Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
HTC Desire (codename: Bravo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
Sziasztok!
Még csak pár napja vagyok Desire tulaj. Próbálom szokni az új rendszert (7-8 év WnMo után) és erősen foglalkoztat a root-olás lehetősége.
Első körben a gépem beazonosításához (GSM vagy CDMA, radio , loader verzio, stb.) kérnék egy kis segítésget.
Próbálom a fórumban talalható temérdek infót feldolgozni, de ha addig is valaki megszánna, és segítene egy kicsit...Egy bónusz kérdés: az Android-os naptárat hogyan lehetne kiokosítani, hogy összetettebb eseményeket is tudjon kezelni? Pl. hétfő, kedd, csüt. három héten keresztül minden nap 8-16:30-ig. Ilyet én most nem tudok benne léterhozni. Vagy csak 3rd party app.-al?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz james008bond #16636 üzenetére
bigsee, james008bond
Köszi az választ! Sajna sokkal kevesebb időm jut a telefonra mint azt elsőre terveztem (évvégi hajtás). Mint azt írtam az előző hsz.-ben WinMo-ról térek át. Így első nekifutásra kicsit gyengének érzem az Android PIM (értsd: calendar, tasks, notes) képességeit.
"Tasks" ugye nincs benne (de miért?), Notes szintén. A calendar-ban pedig a találkozók kezelése (ld. korábbi hsz.-em) sikerült kicsit egyszerűre. Egy 3rd party progival összeszinkronizáltam a kontakotokat. Mit láttam? Azt, hogy a nevek -- keresztnév, vezetéknév -- formában jelennek meg. No problem, átállítjuk. De nincs (vagy nem találtam) rá lehetőséget. Illetve egyessével át tudnám állítani a "display name" tulajdonságát adott cont.-nak, de ezt több száz alkalommal nincs kedvem megcsinálni.
Azt hittem könyebb lesz az átállás, de egyelőre csak a szívás van. Pedig a vas nagyon tetszik, és a rendszer is gyors, de ezek az "apróságok".... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz bigsee #16804 üzenetére
redbiro, kössz a link-et! Majd kipróbálom.
"A WinMo-hoz képest pedig sztem sokkal fejlettebb az Android szinkronizációs/naptáros képessége"
Tényleg nem kötekedés képpen, de érdekelne, hogy pontosan mire gondolsz. Én szerintem elég részletesen leírtam, hogy mit hiányolok / furcsállok.
Te is azt írtad, hogy meg kellett küzdjél a szinkronizálással. Akkor Te most Outlook-ról teljes mértékben áttértél google-re?
Ja, még egy érdekesség. Létezik, hogy a 2.2-es kontakt listaban (asszem People) nincs select ill. select all? 2.1-en (contacts) lattam, hogy van, de itt egyszeruen nem talalom. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz bigsee #16832 üzenetére
Hmm, érdekes. Nekem az ActiveSync-el nem volt gondom. A fejlettebb (?) Sync Center (Win7) viszont egyszerű volt mint a faék. Nem is lehetett rajta semmit állítani. Mind1.
A lényeg, hogy ez az Android így (out-of-the-box) szvsz. a PIM funkciókat tekintve konvergál a nullához. Nézelődve a neten azért találtam egy-két hasonszőrű figurát (főleg üzletemberek) akik azt írták, hogy business telefonnak ez így kevés.
Újabb érdekes felfedezésem -- asszem már részben említettem is -- hogy a Contacts -> People kellemes (vissza)fejlődésen esett át. Nincs ugye "select" ill. "select all" a People-ben, de a Contacts-ban (Voda 845, Android v2.1) van. Újabb nagyszerű lehetőség app. vadászatra azért, hogy az ember alap (!) dolgot meg tudjon csinálni. És ez egy okostelefon.
... egyébként nem sértettél meg, és kössz a választ!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz n0_gAboR #16973 üzenetére
Szevasz n0_gAboR!
Az én hsz.-eim is olvastad?
... akkor próbálj meg kérlek -- a telefonon (!) -- mondjuk létrehozni egy hétfőtől péntekig tartó naptárbejegyzést, de nem egész naposat, hanem olyat, ami csak 8-tól du. 4-ig tart (ja, és ne egész évre, hanem csak 2 hétre)
... vagy konktaktok között keresni mondjuk cégnév alapján.
Itt most nem a szinkronizációról van szó, hanem az (alap)szoftverek tudásáról.
Ígérem ez volt az utolsó ilyen témájú hsz. mert úgy látom ezzel a problémával egyedül vagyok ebben a topic-ban. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz llaszlo #17063 üzenetére
"Azért, mert te nem tudod használni a telefont még nem jelenti azt, hogy ezeket nem tudja."
Akkor áruld el kérlek, hogy hogyan (melyik app.-al) tudom azt megcsinálni, amit szeretnék (ld. korábbi hsz.-ek). Hidd el én örülnék a legjobban, ha Neked lenne igazad, és kiderülne, hogy tényleg nem egy drága mobil "játékgépet" ill. villogós vakulj paraszt mobilt vettem.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz LouiS22 #17053 üzenetére
1.
Még most ismerkedek a mobillal, szóval a fejlesztés kicsit még távoli2.
"ájfóntól" feláll a hátamon a szőr. Bár legközelebb ha kezembe kerül egy, akkor megnézem a naptárját. A Nokia-k se igazán tetszenek. Más kérdés, hogy faterom c5-ével pikk-pakk létre tudtam hozni olyan naptárbejegyzést, amit a natív Android-ossal nem. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz LouiS22 #17081 üzenetére
"Egyébként megnéztem: keres a cég mezőben is."
Akkor neked valamilyen csúcs tellód van. Esetleg már a 3.0-s Droid-dal. :-)
Nekem a contact-onkál az Organization \ Work -be szépen be van írva a cégnév.és a "Search people" nekem tutira nem hozza fel ha erre próbálok meg rákeresni.Sajna a leírás se nagyon mond mást: "In the search bar, enter the first few letters of the first or last name of the contact you are looking for. Matching contacts are displayed."
"...vásárlás előtt pl. letölthetted volna a kézikönyvet pdf-ben, és átolvashattad (volna)"
Megtörtént: "If the event occurs on a regular basis, tap the Repetition box and then choose how often the event occurs."
Csak arról nem szól a fáma, hogy a "repetition" ennyire vérszegény. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz james008bond #17078 üzenetére
Huh, annyi mindent próbáltam, hogy e fölött átsiklottam. Boccs!
Nézem is... -
<Adamsky>
nagyúr
Halihó!
Én vagyok az a problémás eset, aki a PIM funciók miatt nyavajgott pár nappal korábban. A helyzet némiképp változott -- hála néhány fórumtárs hadhatós segítségének -- de még mindig nem 100%-os a dolog. Közben elkedtem nézegetni a custom ROM-okat, és ezzel kapcs. volna egy-két kérdésem.
Szóval sikeres root-olás után először a AuraxTSense ROM-ot tettem fel. Működött is a cucc, de az SD kártyát elsőre nem sikerült úgy partícionálni, ahogy kellett volna. Itt a sok "babrálás" következménye az lett, hogy újra kellett húzni az egészet. Ez viszont nem sikerült. A resotore után gondoltam megnézem a LeeDrOiD-ot is. Na, ez szépen felment, de egy valamit nem találok benne.
Az AuraxTSense-ban volt egy beállítási lehetőség, hogy az újonnan telepített progik hová kerüljenek. Ilyet viszont a LeeDrOiD-ban nem találok? A kérdés tehát, hogy hol lehet ez a LeeDrOiD-ban, ill. ha nincs benne, akkor mit kell telepíteni/beállítani hozzá?
Na, közben eszembe jutott még egy dolog.
Van ugye a 2.2-ben natívan lehetőség arra, hogy SD-re tegyünk ki progikat. Ekkor, ha jól tudom, nem kell ext2/ext3 partíció. Hátránya ugye, hogy ha PC-re kötjük a cuccot, akkor az SD-n lévő appok lehalnak.
Ezért talán jobb az A2SD. Viszont ebből van egy "sima" és egy A2SD+. Mi a különbésg a két verzió között.Válaszokat előre is köszönöm!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz racerx #17309 üzenetére
"...automatikusan (amit tud) az sd ext particiójára telepít..."
Értem. Más kérdés, hogy ez a "kapcsolható" verzió jobban tetszett.
Na, mind1. Várok egy kicsit, hátha valaki tudja/emlékszik, hogy hol lehet ez a beállítás. Ha nem, akkor visszeteszem az előző ROM-ot, és megnézem. Addig úgyse tudok aludni. -
<Adamsky>
nagyúr
Sziasztok!
Hogyan lehetne eldönteni egy programról, hogy milyen módon használja az SD kártyát? Illetve lehet-e valahogy kényszeríteni, hogy ne használja azt?
Kicsit konkretizálva a kérdést. LeeDrOiD ROM van a gépen, A2SD+ -al. Szépen működik is, de ha az SD-kártyát leválasztom (PC-re kötöm a cuccot) akkor a HTC-s Weather widget lehal. Miután vissza-mount-olódik a kártya nem mutat semmit. El kell távolítani (mármint a widget-et) és újra kitenni. Kipróbáltam azt is, hogy unmount-oltam a kártyát, levettem, majd visszatettem a widget-et. Működött is. Utána viszont akkor halt le, ha az SD-t újra mount-oltam. Asszem itt a fórumon olvastam, hogy a dalvik-cache A2SD+ esetén az SD-n van. Esetleg ez zavarhat be?
Légyszives adjatok tanácsot! -
<Adamsky>
nagyúr
Szevasztok!
Kössz a választ mindenkinek. Nekem korábban nem volt ilyen gondom se a gyári 2.2-vel (igaz az elég rövid ideig volt fenn) se a LeeDrOiD-al. Egy idő után, -- ahogy tettem fel a különböző alkalmazásokat, és telt meg a készülék -- kezdett el így szórakozni. Olyan, mintha a widget (vagy egy része) "kiszorult" volna az SD-re. Szóval furcsa egy kicsit.
-
<Adamsky>
nagyúr
Egy "UP" a kérdésemnek/problémámnak. Az előzmény: 18382
pzoley, esetleg egy tipp?
[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
-
<Adamsky>
nagyúr
Erről ez jut eszembe: "értem én, hogy gőzgép, de mi hajtja?"
A lényeg, hogy ha azt hallom, hogy mount, akkor alapból én is partícióra gondolok. Ebből ugye nekem most kettő van: FAT32 és EXT3. Ha tényleg csak a FAT32 unmount-olódik le, akkor miért érzi ezt meg bármelyik -- a ROM-ban már eredetileg benne lévő -- widget?[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz <Adamsky> #18525 üzenetére
Jelentem megoldódni látszik a probléma. Az (kiváltó) okát még nem ismerem, és a "gyógyszer" működését sem értem. Egyszerűen támadt egy ötletem, hogy mi lenne, ha leformáznám (természetesen csináltam backup-ot) az SD-t a tellóról. Ilyenkor ugye csak a FAT32-es partíció törlődik. Meg is csináltam. Utána átnéztem a könyvtárakat, és csak azokat másoltam vissza, amikre feltétlen szükségem volt. Amiket a rendszer hozott létre, hagytam érintetlenül. És láss csodát, múködik. Azért még majd megpróbálok rájönni, hogy mi okzta a gubancot, de most örülök, hogy végre megy.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz szegto #18555 üzenetére
Annyira szerintem ne akarj ilyet. Én próbáltam az AuraxTSense-t (abban ugye ilyen van) de nem jött be. Az a gond, ha olyan a háttered, ami világos, akkor pl. a térerő kis "pálcikáiból" szinte semmit sem fogsz látni (világos alapon fehér szimbólum) Ha viszont sötét, akkor minek az átlátszóság? Asszem pont a AuraxTSense oldálán van egy olyan "okosítás", hogy a státuszsort visszaállítja hagyományosra. Szóval lehet vele játszani, csak nem tudom, hogy megéri-e, ill. ezt Neked kell eldöntei.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz szabfila #18564 üzenetére
Szevasz szabfila!
... van egy pár. Pl. Advanced Task Killer -
<Adamsky>
nagyúr
Sziasztok!
LeeDrOiD ROM van fenn a gépen. Meg lehetne azt valahgy oldani, hogy a DPAD egyszeri megnyomására csak a képernyő éledjen fel, de a másodikra ne történjen semmi? Magyarul a lock-ot csak a képernyőn lehessen utána feloldani.
Most ugye ha kétszer megnyomom a DPAD-ot, akkor "kinyit" teljesen. Remélem érthető voltam.Próbálkoztam már egyébként a "bravo-keypad.kl", a "curcial-oj.kl" és a "qwerty.kl" szerkesztésével, de az sehogy sem jött össze, amit szeretnék. Vagy nem reagált a DPAD-ra, vagy rögtön (a második nyomásra) nyitotta is a készüléket.
-
<Adamsky>
nagyúr
Sziasztok!
Proxy beállítást merre találom? LEAP-et sikerült "belegyurmáznom" a wpa_supplicant.conf-be, de ez még nem elég az üdvösséghez. Kellene az a fránya proxy is...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz <Adamsky> #19140 üzenetére
Na, közben annyival módosítnamám a kérdést, hogy ki milyen 3rd party app-ot használ proxy beállításhoz. Ugyanis nagyon úgy tűnik, hogy alapból ezt az Android nem tudja.
Én ezt a kettőt találtam: Android Proxy Setting APK és ASProxy
Most sajna nem tudom kipróbálni. Másnak tapasztalat? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz <Adamsky> #19144 üzenetére
Proxy ügyben: az XDA-n találtam a "Transparent proxy" nevű programot. Ma (most) próbáltam, és a v3.08 beta nálam tökéletesen működik (root kell hozzá!)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Milyen notebookot vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest