Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) zolle


zolle
tag

abba gondolj bele amikor ilyeneket nem a postás csinál, hanem az öltönyös.
és amikor nem rakod bele a hibajavító szalagot a cimkéző gépbe - mert ugye nem bele való - akkor te vagy a hülye, és you should know.
ez a kiakasztó. meg az, hogy úgy beszélnek az informatikussal mint ha a kutyájuk lenne, vagy tán még az sem. milyen világ ez kéremszépen? tessék számolgatni, 1 nap informatikai kiesés mennyi veszteséget jelent neki.. ja.. elég sokat :D naugye.

(#2) tkazmer


tkazmer
addikt

Az a helyzet, hogy iskolai rendszergazda-szerűségként már megszoktam, hogy az user hülye. Ez tény. Ez az eset mondjuk szerintem azért nem mindennapi, de sajnos előfordul, és valóban, még belegondolni is rossz, hogy az ilyen emberek olyan döntéseket hozhatnak, amelyek az egész társadalomra nézve irányadóak lehetnek.

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#3) sh4d0w


sh4d0w
félisten
LOGOUT blog

Szerintem kicsit túlliheged, guga. A cselekvéssorozat csupán jó szándékú volt és csak és kizárólag arra irányult, hogy megvédje a számítógépet - a maga módján, nem pedig arra, hogy kiszúrjon a számítógép gazdijával. Azt kívánom, hogy ez legyen a legnagyobb gondod. Ahogyan nem mindenki ért a gyógyításhoz, a repüléshez, vagy éppen az autóvezetéshez, ugyanúgy nem érthet mindenki a számítógéphez. Ettől még az, aki ezt csinálta, teljesen tisztességesen és korrektül elvégezheti a maga dolgát.

[Szerkesztve]

https://www.coreinfinity.tech

(#4) kefete válasza sh4d0w (#3) üzenetére


kefete
tag

Ez teljesen igaz, pl. anyám se sokat ért a géphez, csak netezik meg játszik rajta. Én jobban értek hozzá, de én sose fogok tudni olyan piskótát, túrós lepényt, mézes krémest sütni, mint ő. :)

-= Répahegesztő kisiparos =-

(#5) azbest


azbest
félisten

Azt hiszem a tudatlan usernél csak a gondolkodó user a durvább :D
Előtte azért megkérdezhetett volna :)

Az igaz hogy nem mindenki orvos, de aki nem orvos az általában nem akar műteni :DDD
Szóval inkább az a bibi, hogy azt hiszik az emberek, hogy velünk született tulajdonság a számítógép és a programjainak a kezelésének képessége. Fel sem merül sokakban utánnaolvasni vagy tanulni, mielőtt számítógép elé ülnének... és vannak durvább esetek is... amikor az erős user foglalatostól letépi a processzor hűtőt, mert fel sem merül benne hogy ki kellene nyitni egy kallantyút (megtörtént: haverjai mondták hogy néha takarítani kell a hűtést, ő meg ki akarta venni).

A régi szép időben amikor még volt tekintélye a számítógépnek akkor emlékszem az örületbe akartak kergetni az ''IRC-es lányok'', mert minden egyes előugró üzenetnél reflexből blokkoltak és kérdezgették ''mit nyomjak'' (ékes magyar nyelven kiirt szöveg és egyetlen ok gomb esetén is ;] )..
Pár évvel később átbillent a technika a túloldalra, akkor sem olvasták el amit kiir, hanem reflexből ok mindenre... aztán meg csodálkozás hogy miért él önálló életet a gép, miért tüntek el a dokumentumok :))

[Szerkesztve]

(#6) t72killer válasza sh4d0w (#3) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ez így igaz, ahogy mondod, viszont aki szgépet VESZ, v DOLGOZIK rajt - neadjisten informatikai kérdésekről DÖNT - az értsen hozzá (ez utóbbi esetben kötelező jelleggel).

Különben nem nagy kunszt laikus szinten megtanulni, hogy egy gép mit eszik és h melyik irányba nem szereti ha simogatják:))

Mivel a gép átlagos háztartási cucc lett, nem is mondom, hogy ez akkora extra tudomány. Jó-jó idős szüleimet már nem fogom ránevelni - lévén náluk a gépírásnál kéne kezdeni, viszont az gyalázat, hogy olyanok (főleg a gyengébbik nem képviselői) akik általános iskolától kezdve egyetemig tanultak számítástechnikát, nem tudják pl hogy netre kötött gép illdomos velejárója a vírusirtó-tűzfal, ill a getbiggerpenis@uvala.com-ról jött e-mail xxx.exe nevű csatolt file-ját nem nyitjuk meg...

Na, az ilyenek miatt csinálnak a phiserek dollármilliárdos hasznot:(

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#7) sh4d0w válasza t72killer (#6) üzenetére


sh4d0w
félisten
LOGOUT blog

Nem, tévedsz. Attól függetlenül, hogy a számítógép általános használati tárggyá vált, még nem kell és nem is fog mindenki érteni hozzá, ahogyan pl. az autóhoz sem. Aki informatikai döntéshozó, az más tészta, az tényleg értsen hozzá; meg az is, aki kölökkora óta használja - de ez még nem igaz mindenkire.

https://www.coreinfinity.tech

(#8) VladimirR válasza t72killer (#6) üzenetére


VladimirR
nagyúr

ezt egeszen ugy mondod, mintha darabokra tudnad szedni az autodat, osszekeverni a darabokat, majd masnap mukodeskeszre ossze tudnad szerelni

(#9) VladimirR


VladimirR
nagyúr

''Csak abba gondolj bele, hogy ilyen emberek ülnek a postán, hivatalokban és van végzettségük, komoly fizetségük, gyermeket nevelnek, döntenek sorsok felett és rendelkeznek szavazati joggal is''

nem ertem, miert kell valakit lenezni amiatt, mert nem ert a te kedvenc hobbidhoz/munkadhoz, akarmihez
tobb, mint valoszinu, hogy tudnek olyan dolgokat felsorolni, amirol leghalvanyabb sejtesed sincs (reszint pont azert, amiert a pc-hez sem ert mindenki: egy adott szakteruletre vonatkozo kerdes), megsem fordult meg a fejemben sem ez, sem pedig az, hogy emiatt akar egy rosszallo szavam is legyen iranyodba

(#10) Csapi007


Csapi007
veterán

Hello
Vicces. :)
És a feleséged olvasta az utolsó sorokat?

"Csak úgy mondom"

(#11) Szabtom válasza Csapi007 (#10) üzenetére


Szabtom
senior tag

Szerintem nem róla van szó. :)

(#12) t72killer válasza VladimirR (#8) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ha lenne autóm, akkor bizonyos mértékig tuti belemennék, h milyen hibát hol kell keresni, hogyan kell szétszedni-összerakni (mérnök lévén annyira nem estem messze a szerelgetés fájától:)))
Pl nincs jogsim -> akkor nem is akarok vezetni, amíg nem lesz! Lévén tudom, mi lenne a következménye!

Csak az a szomorú, hogy olyanok ülnek pl a parlamentben és szavaznak például közvetve arról, hogy egy 60Ft-os DVD-n 150Ft legyen a jogdíj...

Illetve 2-odéves mérnökpalánta nem képes civilizált módon dokumentálni az laboreredményeit sima officeban (bár hamar beletanul, mert különben az indexe látja kárát...)

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#13) guga


guga
Közösségépítő

Üdv! Maga a történet igaz, a vége pedig hagy némi kívánnivalót maga után :D
Igazából nem a véleményem, hanem próbáltam kicsit hangsúlyozni a végét, felütni egy kis csípős ízzel, de utólag már látom, hogy maga a történet csupaszon ütősebb :D

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#14) zolle


zolle
tag

nem azzal van a baj hogy nem ért ahhoz amit csinál, hanem az, hogy azt hiszi hogy rohadtul penge mindenben. ez a baj, és mennyi ilyen van a világon?
öltönyben van, nyakkendővel, aztán ugráltat, de ha kiírja a gép hogy nincs benne cd, akkor a falnak megy, úgy megijed.

ha valakinek van egy kocsija.. az nagyon nem fog belekotorászni, hacsak nem autószerelőnek tanul. legalábbis én nem nyúlnék bele. motorikusan.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.