Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Karima
őstag
Ti is ennyire preferáljátok a "back button focus" módszert? Eddig nem nagyon érdekelt, most 1-2 leírást elolvastam, és hát a kommentelők kb 80%-a úgy árad róla, hogy ez a technika megváltoztatta az életüket. Csak én nem érzem át ennek a súlyát?
-
Karima
őstag
válasz Larry303 #15317 üzenetére
De ez nem ugyanaz, mintha AF-C-re lenne állítva és félig lenyomod az expo gombot? Akkor is követi a célpontot folyamatosan, és teljesen lenyomva meg exponál.
Az a baj, hogy ennek a hátsó gombos megoldásnak még nem igazán látom az előnyét a félig lenyomott expogombbal szemben, de lehet, hogy csak kevés leírást olvastam eddig
Na most találtam ezt a leírást, hátha ez felnyitja a szemem[ Szerkesztve ]
-
Karima
őstag
A kérdés jogos
-
Karima
őstag
OK. Látom este már nincs mindenki poénos kedvében.
-
Karima
őstag
Sziasztok!
Nem kell valakinek ingyen (csak el kell vinni) egy Indesit BA13 alul fagyasztós (96L), felül hűtős (kb 220L) kombihűtő? A hűtő része nem jó (8-10 foknál nem tud hidegebbet csinálni), de a mélyhűtő része tökéletes.
-
Karima
őstag
válasz j.bravo #15713 üzenetére
A fizetős kabin poggyásznál az a hivatalos szabály, hogy segítség nélkül fel tudd tenni a poggyásztartóba. "Amennyiben a kézipoggyász mérete meghaladja a kisméretű poggyászra meghatározott méretet, de nem nagyobb, mint 56 x 45 x 25 cm, úgy díjfizetés ellenében lehet a gépre felvinni. A poggyásznak be kell férnie az ülések fölötti poggyásztartó rekeszbe. Az utasnak képesnek kell lennie a táskát segítség nélkül felhelyezni a felső poggyásztartó rekeszbe. "
Szerintem amit Te néztél, az a feladandó, azaz ami nincs is veled az utastérben. Ott érvényes a 32kn darabonkénz, és max 6 db.
-
Karima
őstag
válasz j.bravo #15722 üzenetére
A gépre - akár fizetős méret, akár nem - csak egy cuccot vihetsz fel. (pl laptoptáskát + egy kis hátizsákot/bőröndöt már nem)
5800Ft minden egyes plusz poggyász, aminek egyiknek sem haladhatja meg a súlya (külön-külön) a 32 kg-t. Viszont szerintem ez az ár csak akkor érvényes, ha előre online foglalod és kifizeted a poggyászdíjat. Ezt abból gondolom, hogy én, amikor először mentem a méretcsökkentés után - ugyanis előtte egy direkt wizzair méret alatti bőröndöt használtam -, és naivan nem is fizettem előre nagyméretű kézipoggyászdíjat, akkor a reptéren -mikor kiderült, h fizetni kell már érte - valami 6-7ezer Ft-ot fizettem egy útra.
-
Karima
őstag
válasz Karima #15727 üzenetére
De volt jó élményem is a security gate-eknél: az előző nap vásárolt 125ml-es parfüm fennakadt, mert ugye 100ml-t felett nem nagyon lehet felvinni a gépre, ott akarták velem hagyatni a majdnem 20ezres parfümöt, aztán nagy nehezen megesett rajtam a biztonsági ellenőr hölgy szíve, és mondta, hogy akkor legalább a parfüm alján lévő matricát - amin többek közt a 125ml is rá volt írva - vegyem le, és úgy felvihetem. (Ebben lehet, h az is közrejátszott, hogy a hölgy kedvenc férfiparfümje volt
-
Karima
őstag
Szerintetek egy 50 tájképből és műemlékeket megörökítő képeket magába foglaló megrendelésért mennyit lehet reálisan elkérni?
-
Karima
őstag
Egy kistérségről akarnak csinálni egy 2000 példányos keménykötésű könyvet - inkább fotó albumot, kevés szöveggel - és ahhoz kellene megcsinálni a képeket. És a térség természeti látványosságairól, műemlékeiről, hangulatáról kellene fotókat készíteni. Magyarul, ami bemutatja az egészet, olyan kedvcsináló szerűséget. Állítólag adnak majd listát, hogy miknek kellene benne lennie.
-
Karima
őstag
válasz *Ropi* #15797 üzenetére
Persze, nem mind naplementés Lesz minden. Éjszakai, kora reggeli, stb. Én így elsőre úgy tervezem, hogy 3 hétvége alatt meg kellene lennie. (ha az idő is úgy engedi) És igazából már ajánlottak érte egy árat, csak úgy vagyok vele - mint minden ilyen felkérésnél -, hogy ha én nem csinálom meg annyiért, akkor keresni fognak mást, aki megcsinálja.
-
Karima
őstag
Azt hiszem a flickr explored címe - ha eddig tulajdonítottam is neki nagy jelentőséget, vagy legalábbis valamilyen mérceszerűséget - ezzel a képpel vágta el magát nálam teljesen.
-
Karima
őstag
válasz Chapel #15803 üzenetére
Hát igazad lehet, de ha azt nézzük, hogy:
- nem vagyok profi, nincs nevem a szakmában,
- nem megélhetésre kell a pénz,
- a hobbimért, amit szeretek csinálni kapok annyit 1-2 hétvége alatt, amennyiért más egy gyártósor mellett napi 16 órát dolgozik egy hónapig,akkor szerintem nem olyan rossz pénz. (én mondjuk nem vagyok ilyen szigorú az "árazásnál", mert pl azt eszembe sem jut felszámolni, hogy enni is kell, mivel azt akkor is kéne, ha nem fotóznék )
Másrészt meg szerintem ennyiért ezt 20 másik ember is elvállalná, tehát ha nagyon ugrálnék, akkor keresnének mást helyettem, mivel ahogy mondtam, nincs nevem a szakmában, azaz a megrendelő nem a nevet fizeti meg (mint pl Nánási esetében), hanem a képeket. Ebből a szempontból neki édesmindegy, h ki csinálja, kinek fizet, csak jók legyenek a képek.
-
Karima
őstag
válasz Larry303 #15806 üzenetére
Na még egy kiváló explored. És se ezt, se az előzőt nem kellett egy percig sem keresnem. Az oldalsávban dobta fel. Kezdek elbizonytalanodni, hogy ezek csak pályáznak az explored-ra (ha ven ilyen kategória) és még nem kapták meg (remélhetőleg nem is fogják). Vagy tényleg ennyire felhígult volna a flickr?
-
Karima
őstag
válasz forceberg #15811 üzenetére
Igen, én már szerintem eldöntöttem, hogy elvállalom, egyrészt a feljebb leírtak miatt, másrészt meg időt - szerencsére vagy nem szerencsére - nem vesz el a családtól (mivel még nincs), ráadásul lesz egy fotókönyvem is. Csak kíváncsi voltam, hogy csak én vagyok ennyire olcsó jános vagy más is elvállalná ennyiért.
-
Karima
őstag
A profitól vettem el dologgal azért nem értek egyet - és ha más mondaná, lehet hogy kurva mérges is lennék -, mert nem az volt a felállás, hogy egy profi ajánlott érte kétszer ennyit, én meg alákínáltam, és így kaptam meg, hanem látták facebookon a képeimet - és itt megint szeretném kiemelni, hogy a facebook mégse olyan rossz, mint ahogy sokan beállítják - és azok alapján kerestek meg, hogy elvállalnám-e. Most azért, mert én nem ebből fizetem a számláimat, mert van főállásom, meg azért, mert olcsóbban csinálom meg - hangsúlyozom, nem alákínálással, tehát nem elvettem valakinek a megélhetését - már el sem lenne szabad vállalnom? Gyanítom, hogy a profik sem milliós nagyságrendű megrendeléseket kaptak az elején.
Szerintem azt, ha egy kezdőnek érthető okokból kevesebbért kínálnak egy megrendelést, és azt elfogadja, ne állítsuk már be rögtön úgy, hogy elvette valakinek a munkáját. (És ezt nem erre a konkrét esetre értem, hanem általánosságban.)[ Szerkesztve ]
-
Karima
őstag
válasz *Ropi* #15822 üzenetére
"De soha nem is fognak, ha a nem ebből élők a harmadáért - negyedéért elvállalják: onnantól az lesz az elvárás mindenkivel szemben. Miért fizetne valaki 3-4x árat valamiért, ha a töredékéért megkapja máshol?"
De ha egy "nem profi" ugyanannyit kér mint egy nagy nevű kolléga, akkor az életben nem fog munkához jutni. (Ha egy "CsingCsang" márkájú tv ugyanannyiba kerülne, mint egy Sony, nem kérdés, hogy a vevők 99%-a mit választana, még ha ugyanaz a képminősége, ugyanazokat a szolgáltatásokat nyújtja, akkor is.) Így valóban nem töri le az árakat, viszont egy fillér bevétele sem lesz. Szerintem. Ez a tipikus 22-es csapdája
De jó, legalább van egy téma, amin órákat fogunk vitatkozni a talin
"Ezzel magadat és a munkádat minősíted le, ha nem kéred meg az árát."
De ha megkéri az árát, azaz ugyanannyit mint a profi, évek, évtizedek óta a szakmában dolgozó kollégája, és érthető módon nem őt választják a fenti indokok miatt, akkor hónapok, évek múlva vakarhatja az állát, hogy igaz, hogy nem minősítettem le a munkáimat azzal, hogy mint kezdő olcsóbban csinálom, de egy k**va megrendelésem nem volt.Én továbbra is azt vallom, hogy a fotós is egy termék valahol, amit el kell adni. Új (kezdő) fotós = új termék, amit be kell vezetni, többek közt bevezető árral, ami nyilván nem magas.
-
Karima
őstag
Az én megoldásom erre a következő (ezt használnám én is, csak az egyik összetevő még úton van csájnából):
TPLINK wdr3600 router, ennek a hátuljában benn van egy külső hdd, ez a router szórja a netet, meg a külső hdd tartalmát a lakásban (illetve ftp-ként, média serverként és coudként is tudom használni, így ennek tartalmát elérem bárhol, bármikor, a nagy asztali gép bekapcsolása nélkül), a tv hátuljában pedig egy ilyen androidos egység van kötve (illetve lesz, ha végre már megérkezne). Ez az egész (HDD nélkül) 45 körül megáll. Nem tudom, h ilyenre gondoltál-e.
-
Karima
őstag
-
Karima
őstag
Na ez a térdmerevítő érdekelne, tudsz olyat ajánlani, ami már bevált? Nekem középiskolás koromban volt olyan. hogy térdtől lefele ott maradt a lábam, térdtől felfele meg elfordult. Na azt a pokoli fájdalmat nem kívánom senkinek. És azóta, ha nem vigyázok, akkor évente egyszer bekövetkezik. Azóta próbálom kerülni azokat a sportokat, ahol a térdnek oldalirányú mozgása van, így kezd leszűkülni a futásra, biciklizésre a választható sportok köre, szóval nem annyir jó ez így. Pl síelni is tök szívesen elmennék, de emiatt annak sincs sok értelme Szóval tudsz ajánlani valami jót?
-
Karima
őstag
Akkor tényleg egy cipőben Legalábbis rám ez illik:
A meniscusok sérülése következtében, csaknem minden esetben megduzzad a térd, a porcsérülésből az ízületbe szivárgó vértől, illetve a térdkörüli lágyrészekben, a szalagokban, kötőszövetekben létrejövő vérzésektől, vizenyőtől. A fájdalom hirtelen jelentkezik és általában nagyfokú. Gyakori jelenség, hogy a térdünket nem tudjuk teljesen kinyújtani, de a hajlítás megy.Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/mozgasszervi_betegseg/10038/porcserulesek-es-terdizulet-problemak
Az egyirányú térdmozgással nekem sincs semmi gondom, 10km-t is futok, 30-40-et meg túrázok, minden gond és térdmerevítő nélkül, de néha egy-egy lépésnél érzem, hogy ha még 5-10 centit arrébb mozogna/fordulna a térdem, akkor megint bajok lennének. Szóval instabil vagyok néha.
Azt mondta a doki - ezért is nem nagyon akarom erőltetni a hirtelen irányváltoztatással járó sportokat egy normális térdvédő nélkül -, hogy ha még egyszer lesz ilyen, akkor sajna nem nagyon lehet elkerülni a műtétet.
[ Szerkesztve ]
-
Karima
őstag
Hát nekem, amikor "kifordult", abban a pillanatban illetve még vagy 1 percig olyan elviselhetetlen fájdalom szokott lenni, hogy azt hiszem, hogy elájulok a fájdalomtól. Egyszer foci közben is volt ilyen: bal lábam volt a támaszkodó, jött a labda, rá akartam fordulni, és akkor a támaszkodó lábam térde kiment. kb olyan érzés volt, mintha egy 20 kilós kalapáccsal a térdemet oldalról megcsapták volna. Azt hittem ott halok meg. Utána már a regenerálódás 3-4 hete egész jól elviselhető.
-
Karima
őstag
Akinek van bejárása olyan torrentoldalra, ahonnan magyar sorozatokat is le lehet szedni - konkrétan a Munkaügyeket -, pü-ben írjon már rám plz. Köszi (Crey, ha az ilyen jellegű kérdés tiltott az offolós topikban is, akkor töröld plz és bocs )
-
Karima
őstag
válasz TayRol #17535 üzenetére
Nekem van fénysátram, ha kell. (pont most hétvégén még használom, de utána viheted
Szerk: Bocs, csak a kommentem után láttam, hogy már érkeztek felajánlások dögivel Egyébként szerintem levesebbet fogsz szívni a gyűrődések miatt, ha az eredeti áttér helyett papírból ilyen ívben hajló hátteret applikálsz a sátorba. Legalábbis én így használom. Ebből meg annyi színűt veszel bármelyik papírboltban, amennyit nem szégyellsz Tudom ajánlani a Panton papír/dekor boltokat, egy csomó jó fotóskelléket lehet kapni, amit máshol nem. Pl fekete habkarton, többféle vastagságban, de ezer más hasznos dolog is van ott.
[ Szerkesztve ]
-
Karima
őstag
válasz fi:zi'k #17549 üzenetére
A fehéret derítésnek szoktam használni (jó, mert egy nagy darabot meg lehet venni párszáz forintért, azt meg annyi és olyan méretű darabra lehet vágni, amennyire akarom), vagy esetleg háttérnek, a feketét meg pl ha üveget, vagy poharat fotózok, akkor a két oldalához teszem, és akkor szépen kiadja az íveket a széleken, jobban elválik a fehér háttértől (lásd ennél a képnél, itt a háttér is habkarton volt). Illetve szintén jó háttérnek is. Ezeknek a habkartonoknak az az előnyük háttérként a sima kartonnal szemben, hogy van tartásuk, nem kell falhoz ragasztani, vagy plusz állványt kreálni nekik
[ Szerkesztve ]
-
Karima
őstag
válasz Real_Necro #17554 üzenetére
Jóvanna! ) Javítottam
-
Karima
őstag
válasz aleister #17551 üzenetére
Mondjuk én azt, amit linkeltem sima fehér kartonnal szoktam megoldani. Nem találkoztam még olyan vékony habkartonnal, ami így hajlana.
TayRol: természetes fénnyel még nem próbáltam tárgysátorral fotózni, bár biztos azt is meg lehet csinálni, csak hosszabb záridővel. Van két vakum, azt szoktam két oldalra tenni a sátoron kívül, és azzal
telibebaszomszépen kiexponálom[ Szerkesztve ]
-
Karima
őstag
Hali! Meg tudná nézni valaki, aki magyar torrentoldalakon regisztrálva van, hogy a Friedel - Overschmidt: Sporthajózás c könyv fent van-e, illetve ha igen, akkor a torrent filet el tudná küldeni? Köszi ,
[ Szerkesztve ]
-
Karima
őstag
Még mindig azon agyalok, hogy milyen módszerrel tudnám az adatokat naponta menteni a fényképezőgépről külső tárhelyre úgy, hogy laptop, számítógép nem lesz velem, csak tablet. Most az tűnik a legjobb megoldásnak, hogy először a dslr-t rákötném a tabletre, oda DSLR dashboard segítségével átmásolnám a képeket, majd rádugnék otg-n egy 2,5-ös külső vinyót és arra átraknám. Vagy tudtok ajánlani valami jobb megoldást?
-
Karima
őstag
válasz Real_Necro #23568 üzenetére
Úgy tervezem Csak most nem kintről fogom rendelni, mert nem biztos, h addigra ideér. Itthon 3500,-ért láttam, most bevállalom.
forceberg: Ebben az is benne van, hogy napi mentést szeretnék csinálni, mert ha neadjisten az utolsó nap elszállna a 32gigás kártya teli képekkel, akkor kb kardomba dőlnék Bár a hdd is elszállhat...
[ Szerkesztve ]
-
Karima
őstag
Bocs, hogy offolok, de szerintetek google maps térképet (akár egész európát) le lehet tölteni, hogy offlineba tudja használni a navigációt az ember androidon?
-
Karima
őstag
válasz Real_Necro #23672 üzenetére
-
Karima
őstag
-
Karima
őstag
válasz Real_Necro #23681 üzenetére
Ez nem futópados volt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen switch-et vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ukrajnai háború
- Öregszem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Automobilista 2
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs