Hirdetés

2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) dchard


dchard
veterán

A kérdés feltevés meglehetősen leegyszerűsítő, mert a vérképből nem lehet úgy általánosságban megmondani a hús evés elhagyásával hogy egyértelműen egészésgesebbek lettünk vagy sem. Ha valaki túl sok húst eszik, magas lesz a húgysav szintje, ha nem eszik, akkor csökkeni fog. De ettől még lehet egészségtelen. Tehát imserni kéne, hogy pontosan mely paramétereket mérték, mi volt az alapja annak, hogy valaki egészségesebb-e vagy sem?

De van egy ennél alapvetőbb probléma a vegán/vega vagy nevezzük aminek akaruj értenddel: az emberi szervezetnek szüksége van úgynevezett eszenciális aminosavakra, ezt középiskolában mindenki megtanulja bioszból. Namost ilyen aminósav komplexeket nem tudunk mesterségesen szintetizálni, ezekhez kizárólag állati eredetű fehérje által jutunk hozzá. Tabletta formájában is csak állati fehérjéből lehet kinyerni. Nem nevezheti magát egészségesnek, aki erről az alapvető fontosságú tápanyagról lemond.

De félre ne értsen senki: az emberiság túl sok húst fogyaszt jelenleg. Ez sem a szervezetnek nem tesz jót, és nem is fenntartható. Sokkal kevesebb húst kellene ennünk kollektíven. De a teljes lemondás legalább akkora ostobaság, mint a túlfogyasztás.

[ Szerkesztve ]

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.