Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
spanyoll
addikt
-
spanyoll
addikt
Tyű milyen popup-flashes esküvői fotóst láttam ma jegyesfotózást csinálni. Zseniális volt. Megállt a pár a fa mögött, és nézzenek ki onnan két oldalt, a csajszi meg a kis popupjával rájuk nyikkentett. A férj meg nem értette, hogy miért tekerek el bringával mellettük hahotázva
Szegények, gondolkoztam, hogy odamegyek és a csaj kezébe nyomom a yn-om, hogy tessék, rendszervakunak hívják, HASZNÁLD, de aztán végül nem foglalkoztam vele.
Meg odajöttek hozzám kedves emberkék megint, hogy fotózzam le őket, és a kezembe nyomták a szappantartót. De butus voltam és azzal lőttem. Elhatároztam viszont, hogy innentől ilyen van, inkább ingyé megcsinálom nekik rendesbe, de a saját gépemmel lövök róluk tempóban 3-5 fotót, aztán elküldöm nekik vízjellel nagyban és van egy értelmes képük mint az a kis szutyokkal készült valami..."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Na ja, csak későn kapcsoltam ma én is. Nem baj, innentől így próbálom majd csinálni.
@Freddy: lehet, nem annak szántam. Tudom, hogy pl elég sok mindent kell még tanulnom modellfotóról (pózolás, fények, miegymás), és ehhez tartozóan a jegyesfotózásról is pl (meg a fotózásról így általában, de azt hiszem ez most irreleváns).
Szimplán csak arra akartam rávilágítani, hogy elég szomorú, hogy emberek megélnek ebből meglehetősen kevés tudással, a párok emlékeit is kvázi elcseszve, mert jobb képeknek jobban örülnek ugye. Popupflashel fotózni jegyesfotózáson ... legalább tett volna rá valami diffúzort érted, még azt mondom akkor nagyot nyelve, hogy oké, de így..."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz imyourfriend #7104 üzenetére
Elfogadom azt is, ha lyukkamerával fotóz, de ha leakaszt esküvőnként saccra 40et (és akkor lehet, hogy keveset mondtam), akkor szerintem neki még jobban van pénze egy 10-15ezres vakura meg egy óccó 1-2ezres távkioldóra, mint nekem, és nekem mégis van. Lehet vaku nélkül is esküvőzni, jegyesfotózni, ott van Cliff Mautner pl, aki ezt mesterfokon űzi, de legalább nem magyarázza bele, hogy jobb mint más. Azt pedig senki ne magyarázz meg nekem, hogy a popup flash jobban teljesít mint a pihekönnyű kvaolcsó yn vaku.
Mod: A lényeg az, hogy a probléma szerintem nem ott kezdődik, hogy valaki olcsón fotóz, és az olcsó alatt most egy viszonylagos olcsóságot értek. A probléma ott kezdődik egyik oldalról, ha valaki az elkért pénzért rosszabb munkát ad ki a kezéből, mint amilyet egy nála tehetségesebb és tanulásra nagyobb hajlandóságot mutató ember adni ki ugyanannyiért, másrészt pedig mindegy, hogy hol, nem akarok egy fölösleges flame témát indítani, sem pedig sírás-rívást indikálni.
[ Szerkesztve ]
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz imyourfriend #7107 üzenetére
Bocsi, biztos nekem van nagyon este, de elég zavarosan fogalmazol...
Igenis számít viszont, mivel ad1: ellopja mástól a munkát, aki jobban elvégezné, mindezt úgy, hogy nagy részükben nincs meg a hajlandóság a fejlődésre, ad2: a párt károsítja meg, hogy igaz, olyan képeket kaphatnak amik jobbak mint, ha apuka lőtte volna őket kompakttal, de közel sem olyan jó, mintha egy jobb fotós lőtte volna meg.
Ha én gépeket szerelek / helyezek üzembe, akkor nehogy már én legyek a szegény megvédendő valaki, ha teszem azt 5 rongyért csinálok egy win reinstallt és kész, mint sem pedig az, aki 5 rongyért winreinstallt csinál utána backuppal, amit saját kontójára saját tárhelyen tárol későbbi újrarakás esetére, plusz asztalinál szétkapja és kitakarítja a gépet, meg csinál egy vinyó life expectancy tesztet pl."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Az volt a másik dolog ami eszembe jutott amúgy, hogy odamennék, és megkérdezném, puszta kíváncsiságból, hogy lőhetnék-e én is pár képet, vaku nélkül, mindezt ingyen és elküldeni nekik, de végül úgy voltam, hogy HA (mivel nem feltétlenül biztos, hogy jobb képeket csinálnék, sőt) jobb képeket lövök mint akit felkértek, akkor nekik is csak fő a fejük, meg a fotóst sem értékelik eléggé, én sem vagyok sem előrébb sem hátrább, akkor meg minek (ez amolyan 1-2 mpig élt a fejemben, de azért átfutott rajta).
Szar a marketingem, ettől függetlenül, erre rá kell jönnöm egyre jobban."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz imyourfriend #7114 üzenetére
Ha akarok ilyet, akkor elmegyek fotós pajtik mellé segédnek és ott lövök pár fotót, nem így.
-
spanyoll
addikt
válasz Real_Necro #7118 üzenetére
Úgy, hogy tanulnom kéne és haladni előre. Aki esküvőt fotóz, az ne fotózzon popupflashel. Sőt, ha valaki komolyan akarja venni a fotózást és áldozott egy többszázezres gépre, és vakuzni akar, annak legyen 10-15ezre egy rendszervakura. Azon kívül attól, hogy a pár nem tudja, hogy miről marad le, mint kézhez kapott kép, nem jelenti azt, hogy nem érdemelnének jobb munkát azért a pénzért. Persze a rántott hús sem hiányzik, amíg nem ismered az ízét ...
Én is azt mondom mint ropi: nem azzal van baj, ha a rokon lő pár képet, sem pedig azzal, ha csórók (és nem sóherek, mert az két dolog ugye), és nincs pénzük megfizetni egy profibb fotóst, csak egy olcsóbbat, hanem azzal, amikor (nagyon gyakran) a Sanyi ismerősének a húgának az öccse az aki hú de jó fotós, mert ismeri LR-ben az AUTO gombot, meg fel tudja húzni a clarityt 100-ra, aztán akkor hú, fizessük már neki azt a 40et és véletlenül se guglizzunk egy negyed órát, hogy hátha kispista jobban megcsinálja ugyanannyiért.Mindenhol vannak kóklerek akik szaktudás nélkül olcsón vállalnak munkát, de nem hiszem (és hangsúlyoznom kell, hogy nem tudom, de sejtem), hogy pl ügyvédként nagyon kéne félned, hogy nem lesz munkád, mert a sok újonc elvállal mindent olcsón, hisz van rád kereslet így is úgy is. Nem véletlenül nem él meg annyi fotós fotózásból mint amennyi más szakmát tanult ember abból a szakmából.
-
spanyoll
addikt
válasz Freddy76 #7136 üzenetére
Mi az pajti, sok volt a hülye ügy, vagy kettővel több a sör? Nagyon félreértesz.
Én leszarom az ilyen szitukat, tudniillik nem esküvőfotózok, modellfotóért sem kérek pénzt, mivel tanulom még bőven. Szimplán általánosságban nem tartom jó dolognak, hogy ennyire felhígult a fotóstársadalom, a magamfajta egyelőre béna marketinges készséggel megáldott jobb (ez már nem magamfajta) fotósok miatt.
A turista kompakttal való fotózását meg még jobban félreérted, ennél jobban ha akarnád sem tudnád. Nem azt mondtam, hogy ő a kretén mert kompakttal mer fotózni és odahozza nekem, hogy azzal fotózzak, hanem, hogy én vagyok a balfasz, hogy ilyenkor nem vágom rá, hogy "Hagyd pajtás, meglövöm a saját gépemmel, de nem 1 hanem 5 fotót, adj egy mailt és elküldöm.".
Teccikérteni?"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz Real_Necro #7142 üzenetére
Bocsi, ha nem érted amit utána írtam és elmagyaráztam freddynek, hogy mire gondoltam, akkor nem fogom most harmadszor leírni, hidd csak, hogy elszállt az egom
-
spanyoll
addikt
Nincs itt mit fényezni. Freddyvel lerendeztük, a többiek nem válaszoltak, erre megjelent necro, idearckodott, felbaszott engem, aztán gondolom hagyom, de még odabüfizett, aztán felcsesztem magam és hagytam az egészet. Nincs harag persze, csak na...
-
spanyoll
addikt
válasz Real_Necro #7174 üzenetére
Dehogy haragszom, de ezt írtam is, gondoltam, hogy nem úgy szántad. Spongyát rá
Amúgy meg most szét kell fotóznom magam az elkövetkező három napban, mert nálam van Sucuka Sanyi 50D-je, aztán ki akarom használni tesztelésileg, hogy anno majd megéri-e nekem G-t venni , vagy sem"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz Real_Necro #7185 üzenetére
Jaja, befejezte. Semmi ideje nincs fórumozni, sok a munka, de nagy ritkán benéz azért ő is
-
spanyoll
addikt
válasz Real_Necro #7202 üzenetére
Inkább ajánld fel nekem békéd jeléül
-
spanyoll
addikt
válasz Real_Necro #7205 üzenetére
Hümm, folyékony kenyérrel is lekenyerezhetsz A fotós talira meg megyek ha tudok
-
spanyoll
addikt
Drágáim, nem tudtok Bp-en valami munkát? Nincsenek nagy elvárásaim, éltem már kenyéren és sörön... (mondjuk 100-120 nettó alatt azért nehézkes lenne megélni albiban, úgyhogy azért az is szempont)
Ha valaki tud valamit akkor informáljon már légyszi, mert kellene most meló, hogy visszaköltözhessek, fotózgassak fent többet, miegymás.
Aki intéz nekem munkát és jót azt meglepem egy üveg valamivel amit szeret[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
válasz Freddy76 #7251 üzenetére
Alap IT tudás okj-s papírral, ami junior rendszergazdaságot jelent, azon kívül több évnyi értékesítői tapasztalat (de jutalékos rendszeres dolgot még egyszer nem csinálok, az is biztos), azon kívül angol és német közép szinten beszélek, tehát recepciós, vagy hasonló meló is számításba jöhet.
@crey: CSAK drupalt tudok programozni, semmi mást"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz Real_Necro #7257 üzenetére
Nem 1 hónap az irány, hanem minimum egy év, tehát hosszabb távra helyezkednék el, persze addig amíg nincs jobb, de ez egyértelmű. Annyi nem erősségem az írott nyelv, hogy fordítsak, szóban pedig szintén vannak hiányosságaim (egy középfok nem felső, még úgy sem, hogy német C1-ről van papírom, az angolt meg ha foglalkoznék 1 hetet a nyelvtannal letehetném a meglévő B2 helyett ... felejt az ember, no)
@Mercutio: HD-nek akkor mennék, ha azt tényleg megfizetik, mert a sok hülye ember sok hülye sirámját hallgatni, plusz azt, hogy velem üvöltöznek aki erről nem tehet, mindezt heti 5 nap 8 órában havi 100ért... Inkább lennék eladó könyvesboltban ugyanennyiért (ha adnának annyit), de ott legalább nyugi van"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
-
spanyoll
addikt
Hozzáértő kollegák: hogy a legegyszerűbb összenyalni egy websiteot, semmi extra, kb 0 designal, semmi extra vágyam nincs, minimálban nyomva kirakni a portfólióm, egy kontakt link, egy magamról meg talán egy 365+ project link, meg mindenféle social media gombok, esetleg kategóriákba sorolt képek.
Mivel érdemes nekiállni? Nem akarok megtanulni semmiben sem programozni ezért és übertutkó weblapkészítő progit sem kívülről-belülről. Simán csak egy alap, minimal designt feltölteni tartalommal.
Hol induljak el?"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz Real_Necro #7317 üzenetére
Nem akarok másik felületen belül készíteni oldalt, hogy a szolgáltató névjegye vagy címsora ott villogjon fent / lent, akárhol. Inkább tanulok meg nagyon alap módon használni egy valamit, mint, hogy reklámozzam az akármelyik blogger / provider céget, plusz SZERINTEM hiteltelen is kicsit, hogy nincs saját oldalra pénzed / ingerenciád, amikor már 4-5ezerért van domain évente, egy alap designt meg gondolom könnyen rá lehet húzni valahogy valamire.
