Hirdetés

2020. szeptember 21., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) siposz


siposz
(junior tag)

Létezik olyan mechanikus billentyűzet, ahol csak a billentyűk teteje világit, oldalra nem szűrődik ki fény? Nézegetek egy ideje billentyűzeteket, de nekem nem karácsonyfa kéne, hanem hogy sötétben megtaláljam a megfelelő billentyűket.

(#2) Gdi válasza siposz (#1) üzenetére


Gdi
(senior tag)

Az biztos drága muri.
Belegondolva úgy lehet megoldani, hogy a keycap zárt felső részében van egy led, amit ugye tápolni kell.
Vagy maga a gomb szára akril, ami szintén megfelelően szigetelt a testtel együtt és az juttatja a gombban/alatt lévő fényforrás fényét fel a billentyűre.

Mindkettőnél nehezítő tényező hogy az sem árt ha a keycap cserélhető ugyebár... meg tartós :) és nem is zavarja leütési feelinget.

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#3) siposz válasza Gdi (#2) üzenetére


siposz
(junior tag)

Amit találtam, az a ASUS Strix Tactic Pro, csak fennt világít. Csak sok a nekem felesleges gomb, meg a világítás színe se tetszik.

De úgy nézem nem világít szanaszét.

https://www.reimarufiles.com/2015/05/19/asus-strix-tactic-pro-review-mechanical-behemoth/asus-strix-tactic-pro-new-3-of-6/

(#4) Predatorr


Predatorr
(aktív tag)

Nekem olyan van (cherry red), nem ragyog szerteszét és 3 féle fényereje van (+pulzálás, semmi értelme). Masszív cucc, súlya is van, mechanikája is jó. Lehet finoman, szinte csak érintéssel gépelni, v játszani kattig, nkro, gaming funkc., stb. Én pont az extra billentyűk miatt választottam (azok nélkül mitől „gamer”?), amelyek egyébként kivehetők, van helyettük fedlap.
Hátulütője, h gar lejártával elkezd döglődni a világítás, nyilván véletlenül (abban a masszív, acéllapos hadicuccban), a supporthoz amúgy is bejelenthetetlen ilyen hiba. Nekem gumibelső és szigszalag segített összenyomni az avultató forrasztást.
Azt el kéne dönteni, hogy akkor „a cherry mx példányok” RGB, vörös, kék, barna, v ezüst színűek.

"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."

(#5) dqdb válasza siposz (#1) üzenetére


dqdb
(veterán)

Létezik olyan mechanikus billentyűzet, ahol csak a billentyűk teteje világit, oldalra nem szűrődik ki fény?
Cherry MX kompatibilis vonalon kétféleképpen lehet megoldani a világítást: a kapcsolón átvezetett hagyományos LED-del vagy a kapcsoló alá ültetett SMD LED-del.

Az első esetben a kapcsoló egyik felén van egy téglalap alakú kivágás, és azon keresztül vezetik át a LED-et. Ha a kapcsolóház alsó fele fekete; a plate, amibe beültetik a kapcsolókat, nem tükröződő felületű; valamint hagyományos szoknyamagasságú kupakokat használnak hagyományos házkialakítással, akkor a vágyad többé-kevésbé teljesül. Nos, ilyen billentyűzetet már nem igazán kapni.

Mostanában SMD LED-del oldják meg a világítást, ami azt jelenti, hogy a nyákra van forrasztva egy SMD LED, az világít át az áttetsző kapcsolóházon és jut el a kupakig, szóval garantáltan orrán-száján dől a fény. Ezt a gyártók vegyítik a floating designnal, ami alacsonyabb szoknyát jelent a kupakoknál (=még több fény tud kiszökni), nem keretes kialakítású a billentyűzet háza, azaz látszanak oldalról a kapcsolók (=még több fény tud kiszökni), és az amúgy is látszódó fémből készült plate-et a gyártók előszeretettel csiszolják fényesre (=még több fény tud kiszökni). Nos, ilyet tudsz most venni.

A Logitech-féle (pontosítva Omron-féle) Romer-G kapcsoló ilyen téren jobbnak nevezhető, mert azt eleve egy LED köré tervezték, és nem utólag adták hozzá valahová), cserébe kapcsolóként nem olyan jó, mint a Cherry MX és jobb klónjai.

Egy asztali kislámpa sokkal jobb megoldás a szemnek világításra (az összes RGB-s csoda 100-200 Hz-en villog), ha már a világos kupak kihalt.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#6) nyunyu


nyunyu
(félisten)

Hivatalos árát osszátok kettővel, aztán abból is alkudjatok le 5%-ot, mert a TKL méretről is lespórolták a gombok 5%-át.

A kapcsolók egyébként Cherry MX RGB példányok és négyféle változatban (MX Speed Silver, MX Red, MX Brown, MX Blue) érkeznek

Lemaradt a kapcsolók nevéből az RGB, helyesen MX RGB Speed Silver, MX RGB Red, MX RGB Brown, MX RGB Blue-nak hívják az átlátszó polikarbonát házas verziókat, amiket a PCBre forrasztott SMD LED alulról meg tud világítani.

Sima, nevükben RGBt nem hordó MXek fekete nejlonból vannak, és csak az átfűzős LEDes megoldással kompatibilisek, ami manapság kiment a divatból, mert bonyolultabb és drágább olyan világítású billzetet gyártani, mint a PCBre integrált SMDset.
Viszont annál nem dőlne orrba-szájba a fény minden irányba, hanem oldalról a kupak szoknyája nagyjából leárnyékolná.

Viszont azt még mindig nem értem, miért nincs MX RGB Silent Red kapcsoló, abból csak oldschool házas kivitelt gyárt hébe-hóba a Cherry.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#7) joey04


joey04
(titán)

Jó lesz, de k_rva drága. Ez a rog.

(#8) Dr. Akula


Dr. Akula
(nagyúr)

"F5-F12 billentyűk elsődleges rendeltetése immár a médiavezérlők aktiválása"

Csak gratulálni tudok annak aki az ilyeneket kitalálja... Mi volt ebben a logika, hogy úgyis mindenki tudja fejből a számokat, vagy hogy alapból rásózhassanak mindenkire egy szett extra (valójában alap) keycapet? Kommersz notiknál is nagyon megy az F gombok felüldefiniálása minden szarral, a júzer meg hadd guglizzon mire megtalálja hogy Fn+Escape-el lehet helyreállítani.

(#9) oettinger01 válasza siposz (#1) üzenetére


oettinger01
(őstag)

Ezt már 10 évvel ezelőtt kitalálta a Logitech a G15-el. Ha gondolod az enyém éppen eladó ;)

A széles mosoly titka, VTEC szelep nyitva!

(#10) oettinger01 válasza joey04 (#7) üzenetére


oettinger01
(őstag)

Ez egy értelmes hozzászólás volt köszönjük...

A széles mosoly titka, VTEC szelep nyitva!

(#11) El Rey válasza siposz (#1) üzenetére


El Rey
(tag)

Logitech G513 pont ilyen billentyűzet.

(#12) siposz válasza El Rey (#11) üzenetére


siposz
(junior tag)

Nah ez tökéletes, az árát kivéve.

(#13) joey04 válasza oettinger01 (#10) üzenetére


joey04
(titán)

szivi.

(#14) oettinger01


oettinger01
(őstag)

Az ára ha érdekel valakit.

A széles mosoly titka, VTEC szelep nyitva!

(#15) Beretvás válasza oettinger01 (#14) üzenetére


Beretvás
(addikt)

Ennyiért lehet billentyűzetet is vásárolni nem csak a rog nevet..:D ;]

(#16) Synthwave válasza nyunyu (#6) üzenetére


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

Gondoltam, a "kapcsolók egyébként Cherry MX RGB példányok és négyféle változatban (MX Speed Silver, MX Red, MX Brown, MX Blue) érkeznek"-ből egyértelmű lesz, hogy a zárójelesek RGB-sek.

Egy Blue-t bevállalnék.

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#17) nyunyu


nyunyu
(félisten)

Bluen kényelmes gépelni, ha nem zavar a ketyegése.

Én inkább átépítettem barnára a kék MX 1000-emet.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#18) Kaiku


Kaiku
(senior tag)

Nem értem ki ad ezért pénzt. Lespórolják a média, a különálló konfigurálható billentyűket, fogadni mernék, hogy angol kiosztástól eltérő sem lesz. :F
Ennek ellenére egy vagyon.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.