Hirdetés

2019. december 11., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#25) Piftuka


Piftuka
(addikt)

No, ez mindenképpen egy érdekes, ugyanakkor jó hír a felhasználóknak!

(Reméljük, hamarosan a TOSHIBA vezetőitől is hallhatjuk, hogy piacra dobják a szemüveg nélküli 3D OLED készülékeiket! :K )

Egyetértek azzal, hogy ezt valószínűleg a háttérben már rég óta fejlesztik. Jó ötletnek tartom azt is, hogy a panel technológiát illetően a saját útjukat járják.

Ha az ő megoldásuk csökkenti, vagy kiiktatja az LG panelekre jellemző "tinting" problémákat és egyéb képi "anomáliákat", tartóssági problémákat, akkor jelentős szeletet szakíthatnak majd ki a prémium készülékek szegmensének "tortájából".

Hozzáteszem, hogy szerintem a QLED technológiát sem fogják elfelejteni, bármit mondanak is. Sokkal valószínűbb, hogy megtartják az LCD televízióik csúcskategóriájában, legalább a 9-es szériát.

Ha ezáltal az a sorozat az árában is a "helyére kerül", akkor bizony lehet rá kereslet, mert bitang jó tévé. Csak arra kell ügyelniük, hogy a válogatott, legjobb VA paneljeiket, és a legmodernebb elektronikát pakolják mellé.

Amíg az OLED technológia is "tökéletlen", megvan a piaca a jó kontrasztú, kiváló minőségű LCD készülékeknek.

Egyébként is... éppen most cikkezik itt a Prohardver! is arról, hogy "A Samsung uralja a gamer monitorok globális piacát".

Ilyen körülmények között szvsz balgaság lenne az LCD technológiával felhagyniuk.

Persze az elképzelhető, hogy 2025-től csak Innolux, Au Optronics, SHARP, stb. VA paneleket vásárolnak majd minden LCD televíziójukhoz, és monitorukhoz, és ők valóban nem gyártanak ilyet.

Ám nem biztos, hogy az a racionális döntés; figyelembe véve, hogy akár csak az elmúlt 2-3 évben is mennyi probléma volt a megfelelő VA panelek gyártási kapacitásával (nem csak a Samsung gyáraiban)...

Az viszont biztos, hogy érdekesen alakul ismét a televízió készülékek jövője. :)

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.