Hirdetés

2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4) Rive


Rive
veterán

Az interneten mémmé gyalázott 'tesztek' védőszentje vajon ki :F :o

Először is, három hét az kevés is, sok is. Kevés, mert ezt igazából még vegán vonalon is ki lehet böjtölni fél lábon, fornetti pogival (háááát ;] ) és sárgarépával: ennyit jellemzően még kibír egy egészséges szervezet komolyabb bajok nélkül (szorulás, mint várható maximum). És akkor egy ilyen emberke valamivel gyengébb értékeket produkáló vérképe mit fog mondani a vegán étrendről? Semmit :N

Másrészt, három hét sok is. Ennyi idő alatt a legtöbb delikvens már mutyikajál, azaz: mire eljön a második vérkép ideje, a szumma változás már csak egy felborult étrend, nem pedig vegán vagy vega vagy bármi.

Ha rendes tesztet akar valaki, akkor az pl. egy katonai egység, egy hónapos kiképzéssel valahol a vadon közepén, dietetikussal. Utcáról beeső átlagjenő aki utána visszasétál az utcára - ez a semminél is kevesebb.

A húsevő/vega/vegán alapkérdést illetően: a legegészségesebb a változatos, semmilyen szempontból sem egyoldalú étrend. Ehhez közelebb esőt valamivel könnyebb húsevőként produkálni, csak ez ugye lustaságra csábít, és már kopogtat is a heti három rántotthús (ostyává klopfolva, vastag panírban, olajban tocsogósan :O ), meg a rendszeres reggeli péksüti (porcukros-barackos...)... Ugyanakkor: mivel odafigyelést igényel, egy átlagvega kajára fordított figyelme jellemzően több, mint egy átlag húsevőé. A vegán diéta meg már a nehezített fokozat, felkészületlenül belefogni ~ garantált hiánybetegség - viszont amennyi odafigyelést igényel, ha valaki rendesen csinálja annak várhatóan nem lesz gondja a kajával.

A környezeti lábnyomot illetően megoszlanak a vélemények, de: a túlzott húsevés és a divatkaják egyaránt a szélsőségekhez tartoznak, a helyi termésű kaják pedig jellemzően a legkisebb lábnyommal bírnak.

AZ etikai vonatkozásokkal meg mindenki birkózzon meg maga.

[ Szerkesztve ]

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.