@Kutyus: Dreamweavert használja egyik pajtim is és szerinte is lehet alap szinten használni meg pro szinten, mindezt úgy, hogy okos és kellemes felületű egy valami.
@Mercutio_: Köszönjük emese
@crey: Meglesem, thx
-
spanyoll
addikt
válasz Real_Necro #7324 üzenetére
FB oldal csak marketing számomra ha azt vesszük, hogy másra nem nagyon jó (fotós szempontból legalábbis és ez erősen szvsz).
Amúgy meg nem profi über flash oldal kell, hanem minimál. Képeim rajta, pár menü, aztán pá.
Maradok a dreamweaver - joomla - wordpress háromság valamelyikénél"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Eneloop akksikból milyen ajánlotok töltővel ami óccó de tartós? Megebayezném, nem ártana a vakuba valami állandó energiaforrás
-
spanyoll
addikt
Tehát akkor szerezzem be ezt aztán csókolom? Amúgy jöhet bárki bármivel, hogy miért kell a csillivilli töltő, lekakkantom, arra, hogy egy évben 10x elővegyem a vakut és használgassam, arra bármilyen töltő jó, az ebayezéssel pedig titkon arra akartam célozni, hogy olcsó legyen!
-
spanyoll
addikt
Zseniális ... Frissítettem az operám (mert úgy látszik magától nem volt képes), erre nem tudok belogolni a flickrre, mert hogy az nem támogatja az operát. Könyörgöm, a 12.xxx verzió okés, de a 16.0 már nem? Zseniális, hogy azért a szutyokért most külön böngészőt használhatok
-
spanyoll
addikt
válasz Real_Necro #7396 üzenetére
Hasonlót én is találtam már, a Marley család füleseit / hangfalait pedig nagyon preferálnám, csak a rá való pínzt nem találtam még meg
-
spanyoll
addikt
Worldwidephotowalkra kik jönnek még? Sztyui egyértelműen ugye, fejo is, SucukaSanyi is érkezik, plusz én is megyek. Többiek? Van még 11 spot vagy mennyi
-
spanyoll
addikt
Aleister akkor nyaljal sot, teged nem is latnank szivesen
A linkjeimmel meg nem tudom mivan, opera upgrade ota a copy pastes linkberakas erdekes modon szar... mindegy, gyertek, jo buli lesz!"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Nu, most hétvégén költözök Bpre, öröm, bódottág!
Ergo többet lehet találkozni az alteregómmal akit küldök mindenféle talikra, ergo több minitalit kérek innentőlAzon kívül csak nálam nyíg a rios motor? Nem nagyon akaródzik neki pmet küldeni
-
spanyoll
addikt
válasz Real_Necro #7520 üzenetére
Arra akkor még TALÁN elmegyek.
Más: rendeltem ebayről óccó lcd screen prorectort, erre nagyobb mint kéne és addig oké, hogy rá tudom rakni a kijelzőre, de minden második helyzetben leesik, nem passzentos
Csalódott vagyok, már a kínai minőségben sem lehet bízni..."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz Real_Necro #7533 üzenetére
Azt, hogy minek tv-t venni, vagy azt, hogy miért jó velem talizni?
-
spanyoll
addikt
Azért kell venni, hogy 40+"-on nézhesd a 4K DTS hangos poreszt, aztán ha ráunsz, akkor egy gombnyomással válthass barátok köztre vagy egy másikkal egy miley cyrus videóklipre a youtuben. Csupa haszon!
@Necro: Á, így mindjárt más!"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Kicióccó adobe cuccok; végre valami értelmes leárazás.
-
spanyoll
addikt
Na ebből a fekete finom síkosítóból rendelek egy üveggel azt hiszem, mert ha szerintetek jobb mint a jéger, akkor ott baj nem lehet
-
spanyoll
addikt
Akartam volt mondani hasonlót, de nem tudtam értelmesen megfogalmazni azt, hogy ömlik a sok hsz, én nem tudok hozzászólni, de mivel nem az enyém a fórum, nem akarom IYF-ként önzőzni, ezért kussoltam inkább, legalább a srácok ki tudják tárgyalni a dolgokat, meg Freddynek is olyan tévéje lesz, ami királyságos!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic ezüst 47mm bluetooth okosóra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest