Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  BLOGOUT  »  [Re:] [bon1:] Ma 10 éve

Hozzászólások

(#1) PDA_FAN


PDA_FAN
tag

Fura ez a nosztalgia az XP után... Nekem a Windows 7 sokkal jobban bejött. Minden jobban működött benne. Az XP időnként összecsinálta magát, és ilyenkor legjobb volt újratelepíteni. A Win7-tel ilyen gondom sosem volt. Pedig anno többszáz céges gépet manageltünk, tehát nem egyetlen gép alapján mondom...

(#2) DarthSun


DarthSun
nagyúr
LOGOUT blog

Csak az MS oldali támogatás szűnt meg, az XP támogatás nem. Szerencsére sok retrókedvelő programozó folyamatosan írja hozzá a modern fejlesztéseket, moddokat, kiegészítőket, frissítéseket. Ahogy a Win98- hoz is, mindegyik fut modern gépen is.

A 3 test probléma nem megoldható.

(#3) Krugszvele


Krugszvele
senior tag

Ez már a harmadik komment és még senki sem jött a "szörnyű biztonsági kockázat ezzel internetezni" ökörséggel! Hol vagytok, konteósok??

(#4) updog válasza Krugszvele (#3) üzenetére


updog
senior tag

"szörnyű biztonsági kockázat ezzel internetezni"

Szívesen :DDD ;]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#5) Zoz


Zoz
őstag

A POSReady trükkel még 5 évig jöttek a frissítések.

(#6) Krugszvele válasza updog (#4) üzenetére


Krugszvele
senior tag

Ezzel már 100%-ban egyet tudok érteni :) Nem az xp, win7, linux miatt veszélyes az internet :)

(#7) DrBubo77 válasza Krugszvele (#6) üzenetére


DrBubo77
addikt
LOGOUT blog

Hanem a felhasználók miatt. :DDD

ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)

(#8) Krugszvele válasza DrBubo77 (#7) üzenetére


Krugszvele
senior tag

2000 körül volt utoljára "jó" vírus, emlékszem, hogy feltelepítetted a számítógépet, a hálózati kártyát és ha bele volt dugva az UTP kábel, akkor 1-2 perc alatt bekaptad. Mindig leállította a gépet :) Azt hiszem más kárt nem okozott és volt is rá már javítás. Azóta... adathalászok vannak, klasszikus vírusok nem igazán.

(#9) vlevi válasza PDA_FAN (#1) üzenetére


vlevi
nagyúr

Én is így voltam vele.
Emléxem, amikor a W7-nek volt letölthető, publikus béta verziója. Úgy voltam vele, hogy egy tartalék vinyóra felrakom, hogy mégis megnézzem, milyen ez, mert olyan jókat írtak róla. Ez volt valamikor 2009-ben.
Kis túlzással, soha többé el nem indítottam az XP-s konfigot, alig vártam, hogy megjelenjen a "rendes", bolti változat, és költözhessek rá.

(#10) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Mivel én a 7esig kivártam és az t0-tól (nálam RC1) kezdve egy szuper élmény volt a gépeimen, egyáltalán nem bántam elengedni a rendszert. Főleg, hogy a win7 még nem akarta totálisan felforgatni a korábbi windowsok által rendbeszedett GUI koncepciót, adatgyűjtő mániája is fényévekkel visszafogottabb volt, mint az utódaié. A driverekkel meg szerencsém volt.
Kvázi egy rendbeszedett, modernizált XP-ként funkcionált, nem arról szólt a dolog, hogy húha új rendszer van, és bogarássz napokig hol lehet xy rádkényszerített marhaságot kikapcsolni.

Ja és a teljes win7 korszakomat kiszolgálta egy korabeli laptopom: a win7 RTM elérhetőségének pillanatától egyetlenegyszer se kellett újratelepíteni. Az XP-ket meg kb évente raktam újra: belassult, szétfagyott, stb...

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#11) MasterDeeJay

Tegnap hoztak hozzám egy Xp-s gépet autódiagnosztikára, meg néha befut egy egy.
POS-okon, árukezelő, címkéző, lemérő stb cuccokon minden nap találkozunk vele. Zárt rendszerekben ipari gépeknél minden probléma nélkül vígan éli életét, netre már nem raknám ki max valami komolyabb VPN mögé zárva.

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#12) DarthSun válasza MasterDeeJay (#11) üzenetére


DarthSun
nagyúr
LOGOUT blog

A modern verziókon fut a Panda, az ingyenes is letiltja a fertőzött linkeket, a regisztrált pedig egész jó védelmet ad+VPN. Persze én sem igen megyek vele netre, retróhoz való. Win98 alatt pedig a modern férgek nem is futnak már, a málnásba vezető scripteket sem ismeri...

A 3 test probléma nem megoldható.

(#13) Hieronymus válasza Zoz (#5) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog (1)

"A POSReady trükkel még 5 évig jöttek a frissítések."

De nem a teljes XP-re. Csak arra a részre, amit terminálok használnak.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#14) Tamás88


Tamás88
őstag
LOGOUT blog

Jaja, az jó kis féreg volt, SP1-el el is tűnt, az SP2-vel meg konkrétan XP SE-t hoztak létre, na akkor kezdte mindenki használni, az SP3 az meg olyan kényszerített volt.

(#15) sh4d0w válasza Krugszvele (#8) üzenetére


sh4d0w
félisten
LOGOUT blog

Jah, tok szupi, kiszamolnak a fizetesedet, de nem tudjak, mert vmi hulye irt egy virust, ami "csak" leallitotta a gepet a berszamfejtoknel...

Nem mellesleg mindenkinek joga van hulyeseget beszelni - Neked is.

[ Szerkesztve ]

https://www.coreinfinity.tech

(#16) Krugszvele válasza sh4d0w (#15) üzenetére


Krugszvele
senior tag

ha beírtad, hogy shutdown -a, akkor megszakította a leállítást és nem lehetett szoftverből kikapcsolni a gépet. Mondom, nagy kárt nem okozott.

(#17) sh4d0w válasza Krugszvele (#16) üzenetére


sh4d0w
félisten
LOGOUT blog

Nemigen vagy kepben.

A Sasser okozta ezt a fajta leallast, amit az LSASS-ben levo buffer overflow sebezhetoseg tett lehetove. Jobbik eset volt, amikor lelotte magat az OS, a rosszabbik, amikor nem, mert olyankor maga a tamadas sikeres volt, a worm (mert ez worm volt, nem klasszikus virus) pedig befeszkelte magat a gepre - innentol a kepzeletedre bizom, milyen lehetosegek nyiltak meg egy tamado elott.
Amikor az OS shutdown timere elojott, akkor azert volt, mert az LSASS osszeomlott - mert egyebkent ez a process vezerelte a biztonsagi hazirendek vegrehajtasat.

Tehat nem volt ez a malware annyira artalmatlan, a berszamfejto meg gyanitom sosem nyomott shutdown -a-t. Ha ilyet csinaltal, akkor meg minden security policy ment a levesbe, mert a felugyelo process mar osszeomlott.

https://www.coreinfinity.tech

(#18) bkercso


bkercso
nagyúr

OFF:
Nem nagyon emlékszem már az XP-re, de a Win egyre sz@r@bb... Azt pl. tudja-e valaki, hogyan lehet a Win11-ben beállítani, hogy a tálcán egymás mellett mutassa a megnyitott mappákat, ne group-oljon automatikusan?
Vagy éppen azt, miért tűnt el egy pár hete egyik napról a másikra a képfájlra kattintva a legördülő menüből a "Szerkesztés" opció, és maradt helyette az, hogy Társítás-->Paint?
Egyre több kattintással tusom csak ugyan azt elvégezni, sajna ez visszatérő tapasztalato. :((

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#19) DarthSun válasza bkercso (#18) üzenetére


DarthSun
nagyúr
LOGOUT blog

Win11 tálca és systray group fixen fix :DDD, MS oldalról nincs lehetőség, esetleg 3rdp-mod, ennek nem néztem utána.
Társítás-->Paint? : MS a sajátspecifikus kódra tereli a jónépet. Én hozzárendeltem a kedvenc képkezelőmet a társításokban, aztán jó'van.
Nem nagyon emlékszem már az XP-re : nálam retró szükséglet az XP, régi tesztek, gamek, stb, amúgy a modernizált változata kiválóan fut mai vason is. A support megszűnése után kijött custom frissítések jobbak mint a korabeli MS támogatások.

A 3 test probléma nem megoldható.

(#20) t72killer válasza bkercso (#18) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A win7 minden téren sokkal jobb volt az xp-nél. A későbbiek közül a 8.0 átmeneti katyvasz, a 8.1 legalább stabil volt. A 10essel egy köztes intermezzót (két build, szumma kb 2 év) leszámítva semmi bajom - mára eljutottunk odáig, hogy végre nem kell külön 3rd party vírusirtókkal szenvedni. A 11essel kb 3 hete találkoztam először és semmi bajom vele az égvilágon, a dizájnját is szeretem - kb olyan, mint 10évvel ezelőtt volt a gnome ;]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#21) Tamás88 válasza bkercso (#18) üzenetére


Tamás88
őstag
LOGOUT blog

Tálcán jobb egérgomb, tálca beállítások, majd ott a Tálca működése-t lenyitod, és ott a egyesítést kell sohára beállítani.

(#22) DarthSun válasza Tamás88 (#21) üzenetére


DarthSun
nagyúr
LOGOUT blog

Hopp, ezt nem tudtam...
A systray összevonás kinyitására is van valami recept?

A 3 test probléma nem megoldható.

(#23) eldiablo


eldiablo
addikt
LOGOUT blog

Megváltás volt megszabadulni az XP-től. Sokan esküsznek rá, meg de jó volt, de szerintem az igazság az, hogy soha nem volt az jó, csak akkoriban nem volt jobb.
Talán az XP miatt égett bele az emberek agyába, hogy a lassú oprendszerre a gyógyír, az újratelepítés. Számomra ez eleget elmond róla.

Tökéletesen passzol a NetBurst-höz.

[ Szerkesztve ]

(#24) bkercso válasza DarthSun (#19) üzenetére


bkercso
nagyúr

Köszi!
Én egy másik képnézőt használok, csak szerkesztéshez kell a Paint. Eddig volt rá menüpont, ebből lett mostanra 2 kattintás, vagyis dupla annyi munka megnyitni.

A support megszűnése után kijött custom frissítések jobbak mint a korabeli MS támogatások.
Biztos az lehet, hogy akik azokat írták, szerették, amit csinálnak... :U

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#25) bkercso válasza Tamás88 (#21) üzenetére


bkercso
nagyúr

Eddig így kellett, tudom, de most ez nálam így néz ki:

Más téma: apróság, de akkor is bosszanó és számomra érthetetlen, miért kell mindegy sz@rhoz hozzányúlni, ami eddig jól működött, és szétcseszni. Én viszonylag sokat használom a paint-et dokumentálásra (képernyő részének lementésére). Eddig, ha valamit beillesztettem és nyomtan egy ESC-et, megszűnt a kijelölés, míg most eltűnik a beillesztett kép. WTF! Miért?? Úgy megszoktam, hogy néha még elkövetem ezt és így a korábban beillesztett kép kerül mentésre, nem a friss...

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#26) Krugszvele válasza bkercso (#25) üzenetére


Krugszvele
senior tag

A snipping tool-al nem lenne egyszerűbb? :)

(#27) bkercso válasza Krugszvele (#26) üzenetére


bkercso
nagyúr

Megpróbálom. Nem ismetem... :R

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

Útvonal

Fórumok  »  BLOGOUT  »  [Re:] [bon1:] Ma 10 éve
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.