Hirdetés

2024. február 21., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  BLOGOUT  »  [Re:] [marked one94:] OLX

Hozzászólások

(#1) nonsen5e


nonsen5e
addikt

Hogy vertek át? Előre utalás?

Én még az 1000 Forintos cuccokra is találkát beszélek meg, ha meg a világ másik oldalán lakik az illető akkor vagy ha jár errefelé majd a jövőben, vagy nincs üzlet. Még nem vertek át, de meg sem adom a lehetőséget arra.

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#2) Vladi


Vladi
nagyúr
LOGOUT blog

Én is így jártam, igaz 2000 forintos kacat, úgyhogy nem rugóztam rajta.
Azt én is sajnálom, hogy az esetet nem lehet simán jelenteni.

Egy modi mondjuk ilyenkor bekérné az eladótól a teljesítés igazolását: feladószelvény.
Ha ilyen nincs automatikusan rendőrségi feljelentés. :K Lenne visszatartó erő.

Mi előre tudtuk hogy ez lesz Ebédre hízott patkány Gyere siessünk Indul az expressz Nézzük meg Milyen a Balkán

(#3) Ed3r_X_


Ed3r_X_
nagyúr

Most idézhetném ebből a topikból virkir fórumtársat :))

Nem volt elég elrettentő erő, amikor én is írtam, hogy ott vertek át, nem is kevéssel? :)) Előreutalás? OLX-en soha. PH-n is csak nagyon megbízható eladónak.

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#4) <stdio.h>


<stdio.h>
csendes tag

Én ott mint eladó tevékenykedek és tény hogy kb semmit nem lehet eladni postázással mert a sok csaló miatt nem túl nagy a bizalom.

(#5) Doze válasza Ed3r_X_ (#3) üzenetére


Doze
aktív tag

De azért az is nonszensz, hogy garit akar a használt kártyára. Jó persze, ha jóként adja el akkor legyen jó... de a fent linkelt ügyből nem derült ki hogy mikor halt be a kártya. Azért ezt a kockázatot valamilyen szinten be kell vállalni vásárlóként... nem ipon ez vagy pcx.

Nézzetek hülyének én nem veszek használt elektronikai cuccokat, ha kell akkor veszek gagyibbat de ujjat, vagy spórolok.... lehet nagy szegénység van ebben az országban, de ki van fordulva magából a használtpiac. Ki akartam vágni a szemétbe a 7 éves laptopomat, mert haldoklott... valami hülye nem 20eért elvitte?? :DDD , mondom ez kész. Mikor 7 éve is 89e volt újonnan..

(#6) marked one94


marked one94
őstag

Gertrius: Előreutaltam de nem volt nagy összeg.

Vladi: Szerencsére nem volt nagy összeg csak akkor is rosszul esik a dolog. Utána hogy nem jött meg a dolog gondoltam írok neki de email.re nem válaszolt OLX-en meg nem bírtam üzenetet küldeni neki mert nem találom meg...

Ed3r_X_ Mindjárt jön és megint megmondja a tutit :D

Lényeg az akart lenni, hogy OLX-en a legkönnyebb átverni az embereket :)

You'll Never Walk Alone

(#7) mickemoto


mickemoto
őstag

Én személy szerint jobbnak találom az olx-et mint a hardveraprót.Legalábbis jobban el lehet adni it cuccokat mint itt.Eddig ezt tapasztaltam.
Vásárolni még nem vásároltam ugyan az oldalon, de eladni mindenképp jobb.

A tudás hatalom! A nem tudás a hatalom vak és engedelmes kiszolgálója!

(#8) FodZilla


FodZilla
csendes tag

Hányszor kell még leírni, hogy végre felfogja mindenki, hogy előre nem utalunk semmit? Aki előre utalással kéri a pénzt, az 99%-ban át is fog baszni, ha képes vagy előreutalni, akkor igazából meg is érdemled.

(#9) juliabrilke válasza FodZilla (#8) üzenetére


juliabrilke
addikt

Nyugodtan lehetelőre utalni, csak nem ebben az országban.
Németországba teljesen nyugodtan küldök pénzt, mert biztosan megkapom a terméket és a leírtak szerint megfelelően működik.

Helyi aprón sajnos nem mondható el ugyanez.

(#10) marked one94 válasza FodZilla (#8) üzenetére


marked one94
őstag

Már kb 100x utaltam elő hardveraprón ebből 1x nem azt kaptam amit kellet. :U OLX-en most volt az első vásárlásom és így jártam.

