Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ahogy korábban is írták, ide való a Linux (mondjuk egy jóféle Debian). Amit leírtál, az mind olyan dolog ami nem indokolja a Windows (különösen egy őskövület verzió) használatát.
Egyrészt a személyes adatok is nagyobb biztonságban maradnak, másrészt jóval könnyebb megoldani, hogy a nem hozzáértők ne barmolják el a rendszert. Továbbá arra a gépre is rakható normális disztró, aminek már az XP is sok.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Jah értem.
Amúgy nincs túl sok szopás a webkamerákkal, általában bedugod és a Skype látja is. A Manjaro-s javaslattal viszont nem értek egyet, szerintem kezdőknek nem való, hanem olyannak aki tudja mit miért csinál. Ezt mondjuk ott már kifejtettem, nem is ide tartozik.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Azok az idők már elmúltak, utoljára 2-3 éve szerkesztettem kézzel xorg.conf-ot, pedig azóta is raktam régi gépre Linuxot. Egyébként különösebben a xorg.conf szerkesztés se volt bonyolult, ha valaki tud angolul. XP-n is mókoltunk a regeditben, meg a CMD-ben pl. mikor IP címet kellett variálni...
Az XP meg nem települ 15 perc alatt, különösen nem régi gépre. Gondolj bele csak maga a kék képernyős fájl másolás mennyire sok időt vesz el, mire egyáltalán megkapod a telepítőt. Aztán gyári telepítő meg minden vackot menet közben kérdez meg, így ott kell ülnöd végig, ha nem csináltál magadnak automata telepítőt. Aztán ha kész a gyári telepítővel a telepítés, akkor onnan még jó sok idő, mire felrakod a sok vackot a videó lejátszótól a .NET -en keresztül a böngészőn át a mindenféle driverig.
Az meg hogy stabil az XP, az relatív. Ha feltelepítesz olyan 20 programot gyors egymásután, akkor nagyon valószínű, hogy ilyen hibák fognak jönni:
A ''0x7c9105f8'' címen található utasítás a ''0x01c90010'' memóriacímre hivatkozott. A memóriaterületen nem végezhető el a következő művelet: read''.
Míg ha ugyanazt a 20 progit pár újraindítással tarkítva telepíted, akkor nem lesz ilyen.Az XP csak olyan gépre nevezhető tökéletesnek, ami nincs internetre kötve. A legkevésbé sem felel meg a mai kor biztonsági kihívásainak, XP-s gépen netezni ön és közveszélyes tevékenység.
Somatom: bedugjátok haver fertőzött pendriveját...
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz #41133696 #123 üzenetére
Van rá egy tippem.
Mondjuk az MS egy nagy hibája, hogy anyagi megfontolások miatt engedi kikapcsolni az UAC-t, csak hogy ne veszítsen a kérdések miatt felhasználókat.
StrixAurum: utálom a Microsoftot.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz #41133696 #131 üzenetére
Valami hasonló funkciót be kellett volna csempészni már XP-re is legkésőbb az SP3 részeként (ami sajnos már csak porhintés volt), akkor nem lett volna olyan nagy trauma a felhasználók részéről mikor behozták a Vistában az UAC-t.
Mondjuk utólag könnyű okosnak lenni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz StrixAurum #133 üzenetére
Khm, ez a fajta beszéd stílus nem a hosszú itt tartózkodás alapja.
Olvasd el mire szolgál az UAC az újabb Windowsokban, mit csinál a háttérben. Ez az egyik része annak, hogy miért kérdőjelezik meg azt, amit az XP biztonságosságáról írsz.
GoodSpeed: igen, túl nagy szabadságot engedtek a felhasználóknak az évek alatt, ami visszaütött. Egyrészt a botnet és társai kérdésében, másrészt meg a probléma kezelésében is.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz #79335424 #137 üzenetére
Igen, de akkoriban Ballmer volt a főnök. Nekem nem igazán tetszett emberileg sem, nem csoda hogy elmozdították és dobták a hülyeségeit is. A start menü kivétele olyan lépés volt, mintha a Windowst ezen túl Roofs vagy Walls néven dobnák piacra.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Alchemist #143 üzenetére
Rá kell vágni, hogy sehogy. Ha nem tudja a googleben megkeresni, vagy nem találja meg magától a vezérlőpultban, akkor így járt.
StrixAurum: öregem, vegyél vissza az arcodból, ez egy jó tanács.
Főleg mert érvet még nem hallottunk tőled.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
De ezek szolgáltatások vagy fogyasztási termékek, nem lehet összevetni őket egy operációs rendszerrel.
Attól hogy a cég befejezte egy termék árusítását, attól még felelősséggel tartozik érte, különösen ha sokan használják. Felmerül a kérdés hogy ki a hibás, ha pl. az XP egy újabb foltozatlan sebezhetőségére ráépül mondjuk egy botnet és szépen bedöntenek vele szervereket, vagy tudom is én mire használják őket.
Oké lejárt a támogatás papíron, de ettől még nem tudta a cég elérni a felhasználók egy nagyobb részénél a váltást. Vagyis bizonyos szinten ilyenkor még felelősséggel tartozik a korábbi termékért, akár csak saját maguk érdekében is.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem értem, miért ne lehetne? Kereskedelmi termék, van helyettesítője a piacon, házon belül , házon kívül, nem egy.
Ha valaki a kormoló autójával vagy régi fékrendszerével veszélyezteti a közlekedést akkor nem a Fiatot és az GM-et kötelezik arra, hogy dímentesen építsen karburátort ezekbe az autókba, hanem simán kivonják a kocsikat a forgalomból oszt jónapot.
- a 2 ütemű Trabantnál beépíthetted, ha akartad. Csak nem ért annyit.A kulcsszó itt az, hogy kivonják. Egy autónál ezt meg tudod tenni egy egyszerű határozattal, de ugyanezt nem tudod megtenni egy operációs rendszernél, mert nem tilthatod le a népet az XP-ről, nincs rá törvényi megoldás a home usereknél.
Egyéb cégek esetleg mint a webbankok vagy pl. a google (youtube) kitilthatja browser agent alapján a nem támogatott oprendszereket, de ez nem igazán jellemző.Továbbra sem értem, hogy miért a Microsoftra toljuk az cehhet amikor :
1)Van cégen belül helyettesítő
2)Cégen kívül helyettesítő.
- azért mert nem tudták elérni, hogy a felhasználók döntő többsége váltson. Ha akarták volna, propagálhatták volna akár a Linux disztrókat is mint XP helyettesítőt (persze ezt max egy másik univerzumban tennék meg). Mivel még mindig tömegek használják az XP-t, így továbbra is felelősek érte.Ez miért a microsoft feladata lett volna? Még mindig nem értem, a Windows XP mióta közszolgáltatás? Ha az, akkor az ilyesmit állami megrendeléseken keresztül lehet finanszírozni.
- azért mert mindannyian ugyanazt az internetet használjuk. Nálunk ezt úgy magyarázták, hogy én megeszem a te sz....dat, ha te is az enyémet és akkor mindenki boldog.Egyébként Microsoft gyárt még patcheeket az XPhez, s oda is adja,ha megfizeted az extended supportot sok sok millió dollárért. - és akkor ez mire is jó hmm?
GoodSpeed: de céges környezetben azért nem szoktak közvetlen a neten lógni a gépek, sőt többnyire csak a belső hálót érik el. Az meg egy másik kategória ebből a szempontból.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A CS2 nem fog alapot adni botnetnek, de az XP jelenleg is ad. Érzed a különbséget?
"Az Xp megromlott, ennyi, úgy is kell kezelni." - valóban, de ez csak úgy megy, ha az MS-en kívül más cégek is fellépnek ellene, pl. ha kitiltják az XP-s rendszereket a google cuccairól. Az elég nagy lökést adna a folyamatnak.
arnyekxxx: műszaki vizsga? Amúgy nem jó autókkal összehasonlítani az oprendszereket, mert pl. nem rég volt egy eset, hogy a szalonból kihozott kocsiban szállt el a fék kompletten és a gáz is beragadt. (vagyis meghalt a vezérlésük)
Hagyjátok ezeket az autós hasonlatokat, nem jók ide sehogy se.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz #41133696 #185 üzenetére
Ehh, volt ilyen alaplapom régen. Azt hiszem ez vagy a sima A7V8X tud bios szinten audio cd-t lejátszani, ami egy totál haszontalan funkció volt.
Visszatérve, ez érthető a google részéről, csak így fent áll a veszélye hogy régi oprendszeren még a böngésző is régi marad, mert "mé cseréjjem, há nem hozza be az oldalakat?".
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz King Unique #192 üzenetére
Pár fölösleges hsz-t összefoglalva, mert máshol már kibeszéltük: Ceia ízlésének az XP-s startmenü és design felel meg. Azt hiszem arra jutottunk, hogy semmi más nem felelt meg neki, mindegy hogy Linux vagy Windows volt a kérdés.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Fussátok át az utolsó kb. 150 hsz-t: http://itcafe.hu/tema/re_kis_hazai_windows_xp_fel_korkep/friss.html
Mielőtt újra kibeszélnénk ugyanazokat a témákat.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz quailstorm #199 üzenetére
Miért? Amit Debian alatt nem tudsz megcsinálni az SSE2 hiánya miatt, azt XP alatt se fogod tudni. Pl. Skype. Játszani a P3-on még játszható játékokat meg valszeg gond nélkül viszi a Wine. Más előnye meg nem igen lehet az XP-nek, most már csak hátránya.
Centre: Azt kell hogy mondjam, általánostól a Pollackig mindenhol használtunk számítógépet, de nem voltak elavultak, az iskolai feladatokhoz még erősebbek is voltak a szükségesnél. Használtunk rendesen Linuxos gépeket is (Suse Linux volt rajtuk, ami még csak nem is ingyenes), Windowsosokat egyedül a Word meg Excel (ECDL) oktatás miatt tartották (másik szakokon mondjuk nyilván hozzájön még ehhez mondjuk a PS), amik helyett meg mehetett volna OOo, Lo, stb de ez egy másik téma...
Az MS meg bőven elég pénzt kapott már az államtól (és más államoktól) ahhoz, hogy ne jelentsen problémát legalább a különösen súlyos biztonsági rés befoltozása mindenki számára. Csinálják a patchelős munkát, szóval plusz költséggel nem jár, csak akkor nem kérhetnének extra lóvét a munkáért.
EU-s szinten esetleg lehetne kötelezni a céget ilyesmire, a Google is visszakozott már dolgoktól EU-s nyomásra. Nem túl rég volt egy hír, hogy valamelyik MS program (azt hiszem az IE) gyak. összes verziójában megtalálták ugyanazt a biztonsági hibát, de az XP-s verzióban már nem javítják.
Te azt kérdezted, hogy fizetem-e a patchelési költségeket. Én azt kérdezem, hogy ki fizeti ki a káromat, ha foltozatlan IE-s gépre betörnek, és felhasználva a gépet nekem kárt okoznak?Mindkét esetre ugyanaz a megoldás, vagy valamilyen eszközzel végleg betiltják, vagy a cég elfogadja, hogy amit csinált azt még mindig túl sokan használják és továbbra is törődik vele valamilyen szinten, mert az ő érdekük is.
Nekem van fix megoldásom az első javaslatra, az nem kerülne senki pénzébe. Ki kell tiltani a nem megfelelő browser agentes gépeket a fontos weboldalakról és a probléma onnan hamar megoldja magát.ceia: akkor erre rosszul emlékeztem. Amúgy egy átlagos Linux disztró nem eszik több ramot, mint a böngésző rajta. Szóval több ram igazából csak a Windows7-hez kell, oda jó ha van legalább 2GB, de több se árt.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz #40553216 #220 üzenetére
Erről jut eszembe, most 649 Linuxos játék van a Steamen, ebből 125 5$ alatt vagy ingyenes. Szóval van miből választani.
ceia: Max a Civ5-tesz ki 8 gigát, a játékok többsége sokkal kisebb a Steamen. A 15MBit meg valóban gyors net, az elmúlt években 20/10-es netem volt, de a gigák ott is hamar jöttek.
Alchemist: szerencsére azt csak kevesen tudják hogy kell. Vagy mi az.
[ Szerkesztve ]
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz #41133696 #248 üzenetére
Ne gondold. A telepítéshez egy XP cd-n csak az I386 mappa kell, és onnan is ki lehet gyomlálni a win9x és társai mappákat. Emlékeim szerint valahol 400MB mindössze a hasznos anyag a CD-n (SP3, integrált frissítésekkel és IE8-al), a többi érdektelen. A .NET 1.1 és 2.0 silent telepítője pl. simán felfér a lemezre és még marad is hely, T-10 után meg lehet ezeket telepíteni.
Hej régi szép idők.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Minden csomagkezelő esetében be lehet állítani, hogy az adott csomagot ne frissítse. Persze még mindig egyszerűbb megszokni az újat, vagy keresni alternatívát ha nem tetszik egy fejlesztési irány.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- PC játékok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest