Hirdetés

2021. március 6., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) GreenGoblin


GreenGoblin
junior tag

Mondjuk mindent nem tudnak tiltani. Hogy mik kerülhetnek be az alkalmazás boltokba igen de az internet felett nincs hatalmuk.

(#2) Sanya


Sanya
nagyúr

És a gyermekmunka, amivel az iphoneok alkatrészeit gyártják? Az nem zavarja Tim Cook-ot? Vagy azt nem látják a részvényesek?
(Engem nem érdekel a kitiltás, csak ez az álszent duma nem tetszik.)

[ Szerkesztve ]

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#3) Viper26


Viper26
nagyúr

"szóbásszabadság"? :)

OnePlus 8T | Garmin fenix 6 pro

(#4) w.miki válasza GreenGoblin (#1) üzenetére


w.miki
addikt

De van hatalmuk felette. Ha a szolgáltató megvonja a tárhelyed, ahogy az amazon tette, semmit nem tudsz csinálni.

#2Sanya: illetve egy kínai dolgozó sem kap egyenlő bért, egy ugyanolyan munkát végző amerikai dolgozóval. Képmutatás az egész világ

[ Szerkesztve ]

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#5) solti válasza GreenGoblin (#1) üzenetére


solti
aktív tag

de van hatalmuk. pl millióknak internet = facebook. Vagy picit idejét múlt magyar példával élve : startlap. Ami nincs ott, oda nem jut. Vagy amit a Gugli nem indexel, az nincs. De ahogy más is írja, akár a tarhely vahy a savszelesseg is megszűnhet az adott cél felé. Szóval messze nem olyan szabad az egész...

(#6) GreenGoblin válasza solti (#5) üzenetére


GreenGoblin
junior tag

Azt írtam hogy appokat az Apple meg tudja tiltani hogy bekerüljön-e a Store-ba de az internettel nem tud mit kezdeni. Letiltja a Facebook appot. Na bumm. Böngészőben még ott lesz.

(#7) gabor7th


gabor7th
addikt

Akkor ezután ha találunk gyűlöletbeszédet a Facebookon, Twitteren, akkor nekik annyi lesz? Meg akkor ezzel be is vallották, hogy ők felelnek a tartalomért, tehát más törvényeket kell rájuk alkalmazni mint eddig.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#8) Dißnäëß válasza w.miki (#4) üzenetére


Dißnäëß
addikt

Azért az nagyon nem mindegy, ki tilt és hol.

Egy teló appjának a store-jából kitiltást meg lehet kerülni úgy, hogy reszponzív, mobilon is fasza felületet adnak a mobilos böngészőkre optimalizálva - és kész. Nincs app store, nincs play áruház, meg az ezekkel való szenvedés.

Az oldalukat pedig ha független hosting-nál tartják, pláne szétszórva több ponton a világban, nem pedig ilyen nagy böszme Amazon & Co. mai cloud-osoknál, nincs ilyen veszély sem. Oda tényleg egy politikus kellene, aki belép, ők meg sokkal óvatosabbak mindig, mint egy xy tech giant. (Kivéve Trump, de tőle tekintsünk is el villámgyorsan).

Mindenhol mindenkinek ezt szajkózom, hogy a cloud technológia kell, hogy legyen az emberek fejében, nem pedig olyan hely, ahova azonnal menekülni kell, mert annyira kurvainnovatív. Cserébe gombnyomásra lő le bármikor bármit egy Amazon, míg ha ez mondjuk nem nála futott volna, max vállat von, telibe tojja a sztorit, ha meg csípi a szemét, még úgy is bekerül pár hét lobbizásba, amiből vagy lesz valami, vagy nem (mert a másik oldalnak is van ideje felkészülni). Nem pedig brute-force egy gombnyomás.

Parler helyében masszívan elgondolkodnék egy svájci mókán + több kontinensen főbb site-ok, aztán mikor melyiket lövögetik le éppen, alapvetően max lassul, de nem full impact azonnal, derült égből.

És amikor az EU nagy tech cégei mennek Azure/AWS/GCP/IBM stb.. felhőbe dalolva, mindig a fejem fogom, hogy "óbazmeg". Mert hiába van mondjuk egy AWS is több ponton az EU-ban, az a kurva főkapcsoló egy kib* jenki kezében van akkor is. És ha elborul az agya és megnyomja, mert neadjisten urambocsá az adott EU-s ország elkezd érdekeivel ellentétesen cimbizni, vagy elfajul ez a mai modern kiber-hidegháború, vagy akármi, akkor majd az EU-s cég pislog, hogy ja, kiszaladt a segge alól a komplett IT infrája backup-ostul mindenestül, mint a repülő szőnyeg.

[ Szerkesztve ]

A lónak van lovásza, a tehénnek tehenésze, a madárnak madarásza, a halnak halásza. A disznónak akkor miért nincs disznásza, vagy méginkább, disznésze ?

(#9) GreenGoblin válasza Dißnäëß (#8) üzenetére


GreenGoblin
junior tag

Én sem tudtam volna jobban megfogalmazni. :R
Pontosan így van.

(#10) doooo válasza Viper26 (#3) üzenetére


doooo
addikt

Ha mások életébe kerül, akkor az már nem szabadság, hanem bűntett. Tudod, iskolás tananyag: egy egyén szabadsága/jogai addig terjed/terjednek, amíg nem ütközik/ütköznek valaki más szabadságával/jogaival. Terroristák felügyelet nélküli gyülekezőhelyei nem tartoznak a szólásszabadság oltalma alá. Arról nem is beszélve, hogy a felhasználási feltételeket sértették meg, vagy ezesetben maga az oldal/app, és ezért is simán joguk van törölni őket.

(#11) #09256960


#09256960
törölt tag

Az a baj hogy az ilyen cikkeket azért nehéz megérteni mert nem tudjuk mi miatt lőtték le valójában az oldalt. Itt a liberalizmus annyira érzékeny lett hogy már apró dolgokért is harapnak.
Olyan mintha a moderátor írna nekem levelet hogy
-Vigyázzál ilyeneket nem írhatsz !
-Milyeneket nem írhatok ?
-Azt nem mondhatom ki.
-Akkor honnan tudjam miket nem mondhatok ki ?
-Majd ha lemoderáltak megtudod :))

Mindig az a pap jut eszembe Németországban aki a sokadik keresztényellenes akció után kritizálta az LMBTQ-t hogy ilyet ugyan már nem tehetnek, és gyűlöletbeszédért megbüntették sok euróra.
Ha nem fizeti be le kell ülnie. Mert a Biblia szerint cselekedett egy templomban ? :D

[ Szerkesztve ]

(#12) dabadab válasza #09256960 (#11) üzenetére


dabadab
titán

Ha nem fizeti be le kell ülnie. Mert a Biblia szerint cselekedett egy templomban ? :D

Most egész komolyan azt kéred számon Németországon, hogy miért nem olyan, mint Szaud-Arábia? (Az meg nyilvánvaló egyébként, hogy ha az ember utánanézne a történetednek, akkor azért kiderülne, hogy a te verziód itt-ott ezt-azt elhallgat, mást meg a valóságosnál jobban kidomborít, ilyenek - igaz?)

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#13) #09256960


#09256960
törölt tag

Azt kérem számon hogy mi volt az a gyűlöletbeszéd ami miatt törölni kelletta Parler-t mert ez sokszor csak egy kisebbség hisztije.
Valaki mondott egy meg nem határozott dolgot amire alapozva nagy horderejű döntést hozott. Szeretne az ember tisztán látni.
Nem értem a kommentedet mert zagyvaság hogy jön ide Szaúd Arábia? Itt a szólásszabadság öncélű korlátozásairól van szó.

[ Szerkesztve ]

(#14) Sanya válasza w.miki (#4) üzenetére


Sanya
nagyúr

Ne is kapjon egyenlő bért a kínai az amerikaival. Ha ugyanannyit keresne, akkor nem vitte volna oda a gyártást. Ha olcsóbb az élet, kevesebb a fizetés is.
De ez az álszent duma, hogy vizsgálják, hogy mit kommunikáltak a csatornákon... Mivel nem hatóság, ne vizsgáljon. Vizsgálódjon a bíróság.

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#15) genlog válasza dabadab (#12) üzenetére


genlog
junior tag

Inkább arról van szó, hogy a nyugati országok ezzel az erőszakos tiltásokkal Szaúd-Arábiához közelednek és nem távolodnak tőle, méghozzá liberalizmus címszó alatt, aminél abszurdabb nem is lehetne, az emberek mégis simán belenyugszanak.

#13 Általában semmilyen gyűlöletbeszéd nincs a liberális cenzúra működésekor, csak politikai ellenvélemény. Viszont a balos gyűlölet ott fröcsöghet Facebooktól Twitterig, hiába jelentik százan.

[ Szerkesztve ]

(#16) w.miki válasza Dißnäëß (#8) üzenetére


w.miki
addikt

Lehet, hogy igazad van, de általában jóval olcsóbb megvenni egy kész terméket, mint saját szervereket venni, és 1-100 linux gurut alkalmazni teljes állásban, csak azért, hogy te, és néhány barátod elmondhassa a véleményét az interneten... miközben akik a "helyes" egyvéleményen vannak, ezt szabadon, költségek nélkül, megtehetik.
Érdekes "fejlődés", evolúció ez. Amint intézményesdedik egy rendszer, vallás lesz belőle, pont azt tiltja meg, amiből anak idején kialakult: a liberális a más véleményt, a tudomány meg a kételkedést... képmutatás az egész világ...

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#17) Dißnäëß válasza w.miki (#16) üzenetére


Dißnäëß
addikt

A gond ez, hogy a szólásszabadság nem függ össze azzal, kinek a véleménye helyes vagy sem, mert nincs mi alapján megítélni. Ugye egy ultraliberális utópiában ez lenne a lényeg, bárki mondhat bármit.

A gond az a jellegû túlkapás, amikor átesünk a ló túloldalára és mindenre IS ráfogjuk, hogy tenorista, stb, és mindenféle kamu-csúnya indokokkal cenzúrázunk ott is, ahol k* nem kéne, mert épp túlkapunk.

Nem csoda, hogy megjelenik az igény az IGAZI független platformokra.

A cloud teljesen más tészta, nem beszélgetni akarok a haverokkal így vagy úgy, hanem ha egy telekommunikációs cég vagyok, vagy egy magánklinika, akármi, és akár GDPR konform módon is egy publikus felhôbe megyek a cuccaimmal, az túl azon, hogy nemzetbiztonságot is érinthet, ha beüt a nagy gebasz, tényleg lelônek egyetlen gombnyomással és kanyec, áll minden. Stratégiailag fontos IT vezérelt dolgokat tiltanám minden olyan helyzettôl, ahol a fôkapcsolót más kezébe adom. Ettôl még lehetek cloud-ban, mondjuk amit magamnak építek és igen, megfizetem a fejlesztô kis hangyákat, mert a végén amikor analitika miatt akarok terákat leszívni egy idegen kezû felhôbôl, 10x akkorára csilingel a számláló a kifele forgalom miatt, mint amennyi a hangyák bérköltsége.

Nem beszélve arról, hogy hogyan szórják a multik a pénzt, kb. mint bohóc a lisztet. Épeszû managerként rohadtul nem attól félnék, hogy a fejlesztôim bérköltsége elszegényít, mert van agyam, csinálok egy külsô céget (leányvállalatot), abba szervezem ki a fejlesztôket és mondjuk "eladom" ôket, azaz dolgoznak másnak is ilyen-olyan szerzôdések mentén, miközben engem is kiszolgálnak.

Nem olyan fekete-fehér ez, mindenre van megoldás, csak kreatívnak kell lenni. De a puszta tény, hogy a fôkapcsoló a nagy felhôszolgáltatók esetén az ô kezükben van, nem kicsi, hanem masszív kockázat.

A lónak van lovásza, a tehénnek tehenésze, a madárnak madarásza, a halnak halásza. A disznónak akkor miért nincs disznásza, vagy méginkább, disznésze ?

(#18) Syl


Syl
nagyúr

> egy tech cég vezetése nem csak a nagy nyereség eléréséről szól

És közben nem szakadt a fejére a mennyezet? :U

Words cannot express how much i don't care

(#19) cheatergs válasza w.miki (#16) üzenetére


cheatergs
senior tag

"...intézményesdedik egy rendszer, vallás lesz belőle, pont azt tiltja meg, amiből anak idején kialakult: (...), a tudomány meg a kételkedést..."
Ezt nem tom h hoztad össze.
A tudomány pont a kételkedésre épít. Pont attól nem vallás, h meg kell kérdőjelezni beváltnak hitt teóriákat, hozzá az állításait be kell bizonyítani több forrásból is, nem fogadják el csak úgy bevauzásra.

