehet, hogy ha találok egy megfelelő áldozatot, kipróbálgatom, van-e hatása. A hozzájáró kis Guida introduttiva erről nem beszél. Egyébként az egész telefon taljánul nyitott, beköszönéskor átállítottam angolra, a widgeteket leszámítva át is állt szerencsére.
A harmadik meg a képernyőbillentyűzet. Baromi jó! A multitouch behozásával nem "csak egy kicsit" változott.
>-48-<: Sajnos eléggé szétszórt vagyok, jobban megy, ha akkor írom le a gondolataimat, amikor feltörnek... De majd megpróbálok valami összefüggőbbet kitermelni.
[ Szerkesztve ]
-
Nem szörnyű, más. Mivel sűrűn vannak, nem lehet ujjbeggyel használni őket (hacsak nem vagy zongorista, vagy tíz éves), viszont a hüvelykujj szélével egész jól lehet nyomkodni, csak meg kell szokni. Azt hiszem nekem összejött valamennyire, bár még csak próbaképp pötyögtem rajta.
Bog: Köszi az infót Nekem sose volt Motorolám előtte, úgy tűnik azért volt ismeretlen az első. G1-en meg Hero-n meg nem találkoztam a My Signs-szal.
De ami talán egy kicsit fontosabb: az autofókuszos kérdésemre tudnál válaszolni?
[ Szerkesztve ]
-
Teljesen biztos? Nem maradt a háromból még egy Nálad, csak a biztonság kedvéért megnézni? Mert nálam kitartóan piros keretet rajzol ki, és kipróbáltam, ma este 9-kor fog megjavulni.
Azért nem hiszem, hogy egyedi lenne a problémám, mert Google-ben rákerestem a dologra, és nem találtam ellenpéldát, az összes Milestone-ra ezt írták a fórumokban, és reménykednek, hogy hamarosan kijön a 2.0.1-es frissítés, amit a Droid már megkapott.
-
Wattafák
Egy szoftververziót tudnál mondani? Hátha már valami jobbat kaptál...Nálam:
Firmware version: 2.0
Firmware configuration version: GAS_EMEA_USASHLS00WNDIT_P011
Baseband version: 3GSMEPU91A_U_91.08.0DP
Baseband configuration version: UCASHLSEMEAB1B803F.0R
Kernel version: 2.6.29-omap1 a21146@ca25rhe53 #1
Build number: SHOLS_U2_01.03.1.1258397922Ha esetleg valamelyik eltér, már az is elég lehet...
-
A 2.0.1 meg elvileg január elején kijön, hogy pariban legyen a Droiddal...
...ami nagyon elkéne, nekem már másodjára indult újra magától. Legalább van annyira okos a telefon stack, hogy nem kell újra beírni a kódot - így nincs az, mint G1-en volt, hogy órákig nem veszem észre, hogy gyakorlatilag nem vagyok a hálózaton.
-
Tényleg baromi jó hangja van. Megkockáztatom, hogy az elmúlt időszakban ennek van a legjobb beszédhang-minősége az összes nálam járt telefonból (ami több, mint amit megvettem magamnak, pedig az se kevés )
Csak ne lenne ilyen instabil bugos retek...
-
Az teljesen hidegen hagy.
Mondhatnám kicsit explicitebben is, de nem akarok moderálódniNagyon remélem, hogy a Motorola nem dönt úgy, hogy kihagyja az olasz Milestone bugfixálását, hogy majd márciusban jöjjön a 2.1... Akkor biztosan megyek és felgyújtom a fórumukat.
[ Szerkesztve ]
-
Most találtam egy olyan infót, hogy a németeknél január 13-án jön a 2.0.1.
Remélem addig nem robban szét a fejem.“All nothings are not equal.”
-
Az tuti, hogy a zsír ellen abszolút semmi nincs a kijelzőn (vö. iPhone 3GS), elég gyorsan be lehet ködösíteni a képernyőt. Nekem úgy tűnik, hogy maga az üveg ugyanaz az edzett cucc, mint általában mostanában minden igényesebb (~nem Nokia) eszközön, tehát karcálló lehet.
