Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) nemlehet


nemlehet
őstag

Teljesen egyetértek veled. Szerintem a mai modern világban, főleg városi környezetben nem KELL állatot tartani, de LEHET. Mivel ez nem szükséglet, ezért nem kéne engedni bárkinek.

Kertvárosi környezetben is egy csomó feszültség van abból hogy mindenféle tudatlan, bunkó, paraszt, arrogáns, mindent is jobban tudó idióta megveszi a harcipitbúzt aztán nem foglalkozik vele, jobb esetben csak folyamatosan ugat, rosszabb esetben naponta 2x kivágja az utcára önsétáltatni. Ebből aztán sérülések, támadások, balesetek következnek, persze ő hatalmas arccal simán közli a megharapott gyerekkel, hogy minek mentél közel...

Ezzel szemben az is jogos érv, hogy vannak felelős gazdik akik egy pici lakásban is tudnak normálisan kutyát tartani, mert olyan a munkájuk és az életvitelük hogy tudnak elégséges figyelmet fordítani az állatra és a tudásuk is megvan hozzá.

32 éves vagyok, ebből 27 évig mindig volt kutya a közelemben, a testvérem kutyarehabilitációval foglalkozik és nagyon közel állnak a szívemhez az állatok. Ennek ellenére én úgy gondolom, hogy érdemes lenne jelentősen megdrágítani és megnehezíteni az állattartást. Természetesen a drágításnak csak akkor van társadalmi haszna ha a bevétel a probléma kezelésére fordítódik, nem elveszíti közpénz jellegét.

Szerintem 3 dologra lenne szükség:
1. Egy jogosítványhoz hasonló állattartói engedélyre. Ezzel nagy mértékben meg lehet szűrni az impulzus vásárlást, csak azért nagyon kevesen fognak végigcsinálni egy ilyet mert a gyerek szerint cukik a husky-k. Ráadásul azért ez adna legalább egy minimum tudást és nem élnének a néphitben esztelen ökörségek.
2. Kötelező ivartalanítás. Annak kéne lennie az alapnak, hogy minden házikedvencet ivartalanítunk és csak és kizárólag külön engedéllyel lehet ivaros állatot tartani hivatalos, bejelentett, ellenőrzött tenyésztőknek. Brutális büntetést és azonnali elkobzást tartanék szükségesnek azoknál akik ezt megszegik, egész egyszerűen nincs indok arra, hogy valaki ivaros állatot tartson. Nyilván ez radikálisnak tűnik, de azon való nyekergés, hogy "jajj nekem nincs pénzem erre" olyan szinten felviszi a vérnyomásomat hogy elmondani nem tudom. Ferrarit sem veszel hitelre.. Ha nincs 15.000 Forintod ivartalanítani akkor hogy akarsz normálisan tartani egy állatot?
3. Sokkal erősebb felelősségrevonás a gazdiknak. Egyrészt sokkal komolyabban kéne venni a chippelést és kb úgy kéne kezelni a dolgot mint az iratoknál. Ott sem fogadja el a bíróság, hogy jajj ellopták a személyimet én tuti nem csináltam ezt meg azt... Ha nincs erről a lopásról rendőrségi feljelentés akkor bizony felelősséggel tartozol az irataidért. Személyesen tudok több esetről ahol a gazdi felelőtlensége miatt okozott a kutya balesetet és simán megúszta azzal, hogy jajj pár napja elszökött ők annyira keresték, de nem találták.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.