- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Laffesz #12537 üzenetére
"Nem tudom esetleg gyorsabb lenne-e ha nem egy tábla lenne, hanem kettő, minden nyelvnek egy-egy."
Nem tartom túl jó ötletnek, hogy minden nyelvhez létrehozz egy-egy pontosan ugyanolyan szerkezetű táblát... szóval ne bontsd szét táblánként. Egyébként az biztos, hogy a táblaszerkezetet újra kell gondolnod, mert gondolj bele, ha négy nyelved van mondjuk, és egy csomó tartalomhoz még egyáltalán nem érkezett fordítás, akkor ha ugyanannak a táblának a hu, en, de vagy es mezőjében nincs tartalom, akkor ezeknél mindenhol NULL szerepel, egymás mellett, az meg nem jó ötlet. Lehet az id ÉS a nyelv is elsődleges kulcs. De ezt ne itt beszéljük meg, hanem inkáb a MySQL- vagy SQL-topicok valamelyikében. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Laffesz #12521 üzenetére
"Ezt a táblát egy phpmyadmin adatbázisban tárolom"
Nincs olyan, hogy "phpmyadmin adatbázis"... a phpMyAdmin csupán egy böngészőben használható eszköz a MySQL-szerverek dolgainak (adatbázisok, táblák, felhasználók, stb.) kezelésére, mindez PHP nyelven megírva. Az adatbázisodnak semmi köze hozzá, hogy annak a tartalmát phpMyAdmin vagy más eszköz felhasználásával nézegeted.Az a 10 perc elég durván soknak tűnik ennyi adatnál. Indexelve van(nak) rendesen az a tábla (azok a táblák), ami(k)ből lekéred az adatokat? Ha XML-fájlba nyomva ennyivel gyorsabban dolgozta fel az adatokat, akkor ott szerintem valami gáz lesz az adatbázissal.
Egyébként kerülő megoldásként az egy gyorsan megvalósítható dolog lenne, hogy "felszeletelve" jeleníted meg folyamatosan az adatokat, ha már tényleg ennyire elképesztő bugyuta kérést kaptál, hogy mindent egy oldalon jeleníts meg (már az ötletet sem értem, minek egy oldalra kicseszni az egészet, amikor ilyen adatmennyiség átláthatatlan, ha azért, hogy keresni lehessen benne, akkor nem a böngésző keresőjét felhasználva kellene ekkora adatmennyiségben, hanem egy tisztességes AJAX-alapú keresőben), mégpedig úgy, hogy mondjuk az első 100 (vagy akármennyi) találatot megjeleníted, aztán folyamatosan töltögeted hozzá az adatok többi részét AJAX-szal.
Arra gondolok, hogy az első 100-at mondjuk megjeleníted így:
SELECT * FROM `szotar` LIMIT 0 , 100
aztán a következő 100-at így:
SELECT * FROM `szotar` LIMIT 100 , 100
azután:
SELECT * FROM `szotar` LIMIT 200 , 100
SELECT * FROM `szotar` LIMIT 300 , 100
és így tovább.
Ezeket mindig AJAX-szal töltögeted hozzá, így legalább már használhatóvá válik az oldal...De alapvetően szerintem az adatbázison kellene javítgatni valamit, megfelelő indexeléssel, ilyesmikkel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- EAFC 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Everest / AIDA64 topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- MSI RTX 4070 SUPER 12GB GAMING X SLIM WHITE - 20 hónap garancia
- GIGABYTE RTX 4070 SUPER WINDFORCE OC 12GB - 20 hónap garancia
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes
- Apple Ipad 10.generáció
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest