Hirdetés

2021. május 13., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10) lev258 válasza Doky586 (#7) üzenetére


lev258
veterán

Lehet félreértetted.
Az általad korábban említett funkciókon túl szoktak egyéb, nem szabványos megoldásokat is készíteni egyes gyártók, amik oprendszer függővé teszik a boot-olást, vagy magát a telepítést nem hagyják végigfutni (jellemzően Linux alapú rendszereket, de nem lepődnék meg, ha a Win7-et sem). Jobb esetben azok az extra funkciók, amik ezt okozzák, kikapcsolhatóak.
pl. láttam már olyan UEFI funkciót (extra menüpont az UEFI-n belül), ami állítólag javítja a Windows 10 teljesítményét adott alaplapnál (hogy valójában mit csinál, azt senki sem tudja), viszont a fenti melléktüneteket okozza-kikapcsolva minden rendben működik, természetesen a Win10 is
A secureboot más tészta, bár igazából elvesztette azt a szerepét, amire eredetileg kitalálták. A koncepció jó volt, de a kivitelezés borzasztó lett a végén (nem maga a kódrészlet, ami az UEFI-ben van, hanem a kulcsok hitelesítése, ellenőrzése a magasabb, cégek közti szinteken). Így ma igazából nem jelent nagy különbséget, hogy ki/be kapcsolja valaki. Ez utóbbi elég erős kijelentés, de nem alaptalan.

[ Szerkesztve ]

Ubuntu MATE 18.04, hobbi cayenne termesztő

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.