Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) cinemazealot


cinemazealot
addikt

Köszi a cikket! És gratula a portfóliódhoz! :)

A monitor gyártói linkje hibás, van az URL-ben egy fölösleges 1-es. Helyes link.

(#2) dddstudio


dddstudio
csendes tag

Köszi, javítottam. :)

(#3) Jarod1


Jarod1
addikt

áááá szóval te is az eletronikai gyártás iparban melózol:)

(#4) joghurt


joghurt
addikt

:R

A tej élet, erő, egészség.

(#5) ivana


ivana
Ármester

Ez amúgy miben tud többet, mint egy kb. fele ennyibe kerülő dell, lg stb.? Nem trollkodásnak, csak így a cikkből nem igazán derült ki mi indokolja az árat.

(#6) scdlsc válasza dddstudio (#2) üzenetére


scdlsc
aktív tag

" QHD (2560x1440 vagy 2K"

Nem 2K. Semmi köze hozzá.
https://en.wikipedia.org/wiki/2K_resolution

(#7) dddstudio válasza scdlsc (#6) üzenetére


dddstudio
csendes tag

Igazad van, javítottam. Köszi.

(#8) dddstudio válasza ivana (#5) üzenetére


dddstudio
csendes tag

Gyanús, hogy a monitorban jobb panel van, mint a legtöbb olcsóbb alternatívában. Számomra a fő előnye, hogy megdöbbentően szép színei és egyenletes fényereje van. Korrekten tudja hozni a 99%-os AdobeRGB lefedettséget és a 100% RGB-t. Nagyon könnyen és hatékonyan lehet kalibrálni. De még ez sem tekinthető igazán felső kategóriának. Komolyabb hobbi és fél-profi grafikus / fotós felhasználásra lehet ideális választás.

(#9) Joshi válasza ivana (#5) üzenetére


Joshi
titán

"16 bites 3D LUT-tal - USB Type-C csatlakozással"
Ez kimondottan fotós/videós monitor, nem véletlenül kerül ennyibe. ;)

ui.: gondolom a panel és az elektronika is ehhez mérten van tervezve és kivitelezve beleértve a háttérvilágítást/homogenitást. Magyarul ez egy komoly monitor ahogy az ára is tükrözi. ;]

[ Szerkesztve ]

(#10) b.


b.
félisten

Nagyon jó írás volt! érdeklődnék hogy kaptál másoktól is tesztre lehetőséget? ez nem volt egyértelmű a bevezető után vagy nekem úgy jött le több gyártóval egyeztettél. Vagy ezek szerint akkor ennél is maradsz?

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#11) stewe2


stewe2
aktív tag

Mikor megláttam az árnyékolókat, sokkal többre számítottam :D . Sztem vállalható az ár, tud ennyit ez a monitor. Köszönöm, hogy bemutattad.
Üdv stewe :)

Nincs igazság... Csak erőviszonyok... Lehet nicket kellene váltanom: stewe71...

(#12) Wolfskin


Wolfskin
őstag

"... de továbbra sem értem, profibb szériáknál miért nem a 16:10-es arány a szabványos. Persze azért nyilván sejtem. :)"

olyan ez, mint a király új ruhája. senki sem mondja ki, hogy meztelen... de legalább egyre többen tudják.

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#13) ivana válasza Wolfskin (#12) üzenetére


ivana
Ármester

+1 édesanyám vett most monitort, ragaszkodott a 16:10-eshez, mert az mennyivel jobb. És tényleg, ezerszer kényelmesebb használni, mint 16:9-et. Sőt szerintem amúgy a 4:3 sem elvetendő, van itthon 20"-os 1600x1200-as monitor is, meglepően kényelmes szerzet.

(#14) Wolfskin válasza ivana (#13) üzenetére


Wolfskin
őstag

a monitor szélességének növelése egyedül a filmipar lobbitevkenységen eredménye, a filmeken kívül más nem nagyon profitál a szélességből A programok 99%-nak a vertikális kiterjedése a "hasznos". Most átmenetileg másodmonitornak használok egy 18-as 4:3-ast (hp l18010, az első lapos moitorom volt), és szinte ugyanolyan magas, mint a mellette lévő 22-es 16:10
office, web, bármely program teljes értékűen használható rajta. ugyanakkor van pár 19" 16:9-es dell monitorom is, szinte használhatatlanok még másodmonitornak is, pillanatok alatt elfogy a kijelző fele, egy vékony sávon kell nézni minden
ugyanúgy szinte sírtam (csak szimbolikusan persze!), amikor a thinkpadom modellváltás után 16:9-es lett. méretkonkrétan egy kategóriával kisebb lett a csonkolt méret miatt.

persze a média fújta a harsonákat, végre, megérkezett a várva várt méretarány, nincs többé fekete sáv alul-fülül, ha filmet nézünk :D
és az emberek ünnepelve az utcára tódultak ugyanúgy, mint a telefonoknál, amikor végre fehér alapon fekete betűs lett a menüredszer, így végre sokkal kontrasztosabb, vagy amikor a nokia rezisztív tollas kijelzői után az első kapacitív képernyőkön végre nem kell tollal matatni, újjal is lehet, majd amikor megjött a note és végre nem kellet újjal matatni, amikor tollal sokkal jobban lehet... vagy amikor végre letisztult ikonok vannak a windowsban, meg a googleban, végre sokkal nagyobb felhasználó élmenyt nyújt a facebook új kezelőfelülete... és az emberek ünnepeltek és ünnepeltek... :R :D

ja, és a 16:10 szinte megegyezik az aranymetszés arányaival ;)

[ Szerkesztve ]

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#15) Kront válasza Wolfskin (#14) üzenetére


Kront
tag

a 16:10 mindenkinek hiányzik, aki dolgozna a monitoron. még a filmes médiával dolgozóknak is, mert az alsó sávra a gyorsmenüt raknák. két kényszermegoldás van rá (ha az embernek nincs pénze a 400-700 ezer közötti EIZO, DELL, NEC 16:10-es monitorra). mindkettő megoldást használom, egyik sem tökéletes:

kell egy 90 fokkal elfordítható kiegészítő monitor és azon a képernyőn álló helyzetben írom a szövegeket. (erre nálam 24"-os 16:10-es monitor van befogva, ami dolgozni kicsi, de állítva pont jó szövegíráshoz) a főképernyőre meg egy jó nagy 16:10-est vesz az ember 32" vagy felette és ablakokkal osztja használható arányú méretre, annál a programnál, ami képes ablakban futni.

(#16) c64fanhun válasza Kront (#15) üzenetére


c64fanhun
tag

Én is ilyen Dell billentyűzetet használok, imádom! Na de visszatérve, szívesen kipróbálnék egy ilyen profi monitort, hogy akár egy videó, de inkább film alatt milyen színei vannak, illetve az 1440p miatt! Én sima fullhd ips-t használok, ez is jó, de azért teszteket olvasva elhiszem, hogy kevés lehet ilyen feladatokhoz. A teszt egyébként tetszett, jól össze van írva, és szerintem tudásához képest abszolút nem mondható drágának egy ilyen monitor. :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.