-
válasz Napfénysüti #290 üzenetére
És most sem vagyok egyedül. Az egész olasz széria ilyen, és ki tudja, még melyik másik (a Motorola support fórum alapján.)
Azért optimista vagyok, ha holnap bekapcsolja végre a Pannon a mobilnetem, meg végre kijön a frissítés, még egész jó telefon is lehet ez a végén. Addig csak egy csicsás műanyag téglatest, ehhez képest igen drágán.
[ Szerkesztve ]
-
válasz #16820480 #300 üzenetére
Volt egy halvány füles, hogy szerdán fog jönni a németeknél a frissítés.
Reménykedem nagyon......ugyanis egy kivételével az összes ismert bugot sikerült megtapasztalnom (autofókusz, lassú homescreen, USB fagyás, magától rebootolás, be-beszaggató MP3 lejátszás - a GPS-szel nem volt bajom, pedig volt már azzal is gond másnál).
Szerencsére a Google felnőtt egy kicsit, most már induláskor át lehet lépni a Google-be belépést (azt hiszem igazából az 1.6-tól kezdve így megy), akár teljesen ki is lehet hagyni, ha valaki nem akarja használni. Csak akkor nem lesz Market, meg a többi Google szolgáltatás (talán Maps még igen, de nekem az első dolgom a belépés volt). Az 1.1-es és 1.5-ös Dreameken ez még nem játszott, ezért a rossz emlék.
Én balkezes vagyok, a lelógó rész nem zavar, az érintőgombok annál inkább. Nagyon érzékeny a vissza és a keresés gomb, teljesen akaratlanul sikerül őket ingerületbe hoznom, ha normálisan ráfogok a telefonra (ami meg nem ártana egyébként, ha nem akarom elejteni).
Az akku első töltésnél harmatos volt, letiltott mobilnettel is nap végére vernyogott. Azóta kicsit alakult, kevés mobilnettel, több telefonálással már ment két és fél napot is. Átlag másfél inkább.
Egyébként a QWERTY-n írni elég kényelmetlen, ez a négyzetes elrendezés elég idióta (bár tudom, hogy asztali billentyűzeteken is van, aki ezt ajnározza), nekem nem jön össze, nagyon gyakran elcsúszok eggyel, és lehet korrigálgatni. A D-Pad is csak ekkor jó, de ekkor tényleg jól jön a kurzor pozícionálásához. Vastag ujjakkal nehezen használható, az már biztos.
A virtuális billentyűzet meg szereti kétszer érzékelni az ujjamat.
-
Nem sajnos Vannak hasonlóságok a HTC rendszerével, de mégis teljesen más. Én akkor már inkább a Motorola hackerektől várnék valamit, mivel minden gyártó saját anyagból dolgozik, a telefon-alréteg inkább arra hajaz.
Tudom, meg is bántam még a főzött ROM-októl függetlenül is hamar, hogy eladtam.
-
válasz #16820480 #307 üzenetére
Nem kell mobilneten megtenni! Ha az elején átlépted, akkor már beállíthatod a WLAN hálózatod, és beléphetsz azzal is.
Nem tudom mire gondoltak. Bár fut ilyen Corporate Calender szolgáltatás, meg egy-két gyanús elem, nem foglalkoztam azok kiirtásával, az APNDroid okos használásával kapásból jó eredményeket lehet elérni.
Igen, pont arra gondoltam. A G1-en megvolt a feles elcsúsztatás, sőt a gombok között elég nagy rés volt, hogy kényelmesen lehessen használni, Te is láttad. A laptopomon is megvan a rés és a csúszás is Ez a tömött mátrix-elrendezés minden szempontból rosszabb. A mechanika egyébként nem annyira vészes.
-
A PartneroGSM-nél vettem az enyémet. Olasz verzió, minden létező buggal.
Szerencsére most az AF bug január 30-ig nem jön elő, a többi meg nem szivat már napok óta, úgyhogy végülis belenyugodtam. Motorola Europe facebook oldalán viszont kitört a káosz az elmúlt napokban a frissítés elmaradása miatt.
-
A németeknél előkerült a 2.0.1-es frissítés, bár még nem Translate-eztem eleget, hogy megfejtsem, honnan és hogyan szedték. A képeket elnézve, a sokak számára hiányzó equalizer is kerül a telefonba.
-
válasz feketepeti #331 üzenetére
Van rá kliens. De ha nem fekszik, a Marketen van még más alternatíva is.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Phoenix0523 #335 üzenetére
Nem tud se fogadni, se kezdeményezni, se semmi.
-
Nem, amerikai.
Más: Feltettem RSD Lite-tal a hong-kongi 2.0.1-et, rá pedig a rootoló csomagot, minden nagyon frankón működik. Javították az autofókuszt, az USB-s bugot, gyorsabb az egész homescreen, nomeg van EQ és egyéb hangeffektek (Amit még nem próbáltam ki).
-
A rootolás gyári 2.0-án (meg a kézzel felrakott HK 2.0.1-en) pofonegyszerű, be kell rakni az update.zip-et a memóriakártya gyökerébe, bemenni recovery módba, és feltenni. Puff.
Maga a 2.0.1 felflashelése annyira nem volt triviális, elég töredékesek az információk, kivéve ezt az egy oldalt, ami bár holland, lépésről lépésre elmondja, mi a szitu.
Egyébként így hibák nélkül, felgyorsítva már jó teló. Csak baromi unalmas.
[ Szerkesztve ]
-
Nem ugyanaz. A manuális, RSD-vel felrakott update egy teljes flash kép (HK-ból), míg a sima update.zipek ún. delták, azaz egy meglévő rendszert frissít egy újabb verzióra. Emellett másik fontos különbség, hogy az update.zipes frissítés után nem lehet rootolni!
Quasi_modo: Ez a saját hülyeségem. Elvagyok bármilyen telefonnal, hiszen azért mostanában mindegyikkel lehet netezni, twitterezni, MSNezni, telefonálni, de ezen kívül semmi plusz. Semmi olyat nem nyújt, ami felhasználóként és/vagy fejlesztőként kísérletezésre késztetne, ébren tartaná a kíváncsiságomat. Előbbiként a Market elég puruttya kínálata (főleg játékra gondolok, időtöltésnek/ötletgyűjtésnek mi más?), utóbbiként meg a Java környezet (hátrányai, maga a nyelv azért megy ) visszatartó tényező.
-
válasz Dead_slow #362 üzenetére
Saját kernel szükséges hozzá. Ezt nem lehet megoldani Milestone-on, ugyanis a Motorola plusz aláírás-ellenőrzéseketet tett a rendszerbe. Ugyanezért nem lehet netet megosztani vagy custom ROM-okat telepíteni se...
Közben eladóvá válik a Milestone-om. Majd egyszercsak lesz hirdetés is belőle, ha érdekel valakit, írjon PÜ-t!
kaller1: Jó kérdés. Ez volt a visszatérésem az Android vonalra, de nem győzött meg túlzottan a jelenlegi helyzet, se a jövő nem érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
Rezisztív plasztik mókáért nem áldozok ennyit. Meg túl nagy.
Most úgyis koplalnom kell egy ideig (tehát nem csak a gyűlölet miatt adom el a telefont, meg az aláírásomban említett eBook readert), tehát ráérek várni. A Pré Plus érdekel nagyon, vagy akár egy HD2 újra. Nagyon hiányzik.
[ Szerkesztve ]
-
Megfejtettem, mikor szaggat az MP3 lejátszás.
Amikor 3G és HSDPA között vált, reccsen egyet a lejátszó.Minden. Egyes. Alkalommal.
Valaki más nem tapasztal ilyet? Egyedül vagyok?
-
válasz #16820480 #368 üzenetére
Pont ezt tesztelem most. Egyetlen egyszer reccsent, amikor az EDGE kapcsolatot felépítette, azóta rendben van. Szerintem azóta még nem bontotta le a kapcsolatot. 3G-n azért jóval gyakrabban vált a két mód között.
Az indikátor is máshogy viselkedik 2G módban... Amikor 3G-n kezd forgalmazni, először mindkét nyíl világít (ekkor reccsen egyet), átvált H-ra, utána csak fel, majd fel+le és/vagy csak le. Majd amikor bontja a H-t, akkor is mind a két nyíl világít, nomeg ugyanúgy reccsen egyet. 2G-n viszont kapásból a felfelé nyíl jelenik meg, nincs csatlakozási lépés.
2G-n hosszabb távon úgy tűnik rendben van.
Gondolom airplane módban szó nélkül bírná.Viszont ha le kell venni a netet a normális MP3 lejátszáshoz, inkább maradok az iPodomnál, ezt meg eladom.
[ Szerkesztve ]
-
válasz #16820480 #370 üzenetére
A 2.0.1 óta más bajjal nem találkoztam.
Azt nem tudom, hogy a Phone Portalt fel lehet-e rakni máshová, de most találtam egy hasonló programot, gondolom ez is működik Nem bonyolult koncepcióról van szó végülis.
Tényleg a módváltogatás okozza a szaggatást, már 20 perce loopolok egy számot, és mindig akkor szakad meg egy kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
válasz #16820480 #372 üzenetére
Amiben különbözik az összes többi eszköztől, az maga a telefon alrendszer. Nem tudom milyen felépítésű belül ez a telefon - egy CPU vagy két CPU -, de az biztos, hogy Motorola-specifikus a rádió és a RIL. Nyilván ennek a nyűgjei nem jelennek meg a HTC eszközökön.
Mondjuk a G1 akkor lassult be (nem szaggatott az MP3 azért), amikor hálózati forgalom volt. Bár ott inkább a kevés RAM és a GC beindulása okozott lassulást. A Milestone-t a forgalom nem zavarja.
[ Szerkesztve ]
-
válasz #16820480 #375 üzenetére
Azért még nem feltétlen hardveres dologról van szó.
Én nem írogattam nekik, más már írt a Motorola Support Forumon, természetesen nem kapott rá választ, mint ahogy az összes többi bugnál se jött semmi hivatalos, csak pár ellendrukker, akinek vagy nem volt semmilyen baja (UK telefon) vagy védte a Motorolát, hogy már megígérték a frissítést, kussolj paraszt. Én meg ilyenekkel nem hadakozom fölöslegesen.
De garanciális a telefon, ha úgy ítéled meg, mehetsz verni az asztalt.
Én nem érek rá ilyenekkel szarozni.“All nothings are not equal.”
-
válasz #16820480 #377 üzenetére
Nein, bolti garancia van rá, náluk lehet verekedni.
Egyébként a UK telefonokon újabb 2.0-ás build volt, mint azt anno megállapítottuk. Annál sokkal rosszabb volt az én telefonom induláskor.
Szerk.: Én nem kerestem, csak istenítem
És nem tudom, azért nem úgy tűnik, hogy minden egyes telefonon kijönne.
Annyi biztos, hogy nem ez az egyetlen.[ Szerkesztve ]
-
Nem tudom mennyire láttok rá Facebook account nélkül, de a Motorola ügyeletes PR-osa egy nagyon szimpatikus üzenetet tett közzé ma: [link].
-
válasz tariattila #381 üzenetére
Látom nem megy a link - már nekem se, átírták az üzenetet elég rendesen. Sajnos a szimpatikus vonást is kivették belőle - hogy úgy tűnt, hogy a PR-os nem csak a Motorolát fényezi, hanem hogy beismerik hogy elkúrták és elnézést kért minden érintettől.
Mostanra valaki átfogalmazta önfényezősre, úgyhogy nem is másolom át az újat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest