Hirdetés
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
gears27
aktív tag
Sziasztok! Asus M5A97 2.0 mennyire rizikós a bios frissités? Illetve hogyan álljak neki? Öszinte leszek sose csináltam ilyet, azt sem tudom most melyik van rajta
-
Csabroncka
addikt
BIOS ról UEFI-re -> Szív is vele rendesen az ember, nekem jó egy hétig tartott mire mindent elolvastam és beszereztem a sikeres Upgrade-hez (Gigabyte)!
Dos indító lemez a pendrive-ra...stb nem is emlékszem már rá hogyan volt, pedig nem vagyok teljesen amatőr.
Megjegyzés: Biosról nem lehet UEFI-re frissíteni. Erre csak azok az alaplapok alkalmasak amiket Ún. hibrid BIOS-sal láttak el (gyakorlatilag egy BIOS felületű "UEFI", de ez sem teljesen igaz).
Rengeteg előnye van (elsősorban bottolási idő csökkentésben és lemezkezelésben) az UEFI-nek, ezért akinek van lehetősége rá az mindenképpen cseréljen!
Ja igen UEFI nem egyenlő a BIOS-sal!
-
DraXoN
addikt
Nekem volt anno egy ECS K7S5A alaplapom, ami bios frissítés közben pont kapott némi áramingadozást amit már a táp se tudott áthidalni (a gép bekapcsolt csak nem töltött be, a biosba belépve csak szétesett a "kék" képen levő sok-sok betü)... A bios chippet kiszedve egy elektronikai céghez vittem el (amit itt ajánlottak egykor a PH-n), egy olyan floppy társaságában amire a bios le volt töltve. Majd a lemez tartalmát ráírták a chippre 1500Ft-ért. Utána jó lett minden.
-
Reinkz
senior tag
ma már szinte minden deszkén dual uefi/bios van, még akkor sem lehet elcseszni ha akarod
-
"Bár régebben keringett egy olyan legenda, hogy a jó alaplapnál elindítjuk a gépet, majd menet közben kicserélik a rossz chipre, és azt újra frissítéssel oldják meg. Hogy ez mennyire igaz azt nem lehet tudni (én konkrétan nem hiszek)"
Kényszerből már csináltam. Működik, de ennek is van kockázata, mint minden nem teljesen szabályszerű megoldásnak.
A frissítés - nem frissítés problémája rövidre zárható.
Brand gépek esetében kötelező.
Darabokból épített gépek esetében akkor kell, ha az update egy létező problémádra gyógyír. Ha nem vagy érintett a hiba javításban, akkor nem kell frissíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Renault, Dacia topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Gyúrósok ide!
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- LG LCD és LED TV-k
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Elektromos autók - motorok
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 6800 16GB +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Nagyon kedvező áron!Eladó Synology DS923+ Alza Gari 2027.10.23-ig
- Enermax Maxtytan 750W Titanium Moduláris Tápegység
- Cooler Master MWE Gold V2 1250W Moduláris Tápegység
- Thermalrigt 750W Gold PCIe 5.0 12VHPWR ATX 3.0 Tápegység
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest