2019. március 20., szerda

Gyorskeresés

Voodoomagic

Írta: | Kulcsszavak: visual studio . kereső . bug

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Szolgálati: Csak rövid írások lesznek. Egy-egy szívásom története és megoldása is, hogy más rátalálhasson, ha keres.

Aki Visual Studiót használ, jó eséllyel találkozott már azzal, hogy a kereső nem talált semmit, még ha az ''orra előtt'' (aktuális ablakban) volt is. Kereső bezár-kinyit, VS kilép-belép, Windows reboot nem használ.

A megoldás, ami ilyenkor garantáltan segít:

1. Háromszor körbeforgunk a székkel (nem forgós szék esetén háromszor körbeugráljuk bal lábbal, az óramutató járásával szemben).
2. Jobb vállunk felett kettőt köpünk kelet felé.
3. Fejünket megrázzuk.
4. Megnyomjuk a Ctrl+ScrollLock kombinációt.

Nyugodtan ki lehet próbálni. Részletekbe nem mennék; akit jobban érdekel, a hálón megtalálja a mélyebb magyarázatot.

MOD: Mi a francért nincs itt OFF tag?

Hozzászólások

(#1) Jim Tonic


Jim Tonic
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Anno fent volt ez a szöveg valahol, csak ott a székkel való körbeforgás után a tapsolást javasolták...

Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.

(#2) tocsa


tocsa
(senior tag)

Ez jó :)
Nekem a legbosszantóbb VS 2003-al az, hogy ha nyitva van mondjuk 30-60 fájlom, akkor debug startnál vagy stopnál előszeretettel bezár ezek közül egyet-egyet, néha jópárat. Ez akkor a legszembeötlőbb, ha egy általad sűrűn viszgált fájlt is bezárt, azaz a bezárás nem LRU alapján megy. Ezen kívül kívül ritkán még módosított fájlt is lezár kérdés nélkül, azt kalap. Visual Studio 2003 SP3-al is.

Általam ismert eléggé marketing szagú megoldás erre: a VS 2005 már nem csinálja ezt a rossz dolgot. Amúgy annó azt hirdették, hogy mostmár a VS is .NET-ben íródik. Hát a jó öreg breakpoints ablak még mindig a régi braindead cucc a 2005-ben is. Néha kilóg és nem tudsz utána scrollozni, csak az segít ha kiszakítod és újra berakod a dock-ba, vagy kurzorral mozogsz. Bizonyos műveleteknél rezegnek benne a breakpointok, mint a kocsonya, azaz úgy update-eli fölöslegesen őket, mint a fene. Ez mondjuk jobb 2005-ben már mint 2003-ban.

Tipp: Ha nagyon belassul a debug (pl breakpoint lehelyezésre disable-re másodperces reakcióidők vannak), akkor érdemes az sln fájl mellett levő meghízott suo és ncb fájlokat törölni.

Na, eldugulok.


[Szerkesztve]

1 - ASUS GL702ZC Ryzen7 32GB RAM 960Pro 1GB, 2 - Clevo P570WM GTX880M 8GB SLI 2x256GB Crucial M550 RAID 0, GeChic 1503H 15.6" external monitor a mobil irodahoz

(#3) joghurt válasza tocsa (#2) üzenetére


joghurt
(PH! addikt)

Van itt 2005, 2003, sőt még VC6 is (napi szinten). A 2005-ben eléggé hiányolom a 2003-féle scrollozható tabfüleket; a lenyílós listával kitörölhetik, azt a Windows menüből is elérem. Legjobb ebből a szempontból a VC6, amin a jó kis WndTabs add-in fut, és tud rendes, többsoros tabfüleket csinálni.

A 2005-öt amúgy lehet marketingelni, de még a debugos fordítás is 1,5x annyi ideig tart vele, mint a 2003-mal. A release-ben a link-time code generation-ról nem is beszélve, de annak legalább lehet valami értelme. Maga az IDÉje is sokkal nyögvenyelősebb. Ne kelljen már egy X2-es gépen egy menü lenyílására várnom!

A tej élet, erő, egészség.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.