- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ezt a gombát nem én szedtem, hanem kép alapján határoztam meg, de mivel töménytelen "kicsi barna gomba" van, ezért a tipp kifejezés.
-
Karcsú haranggomba a tippem.
-
Nem ennyire egyszerű az élet.
A mérgező gomba, amelyet itthon tilos megenni, de a finnek megőrülnek érte
-
alcsa
senior tag
Ha komolyan meg akarnad enni, akkor vidd el egy helyi gombaszakertohoz. En akkor se ennem meg, ha itt mindenki azt mondana, hogy a legfinomabb gomba a vilagon.
-
Egyik sem a felsorolt gombák közül.
A porhanyósgomba kalapja csúcsos és világos. Ennek a gombának kerekebb a kalapja, A teteje sötétebb és fényes. A kalap szegélye nem fehéredik ki, mint a porhanyós esetében. A szára vékonyabb. A kalapja helyenként bereped. Szétszórtan növekszik. Nem alkot telepet.
-
-
-
pusszycat
nagyúr
A google lens szerint ez hallucinogén "varázsgomba" angol nevén Conocybe tenera. Magyarul nem tudom.
Ja, és ne szagolgasd mert ki tudja mit fogsz látni. -
válasz
Feketelaszlo #8 üzenetére
Szagtalan. Fűben nő. A füvet mindig a legmagasabb fokozaton vágom.
Valóban hasonlít a szegfűgombára. Innen jött az ehetőség kérdése. Bár a szegfűgombának feszesebb a szára. -
Soderes
senior tag
-
Tamás88
őstag
Javaslom, hogy fotózd le (már megtetted) majd a Google segítségével képkereséssel keress rá. Hátha megtalálod.
-
Feketelaszlo
senior tag
Nem ehető - a mezei szegfűgombához hasonlít, de az főleg nyílt réteken, perjés életközösségekben található, ritkásabb a lemezek köze, s laposabb a kalapja.
A képeken látható gombának ha jól sejtem kellemetlen a szaga és ahogy leírták általában korhadék fán, sűrűbb gazban lelhető fel. -
pusszycat
nagyúr
Hát ha csiperke az ehető. Szerintem nem minden nem ehető gomba okoz végleges tévedést. Én ott tartok, h az ehető gombákat is leszedettem a pizzárol. Megeszem a gombát és már fáj is a hasam, akkor is ha nem, de akkor is úgy érzem.
-
freeapro
senior tag
Minden kétséget kizáróan, ez egy gomba!
-
angyalpc2
aktív tag
növényi törmeléken élő, nem ehető gombafaj.
-
salaud
aktív tag
Nem vagyok gombaszakértő, be szerintem egyszer ehető. Ilyesmi, nemde?
-
válasz
Hieronymus #2 üzenetére
WTF gyufa mint mérték? Nem tudtad hogy az interneten a leggyakoribb mérőeszköz a banán?
-
-
Szerintem egy méret sem lenne teljesen haszontalan mellé.
Errefelé Algieba a dedikált szakértője a témának.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest