Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5) huskydog17 válasza Samus (#2) üzenetére


huskydog17
addikt

+1

Én a 2. résszel kezdtem a sorozatot, de mára mindegyiket végigtoltam. Én is jobban örültem volna egy újabb Remake-nek vagy mondjuk egy Anniversary Remasternek, de ennek a csomagnak van egy hatalmas előnye: végre elérhetőek digitálisan a kiegészítők, eddig azok nem voltak, mert kizárólag dobozos (CD) formában léteztek, ezt most bepótolták

Én is kicsit parkolópályára tettem ezt az új kiadást, mert vannak vele gondok, még nincs kész, legalábbis a PC verzió jelenleg egy vicc.

Igen az új textúrák nagyon sokat dobnak a látványon és kombinálva valóban érdemes még egyszer végigtolni, mert azért így picit más hangulatot ad. Sajnos sok hiányosság roncsolja a játékélményt, mint a katasztrofális modern irányítás, de sajnos a régi tank irányításól kivették a Delete/Page Down billentyűket, amelyek eredetileg a sidestep-ért feleltek, és jobban kézre álltak, mint a shift+nyíl kombó. Ezen felül még néhány dolog hiányzik belőle. Olyan benyomást kelt, mintha pár modern csinálta volna az egészet és nagyon nem is van messze ez a feltételezés a valóságtól.

A 4. rész szerintem azért maradt ki, mert az egyetlen engine programmer a mindössze egy év fejlesztési idő alatt csak az első három részhez tudta megoldani a kompatibilitást. Másképpen fogalmazva: arra már nem volt idő. Ha figyelembe vesszük, hogy mennyire félkész a PC port (nem létező grafikai beállítások), szerintem ez biztosra vehető.

#1 bitpork: Nem hiszem, hogy az alacsony árnak bármi köze van hozzá, hiszen ennél sokkal drágább játékok szokták uralni az eladási listát, továbbá rengeteg ilyen alacsony árú játék van még a GOG kínálatában. Én is azt gondolom, mint Dilikutya kolléga, vagyis a Remaster sok ember kedvét meghozta a régebbi részekhez, pontosabban a régi részeket jobban érdekli az embereket, mint a Remaster, így ez a megjelenés kicsit fordítva sült el, legalábbis GOG-on.

Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.