Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
Canon 650D kis vázban... Akkor már inkább a DSLR méretre szavazok.
-
Tin
veterán
válasz TESCO-Zsömle #20 üzenetére
kiknek jó ez?
azon kívül, hogy másod-harmadváznak tökéletes egy profi fotósnak, kis helyet foglal, és jó a 22-es pancake-el csattogtatni, mire jó?
hobbifotósoknak normális (nem kit) obikkal ugyanennyiért inkább a jobban megfogható 650D, tehát szerintem a dslr-t nem lehet kiváltani vele, még ha ugyanaz a képminősége is mint a 650D-nek.
kezdő/átlag felhasználóknak meg drága, egyszerűbb egy jobb szuperzoom-ot venni feleennyiért, főleg ha úgysem cserélnek obit.
így meg, hogy nem tudja azt, ami a MILC előnye lehetne (60fps burst fotózás, 120fps videók, stb), így aztán ez tényleg nem más, mint egy beépített vaku nélküli, kevesebb gombos, sokkal kisebb házas 650D, épphogy olcsóbbért.
-
Tin
veterán
nem teljesen ugyanaz a szenzor, de erről megy is a vita a 650d megjelenése óta.
ugyanaz a 18MP szenzor, de vannak benne autófókusz pontok, így az érzékelőn keresztül történő (milc vagy dslr live view mód) fókuszálás sokkal gyorsabb, mint a hagyományos.
egyébként a raw képminősége állítólag valamivel gyengébb mint a 550d-é, viszont mivel a procija erősebb, a jpeg-es képek szűrése jobb.
-
Tin
veterán
bár a cikkből kimaradt, jó tudni hogy ez a kamera csak októbertől elérhető, ami azért nem holnap van.
tekintve, hogy addigra mekkorát fog esni a 650d ára (tudom, az tükrös, de belül ugyanaz), nem tudom, ez a MILC mitől lesz akkora durranás... -
Tin
veterán
válasz Dare2Live #32 üzenetére
vagy, a dslr-ekbe is belemennek a milc-ek előnyös funkciói.
a 650d és az új canon milc belül és funkcionalitásban is ugyanaz, csak a dslr másra is jó.
ha a canon és a nikon belerakná a dslr-ekbe is a milc-ek előnyeit, és fejlesztenék a live view fókuszálást is, elég szépeket rabolnának a milc-ek elől.
akkor a milc egyetlen előnye a méret és a súly lenne. akiknek a súly és a méret előny, azok nagyrésze nem cserélne obit, hanem venne egy kitobit hozzá, és örülne neki (ami ugyanaz, mint egy jobb kompakt). aki cserélne is, az max másod-harmadváznak használná, nekik ez jó, de ők meg nem akkora piac. aki meg fényképezni akarna, lehet hogy inkább venne ugyanannyiért ugyanakkora tudású dslr-t.
-
Tin
veterán
canon nem sokat invesztált a saját milcébe...
ugyanaz a szenzor, a processzor és még az érintőképernyős kijelző is ugyanaz mint a 650d-ben.
ja, és 2 obit dobott ki. lefutotta a kötelező kört minimális befektetéssel, és most meglátja, hogy kell-e ez valakinek.
a nikonon kívüli többi milc gyártónak nincsenek profi gépei, meg szuperjó tükrös gépei, meg millió csúcsszuper obija, náluk pont ezért nyomatják a milc irányt.
-
Tin
veterán
válasz TESCO-Zsömle #36 üzenetére
bocs, k1csi-re akartam válaszolni, csak elvonta a figyelmem az avatarod
-
Tin
veterán
hát nyilván nem, de ők inkább csak nem akarják, hogy a dslr részesedésük csökkenjen a milc-ek miatt. ha nagyon nem lesz más kiút, csinálnak olyan milc-et (vagy belerakják a milc előnyeit a dslr-be), hogy megnyaljuk a 10 ujjunkat. de egyelőre inkább úgy tűnik hogy kis befektetéssel beszállnak és kivárnak.
-
Tin
veterán
szerintem is ez az ésszerű irány. a canonnál is egyszerűen bejön a milc, ami ugyanaz a szenzor mint az xxxD, ami ugyanolyan szenzor, mint az xxD, tehát gyakorlatilag behoznak egy új szintet, aminek - ahogy az xxxxD, xxxD és xxD között - különböző szolgáltatásai találhatók meg az egyes gépekben, attól függően, hogy melyiket mivel akarják eladni.
a canon hybrid AF még messze nem az igazi, bár a 9 érzékelő elég lenne, de az implementációja vacak, lassú, láttam videókat, folyamatos AF-re nem az igazi még. fókusz utánállításra viszont videó közben rohadtjó, mert sokkal gyorsabb, a fókuszálás meg kivágható a filmből. szóval innentől már csak szoftveres reszelés lesz.
azért remélem a tükrös megoldás nem veszik ki teljesen, még ha csak féligáteresztő és nem felcsapódó tükör is lesz, bár ha sikerül elérni szenzorral és procival ugyanazt a sebességet, engem még az sem zavarna.
-
Tin
veterán
én a canonrumors-on és asszem a dpreview-n olvastam októbert.
most néztem a press release-t, ott szeptember van: http://www.canon.co.uk/About_Us/Press_Centre/Press_Releases/Consumer_News/Cameras_Accessories/Canon_launches_the_EOS_M.aspx
az azért jobban hangzik mint az október
-
Tin
veterán
a Canon az utóbbi 4 évben semmit sem fejlesztett az APS-C szenzor fényhasznosítás hatékonyságán
dehogynem fejlesztett. ősz elejére mondják a 60D utódját, ami lehet, hogy a 7D utódja is lesz egyben, a 7D-t pedig feljebb emelik fullframe szintre.
abban már nem fogják tudni elsütni azt a 18MP-es szenzort, amit most fejlesztgettek.
szerintem a következő volt a szitu: kellett egy milc, de olcsón akarták megúszni, viszont a 70D-be is kell újdonság, így a recept a következő volt. átalakítanak egy meglévő és bevált szenzort fókuszpontosra, és az tökéletes lesz a 650D-be. várnak egy hónapot a tapasztalatokra, és ha nem negatív, mehet bele a MILC-be is.
a 70D-ben pedig elsütik az új szenzort, ami valahol 20-22MP környékén lesz, lehet hogy már abban is lesznek AF pontok a szenzoron, de mindenképp jobbnak kell lennie.
tény, hogy a Canonnak a jövő évi modelljei (talán már az ősziek is) lesznek az újak, a mostaniak régebbi technológiásak.
-
Tin
veterán
Teljesen egyetértünk, én is hasonlót olvastam.
De, az nem kétség, hogy lesz egy új kétszámjegyű váz, és ha abba is ezt a szenzort raknák, nagyon nagy égés lenne. Én ezért valószínűsítek egy hasonló felbontású ASP-C szenzort, mint az 5Dmk3-é, mert akkor a videók zseléeffektjét és a moire-t jelentősen tudnák csökkenteni 9 pixel átlagolásával minden 3. pixel kiolvasása helyett. Az új szenzorban biztosan lesz valamivel jobb érzékenység, amit a Digic5 proci még feljebb húzhatja, tehát egy kiterjesztett 51200-as ISO valószínűleg benne lesz a vázban.
Abban, hogy abba a szenzorba is integrálnak AF pontokat, nagyon bízom. Főleg azért, mert a live view AF sebességnövekedése a kihajtható kijelzővel együtt nagyon ütős lenne nem "belenézős" fotózás esetén (földközel, stb). Illetve, remélem hogy a microfocus adjustment is visszakerül az xxD vázakba.
Egyébként a képminőséget tekintve megnéztem a dpreview-n az itt írt Oly gép gépeit a 18MP-es Canon szenzorral hasonlítva, azért nincs akkora különbség, az Oly kb. hozza a Canon szintjét, a Canon a magasabb ISO-n már picit jobb. RAW-ban. Az Oly JPEG motorja viszont kérdés nélkül, egyértelműen jobb.
Azon sem vitázom egy percig sem, hogy a Canonra ráférne egy újabb technológia az érzékelőt tekintve, mert kezd lemaradozni képminőségben a többiektől. Viszont üvegben továbbra is a topon van, és azért ez is fontos.
Én egy xxD-t a 650D összes feature-ével, kicsit komolyabb (de akár ugyanolyan) fókuszrendszerrel, hybrid AF-el, microadjustmenttel és 3x3-as átlagolt fullHD videóval elfogadnék.
-
Tin
veterán
nekem is 550D-m volt, ISO1600-ra limitálva. felette értelmetlen volt használni. de ha a max. nem 12800 hanem 51200, akkor lehet, hogy a 6400 ugyanolyan használható, mint az 550D-n az 1600, és ez azért nem mindegy!
a többi részével teljesen egyetértek. MILC engem nem érdekel, egy új tükrös vázat vennék, de a 650D nem győzött meg sajnos, így egyelőre nincs semmi.
-
Tin
veterán
Persze, de mondjuk az 550D az egy nagyon jó kis gép volt.
Szerintem egyébként ha az EOS-M megkapja a 650D belét, akkor azért biztos nem lesz rossz. Kb mint az 550D.
Én csak azt nem értem, hogy egy rendes üveghez kell a 200 dolláros adapter, amivel a gép ára máris a 650D elég magas ára fölé kerül, és ha MILC-et akarsz rendes üveggel használni, akkor már inkább a DSLR váz, az kényelmesebb mint az apróság.
A MILC-hez pont a sok kis obi kellene, ami meg nincs. Továbbra is fenntartom, hogy a Canon nem akart kimaradni a MILC sorozatból, de nem is akart sokat költeni rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest