Hirdetés
Aktív témák
-
ToRR3nt3
senior tag
Hosszú távon a távfűtésnek vannak potenciális 'zöld' lehetőségei, amik miatt egyes területeken várhatóan gazdaságosabb lesz
Na ez a lufihámozás. A távhő addig volt gazdaságos, amíg pl egy vasgyár használt hűtővizével fűtőttek több ezer közeli házgyári lakást.
Nem gazdaságos a távhő -legalábbis az, ahol egy központból több épületett fűtenek. Ezért is nem alkalmaznak ilyesmit új építésű ''lakóparkoknál''....We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...
-
kymco
veterán
[link]
Ötcentis csavar repült egy kiszombori férfi szemébe. A harmadik intézményben műtötték csak meg.www.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
[link]
Nagyon érdekelne, hogy miért is... no nem a sajtó számára szánt közleményre vagyok kiváncsi.
A közlemény szerint az államtitkár azért vált meg posztjától, hogy visszatérhessen szakmájához és orvosként folytathassa munkáját. Úgy tudjuk, Kovács Attila az elmúlt négy hónapban rájött arra, hogy az orvosi munka inkább való neki, mint a minisztériumi.www.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
[link]
Pofon a fidesznek...www.refujvaros.hu
-
priti
addikt
Én nem a képességeit vitatom a roma gyereknek, szó sincs róla. Egyszerűen arra a tényre mutattam rá a putrik említésével, hogy a fegyelem és a ''szabályok'' szerinti élet teljes hiánya megnehezíti minden roma gyerek beilleszkedését az iskolai miliőbe és emiatt az egyébként (főként a fegyelem és a szorgalom és csak másodsorban a képességek, hisz általánaos iskola) természetesen is jelentkező tudásszint beli differenciálódás nő, így a roma gyerekek többsége sokkal kevesebb tudással érkezik meg a középoktatásba (ha egyáltalán megérkezik) és óriási hiba egy csoportba tenni egy szorgalmas diákkal, mert zavarja, hátráltatja a képzését a puszta jelenléte is. Azért, mert ha nem érti, akkor rosszalkodik, ha érti az meg azt jelenti, hogy sokkal lassabban haladnak, mint ahogy a szorgalmas diák haladni tudna 1 az 1000-ből aki képes lenne felzárkózni fél év alatt, és a szorgalmas diák szülei joggal kérnék számon még azt a fél évet is egy sikertelen egyetemi felvételit követően a gimnáziumtól. A pedagógus is számottevő az oktatásban, persze a szerepe épp a felzárkózásban lenne számottevő. Nem attól erősebb az egyik gimnázium a másiknál, mert az ''erősebben'' egyszer elmondja a tanár az anyagot és ha nem érted akkor az a válasza, hogy válts egy gyengébb gimire... Sajnos erre is van példa, de ez is csak engem erősít, mert ha léteznek ilyen pedagógusok, akik nem tudnak tanítani vagy az anyag akkora , hogy csak egyszer tudják elmondani, azok pláne mit kezdenek egy, a többivel megegyező képességű, de gyenge tudású gyerekkel... gondolj csak bele. Semmit, megutálják a szakmát és annál a tanárnál nincs rosszabb, mint aki utál tanítani. A nézőpontok eredője, hogy a színvonal romlik. Nem kicsit, nagyon !
Minden tárgyból nehezen taníthatók, amit úgy tanítanak, hogy az otthon létező fegyelmében történő gyakorlást, tanulást feltételeznek. Magyarul a házi feladat megoldását, az anyag elolvasását, ismétlést. (minimum) A roma gyerekek problémája az otthon, a meglévő rendszerben szerintem a napközi idejének meghosszabbításával, amolyan a bentlakásoshoz hasonló általános iskolák létrehozásával lehetne megoldani. Addig legyen ott, amíg meg nem tanulja, amit kell. A nagy szájtépős roma színesfém vállakozók a fene nagy vagyonukból meg hozzanak létre alapítványokat és támogassák, ne csak pofázzanak az államra. Lássam, hogy hány iskolát alakítanak át, milyen eredményeket érnek el és akkor majd nem szólok egy büdös szót se , ha kapnak hozzá állami támogatást is. Lássam ! Most mi a frászt csináljon az állam, ha nincs több pénze? Betuszkolja a roma gyereket a többi közé. Nyilván ez a megoldás. A szülők dögöljenek bele a munkába, hogy ki tudják venni a gyereket a cigány mellől, és magániskolába járathassák. ...úgy is ez lesz, ta hagynád a fiadat, hogy ellinkeskedje az életét azáltal, hogy az osztályátlagot követve állítsa maga elé a magával szemben támasztott elvárásait? Pofázhatsz te , mint szülő, ha azt látja hogy mindenki ennyit tanul, még téged fog utálni, hogy mekkora zsarnok vagy.
(#4869) rdi válasza priti (#4856) üzenetére
Ne haragudj, de honnan veszed, hogy a putriból érkező cigánygyereknek nincsenek meg a képességei középiskolára? Én egyáltalán nem ezt tapasztalom. azt tapasztalatom, hogy a hozott tudásuk kevés, gyakorlatilag már az általános iskola 2-3 osztályára eldől a sorsuk: a családi problémáik, az otthoni helytelen szocializációjuk a többségi társadalom enyhe utálatával, jobb esetben közönyével. Ehhez járulnak még hozzá a pedagógusok .
A homogén csoportok (iskolák, osztályok) pedig azoknak a pedáknak fontosak, akik szeretnek minél kevesebb munkával minél egyszerűbb oktatást végezni. Gyakorlatilag kiállni a tábla elé, és nyomni a szöveget.
Két területen tűnik nekem úgy, hogy nehezen taníthatók: ez a matematika és az idegen nyelvek.
Nagyon sokuknak diszkalkulációja van.
De pl. egészen jók informatikából.Hardverlesen
-
lajafix
addikt
''gázszolg alapdíja 4560 ft / év -ez micsoda?''
Csak annyi, hogy kb havi 400 a gázszolgáltatás alapdíja a főgáznál.
Nem érteni kell hozzá, hanem gondolkodni rajta! Én se értek hozzá, de az alábbi +költségeket sejtem:
- MOL transzportdíja
- gázlopók költsége(igen, ezt is te fizeted, egyik rokonom gázkommandóban dolgozik, szigorúan minimum 50 kmre a lakhelyétől, fantasztikus leleményességeket mesél, van ahol egy komplett utcába úgy folyik be a gáz, hogy nem pörög a mérő a lakásokban. alaptrükk, hogy a mérő előtt, még a földben kikerülő vezetéket építenek, az órát már nem buzerálják. Általában rendőrrel kell kimenniük és nem csak cigánytelepekre, 1000 négyzetméeres melegházat is okosba fűtenek. Ja gázkommandóban van sikerdíj... )
- az áfát elfelejtettem, a 100 forintnak az is része...
- adminisztráció (kétlem, hogy minden állandó költséget bele mertek volna pakolni az alapdíjba)Rock'n Roll
-
priti
addikt
Magyar Energia Hivatal
Ennyi lenne a jogszabályi háttér:
Már a korábbi jogszabályok, így az ipari, kommunális, valamint a háztartási célra szolgáltatott
földgáz díjának megállapításáról szóló 10/1991. (V. 10.) és a 11/1991. (V. 10.) IKM
rendeletek szerint az elfogyasztott földgáz díját főtıérték arányosan kellett megfizetni, az árak
megállapításáról szóló 1990. évi LXXXVII. törvény alapján. Ezt a díjalkalmazást megerősíti
az 1994. évi XLI. gázszolgáltatásról szóló törvény és a vonatkozó földgáz díjrendelet, vagyis,
hogy a gázdíjat az elfogyasztott gázmennyiség alapján, normál állapoton elszámolva
hőmennyiség arányosan kell meghatározni. A gázellátásról szóló 2003. évi XLII. törvény és a
2003. év végén kihirdetett földgáz közüzemi díjainak megállapításáról szóló 96/2003. (XII.
18.) GKM rendelete is ugyanígy rendelkezik a gázdíj elszámolással kapcsolatban. A
hőmennyiség elszámoláshoz a földgáz főtőértékét kell ismerni, amihez az adatokat a MOL
Nyrt. szállítói engedélyese biztosítja a nagykereskedő felé ahhoz, hogy a közüzemi szolgáltató
számlát tudjon készíteni a közüzemi fogyasztó részére.Hardverlesen
-
maddog
tag
varjal lehet hogy eddig osszekevertem
lehet hogy amit irtal a 100ft meg a 400 alapdij mar nem a tavfutesre vonatkozik hanem a gazra...
igy akkor azt nem vagom viszont hogy szerinted is rablas-e a tavfutes alapdij vagy nem?
mert amit irtal abbol az jon ki hogy a gaz (szinten csoveken, mint a viz) 20x kisebb alapdijbol kijon mint tavfutes
(ja meg hozzatennem hogy a vizmelegitesert is szep penzt kernek es kuldik erte a kb 50 fokos 'forro vizet') -
priti
addikt
Nincs leszabályozva a hőmennyiség nem? Az én értelmezésemben, azért nincs is kirészletezve, mert egyszerűen arról van szó, hogy a földgáznak van egy fűtőértéke, amelynek mérése a betáplálási ponton megtörténik, ez bizosítja a minőségbiztosítást egyrészt, másrészt az árat, mert úgy logikus, hogy a hőmennyiséget a fűtőértékből és az elfogyasztott mennyiségből számolják ergó ha szarabb a gáz minősége, akkor kevesebbet fizet érte a viszonteladó, mert ő hőmennyiségre fizet, így végekezve, hogy ne szart vegyen gázárban, csak azt nem értem, hogy ez a végfelhasználó és a szolgáltató között hol tűnik el, a hivatalos álláspont az, hogy a gáz minősége, fűtőértéke állandó. Ez például nehezen hihető, mert aki gázzal főz az tudja, hogy hol 25 perc alatt fő meg a kaja, hol 40... Erre jönnek a hivatalos magyarázatban az épületgépészeti szar dumával, hogy a gáz az ugyanolyan jó mindig, csak a hálózati nyomás változik mert öregek a vezetékek meg mittudomén, ez olyan , hogy vagy elhiszed, vagy nem.
Hardverlesen
-
ToRR3nt3
senior tag
Egy kis hangulatkeltés:[link]
...We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...
-
Budaházy
aktív tag
településrészenként vagy 5000 fogyasztónként követelem a hőmennyiségmérők telepítését
egyébként teljesen jól beszélsz, érvként annyit hogy ha elhiszemre vagyok kénytelen hőmennyiséget fizetni akkor majd hozomra is adjanak gázt a kazánomba nem?Értem én, hogy NON-STOP de mikor nyit?
