Hirdetés

2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) LLKobe


LLKobe
veterán

Nem rossz, de én Arc Midi R2-t vettem volna.
4K-val drágább, de van gyári 3 csatornás ventiszabályzó, 2db mosható porszűrő, gyárilag 3db 14cm-es venti, sötétített plexi oldallap, 2db kivehető hdd keret, amiket több helyre is lehet szerelni a házban, és a kábelmenedzsment is szebben van megoldva gumiharangokkal.

Persze kinek mire van szüksége, de sztem simán megéri a felárat.

[ Szerkesztve ]

Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!

(#2) ZewaDeluxe válasza LLKobe (#1) üzenetére


ZewaDeluxe
tag

+1

Nagyon korrekt a cikkben szereplő Corsair is ennyi pénzért, és nem is volt rossz döntés, de én is Fractal-ra szavaztam volna.

Mindazonáltal a cikk alapos, választékos és informatív.

Köszönjük. :R

(#3) dragonfx


dragonfx
veterán

jo kis ház.
i7hez 7790ed van?

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#4) afterwhite09


afterwhite09
tag

A Kontrában azt írod, hogy csak a táp alatt van porszűrő... Nekem ugyanez a házam van, csak a plexi oldallapos és nekem elöl is van porszűrőm.

People had more, than they needed...

(#5) paleinho válasza afterwhite09 (#4) üzenetére


paleinho
senior tag

úgy értette, hogy a ház alján, csak a táp alatt van porszűrő.
nekem is ez a kuckó van :K

(#6) Buci21 válasza dragonfx (#3) üzenetére


Buci21
addikt

sehol nem írja sem azt, hogy 7790, sem azt, hogy i7. Gyári intel hűtő, és kisebb fajta XFX VGA, ami lehet 7770-től 7850-ig bármi.

szerk: 7-es széria, szóval a 7790 szinte tuti. elnézést :R

[ Szerkesztve ]

(#7) Geri Bátyó válasza LLKobe (#1) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

Akinek vettem, alapvetően "átlagos" igényű. Fontos a jó minőség, a tágas belső és a csöndes üzem.
A kábelmenedzsmentnél viszont a gumiharangokra nincs szükség, mivel tökéletesen el van dolgozva a lemez (márpedig a gumiharangot leginkább az élek eltakarása miatt alkalmazzák).

(#2) ZewaDeluxe: "Mindazonáltal a cikk alapos, választékos és informatív."
Nagyon köszönöm! :R

(#4) afterwhite09: Nem szereltem le a ház elejét, így ott is lehet porszűrő, de az biztos, hogy nem olyan könnyen cserélhető, mint az alsó, amit csak ki kell húzni hátrafelé.

(#3) dragonfx + (#6) Buci21: Nem az én gépem, én csak összeraktam. Konfig a következő: Gigabyte GA-H87-HD3, Core i3-4130, Corsair Vengeance DDR3-1600 CL9 2x4GB, XFX FX-777A-ZDF4 (HD7770 1GB), Samsung 840 EVO 120GB, WD RED 2TB, FSP Aurum Gold S 400W.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#8) cheatergs


cheatergs
senior tag

Én a Fractal Design külsőivel örökké unszimpatizáltam, a négyezerrel drágább Midi2 pedig a 400R-rel áll pariban, ahol már nem annyira egyértelmű a választás.

Nekem vannak bajaim a 300R-rel, kapásból a power led. Fehér és vakít (2x3-as szobámat lazán bevilágítja sötétben). Ráadásul a finom járás helyett tulképpen kattintani kell, ami hangos és érzésre is kellemetlen.
A venti hallható a teljes passzívhoz képest; az előlap átalakító nélküli USB3-as; illetve a vinyótartók lötyögnek, amit a Seagate bizony "ki is használ" (rezonál).
Amúgy frankó ház, bár nem annyira masszív, mint a kettővel ezelőtti Chieftec, de a sajátjaim közül ezt a legkényelmesebb szerelni. Ezért elégedetlenkedtem, mikor összerakták a gépemet, úgy küldték el. Egy PC-barkácsolónak ez kész sértés. :)

[ Szerkesztve ]

Mindig minden mindegy

(#9) Geri Bátyó válasza cheatergs (#8) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

Én az általad említett hibákból semmit sem tapasztaltam. :N

A power led valóban fehér, de nem vakít. Szerintem ez a képen is látszik. Maga a gomb finoman jár, de egyértelmű nyomáspontja van, ahol valóban kattan egyet, de ez szerintem teljesen normális.
A venti nyilvánvalóan hangosabb, mint a passzív üzem, de ettől függetlenül szinte néma.
Nálunk a vinyótartók nem lötyögnek.
A barátom előző háza egy Chieftec volt - amit írtam is a cikkben - és bár valóban masszívabb, nem jelentős a differencia.

"az előlap átalakító nélküli USB3-as"
Ezt viszont nem értem. :F

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#10) Bjørgersson


Bjørgersson
félisten

Hétvégén lesz két hete, hogy hozzájutottam egy ilyen házhoz használtan. Soha jobbat. :) Engem sem a power led, sem a két első 14 centis venti nem zavar, a merevlemez sem rezonál, legalább 5°C-kal hűvösebb is a gép (játék közben akár 10 is!) az előzőnél (CM 335).

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#11) Lolka Bolka


Lolka Bolka
aktív tag

Azért nőgyógyász legyen a talpán aki azokat a kártyahelyek fedőlemezeit tartó csavarokat kitekeri ha egy kicsit is meg vannak húzva. Nekem sosem szokott sikerülni egy hasonló házban :)

(#12) Geri Bátyó válasza Lolka Bolka (#11) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

"Azért nőgyógyász legyen a talpán aki azokat a kártyahelyek fedőlemezeit tartó csavarokat kitekeri ha egy kicsit is meg vannak húzva."
Meg vannak húzva! :DDD Csavarhúzóval meg kell lazítani, de ha ez már megvan, akkor nincs gond. Valójában gyárilag ireálisan szorosak.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#13) marcias


marcias
őstag

Nekem a 350D van, és nagyon meg vagyok vele elégedve, szép, a kábelmanagement példás, a merevlemezeket szépen lehet rögzíteni. Igaz a 350D mATX ház, és nem _sokkal_ kisebb, de azért nagynak nem lehet nevezni, kényelmesen elfér bárhol. Ezen is elég határozott power gomb van, de nekem ez pont hogy tetszik. :) A ledek meg egyáltalán nem vakítanak, korábban egy CM Cavalier-t használtam, na annak vakított...

Steam: marcias88

(#14) Geri Bátyó válasza Bjørgersson (#10) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

"Soha jobbat."
Ezzel azért tudnék vitatkozni (hogy ne szálljak nagyon el, Obsidian 550D, vagy 650D), de az kétségtelen, hogy ebben az árkategóriában még nem találkoztam ennél jobb házzal! :N

(#13) marcias: A 350D is kiváló ház! :K A mi esetünkben az M-ATX nem játszott, viszont a legkisebb Carbide változat, a 200R is versenyben volt.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#15) Lolka Bolka válasza Geri Bátyó (#12) üzenetére


Lolka Bolka
aktív tag

Nekem volt gondom, azért írtam, igaz az egy 550D ;)

[ Szerkesztve ]

(#16) Zsohi válasza cheatergs (#8) üzenetére


Zsohi
őstag

Na igen a led-ek... Nem is értem, hogy hogyan képzelik ezeket a tervezőasztalon. Nekem egy multifunkciós D550-em van ami lámpaként is megállja a helyet, mint egy kib@szott atomvillanás :U A kattintós bekapcsológomb meg egészen minőségi hatást kelt véleményem szerint, legalábbis a D550-en nagyon határozottan teszi a dolgát.

https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/

(#17) cheatergs válasza Geri Bátyó (#9) üzenetére


cheatergs
senior tag

Úgy USB3-as, hogy csak azt lehet rákötni a frontpanelre, tehát ha csak 2-es van az alaplapon, és nem mellékel hozzá az alaplapgyártó átalakítót (mert a Corsair nem), akkor lőttek az elülső két kivezetésnek.

A nyomógomb pedig összehasonlítva bármelyik eddigi házammal borzadály. Keményen oda kell neki nyomni, ám ennek ellenére is csak a hangos kattanásból lehet tudni, hogy kapcsolt, mert a járása kicsi, ráadásul belesimul a felületbe. Ha az ember nem néz oda, szépen végigsimogatja a ház felső részét.

Ismétlem, ettől nem lesz rossz a 300R; ez a legpatentosabb házikóm, csak a hibákat nem feledem!

[ Szerkesztve ]

Mindig minden mindegy

(#18) Praston válasza Zsohi (#16) üzenetére


Praston
tag

"Nekem egy multifunkciós D550-em van ami lámpaként is megállja a helyét, mint egy kib@szott atomvillanás" :C Ezen nagyot fakadtam igy kora reggel.
Igen a led nekem is tud gondot okozni néhány háznál.

i9-9900k , rtx 3090 , 32 gb

(#19) sixpak


sixpak
nagyúr

Hi. Azt írod, hogy "az oldallapra további 2 ventilátor szerelhető, amennyiben nem az ablakos változatot választjuk"....nos, én az ablakost használom már jó ideje és az első dolgom volt berakni 2 Corsair AF120 quiet edition-t az oldalára.:-)
Ugyanúgy 7 ventilátort lehet belepakolni, mint a fém oldallaposba.
A cikk amúgy frankó....:-)

https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/

(#20) haxiboy


haxiboy
veterán

Nagyon jó kis háznak tűnik, én most erősen gondolkozom egy 800D-n vagy 600T-n, formailag a 600T közelebb áll a szívemhez, kérdés elfér-e benne kényelmesen a Corsair H100i, egy CM Storm Scout II Advancedet váltana, sajnos ebben nem fér el normálisan csak a h80i, lehet hogy végül mégsem lesz új ház...hát most ezen töröm a fejem :W de sem a ventillátort sem a radiátort nem tenném kívülre.

Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

(#21) Geri Bátyó válasza cheatergs (#17) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

Íg már értem! :K Tényleg nem mellékel a Corsair átalakítót. Új konfignál ez nem gond, de a régebbieknél valóban az.

A gomb nekem bejön. Nem vagyunk egyformák.
Nekem lehet, hogy azért tetszik, mert az én házamnak bazinagy rusnya gombja van, hosszú úttal és még kissé lötyög is. Az a szerencse, hogy az ajtó mögött van, így legalább nem látszik! :DDD

(#19) sixpak: Ezt tényleg benéztem! :B Mindjárt javítom is. Köszönöm, hogy szóltál!

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#22) solaris17


solaris17
aktív tag

Nagyon szép ház, jó választás. Up neki

Phenom II X6 | 8 GB CORSAIR XS3 | Kingston V300 | HD 7790 | Creative X-FI Fatal1ty

(#23) Bjørgersson válasza Geri Bátyó (#14) üzenetére


Bjørgersson
félisten

Nem tudom miért vagy mivel lennék előrébb azokkal a házakkal, amikor már ez is hatalmas, félig sincs pakolva. Arról nem is beszélve, hogy épphogy befért az íróasztalba.. :D

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#24) syl5


syl5
őstag

Rossz ránézni erre a házbelsőre.
Ha már van rá mód, legyen már rendes kábelmenedzsment, főleg ha cikkben szerepel.

Keress meg, ha Data Engineer, Scientist szeretnél lenni!

(#25) Ed3r_X_


Ed3r_X_
nagyúr

Jó kis ház lehet :R Viszont az az Intel gyári hűtő nagyon kilóg a sorból számomra :)

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#26) kisfer


kisfer
aktív tag

Ilyen házam van nekem is.
Meg vagyok vele elégedve, ajánlom mindenkinek. :)

Informatikai hálózattelepítő és üzemeltető és Számítástechnikai szoftverüzemeltető állást keres!

(#27) Lomha 8V válasza syl5 (#24) üzenetére


Lomha 8V
addikt

Miért, mi a baj vele?

(#28) Juliuska


Juliuska
senior tag

"...Alacsony súlya ellenére kiváló anyagminőség..." ezt az egy dolgot sosem értettem, az ilyen (asztai) házikókat már régen nem szoktuk hurcibálni...aki pedig igen, az szerintem másban gondolkodik... :R

Élj úgy minden nap, mintha az lenne az utolsó, mert egyszer TÉNYLEG az lesz...

(#29) Geri Bátyó válasza Bjørgersson (#23) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

"épphogy befért az íróasztalba"
Ez nyomós indok egy nagyobb ház ellen! :K Igazából a másik kettő már inkább csak extrákkal szolgál ehhez képest.

(#24) syl5: Én sem értem, hogy mi a gondod a kábelekkel. :N

(#25) Ed3r_X_: Az Intel hűtő nekem sem a szívem csücske, de a tulajnak már az előző konfigban is olyan teljesített szolgálatot és semmi gondja nem volt vele, így nem igényli a normálisat.
Azt a pénzt inkább a memóriára költöttük, ezért lett 8GB.

(#28) Juliuska: "az ilyen (asztai) házikókat már régen nem szoktuk hurcibálni"
Szerintem félreértettél. Senki sem akarja hurcolni. Az a lényeg hogy ami nehéz, abban van anyag, de ennél a háznál ez nem releváns kijelentés.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#30) Bjørgersson


Bjørgersson
félisten

Mivel lenne szerintetek célszerű a ház tetejét letakarni, hogy ne szálljon be a por?

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#31) Geri Bátyó válasza Bjørgersson (#30) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

Jó kérdés!
Adott esetben egy méretre vágott plexi, vagy üveglap is jó lehet, de be lehet szerkeszteni házilag valami porszűrőt is.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.