Hirdetés

2020. március 28., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) kenand


kenand
(addikt)

Szia!
Köszönjük az írást.
905-ön nem tapasztaltam pixelesedést, azon még csak 5.1-es android fut (Tronsmart Vega 95 pro) (905x-en -X96- meg Android 6.0, ott sem vettem észre, bár android részt alig használtam egyből Libreelecet toltam rá és inkább azt használom )
Szerintem a 905w-t érinti, ott jött be az Android 7...
Szerintem az Android nem film nézésre való, háttérben frissít, levelet tölt, attól meg megakad a lejátszás....

[ Szerkesztve ]

(#2) mexel válasza kenand (#1) üzenetére


mexel
(veterán)

Igaz, de ha kikapcsoljuk ezeket a funkciókat, mert ezek inkább telefonra és tabletre valóak akkor nem csinál semmi ilyesmit a háttérben és nincs akadás. Simán tiltani kell a programoknak a háttérben való tevékenységeket. Ráadásul ezek a boxok már vannak annyira erősek hogy ne akadozzanak filmlejátszás alatt ha be vannak állítva normálisan.
Drasztikus de akár jó megoldás lehet a fejlesztői lehetőségeknél beállítani hogy max 1-2 folyamat fusson a többit kapcsolja ki amint nem használjuk. Így még 1gb-os boxok is pörgősebbek lesznek, bár azokat megvenni teljesen felesleges, max Libreelecre használhatóak de ezen kár spórolni szerintem.
De szeretném ha ez a topik nem menne át LE kérdésekbe mert arra már van másik, itt inkább azokra koncentráljunk akik mindenképpen androidot szeretnének használni, de inkább csak arra ami ezzel a pixelesedéssel vagy AFR-elkapcsolatos. :)
Nincs értelme még egy külön topik a boxoknak, így is sok van szerintem. Arra jó ez ha valaki beírja hogy milyen boxon működik vagy nem működik a megoldás, vagy milyen hibákat találtak még. Azt nem ígérem hogy én jelenleg tudok többet segíteni, de ha van időm megpróbálom ha lesz éppen box kéznél.

(#3) kenand


kenand
(addikt)

Sajna alapból be vannak kapcsolgatva ezek a funkciók, és az átlag user azt sem tudja hogyan kell letiltani... szóval filmnézésre nem a legjobb megoldás az Android. Én nagyon örülök annak, hogy LibreElec elérhető ezekre a boxokra. (Persze egy direkt adott hardverre írt médialejátszó felület sebességével még az sem tudja felvenni a versenyt, de ezek a több magos SOC-okban már van annyi tartalék, és jobban bővíthető, sok felhasználó is tud új funkciót hozzáadni.

(#4) mexel válasza kenand (#3) üzenetére


mexel
(veterán)

Az biztos hogy filmre a LE a legjobb, ezt már ki is veséztük és nem engem kell meggyőzni mert tisztában vagyok vele, de mindenképpen van létjogosultsága az androidos boxoknak akármilyen jó is a LE, mert nagyon sokan nem csak filmezésre veszik. Én pl Egy WD TV-t használok még mindig pedig nem mai darab, de semmivel sem tartom rosszabbnak mint egy ilyen box-ot. Célgép, a funkciói hibátlanok és gyorsan kezelhető.
Mivel most sok boxot vettem hogy tudjak tesztelni, igen sok típust rendeltem. Mivel nagyjából végeztem és nem igazám lesz időm tovább foglalkozni ezzel, eladogattam mindent. Ott lehettett pl jól leszűrni hogy egy nem PH-n nevelkedett vásárlóközönségnek mi kell. Volt ismeretlen vevő és sok a családba-ismerősöknek ment: mindegyikre csak és kizárólag android kellett nekik, pedig felajánlottam hogy sd-re telepített beállított LE-t is adok hozzá, de a sok darabból senki azaz senki sem kérte, még az sem akit kifejezetten rá akartam beszélni. Az új tulajok közül szinte senkit nem érdekelt hogy kadenciahelyes-e a lejátszás, vagy hogy kicsit lassabb lehet mint LE alatt, a válasz kb az volt, hogy amire nekik kell arra elég az android, sőt csak az kell. Legyen Youtube, böngésző, akár facebook és társai ( KODI is! de LE nem kellett :) ), menjen pár játék a gyereknek aki tudjon mesét is nézni rajta pendrive-ról és csak a tv-re lesz kötve és az időképet is meg tudják nézni, nem lesz 5.1 és hasonlók. Könnyen kezelje az egész család, mindössze ez kellett. Csak ilyen érvek voltak.
Szerintem hamis képet kapni a droid és LE használók arányairól egy ilyen fórumban ami főleg a LE-ről szól, ahová célirányosan az a közönség jár aki eleve LE-t akar. Sok hsz, de nem több ezres a kérdezők tábora sem. Viszont sok-sok ezer box lehet mindenfelé felhasználóknál akik innen-onnen megvették, bekapcsolták és használták a rajta lévő androiddal. Több kevesebb sikerrel. Az sem tűnik fel nekik hogy mindig ott van pl az értesítési sáv, vagy bármi ilyen gondnál azt mondják ez van, ez ilyen. Volt hogy azt mondtam amikor valakinél láttam ilyet hogy gyorsan megcsinálom, beállítom, az volt a válasz, jó, köszönik de nem kell mert jó úgy is.
Ezt kell megérteni hogy sok ilyen ember van, nem engem kell győzködni :)
Én egyszerűen csak meg akartam oldani a pixelesdés problémáját és nem azzal akartam vitaindító esteket tartani hogy a LE jobb vagy az android, és hogy miért foglalkozom androiddal. De úgy látom ez semmiképpen nem megy át, mert már ez a topik is erről szól, ezért nem akartam megnyitni itt a hozzászólásokat.
Engem nem érdekel sem az android, sem a LE, engem csak egy meglévő hiba foglalkoztatott, ha ezt most vasmacskának hívták volna akkor is neki állok mert érdekelt. :) Mivel úgy érzem sikerült aránylag jót kihoznom a nem működő állapotból már megérte.
Szerintem a LE -vel kapcsolatos hsz-eket tényleg hagyjuk meg az odavaló topikba, hiszen arra már van egy. :)
Talán éppen ezért lehetne itt inkább olyan tanácsokat adni az ide tévedőknek hogy milyen funkciókat lehet droid alatt kikapcsolni, biztos sokaknak sok minden újdonság lehet.
Sokan nem tudják melyik Youtube-ot érdemes feltenni, melyik irányítható egérrel és melyik távval, hogyan lehet 2 féle youtube is fent, stb. Melyik böngésző működik egérrel-távval, milyen jó reklámblokkoló van ami kiszűri Youtube reklámokat, esetleg melyik gyári/kínai progik törölhetőek nyugodtan és mit érdemes esetleg beállítani a fejlesztői menüben és azt hogy lehet elérni, stb-stb.
Max ezért akartam nyitva hagyni a topikot és nem azért hogy megbeszéljük hogy a LE mennyivel jobb.
Nem szeretném hogy ennyi box topik legyen csak kb a címben lévő témával kapcsolatban kellen ide írni. Sikerült-e valakinek megcsinálni, kipróbálja-e valaki az AFR-t. de ezt sem muszáj, esetleg ha valami nem jó azt inkább.

(#5) a2d2


a2d2
(őstag)

Hello!
Kipróbáltam az s812-es boxon de nem jártam sikerrel.
Rootolt a box de sem az initd-s program sem a total commander nem kért engedélyt. Viszont látszólag mindent meg tudtam csinálni. Az initd azt irja hogy a kernel nem támogatja.
Kitöröltem a maradék fájlokat csak az újat hagytam bent. A jogosultságát is beállítottam. Mégsem vált ált 24hz-re.

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#6) mexel válasza a2d2 (#5) üzenetére


mexel
(veterán)

Ha nem kérnek root jogot akkor azért lehet. Rootold a boxot, szerintem a gyári root nem az igazi. Amint a progi indul, kell kérnie hogy megjapja a jogot , és akkor véglegesre kell megadni neki.

(#7) a2d2 válasza mexel (#6) üzenetére


a2d2
(őstag)

Root checkerrel néztem. Van root is meg busybox is szerinte.

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#8) a2d2


a2d2
(őstag)

Telepítettem supersu-t, megadogattam a jogokat, most a teszt zölddel lefutott!
Viszont továbbra sem állítja át 24hz-re. Most párhuzamosan fent van mondjuk amlogictool meg ez az initd-s program is, lehet az a baj, nem tudom.

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#9) mexel válasza a2d2 (#8) üzenetére


mexel
(veterán)

Elvileg megy párhuzamosan is, amikor teszteltem nekem is fent volt mindkettő. Nézd meg manuálisan hogy a
/ sys/class/tv/policy_fr_auto
fájl értéke mannyi miután elindult a box. Pl Totalcommanderben szerkesztéssel. 2 nek kell lennie az értéknek ha működnek a programok ( init.d vagy ToolBox)
Ha ez 2-n van akkor be van állítva hogy működjön az AFR, ha ennek ellenére nem megy akkor vagy a régi android vagy más az ok. Milyen lejátszóval nézed?

(#10) a2d2 válasza mexel (#9) üzenetére


a2d2
(őstag)

2-esre van állítva, még sem jó a framerate.
Várok még egy 912-es boxot, annál talán jó lesz ez is és remélem hogy a forgatás is, akkor nyert ügyem van.

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#11) mexel válasza a2d2 (#10) üzenetére


mexel
(veterán)

Akkor lehet hogy az 5-ös android valamiért ezt nem kezeli sajnos. Ha sikerül majd beszereznem egyet kipróbálom. Kár hogy nem jött össze a kettő boxodból legalább 1 ami forog is és 24p-t is tud :) Pedig úgy tűnik már mindent megpróbáltál.

(#12) a2d2 válasza mexel (#11) üzenetére


a2d2
(őstag)

Igen, sajnos a H96 pro+-on kipróbáltam tegnap 4 különböző firmware-t is, volt köztük egy 6-os androidos is, de egyik sem engedte forgatni.
Egyébként tudsz olyan S812-es boxról aminél ez működik? Mert akkor próbálok még vadászni hozzá újabb androidot.

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#13) mexel válasza a2d2 (#12) üzenetére


mexel
(veterán)

Sajnos S812 nagyon régen volt nálam egy, ami brick volt, és fel kellett éleszteni, de azon még nem próbálkoztam semmi ilyesmivel. Most a hetekben csak S905X és S905W volt amin konkrétan próbálgattam ezeket a megoldásokat. :( Ezért is csak találgatás volt részemről hogy mit próbálgas ha van időd, de látom már mindent megtettél :)
Ezt a forgatást sem próbáltam még soha, nem is tudom mivel lehet megoldani. Azt nem írtad azt hiszem hogy csináltad, ha leírod lehet hogy másnak is segíthet.

(#14) a2d2 válasza mexel (#13) üzenetére


a2d2
(őstag)

A forgatás ha megy akkor elvileg bármelyik appal megy.
Én konkrétan ezzel forgatom az S812-esnél: [link]

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#15) darvinya


darvinya
(nagyúr)

Lehet már volt, de X96 mini fw-ben gyárilag android Kodi 17-es.

Made Robot by Robot −Xiaomi Mi 8 Pro v9 Fekete… titán üveg hátas, hogy lássam mit kaptam

(#16) mexel válasza darvinya (#15) üzenetére


mexel
(veterán)

A legtöbb fw-ben gyárilag a 17.4 vagy a 17.6 van, de annak ellenére sajnos pixelesedik, ezt le kell cserélni SPMC-re vagy valamelyik olyan klónra ami régebbi és működőképes. :( Szerintem a kínaiak simán bedobálnak pár appot a rendszerbe, de a tesztelésével már nem nagyon foglalkoznak. :(

(#17) esicyhun


esicyhun
(csendes tag)

Érdekes dolog ez a pixelesedés. Alfawise H96pro+ boxom van (Android 7.1.2), a legújabb Kodival.

És eddigi tapasztalataim szerint a pixelesedés csak és kizárólag magyar szinkronos anyagoknál jelentkezett. Bármilyen magyar hangot NEM tartalmazó film, sorozat tökéletes (külföldi release). Vajon mi történik a videóanyaggal, amikor belekerül a plusz magyar hangsáv az mkv-ba, amiért pixelesedik?

Illetve ha magyar szinkronos anyagnál kikapcsolom a Kodiban a hardveres gyorsítást, a lejátszás szintén tökéletes lesz (már amennyiben a proci megbirkózik a videóanyaggal, de 720p, ill. alatta tökéletes).

Mivel én szinte csak angol és német tartalmat nézek, nincs problémám a boxszal.

(#18) htom127


htom127
(tag)

Üdvözletem.
Én is kifejezném a hálámat a cikk szerzőjének, s örömmel tudatnám, hogy egy Mecool M8S Pro plus (S905x, android 7.1.1, Kodi v18 "Leia Nightlies" 20180727-be9a6798-master-armeabi-v7a) boxon a Build.prop-hoz két sor hozzáadásával sikerült az mkv kockásodást száműzni. Pontosabban a Verdás sample ugyanúgy kockásodik, de a sambáról nézett sorozatok (pl Billions.S01.720p) nem teszi.
Örülök, hogy vannak ilyen blogírók mint Mexel, köszönet neki.

[ Szerkesztve ]

" Bazinga !"

(#19) htom127 válasza htom127 (#18) üzenetére


htom127
(tag)

Helyesbítenék, minden 4-5. Mkv ugyanúgy kockásodik, sajnos.

" Bazinga !"

(#20) elevy


elevy
(újonc)

Sziasztok,

Egy z69-es TV BOX-on probáltam a cikben "PIXELESEDÉS, BLOKKOSODÁS MEGOLDÁSA:" leirtakat, az ezközt nem root-oltam viszont sikerult a 2 uj sort beirnom es a "public.libraries.txt" az egyet, viszont ujrainditás után nem jön elô az android megakad a logonal "MBOX Make your life colorful".
Valamit tudok kezdeni vagy muszály uj firmware-t töltsek rá?

[ Szerkesztve ]

(#21) mexel válasza htom127 (#19) üzenetére


mexel
(veterán)

Csak most értem ide :) Több lejátszón teszteltem a dolgot, igaz már nem teljesen így csinálom, de ha jól csináljuk a leírtakat nem szabad kockásodni a filmeknek. Jól kell működniük, valami hiba lehet a végrehajtásban, érdemes megpróbálni mégegyszer.

elevy: valószínűleg kellene új rendszer, valami nem jó így :(

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.