Hirdetés

2024. február 27., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2) tocsa


tocsa
senior tag

Ez jó :)
Nekem a legbosszantóbb VS 2003-al az, hogy ha nyitva van mondjuk 30-60 fájlom, akkor debug startnál vagy stopnál előszeretettel bezár ezek közül egyet-egyet, néha jópárat. Ez akkor a legszembeötlőbb, ha egy általad sűrűn viszgált fájlt is bezárt, azaz a bezárás nem LRU alapján megy. Ezen kívül kívül ritkán még módosított fájlt is lezár kérdés nélkül, azt kalap. Visual Studio 2003 SP3-al is.

Általam ismert eléggé marketing szagú megoldás erre: a VS 2005 már nem csinálja ezt a rossz dolgot. Amúgy annó azt hirdették, hogy mostmár a VS is .NET-ben íródik. Hát a jó öreg breakpoints ablak még mindig a régi braindead cucc a 2005-ben is. Néha kilóg és nem tudsz utána scrollozni, csak az segít ha kiszakítod és újra berakod a dock-ba, vagy kurzorral mozogsz. Bizonyos műveleteknél rezegnek benne a breakpointok, mint a kocsonya, azaz úgy update-eli fölöslegesen őket, mint a fene. Ez mondjuk jobb 2005-ben már mint 2003-ban.

Tipp: Ha nagyon belassul a debug (pl breakpoint lehelyezésre disable-re másodperces reakcióidők vannak), akkor érdemes az sln fájl mellett levő meghízott suo és ncb fájlokat törölni.

Na, eldugulok.


[Szerkesztve]

Acer Predator Helios 500 Ryzen, Samsung 960 Pro NVMe + GeChic 15.6" kulso monitor a mobil irodahoz

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.