Hirdetés

2020. június 6., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) ham_


ham_
(tag)

Aktuális az írás, eddig nekem sima bankbetétben volt a pénz, de mostanában én is nézegetem milyen lehetőségek vannak még (a mostanában általános 6-8% normál betéti kamat elég kevéske)

(#2) doc


doc
(veterán)

Allianz-ot nem nézted?
párom náluk üzletkötő, és pl. a kínai alap szépen hoz (30+ %)

1N23456.HU - A Veszprém megyei motorkölcsönző

(#3) stangli válasza doc (#2) üzenetére


stangli
(senior tag)

Allianzot nem találtam a forrásaimban...

források: portfolio.hu, illetve moneymoon.hu volt. egyrészt azért is mert minden alapkezelőt egy csokorba fog minden termékel együtt.

(#4) [CaveMaN] válasza doc (#2) üzenetére


[CaveMaN]
(tag)

Általában az ázsiai papírok most jól hoztak.

(#5) doc válasza stangli (#3) üzenetére


doc
(veterán)

ha gondolod megadom a telefonszámát vagy e-mail címét, örülne egy ügyfélnek ;)
de szívesen elmondja amit tudni kell/érdemes ingyen és bérmentve

1N23456.HU - A Veszprém megyei motorkölcsönző

(#6) stangli válasza doc (#5) üzenetére


stangli
(senior tag)

így első nekifutásra dobd át a mail címét :)

(#7) Kopi31415


Kopi31415
(félisten)

Scandiarol nem olvastal? En rajtuk gondolkodom, amint osseszedk egy kis inditotoket azonnal.

Bankokhoz: Ella ad sima folyoszamlan tarolt penzre 5% eves kamatot...

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

(#8) doc válasza stangli (#6) üzenetére


doc
(veterán)

privi ment :)

1N23456.HU - A Veszprém megyei motorkölcsönző

(#9) stangli válasza Kopi31415 (#7) üzenetére


stangli
(senior tag)

Scandiáról nem olvastam :F linket tudnál dobni?

(#10) tkazmer


tkazmer
(addikt)

ubs alapokról hallottál? találtam egy egész jót 60%körüli hozammal, de az a gond, hogy mo-n egyenlőre még csak egy bank privát bankos ügyfeleinek szánva találtam meg. szerintem érdemes lehet utánanézni, hátha máshol úgy is forgalmazzák, hogy nem kell hozzá rengeteg pénz.

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#11) Ramirex


Ramirex
(csendes tag)

Sziasztok! Nem nagyon értem mi ez az alapkezelő valami. Lehet, hogy én vagyok a hülye, de ez most azt jelenti, hogy van mondjuk 1 milló forintom és berakom egy ilyen 25% os valamibe, akkor 1 év múlva lesz 1.25 milló forintom? :F Mert akkor az kurva jó! Valaki pls világosítson fel! THx

(#12) tkazmer válasza Ramirex (#11) üzenetére


tkazmer
(addikt)

igen, kb azt jelenti, de ebből még lejön a kamatadó is.
azonban ezeknek az alapoknak van jelentős kockázata is, tehát a 25% ugyanúgy lehet mínusz is, mint plusz. tehát simán lehet az 1m forintodból 1m250e, de 750e is.

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#13) joghurt válasza Ramirex (#11) üzenetére


joghurt
(őstag)

A különböző befektetési jegyeknél és alapoknál ők nem garantálnak semmit sem a jövőbeli hozamokról (a hirdetéseken ezt könnyű megtalálni: ez lesz a legkisebb betűvel írva). Ellenben az elmúlt X évből kiválasztják a számukra legelőnyösebb Y intervallumot, és annak az eredményeivel hirdetik magukat.

Ha mondjuk konkrétan megnézzük az Erste Pénzpiaci alapját, ott is simán 10% körüli hozamokkal hirdetnek; ehhez képest jó, ha az elmúlt 1 évben bruttó 3,5%-ot produkáltak.

A 20-30%-osnak hirdetett alapoknál simán előfordulhat, hogy nem lesz nyereséged, netán veszítesz is. A nagyobb haszonhoz nagyobb kockázat is tartozik. Ezért szoktak ún. egyéni portfóliókat összeállítani a számodra, aminél figyelembe veszik a kockázatvállaló hajlandóságod és a befektetés hosszát. (A tőzsde nagyon kockázatos, ámde hosszútávon jó eséllyel nyereséges.)

[ Szerkesztve ]

A tej élet, erő, egészség.

(#14) stangli válasza tkazmer (#10) üzenetére


stangli
(senior tag)

az UBS-t mint alapkezelőt megtaláltam csak hozamokat nem közölt a két forrással, amit lentebb megneveztem...

(#15) stangli válasza Ramirex (#11) üzenetére


stangli
(senior tag)

Amint joghurt is írta, igen nagy kockázattal jár de ellenben nagyobb hozamot is érsz el, amint írtam, a Pénzpiaci illetve Ingatlan alapok biztonságosabbak de 10-12%-os hozamnál többre ne számíts… mert átlagban kb. ennyit ha hoznak, de ami a lényeg jóval a banki kamat felett vannak... ;)

(#16) t72killer válasza stangli (#14) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

UBS termékek hozamának itt tudsz utánanézni. a Performance fül alatt tetszőleges időintervallumra megnézheted, hogyan teljesített az adott termék, ill listából össze lehet válogatni alapokat, és a te általad választott időtartamra megnézheted, hogyan viselkedtek 1máshoz képest.

Ilyen jól prezentált bemutató oldalt Mo.-gon még nem találtam. (Talán azért nem, mert nincsenek igazán jól szereplő alapok - ld. pl az UBS-nél volt évi 100%-ot hozó kínai alap is...)

Viszont mindig mondom, ha valaki tanácsot kér tőlem: a tőzsdei befektetés egy nagy szerencsejáték. 2kezünkkel nehezen megszerzett, féltett forintjainkat ne rakjuk rá, csak annyit, amennyit kockáztatni merünk, és nem rántunk ki azonnal, amikor veszteségben vagyunk. Mert nagyon szépek ezek a +20%, +100%-os számok, de bizony 1-2 hónap alatt feleződhet is a befektetett tőkénk. Csak annak ajánlom az alapokat, aki ezt jól bírja idegekkel, és persze nem a családi kasszát veszélyezteti!! - a többieknek meg: aki mer, az nyer:))

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#17) Ra3


Ra3
(őstag)

nekem a K&H-nál vannak befektetési alapjaim, idén év elejéig elégedett voltam velük, de februárban csúnyán megszivattak, igaz én is figyelmetlen voltam. az történt hogy vettem náluk ingatlanpiaci befektetési jegyet, jó hozamot igértek, csak azt elfelejtették közölni hogy ez egy részvényalap (én meg akkor még hülye voltam a dolgokhoz, és nem néztem rendesen utána). lényeg a lényeg, március óta -20%-on állok ezzel a csomaggal, és valahogy nem felelé igyekszik a dolog, szerencsére a többi alap valamennyire kompenzálja. szóval K&H-val vigyázni, szerintem van pár jó csomagjuk (pl.zárt végű ázsiai cuccok), de nem árt elolvasni az apróbetűs részt is, meg nem elhinni mindent az ügyintézőknek.

[ Szerkesztve ]

''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

(#18) stangli válasza Ra3 (#17) üzenetére


stangli
(senior tag)

figy most a jelzálog piac válságban van... én aszondom 1-2év oszt nyereséges leszel... amúgy ha nem vagyok túl pererer és indiszkrét, el tudod árulni a portfólió összeállítását?

(#19) Ra3 válasza stangli (#18) üzenetére


Ra3
(őstag)

Hát, már én is letettem róla hogy ehhez a pénzhez mostanában hozzáférjek, veszteséggel, idő elött semmiképp nem akarok kiugrani. Ezt a "portfolíót" állítottam össze:
30% a már említett részvényalap
20% ugyanitt egy zárt végű ázsiai alap
20% pénzpiaci és kötvény alapban (válogatott alap)
30% valódi ingatlanalap.
Minimális kockázattal a bankinál nagyobb kamatot szerettem volna elérni, de amikor elkezdtem ezt az egészet összerakni (cca. 1-1,5 éve mielött bejött a kamatadó) akkor még semmiféle ismertem nem volt a dologról, ez jött ki a végére. Egyébként gyorsan utánaszámoltam, ha most kiszállnék mindenből akkor sem lennék deficites
(+2%), persze a zártvégű csak kb. másfél év múlva jár le... Ha a részvényalap másfelé ment volna egész jól állnék :)

''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

(#20) stangli válasza Ra3 (#19) üzenetére


stangli
(senior tag)

ííííjj még jó hogy így szétszórtad :)

(#21) t72killer válasza stangli (#20) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

miért? Alapstratégia, hogy az ember többféle dologba fektet... Én most kb 50-50%-kal D-Amerikai és Kínai alapba fektettem, egyelőre a kínai minuszolt, a D-Amerikai kompenzálta, de elég optimista vok a jövőt tekintve:))

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#22) stangli válasza t72killer (#21) üzenetére


stangli
(senior tag)

csak tudod mi lesz a szívás az Ázsiaival kapcsolatban? ha ténylegesen az Olimia után elkezdik a külföldi befektetőket szívatni mint amint terveznek :W
Buffet nemhiába szívja ki a pénzét Ázsiából :B sajna :W

(#23) stangli


stangli
(senior tag)

"Gyurcsány Ferenc éppen ma találkozott az OMV vezérigazgatójával, Wolfgang Ruttenstorfer-rel, mely találkozón az osztrákok valószínűleg még mindig a két cég összeolvasztásáért lobbiztak."

Ezt nem olyan rég olvastam, max pár perce :)
Azért kíváncsi volnék, hogy miről is beszélgettek Fletóék az OMV vezérkarával... gondolom nem kártyáztak :B azért ha az elkövetkező 5éves tervemben benne volna a Mol akkor vennék belőle.. hisz középtávon nézve a dolgokat nagyon úgy néz ki, hogy felvásárolják a MOL-t :W

(#24) stangli


stangli
(senior tag)

Ahogy elnézegetem olyan 3éves távlatban a Bookline részvényei is hozhatnak a konyhára bőségesen... csak ha azt vesszük figyelembe, hogy terjeszkedni akar Szlovákiába, Romániába... ezek pozitívumok... szerintem :U

(#25) tkazmer válasza stangli (#24) üzenetére


tkazmer
(addikt)

és ha azt vesszük, hogy nobilis éppen most fektetett kb 800milliót (többek között) abba is...[link]

ezzel az új avatarral alig ismerlek meg:)

[ Szerkesztve ]

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#26) stangli válasza tkazmer (#25) üzenetére


stangli
(senior tag)

éppen ezért is venék hosszú távon Booklinet... kecsegtető kilátások :)

keresem Önmagam, nem akarok kis taknyos imidzsét kelteni :)
lehet hogy még változni fog, ezt az avatárt sem érzem még úgy magamének :F

(#27) tkazmer válasza stangli (#26) üzenetére


tkazmer
(addikt)

ilyen alapon vehetsz bifet is pl:) de persze, én sem tartom rossz befektetésnek a bookline-t...

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#28) t72killer válasza stangli (#23) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Remélhetőleg nem fog +történni. Rövidtávon okés, hogy kifizetik a piaci ár +2-3kFt-ot, ami jól jön a befektetőknek (= akár 8-10% haszon egy marékba), de hosszú távon a MOLban sokkal nagyobb növekedési lehetőség van, és ezt az éhes kisbefektetők többsége+az amúgyis odébbálló külföldi spekulánsok nem veszik észre.

A MOL az utóbbi években egy csomó hosszú távon beérő bővítést végzett: részesedés/teljes akvizíció a környező országokban, együttműködés az öbölben, új, saját olajmező Kazahsztánban, stb - ezt mind átjátszani az osztrákoknak nagy felelőtlenség. Ezt látja a menedzsment, és nagyjából mindenki az országban, akinek nem lebeg a szeme előtt, hogy húha, pár nap alatt tudok rongyos 10%-ot szerezni a pénzemre...

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#29) ^Bundi^


^Bundi^
(senior tag)

kínai és indiai alapok jol hoznak (100% közelében) persze most volt 1 hatalmas zuhanás, de még így is nagyon szép eredmény -t érnek el..plne hogy vissza fognak mászni
nagy általánosságban sztem el lehet mondani, hogy a concorde és pioneer alapok a világ legjobb alapjai (ne csak 1 évet nézzük hanem azt, hogy sok közülök az előző 5-10 évben végig 20% felett volt...)

:R

Nos Omnes Una Manet

(#30) t72killer válasza ^Bundi^ (#29) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Ez a visszamászás érdekes dolog. Eddig hittem egy nagy kínai összeomlásban, de hogy most 20-25%-ot csökkent a sanghaj-i tőzsde, viszonylag komótosan, mindenféle csődhangulat nélkül, újra bízom benne. Remélem nem emelkednek túl sokat, míg az alapba ér a pénzem:)).

Akiken gondolkozom még, az oroszok: idővel a fagyos viszony az EU-val megenyhül, és a rengeteg nyersanyaggal bíró ország gazdasága is fellendül. (még az is lehet, h idővel €U tagok lesznek. annyi joguk van hozzá, mint pl törökországnak v bulgáriának)

Az olimpiáig biztosan emelkedni fognak, és én bízom benne, h a vezetés nem csinál semmi baromságot, és hagyja fejlődni a gazdaságot tovább. A kínai komcsi vezetés mindigis jól értett a gazdasági dolgokhoz, ezen keresztül akarják átvenni a világvezető szerepet.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#31) tkazmer válasza t72killer (#30) üzenetére


tkazmer
(addikt)

az oroszokban szerintem is nagy lehetőség van, bár egyenlőre még (tudomásom szerint) elég csekély az oroszo-val foglalkozó bef. alapok száma...

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#32) t72killer válasza tkazmer (#31) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Sajna a magyar kötvénypiac alapban elég szegényes, egyedül a Credit Suisse-nél láttam Mo.-gon.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#33) tkazmer válasza t72killer (#32) üzenetére


tkazmer
(addikt)

nem rossz, utánanézek, bár jobb lenne, ha a merryl linchnek vagy a ubs-nek is lenne hasonló alapja...

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#34) ^Bundi^ válasza tkazmer (#31) üzenetére


^Bundi^
(senior tag)

a generalinak van 1 euro plusz részvény alap (euro alapú)
ami oroszország; kína; india; dél amerika és kelet európából áll ha joltudom és elég szép eredményeket ér el ez az egyveleg :)
remélem is, hogy jol mennek a kínaiak van benne pénzem szépen :E

Nos Omnes Una Manet

(#35) t72killer válasza tkazmer (#33) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

az UBS-nek van, csak sajna Mo.-gon nem árulják tudtommal:(

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#36) tkazmer válasza t72killer (#35) üzenetére


tkazmer
(addikt)

köszi....ubs-t és merryl linchet kapcsolatokon keresztül tudok szerezni, azok ezért jöhetnek szóba...

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#37) stangli


stangli
(senior tag)

Na legyen egy kis Off is :DDD

A bróker felhívja az ügyfelét:
- Van egy jó meg egy rossz hírem!
- Mi a rossz?
- Tegnap volt egy kis balhé a tőzsdén, szóval elvesztettem az összes pénzedet!
- Úristen! És mi a jó hír?
- Tegnap este felszedtem egy olyan dögös kiscsajt, hogy csak na...

(#38) t72killer


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Aktuális kérdés: ki mennyit veszített mostanában :U :F ?
Elég durva a recesszió, ami a viággazdaságban dühöng:(

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#39) stangli válasza t72killer (#38) üzenetére


stangli
(senior tag)

szerintem nem sokan dicsekedhetnek nyereséggel a mostani piaci hangulat mellett... van egy olyan megérzésem, hogy lassan beköszönt a maci piac...

(#40) kariad


kariad
(őstag)

Jó kis topik!!! :C
Én már bánom a kis befektetett pénzem minuszba van és szükségem van rá!
Így jobban jártam volna, ha Bankba teszem! :O

(#41) t72killer válasza kariad (#40) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

ld #16 második fele:(

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#42) kariad válasza t72killer (#41) üzenetére


kariad
(őstag)

Tisztába vagyok vele!! :K
De ezt 1évvel ezelött nem láttam, hogy hírtelen most lesz kiadásom!!! :U
"Akkor még szükségtelen volt ez a pénz" :R

(#43) kariad válasza kariad (#42) üzenetére


kariad
(őstag)

Valami új hír??? Itt is pang minden..... :U

(#44) tompa777


tompa777
(csendes tag)

Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék tőletek kérni, van háromszázezer forintom, és szeretném befektettni, egyenlőre túl sok ötletem még nincs, gondoltam arra, hogy esetleg tőzsdézni kellene, vagy felvásárolni némi eurót. Nem vagyok nagy spíler még a témában, ezért gondoltam, hogy itt is kérdezősködök egy kicsit. Előre is köszi a válaszokat.

(#45) makarihas válasza tompa777 (#44) üzenetére


makarihas
(csendes tag)

Szerintem vegyél rajta 5 raklap tikot, abban van a pénz mostanság!

(#46) tompa777 válasza makarihas (#45) üzenetére


tompa777
(csendes tag)

Nem hiszem, hogy így lesz.

(#47) makarihas válasza tompa777 (#44) üzenetére


makarihas
(csendes tag)

Na jó komolyra fordítva a szót bátran keress meg valami pénzügyi tanácsadó céget! ;)
OVB vagy ilyesmi... Egyik komámnak a pioneer befektetési táraságot ajánlgatták.
Kérdezz rá te is náluk!

(#48) tompa777 válasza makarihas (#47) üzenetére


tompa777
(csendes tag)

Köszi, megfogadom a tanácsod, barátod mit mesélt róla? Nincs túl sok pénzem, egy kisebb befektetésre gondoltam.

(#49) tkazmer válasza tompa777 (#48) üzenetére


tkazmer
(addikt)

amennyire tudom, a pioneer a volt CA-IB közvetett utódja. a korábban ca-ib-s emberek (akik ott dolgoztak, alapították, stb) mára csak úgy hemzsegnek a leggazdagabb magyarok top100-as listáján. persze, nem tudom, hogy azóta kik dolgoznak ott..

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#50) makarihas válasza tkazmer (#49) üzenetére


makarihas
(csendes tag)

Na akkor biztos nem adnak túl rossz tanácsokat adni, ha ennyi pénzt össze tudtak szedni ezzel.. :)

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.