Mindig minden mindegy

(#20) #09256960 válasza Syl (#18) üzenetére


#09256960
törölt tag

Igen ebből lehet tudni hogy ezek politikai döntések, a fészbúk 100 ezres szinten embereket vegzál. Akik elmennek nos tudjuk jól hogy ezek az emberek is reklámhirdetés fogyasztók vagy akár fontos emberek akik gondolkoznak rajta hol adják fel a hirdetésüket költsék a pénzüket.
Ezeknek a keménykedő cégeknek most esni kezd a részvényértékük közösségi támadásoknak teszik ki magukat Pl a Twitter főnökhöz hangosbemondóval odament egy vallásos ember és a holokauszt tagadókat kérte számon hogy lehetnek náluk. Miközben meg másokat iszonyatos erővel tiltanak. Ez mind politikai kinyilatkoztatás.
Mert ha a Parleren Biden megölésére szólítottak fel vagy a kongresszusi honatyákéra akkor jogos, a terrorista támadásokat ki kell szűrni. de ez pontosan olyan mint ha itt a IT cafén , vagy prohardveren ki hol van elkezdenék a jobboldaliakat kizárni.
Túlbuzgó modkeres emberek belenézni a privátjaikban, azzal a joggal hogy ő a közösségért küzd mert lehet az a jobbos szidja privátba a barátaival való beszélgetés közben a Greta Tumberget vagy a Lamantinokat és akkor mi lesz a globális felmelegedéssel jajj.
Nem véletlen van az alkotmányban a fajra, nemre vallásra , politikai hovatartozásra való egyenlőség. Csúnya korok voltak azok amikor utoljára emberek elsöpörték a politikai ellenlábasaikat az útból azzal a meggyőződéssel hogy csak az ő igazuk a valóság.
Persze Telegrammon ugyanez megy, küzd a fennmaradással, mert a balosok nyíltan meg akarnak szüntetni egy nyíltan jobboldali helyet.
Sajna a Clouddal is az a baj most Biden beülteti a CIA élére a saját emberét annak pedig nagyon nagy a felhatalmazása mindent fel fognak túrni önmaguk igazolására.

[ Szerkesztve ]

(#21) w.miki válasza cheatergs (#19) üzenetére


w.miki
addikt

:( te nem nagyon kételkedsz, igaz?

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#22) Interceptor


Interceptor
addikt

"Épeszû managerként rohadtul nem attól félnék, hogy a fejlesztôim bérköltsége elszegényít, mert van agyam, csinálok egy külsô céget (leányvállalatot), abba szervezem ki a fejlesztôket és mondjuk "eladom" ôket, azaz dolgoznak másnak is ilyen-olyan szerzôdések mentén, miközben engem is kiszolgálnak."

Tehát a bérbevevők majd kifizetik az alkalmazottaid bérét, az alkalmazottaid pedig ugyanannyi idő alatt még több munkát végeznek el(ostorral vannak hajtva), miközben a fizetésük nem lesz több. Win win neked a szolgák meg kussoljanak.

[ Szerkesztve ]

Nem kell drága gép, csak játékra kell

(#23) GreenGoblin válasza Interceptor (#22) üzenetére


GreenGoblin
junior tag

Akár mennyire nem tetszik amit leírt de ez az igazság. Azoknak az embereknek akik meg ott lent dolgoznak csak annyit mondanak nem tetszik ott az ajtó. Találok helyetted utánpótlást bármikor. Honnan tudom? Mert én is ott vagyok.

(#24) Viper26 válasza doooo (#10) üzenetére


Viper26
nagyúr

Szerintem ez félrement nálad. :D

OnePlus 8T | Garmin fenix 6 pro

(#25) Interceptor válasza GreenGoblin (#23) üzenetére


Interceptor
addikt

Onnan tudom én is, hogy látom mi megy. Minél több munkáért ugyanaz a pénz, aztán még legyél jó fej és szociális alkat. Az is benne van, hogy a munkaadók az esetek többségében olyan rendkívül "korrekt" módon nem adnak meg konkrét fizetési összeget, hanem megy az egymás alá licitálás a jelentkezők között, ráadásul mindenki titkolja a saját fizetését. Most újabban az a menő, hogy meghatároznak egy nevetségesen tág fizetési intervallumot, aztán "tudástól" függően megy a bérezés. Alja az egész. Nesze gyűlöletbeszéd.

[ Szerkesztve ]

Nem kell drága gép, csak játékra kell

(#26) solti válasza GreenGoblin (#6) üzenetére


solti
aktív tag

ha nincs facebookon, akkor sokak számára az már nem is létezik. Nekem se tetszik, de ez van.

(#27) GreenGoblin válasza solti (#26) üzenetére


GreenGoblin
junior tag

Egy-két év és nagy változások lesznek. Nagy 5-öt most nagyon cseszegetik mindenhol.

(#28) atike


atike
nagyúr

"Szerinte a szóbásszabadság nem egyenlő a gyűlöletbeszéddel."

Ezzel azért egyet tudok érteni. Ahogyan eljártak az már más...

Mondjuk "szólásszabadság"-ként még inkább igaz... :DDD (el van írva az összefoglalóban)

(#29) genlog válasza Dißnäëß (#17) üzenetére


genlog
junior tag

Nem kell ahhoz "ultraliberálisnak" lenni. Tíz éve még sokkal nagyobb volt a szólás szabadsága, azelőtt tíz évvel meg annál is nagyobb. Magyarországon és a nyugati országokban is.

#27 Ha meg is regulázzák a techcégeket, idővel csak rosszabb lesz. Szerintem már soha nem lesz olyan szabad a világ, mint a 90-es években Európa vagy Észak-Amerika.

[ Szerkesztve ]

(#30) Sanya válasza atike (#28) üzenetére


Sanya
nagyúr

Nem az Apple feladata szűrni, hogy az adott közösségi médiában milyen hangon beszélnek és miről s a végén letiltani a platform appját az alkalmazásboltjukból. Erre való a bíróság. Ők miért nem léptek és miért lépett az Apple?
Mi a következő lépés? Feljelent a telefonod?

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#31) #09256960 válasza Sanya (#30) üzenetére


#09256960
törölt tag

Ezt már sok embertől halottam vissza hogy beszélt valamiről a telefonon majd elkezd ezzel kapcsolatos reklámokat kapni.
Elgondolkoztató...

(#32) mekka_kola válasza gabor7th (#7) üzenetére


mekka_kola
tag

Ez izgat engem is, mert állítólag a Capitoliumot megostromló emberek egy része a Twitteren szervezkedett. Nem tudom, ebből mennyi az igazság, de az biztos, hogy gyűlölködni lehet a Twitteren a konzervatív képviselőkkel szemben, azt nem törlik/tiltják azonnal. Ez már önmagában visszássá teszi a céget a szememben, eléggé elmozdult ez az egész dolog egy irányba. :( Én sem szeretem pl. az Origo politikai híreit, mégsem szeretném, ha csak az Index/Telegram maradna, mert akkor csak az egyik oldal nézőpontját ismerném meg, ami a félretájékoztatás melegágya.

(#33) dabadab válasza mekka_kola (#32) üzenetére


dabadab
titán

az biztos, hogy gyűlölködni lehet a Twitteren a konzervatív képviselőkkel szemben, azt nem törlik/tiltják azonnal

A "gyűlölködés" az azt jelenti, hogy megírják neki, hogy hülye, vagy azt, hogy azon szervezkednek, hogy hogyan gyilkolják meg?

Én sem szeretem pl. az Origo politikai híreit, mégsem szeretném, ha csak az Index/Telegram maradna

Nem tudom, hogy hol töltötted az elmúlt tíz évet, de ugye valójában pont ennek az ellenkezője történik (vagyis az Origó-féle irányvonal az, ami mögött kormányzati támogatás és pénz van, a független médiát meg folyamatosan darálják be).

DRM is theft

(#34) dabadab válasza genlog (#29) üzenetére


dabadab
titán

Tíz éve még sokkal nagyobb volt a szólás szabadsága, azelőtt tíz évvel meg annál is nagyobb. Magyarországon és a nyugati országokban is.

Magyarországon valóban, ugyanezt nyugati viszonylatban viszont nem látom.
Alá tudnád támasztani bármi konkrétummal?

DRM is theft

(#35) dabadab válasza Sanya (#30) üzenetére


dabadab
titán

Nem az Apple feladata szűrni, hogy az adott közösségi médiában milyen hangon beszélnek és miről s a végén letiltani a platform appját az alkalmazásboltjukból

Nem kötelező nekik, de megtehetik és az Apple, mióta van egyáltalán App Store, azóta folyamatosan él is ezzel a jogával.

DRM is theft

(#36) #09256960 válasza mekka_kola (#32) üzenetére


#09256960
törölt tag

Nyugi jó helyen voltál 10 évig.
TVben az RTL klubb volt a legerősebb, ami tudjuk hogy kintről programozott, Neten meg Index. Mindkettő balos.
Nincs ezzel baj TVben sok kicsi csatornát indítottak a RTL TV2 ellen de tulajdonképpen nem ez ölte meg őket hanem hogy a filmek helyett töltelék műsorok jöttek mára meg csak azok vannak.
Indexet a kutya nem bántotta és voltak nagyon nívós rovatai, túra , autó, csak egyre kínosabb hülyeségeket kezdett el összeírni. Magukat függetlennek beállító médiumok elkezdték nyomni a bal propagandát véresen. De indexnek nem ez lett a vége hanyan is írják KB 60-an ?
Bakker prohardvert hanyan viszik ABU a tesztelő srác meg a TVnél van egy szaki, Nem lehet a végtelenségig drágítani egy csökkenő reklámbevételt. Túl sokra tartotta magát az a 60 ember amikor elmentek nem éreztem minőségesést. Indexnek elég ha csak tájékoztat. Euronews 2 de a jobbos híreket elfeletették lehozni migránsbűnözés ugyan minden csodálatos EUban :) meg Amcsiban is
Sokan állítják be úgy hogy amikor gyűlöletbeszédek vannak akkor biztos gyilkosságokra buzdítanak. Szerintem egyszerűen továbbra is azt gondolják hogy választási csalás volt sokan nagyon sokan.
Ezt facebook mindenhonnan törölte. De az emberek feléből nem lehet törölni. majdnem az ország fele Trumpra szavazott az nem fog elmúlni mert törlöd amiket írnak. Parler-t törölték mert gyűlöletbeszéd volt facebookon is vannak gyűlöletbeszédek azt is törölni fogják? Dehogy :)

[ Szerkesztve ]

(#37) dabadab válasza #09256960 (#36) üzenetére


dabadab
titán

Ahogy látom, téged a tények meg ilyenek nem nagyon zavarnak.
Így azért elég nehéz bármit komolyan megvitatni.

DRM is theft

(#38) genlog válasza dabadab (#33) üzenetére


genlog
junior tag

A cenzúra kettős mércéjéről:
[A. link]
[B. link]

(#39) atike válasza #09256960 (#36) üzenetére


atike
nagyúr

:U

(#40) #09256960 válasza dabadab (#37) üzenetére


#09256960
törölt tag

Kinek a tényei a balpropagandáé ? ugyan...

(#41) dabadab válasza genlog (#38) üzenetére


dabadab
titán

Bocs, nem fogom idióták videóit nézni - van bennük bármi kézzelfogható, vagy csak ténymentes nyávogás?

DRM is theft

(#42) solti válasza #09256960 (#36) üzenetére


solti
aktív tag

nem baj, ha ilyeneneket írsz (nem minősítem inkább), csak annyit tegyél meg, hogy úgy kezded: "a véleményem szerint".
köszi :R

(#43) Sanya válasza dabadab (#35) üzenetére


Sanya
nagyúr

Emiatt nincs és soha nem is lesz Apple termékem, amiért fizetek. ( bár ami az emberek kezében van, az sem mindig az övéké)

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#44) Sanya válasza dabadab (#34) üzenetére


Sanya
nagyúr

Én igen.
Amikor az idióták BLM jegyében embereket ölnek hordában, gyujtogatnak, boltokat fosztogatnak, APPLE boltot törnek zúznak, és mindenki csak támogatja őket a független médiában,

vs

Amikor idióták megtámadják a capitoliumot és az elnököt kitiltja az összes úgynevezett független közösségi média.

Magyarországon sincs független mégia. Soha nem is volt.

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#45) cheatergs válasza w.miki (#21) üzenetére


cheatergs
senior tag

Remélhetőleg 1x megérted, amit írtam.

Mindig minden mindegy

(#46) dabadab válasza Sanya (#44) üzenetére


dabadab
titán

Amikor az idióták BLM jegyében embereket ölnek hordában, gyujtogatnak, boltokat fosztogatnak, APPLE boltot törnek zúznak, és mindenki csak támogatja őket a független médiában,

Itt rögtön van egy elég nagy csúsztatás: a BLM mozgalom célja teljesen békés volt: az, hogy a feketéket érintő, aránytalanul nagy erőszakot csökkentse. EZZEL kapcsolatban valóban nem nagyon volt kritika.
Az, hogy a tüntetések helyenként eldurvultak vagy hogy a tüntetések mellett fosztogatások is voltak, viszont senki sem támogatta.

Amikor idióták megtámadják a capitoliumot és az elnököt kitiltja az összes úgynevezett független közösségi média.

Márpedig azért, mert az említett elnök direkt erre (gyakorlatilag puccsra) uszította az említett idiótákat.
Egyébként itt felhívnám a figyelmedet arra, hogy nem sikerült rendesen összekötni a kettőt, mert az egyik esetben a média reakciójáról írtál, a másik esetben meg arról, hogy a twitter kit tilt le, ami két külön dolog.
Akkor tudnál itt kettősmércét mutatni, ha találnál olyat, hogy valaki a BLM tüntetések kapcsán erőszakra bujtogat (legalább akkora láthatósággal, mint ahogy Trump tette a Capitolium ostroma esetén) és a twitter nem tiltja le.

Magyarországon sincs független mégia. Soha nem is volt.

Akkor mondd, kitől függ mondjuk a 444 vagy a Telex?

DRM is theft

(#47) doooo válasza Sanya (#44) üzenetére


doooo
addikt

"Amikor az idióták BLM jegyében embereket ölnek hordában"

Erre a vérlázító hazugságra kellene már valami bizonyíték, mert attól, hogy a prostisrácoknál olvastad, még nem lesz igaz. Ellenben az igaz, hogy a másik államból érkező, kiskorú, fehér, illegálisan fegyvert magánál hordó ember gond nélkül lelőtt 2 embert az utcán, majd elsétált a rendőrök mellett. Nagy nehezen lecsukták, de kifizették neki a kétmillió dolláros óvadékot a náci barátai (igen, nácik, 2 hete is épp közöttük ült egy összejövetelen), és most szabadlábon védekezhet.

Mindezt egy olyan tüntetésen, nem gyújtogatáson, tüntetésen, amin épp egy fegyvertelen, fekete ember könyörtelen, rendőr által történő kivégzése miatt vonultak a tömegek (ami a sokadik volt azokban a hónapokban, nem is beszélve a korábbi évekről, évtizedekről).

Arra meg aztán tényleg bizonyíték kell, hogy "mindenki csak támogatta" a független médiában a szánalmas bolti lopásokat, meg a vandalizmust. Mert nem így volt, és összemosni egy mélyen gyökerező, szisztematikus, tagadhatatlan probléma elleni mozgalmat, tüntetéssorozatot ilyesmivel... tökéletesen reprezentálja a problémát.
Január 6-a óta amúgy is mindörökre bebizonyosodott, hogy sajnos a vakok számára is tisztán látható, hogy eltérő igazságszolgáltatásban részesülnek az eltérő bőrszínű emberek Amerikában. Tényleg tagadhatatlan, hisz több tízezer kamerával rögzítették, és aki mégis tagadni próbálja, az egyszerűen hazudik, és ezzel a hazugsággal része a problémának.

(#48) arnyekxxx


arnyekxxx
addikt

(#49) Kopi31415 válasza genlog (#15) üzenetére


Kopi31415
félisten

A prostisrácok, faxhajtások sem lettek tiltva, vígan elvannak. Szóval a jobbos gyűlöletbeszéd sincs elnyomva. Jelentés esetén sem tesz a Facebook semmit.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

(#50) genlog válasza dabadab (#41) üzenetére


genlog
junior tag

Azért linkeltem, mert konkrét cáfolata az összehordott sületlenségeiteknek. Tudom, a tények titeket nem zavarnak.

Ha szerinted van független média Magyarországon, akkor nagyon naiv vagy - finoman szólva.
A 444 meg a Telex egy balos propaganda-szócső, és hogy kitől függ? Hát a tulajdonostól leginkább. Tehát a kérdést úgy kellett volna feltenned, ki lehet a tulajdonos?

#49 Ja értem, ha van néhány jobbosnak csúfolt magazin, akkor a többi sincs leszedve, elhallgattatva, mert van az a néhány. Ezt a veretes logikát te magad találod ki?

[ Szerkesztve ]

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.