Hirdetés

2021. május 8., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Nordic


Nordic
Közösségépítő

Inkább kentél volna rá sertészsírt, meg egy kis hagymát mellé, oszt csókolom ;) .

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

(#2) Gergő_ válasza Nordic (#1) üzenetére


Gergő_
őstag

+1 de sok hagymával
ilyen mackósajt meg oviban még elmegy ;]
(ne vedd sértésnek)

(#3) DeFranco


DeFranco
nagyúr

Mi két hete otthon sütjük a kenyeret... teljesen bele vagyok szeretve, azóta nem is kell a bolti kenyér :)

(#4) nincsisbéla válasza Nordic (#1) üzenetére


nincsisbéla
aktív tag

+1 itt is! :)

[amúgy meg egészségedre! :) ]

Mentalita'

(#5) Peter Kiss


Peter Kiss
senior tag
LOGOUT blog

Another Day in Paradise. :)

(#6) amanoba válasza Nordic (#1) üzenetére


amanoba
őstag

sajna nincs itthon frankó zsír.
viszont egyetemi éveim alatt betoltam annyi zsíros kenyeret hagymával, hogy más egy élet alatt nem eszik annyit, az tuti. :P

#3 még nem volt szerencsém otthon sült kenyérhez, egyszer biztos kipróbálom.

[ Szerkesztve ]

Zene nélkül az élet tévedés volna - Friedrich Nietzsche

(#7) DeFranco válasza amanoba (#6) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Nekünk is tök "véletlen" van. Feleségem kapott születésnapjára egy kenyérsütőt, azóta sütjük a kenyeret. Először ódzkodtam tőle, meg hülyeségnek tartottam, de rájöttem, hogy marha jó... majdnem szakrális élmény, ahogy otthon sül a kenyered. Vissza a gyökerekhez :) Mellesleg akármit belekeverhetsz a tésztába, és sokkal finomabb, mint a bolti. Olyan kenyeret csinálsz 200Ft / kg áron, ami a boltban 1000/kg alatt nem áll meg.

Jól szétoffoltam a bejegyzésed, mi? ;]

(#8) amanoba válasza DeFranco (#7) üzenetére


amanoba
őstag

kenyértéma nem off. ;)

nekem is mesélték ismerőseim, hogy csinálnak néha kenyeret, mert speckó sütőgép, de nehezebbnek írták le, kicsit macerásnak, illetve különleges lisztet is igényel.
viszont kiemelték, hogy friss, finom, és kevesebb alapanyagból jön ki egy kiló, de ők épp drágábbnak találták.

írhatnál majd bejegyzést erről, (gép, sütés, alapanyagok, receptek) ha van kedved.

Zene nélkül az élet tévedés volna - Friedrich Nietzsche

(#9) DeFranco válasza amanoba (#8) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Jó, ha lesz időm írok.

Tömören: gép 10-15k, kell bele 45 deka liszt (sima fehér alap liszt), 2,5 deci víz, 2ek cukor, 1,5kk só, 1kk élesztő, 3ek olaj. Ezt összeöntöd a tartályba, benyomod a gombot, és a többit a gép intézi, 3 óra múlva veheted ki a kész kenyeret. Ez az alaprecept, teljesen finom, ezt tudod variálni utána... de erről akkor majd bejegyzek.

Egy nescafé bonyolultságával vetekszik az elkészítése.

(#10) Klemens válasza DeFranco (#9) üzenetére


Klemens
őstag

"1kk élesztő"
Azt tedd hozzá, hogy szárazélesztő. Legalábbis azt hiszem, hogy ilyen kell hozzá.
Régen nekünk is volt kenyérsütőnk, de sok volt a nyűg vele. Hol nem akart megkelni, hol akkora lett, hogy kikelt a tepsijéből meg ilyenek, meg 4 tagú család részére kevéske az egy adag.
Viszont az jó volt benne, hogy este belekészítettünk és időzítőt lehetett rajta beállítani és pont reggelre készen is volt a kenyér. :)

"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.