You'll Never Walk Alone

(#11) FodZilla válasza marked one94 (#10) üzenetére


FodZilla
csendes tag

Ha volt, hogy nem azt kaptad, amit kellett volna, akkor miről beszélünk? HA-n is fel van tüntetve (tudomásom szerint), hogy soha, semmilyen esetben se utalj előre.

juliabrilke: De magyarországról volt szó -> nem szabad előre utalni soha, semmiért.

[ Szerkesztve ]

(#12) Dr. Romano válasza juliabrilke (#9) üzenetére


Dr. Romano
veterán

Soha nem általánosítunk mert sok értelme nincs. Itt az én esetem fordítva:

100%-os pöcsétes ebayes német eladótol rendeltem t-con panelt ami (korrekten becsomagolva esd bag) megérkezve semennyire sem működött.

Itthon én olx és apródon mindig előre kérem a pénzt és utána rendben át is küldöm az árut. Panasz nem volt rám és nem is lesz. Persze mindig vannak olyanok akik nem így dolgoznak, de pont ezért nem szabad általánosítani csak vigyázni...

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#13) juliabrilke válasza Dr. Romano (#12) üzenetére


juliabrilke
addikt

Helyi aprón 1 ember sikeresen átcseszett, másik kettő meg utalást várt, de már eladta másnak.
A "nem tudom megmutatni, hogy megy" emberekről nem is beszélve. :( Persze ő bizalmatlan és nem küldi előre.

(#14) Kolondrum

Károsult bejegyzés.
Velem bizalmatlanok az emberek OLX-en. Pozitív példám volt vadidegentől. Még az ajánlott leveles szelvény képét is elküldte feladás után.

(#15) Dr. Romano válasza juliabrilke (#13) üzenetére


Dr. Romano
veterán

:(

Személyes átvétel is okozhat meglepetéseket ( én ezeket last minute bejelentéseknek hívom):

- GF GTX 460: a kártyával minden oké még privátban megbeszélve, de mikor átadja a kezembe mondja hogy a BF 4-nél néha kilép, de nem vészes csak feszt kell neki emelni. aaa... oké...
- Nokia E63: autós tartóval hirdeti. Lealkudom az árát 5k-ra, eladó elfogadja. Hozza a cuccot, átad mindent kivéve a tartót. Én rákérdezek, ő meg mondja hogy nem találta.... amm...ok... persze...

Szóval vigyázni kell akár milyen átvételi formát is választ az ember :)

[ Szerkesztve ]

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#16) RexMaximus


RexMaximus
aktív tag

Fizetesi meghagyas? Nincs amugy valaki aki ezekre specializalodott? Rengeteg ilyen csalas van.

(#17) rdt89


rdt89
addikt

Az évek folyamán nekem is sikerült pár jellemtelen szar alakba belefutnom. Egyszer sikerült is meg.opnom a dolgot. Egy Psp-n ami helyett 2 DVD érkezett, volt feljelentés, nyomozás, rengeteg behívás (vagy 10-szer vették jegyzőkönyvbe mire felfogták nem hiába ekkora itt a bűnözés, mert a magyar rendőrség csak az autósokat tudja szekálni...) és az ügyet 1 év szerencsétlenkedés után azzal zárták, hogy az eladónak megélhetésre kellett a pénz így megszüntetik az eljárást és szó szerint lónak az a bizonyos hímtagja jár nekem, de az eladó 100 embert vert át, mert küldtek részletes kimutatást is, de szegénynek kellett a pénz és ilyenkor nem számít bűnnek, szóval a feljelentés se más, csak az időd pazarlása és a adódból épített épületek vég nélküli látogatása felszólító levelek hatására, melyben kiemelik, hogy a megjelenés elmulasztásáért akár bilincsbe is elvihetnek. Még az embert kezelik bűnözőként, szóval itt az igazságszolgáltatás nem gyengén a bűnözők kezére játszik, mert a másik esetben meg kéne erőltetni magukat. Azóta én is vagy jól átnézhető értékelések után utalok előre, vagy személyes átvétel, mert minden arcon köpi az egyszerű embert, nem védi a vagyonát csak elvenni tud.
Bocs a kirohanásért de saját tapasztalatot osztottam meg!

Másik eset: Egy érdekes eladóba buktam bele. Érdeklődtem a termékért és azt mondta, hogy küldjek előleget a további információ megosztására és a személyesen való megtekintésre, mondtam neki, hogy az kizárt dolog, erre megkaptam, hogy ha nem érdekel a termék ne zaklassam vagy vegyem meg. Erre mondtam neki, hogy zsákbamacskáért nem fizetek, és bontottuk a kapcsolatot.

Harmadik eset:

Xbox 360 hirdetésre írtam, hogy személyesen átvenném, erre jött az üzenet, hogy persze előre utalok 30 ezret és postára adja a terméket. Mondom neki, hogy személyesen venném át, erre jött a kifogás, hogy éjjel-nappal dolgozik benzinkúton, így nincs otthon(itt már gyanús, hogy 24-ből 24-et dolgozott, akkor eleve postára is, hogy tudja feladni? De belementem a játékba). Kértem egy telefonszámot, mire azt válaszolta, hogy a telefonját nem rég adta el így nincs elérhetősége. Jó akkor mondom neki csak személyesen mennék érte, erre kifakadt az eladó, hogy ne gondoljam már, hogy őt ez a 30 ezer húzza ki a szarból és, hogy ő csaló lenne, mert nem rég romlott el a telefonja is ezért nem elérhető. Hoppá itt másoltam be neki, hogy eladta a telefonját, azóta se válaszolt.

Negyedik eset:

Megvallom eladóként is félni kell, mert ha jönnek a helyesírási bajnokok az már egy dologra adhat okot, márpedig, hogy vagy nem volt hajlandó bejárni már általános iskolába se, vagy szimplán igénytelen az írására, de nem másolom be mert az már merénylet lenne, és olyan testvérem üzletet ajánl, hogy inkább bánod azt is, hogy válaszoltál rá.

Ötödik eset:

Megbeszélitek a dolgokat és a helyszínen mondja, hogy akkor még tudnék engedni belőle, na ilyenkor sírva tudnék elrohanni! :)

Hát rengeteg tapasztalat gyűlt össze az évek folyamán, de lehetőleg mindig olyan eladótól vásárolj aki személyes átadást/kipróbálást biztosít, régóta van regisztrálva és vannak vissza jelzései (olx ilyen esetbe kuka) amelyek pozitívak(Legmegbízhatóbb oldalak emiatt: Vatera, Hardverapro). A kezdő vásárló/eladó személyeknek mindig párszor pofára kell esniük a tapasztalat gyűjtésig sajnos, mert rengeteg olyan ember van ki kihasználja az emberek bizalmát és ezáltal gyarapítják saját vagyonukat, így mindenkit a többszöri informálódásra, és elsősorban a személyes átvételre biztatnék, mert az előre utalási opció rizikós, ha nem biztos az eladó háttértörténete.

Elnézést a hosszú írásért, csak szükségesnek éreztem, hogy megosszam a tapasztalatomat.

[ Szerkesztve ]

(#18) nonsen5e válasza rdt89 (#17) üzenetére


nonsen5e
addikt

Ez az első bekezdés ugye nem komoly?
Másnap bemennék az első rendőrségre/bíróságra/tudomisénhová, ott ellopkodnék valamit majd mutatok kifelémenet a szakadt nadrágomra, hogy megéhetés, ééértiiii? :F :Y :W

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#19) rdt89 válasza nonsen5e (#18) üzenetére


rdt89
addikt

De ez komoly, és a maradék 100 ember is így járt, de már 1 éves mászkálás után nem érdekel annyira a dolog, hogy tovább vigyem, benyeltem az összeget "tanulási" pénznek, azóta nem estem ebbe a hibába, értékes lecke volt számomra. :)

(#20) Doze válasza rdt89 (#19) üzenetére


Doze
aktív tag

Ne haragudj meg ilyen nincs amit írsz, vagy nem haladta meg az összeghatárt. Ha valakivel bajod van akkor fizetési meghagyás, ami 15 nap után akár nélküle is jogerőre emelkedik, aztán tiltani mindenhonnan.. az meg nagy bullshit hogy nem lehet behajtani... dolgozzon csak 5 napot bejelentett hely, rögtön lekapják, de akár segíjkébűl is.

(#21) rdt89 válasza Doze (#20) üzenetére


rdt89
addikt

Látod csak van, és a levelek is amit küldtek sorra/halomra ezt igazolja, de már annyira meguntam 1 év herce-húrca után, hogy nincs kedvem tovább foglalkozni vele, a jövőben okosabb leszek/vagyok így költse a megélhetésére a pénzt meg gyógyszerre. Sok idő elmenne a fellebbezéssel is, meg szarakodnának megint egy évet, ha ennyire képesek akkor legyen büszke magára az "igazságszolgáltatás is". Értékes és költséges lecke volt számomra. :)

[ Szerkesztve ]

(#22) Doze válasza rdt89 (#21) üzenetére


Doze
aktív tag

De látom nem érted, nem tudom mennyi pénztől van szó... polgári peres fizetési meghagyást kell indítani. Nem tudom mennyi pénzről van szó, de ha mondjuk 50e akkor azért mát megéri... 5-10e forinttal hülyének néznek.

(#23) Stonerice


Stonerice
őstag

Én azzal szórakáztam az utóbbi időbe, hogy jelentgettem a csalókat OLX (apródon). De miután rájöttem, hogy le se szarja az OLX mit írok nekik, onnantól kezdve hagytam az egészet.
Elég nagy arányban kitudom szűrni már az első anyagi károm óta.

Esetleg annyit tudok tanácsolni, hogy mindenki figyeljen az eladó regisztrációjának idejére, és arra, hogy több terméket is hirdet-e!

Én sem ajánlom az oldalt. Pszichológusoknak is csak saját felelősségre.

[ Szerkesztve ]

Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480

(#24) rdt89 válasza Doze (#22) üzenetére


rdt89
addikt

16 ezer forint, ezért se lebbeztem fel.

(#25) nonsen5e válasza rdt89 (#24) üzenetére


nonsen5e
addikt

Amúgy ez most komolyan érdekelne, hogy a törvénykönyvben van-e ilyen, hogy akinek megélhetésbôl kell az nyugodtan lophat... Az a durva, hogy meg sem lepôdnek ha benne lenne... Amennyiben nekem nem kerülne plusz pénzbe, 1000ft lopásért is addig elmennék amíg vissza nem kapom amennyiben az idôm engedi.

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#26) rdt89 válasza nonsen5e (#25) üzenetére


rdt89
addikt

Ha az okosok mondják akkor biztos benne van. Én is mentem utána 1 évig, de már meguntam a köcsög rendeleteket mely annyira védik a tolvajokat, hogy a tisztességes ember mindig zsákutcába hajt, az alattomosak meg jól járnak. Szóval nincs tovább erőm/kedvem ezzel a korrupt rendszerrel hadakozni, mert csak falra borsó!

(#27) 8th válasza FodZilla (#8) üzenetére


8th
addikt

Soha nem csaptam be senkit egyetlen online piactéren sem. Panasz sem volt rám soha sem itt sem máshol. Nem is lesz. Az OLX-en is előreutalással vannak fent a dolgaim. Itt a hardveraprón is és a jófogáson is kivéve persze amit háztól házig szolgáltatással adtam fel. Ha kell valakinek úgy is megveszi. Így legalább a komolytalan hülye gyerekek elkerülnek. Ennyi. Nem adok fel utánvéttel semmit. Ha a másik fél "elfelejti" átvenni fizethetem a postát oda-vissza. Kösz nem.

(ツ)╭∩╮

(#28) marked one94 válasza rdt89 (#17) üzenetére


marked one94
őstag

Durva hogy mik vannak :((( Én is ezt most úgy fogom fel hogy tanuló pénz.

Még SSD akarok venni a géphez néztem is pár hete OLX-en meg itt hardveraprón a kínálatokat de ezek után tuti hogy boltból veszem...

You'll Never Walk Alone

(#29) Kolondrum

Ma újabb olx-es pozitív példa. Hívás után 30 perccel elégedetten távoztunk a helyszínről.

(#30) Doze válasza Kolondrum (#29) üzenetére


Doze
aktív tag

Szerintem simán ki lehet szűrni kitől lehet vásárolni.. elég csak 1-2 kérdést/telefont elengedni, eladásnál is kb ugyan ez, pl ha valaki megkér szépen hogy adjam fel ajánlva akkor simán feladom. De mikor ajánlva kéri és elkezd fintorogni, meg nem hajlandó felhívni stb... annak megköszönöm és elhajtom. Vannak akik teljesen komolytalan szándékkal állnak hozzá.

A probléma az szokott lenni mikor Ájfont vadi újan árulnak 90e huffért. és valaki nem tud ellenállni... aztán mindenki dögöljön meg mert őt átverték...erre azt tudom mondani IJ..

(#31) juliabrilke válasza Doze (#30) üzenetére


juliabrilke
addikt

Olyan volt most legutóbb, hogy mindenben teljesen korrekt volt az eladó.
Válaszolt rendesen, cseréltünk terméket.
Elküldte és képet is adott róla, illetve a feladó vevényről.
A routert megkaptam és a szolgáltató által le volt tiltva, állítólag nem tudott róla. (22k-s tartozás)
Én meg a több ramot küldtem neki, mert megbízhatónak tűnt, nekem meg nem kellett.
Negatív értékelés után az mondta, hogy kifizeti a ramokat.
Azóta se kaptam meg, legkésőbb hétfő estig várok. 4 nap alatt aki akar az tud utalni. :U

(#32) rdt89 válasza marked one94 (#28) üzenetére


rdt89
addikt

Azóta okosabb vagyok, és nem estem ilyen hibába. :)

(#33) Hardver Arc


Hardver Arc
senior tag

Hali!
Valaki tudna segíteni olx-ben hogy lehet társítani docx fájlt? Önéletrajzot kellene küldenem valahová és ott van a csatolás és ha rányomok akor be ugrik hogy honan akarok tallózni fényképnézegető,picasa vagy android rendszer azon belül fényképek menü pont..
De nem értem mért csak képet lehet csatolni mikot kiírja alul a csatolásnál hogy pdf,docx stb..
De a telo ezeket a lehetőségeket adja be ha tallózok hiába raktam fel a astro vagy total commander fájlkezelőt.. A olx fájl csatolásnál nem ismeribe őket.
Ha számít valamit a telo sony sp android 4.3-mal

(#34) Simi87


Simi87
senior tag

OLX, Jófogás a kategória legalja. Csak a HA!!!

(#35) Lauda


Lauda
félisten

Hogy lehet elore utalni egy idegennek? Nem szemelyesen irom, de hogy lehet valaki ennyire hulye?

(#36) Simi87 válasza Lauda (#35) üzenetére


Simi87
senior tag

ezaz. :K

(#37) rob83


rob83
aktív tag

Asszony is venni akart gyerek cucott 6000ft-ot utalt azóta elérhetetlen az eladó.

Előtte kb 8-10x gond nélkül vásárolt.Azóta csak személyesen vásárolunk,ha a közelben van.

Ui: Be ment a rendőrségre,hogy feljelentse bankszámla adatok alapján,de kinevették. :)

"Bízok Istenben,mindenki mást megfigyelek!"

(#38) Laza...


Laza...
addikt

Én mindig előre kérem a hirdetett termékemnek az árát, nagy ritkán (és jó régen nem volt már ilyen) utánvét, de jellemzően ezek az emberek "gondolják meg" magukat, és ekkor nekem:

- oda a feladási díj
- ott a cuccom a postán 5 vagy 10 napig
- majd egy ezresért hozza vissza a M.K.Posta

Azaz ha valakinek így kell, 4k a posta, és ezt mindenképpen előre kérem. Ha ezt sem utalja, no problem, másnál is biztos kapni.

- Ha személyesen akarja átvenni, nem megyek sehova, jöjjön a lakásomra (szoktak jönni). Nem járok sem BP-en, sem a plazaban, sem xy téren/parkolóban, stb.

- Az utánvét semmivel nem biztonságosabb mint az előre utalás, mert azt még elérheted hogy a postás jelenlétében bontsd fel a csomagot, de csak az után, ha fizettél. Így is, úgy is át lettél verve.

- OLX elég ingoványos terep, sok az IQ fighter, egy bizonyos szint alá én nem megyek. Lehet kövezni.

- Ha valakinek van némi tapasztalata, pár keresztkérdéssel villámgyorsan megtudható hogy valaki a pénzedre utazik, át akar-e verni, vagy valóban vásárló/eladó az emberke. (érdemes VoIP-ot használni, fillérekért lehet vegzálni valakit, sőt a saját xarát is ráborítani ;) )

- Nekem az OLX nem jött be, a Hardverapró nálam a befutó, minden tekintetben. Pedig itt 99%-ban mindenki előre utal (nekem) :U

Never give up!

(#39) mickemoto válasza rob83 (#37) üzenetére


mickemoto
őstag

Ez is elég baj, mert így nem csak a vevővel tol ki hanem a becsületes eladókkal is mert ugye a bizalom már elvész.

A tudás hatalom! A nem tudás a hatalom vak és engedelmes kiszolgálója!

(#40) pepe091 válasza Simi87 (#34) üzenetére


pepe091
MODERÁTOR

Ha használtad volna bármikor is a Jófogást, nem ezt mondanád. Ott van pl a Háztól-házig szolgáltatás, ami jelenleg ingyenes. Nincs előreutalás, háztól-házig viszi a futár, ha nem venné át az illető, akkor visszakapod.

(#41) Ed3r_X_ válasza pepe091 (#40) üzenetére


Ed3r_X_
nagyúr

Jó, és ha téglát küld termék helyett? :)) Kaptam már én is tintapatront, meg DVD tokot, telefon helyett.

Szerintem ő a userek szempontjából értette azt, amit írt. Nem a szolgáltatások miatt.. bár egy értékelési rendszert rakhatnának bele..

[ Szerkesztve ]

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#42) pepe091 válasza Ed3r_X_ (#41) üzenetére


pepe091
MODERÁTOR

Azért amikor házhoz megy a futár, és meg kellett adnod a számlaszámodat, neved, lakcímed meg mindent, akkor szerintem nem mernek az emberek okoskodni, hogy akkor téglát adok fel, mert 100%-ban beazonosítható a feladó. Nem úgy mint egy postán, hogy egy hajléktalant megkérnek, hogy adja fel a csomagot..

(#43) Ed3r_X_ válasza pepe091 (#42) üzenetére


Ed3r_X_
nagyúr

Számlaszám, név nem garancia sajnos semmire, nekem ezek megvoltak, azóta is várom a pénzem. Cím az már valóban, de ha nem a rendeset írja rá? Mondjuk a futárfiúnak nem tudom mennyire tűnik fel, hogy hoppá, ide kellett jönnöm, a lapra mégse ezt a címet írta.

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#44) juliabrilke


juliabrilke
addikt

Egy kérdés, amire javaslatot várok!

Bivalyröcsöge felsőn laksz, távol Pesttől. használt cikket hogyan vásárolsz biztonsággal?

(#45) Ed3r_X_ válasza juliabrilke (#44) üzenetére


Ed3r_X_
nagyúr

Hardverapró, sok "pozitívos" eladó, aki régóta tagja az oldalnak :) Vagy OLX-en kb 15 km-es körzetben nézek, oda busszal is el tudok menni.

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#46) pepe091 válasza Ed3r_X_ (#43) üzenetére


pepe091
MODERÁTOR

Mikor feladod a hirdetést, már akkor meg kell adni a címet, ahol a futár átveszi. Plusz a mobilszámot is ellenőriztetni kell, nem lehet hamis számot megadni. Persze biztosan nem 100%-os ez a rendszer sem, de a személyes átvétel után ez a legbiztonságosabb.

(#47) Ed3r_X_ válasza pepe091 (#46) üzenetére


Ed3r_X_
nagyúr

Így valóban :R

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#48) 8th válasza pepe091 (#40) üzenetére


8th
addikt

Jaja. Van fent pár cuccom jófogáson. Egy terméket közülük valaki hétfőn megrendelt háztól házig szolgáltatással visszaigazolás után 2órával jött az e-mail, hogy elkészült a csomagszámom és hamarosan felveszi a kapcsolatot velem a GLS. Tegnap este jött az e-mail tőlük is, hogy ma felveszik a csomagot. Ma reggel egy újabb e-mail a futár várható érkezéséről és ebben mellékelték a telefonszámot is ha bármi van el tudjam érni. Perfekt az egész. Ki sem kell tennem a lábam a kapun és ha nem veszik át a csomagot ingyen visszahozza a futár. A csomag útja végig nyomon követhető.

szerk: Remélem a hardverapró futár is valami hasonló szolgáltatás lesz. :K

[ Szerkesztve ]

(ツ)╭∩╮

(#49) mickemoto válasza 8th (#48) üzenetére


mickemoto
őstag

De maga a szállítás nem ingyenes gondolom? Mennyibe kerül?

A tudás hatalom! A nem tudás a hatalom vak és engedelmes kiszolgálója!

(#50) 8th válasza mickemoto (#49) üzenetére


8th
addikt

Hónap végéig 3db hirdetést adhat fel bárki ingyenes háztól házig szolgáltatással, alap esetben pedig 1900 ft / csomag. Ezt levonják a vételárból és ennyivel kevesebbet utalnak a számládra szóval bele kell kalkulálni az árba mielőtt hirdetést ad fel az ember.

[ Szerkesztve ]

(ツ)╭∩╮

Útvonal

Fórumok  »  BLOGOUT  »  [Re:] [marked one94:] OLX
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.