-
priti
addikt
Ez végülis tök logikus ha azt nézzük, hogy az oroszok monopol helyzetben vannak, ergo senki nem mondja azt, hogy bocs ennek szar a fűtőértéke ez nem kell, hanem megvesszük a szarból is ugyanazt a mennyiséget, mert mi más egyebet tehetnénk, csak kevesebbért, mert szépen kiszámoljuk a vásárolt hőmennyiséget, mint energiát. Ez idáig tök rendben is lenne, csak az így keletkező árrést kéne belepumpálni a gázártámogatási alapba és nem lenyelni, mint extraprofitot. Azt, hogy nem mindig az aktuális minőségnek megfelelően számláznak azt tök megértem, olyan lenne, mint a tőzsde, minden nap más lenne az ár szinte és ember nem lenne , aki kiszámlázza, átlagokat számolva és stb. A rossz sejtésem viszon az, hogy ezt egyenesen az oroszok nyelik le
''ha nem tetszik bekaphatjátok és elzárjuk'' jeligével és mi csak puncsolunk, amikor a fűtőértéket mérjük és nem a magyar fogyasztókat akarjuk megtéveszteni, egyszerűen az oroszok seggét nyaljuk.Hardverlesen
-
lorcsi
veterán
fasza ez a cuslág 'csak' beszélni nem tud, de a keze mintha enyvvel lenne kenve
időszerű volt már megint egy utazási iroda befuccsolása
merészek a cégtulajok. szerintem elég sok mindenre lehet képes, akinek több százezerje oda van. ha meg valami nagyhatalmúé is...bár akkor meg az övét kifizetik többiekét úgysemeladó: vadi új soundcore motion+
-
lorcsi
veterán
[link]
vajon miért nem a veszteséget adják el?eladó: vadi új soundcore motion+
-
ToRR3nt3
senior tag
Ez azért is érdekes, mert olyan gázmezőkön csücsülünk ami több évtizedig fedezni tudná az ország szükségleteit. Reméljük a kanadaiak nekünk is adnak majd el belőle, ha elkezdik kitermelni.
...We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...
-
lajafix
addikt
[link]
rdi!
Mától támogatni kell az alternatív gázvezetéket!Rock'n Roll
-
priti
addikt
a fene tudja, otthon megmérni szerintem nem lehet. Ha logikusan gondolkodik az ember akkor felteszi a kédést:
Ha azonos fűtőérték mellett tovább kell főzni a kaját csak egy dolog lehet: Kevesebb gázt égettem el alatta, tehát csökkent a nyomás a csövemben, ezzel csak az a gondom, hogy az látszana a lángnyelv méretében is, vagy nem?Hardverlesen
-
Budaházy
aktív tag
sajnos a gázmérőben a mérés elve teljesen figyelmen kívül hagyja a fűtőértéket
az gázmérő köbmétert mutat, ez ugye térfogategység
a hőmennyiség (Kj/Mj) meg energia mérésére használatos
a számlán ezt a kettőt ''szorozzák fel'' és ebből jön ki a fizetendő érték
az egyik oldalon van egy átlegérték amit szoroznak, a másik oldalon meg a fixen meghatározható köbméterek száma
az átlagérték- valós értékevel vannak a gondok, azt én könnyen belátom hogy nem egyszerű dolog azonos keveréket belepumpálni mindíg a vezetékbe, de pl. a benzinkutakon általában ez sikerül azért...
átlagtértéket is többféle módon lehet számítani amúgy
sok kiskapu van az biztosÉrtem én, hogy NON-STOP de mikor nyit?
-
sabe
csendes tag
Sziasztok! Valaki magyarázza el nekem, miért antiszemita Semjén hozzászólása? [link]
Ez alapján nem értem. -
ToRR3nt3
senior tag
Nincs Zuschlag ügy mert nem követett el bűnt. Az ügyészségi vizsgálatot pedig úgy kell felfogni mint egy adóellenőrzést. Ezt maga a poéngyáros Zuschlag mondta bele, vihogva a kamerába. Magyarra lefordítva: már meg vannak kenve az illetékesek.
-
lúzer
veterán
Mert ez a banda nem tud kormányozni, tehát helyette kell valami amin a buta mszp-proli rágódhat.
Az antiszemitázásra meg azért sett a álasztás, mert 2 legyet ütnek egy csapásra: az említett ''kormányzás helyett elkúrtuk''-on kívűl a saját múltjukat is szeretnék legalizálni.
Csak azt felejtik el, hogy saját maguk támogatták a zsidóellenes terroristákat és gyf az egyetlen politikus aki rablott-kobzott zsidó villában lakik.MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
lajafix
addikt
(a mérésben nem az a lényeg szvsz hogy te tudd a GJ értéket hanem az, hogy megbizonyosodj arról, hogy ua hőértékű a gáz hosszab távon. Szükséges anyagok(copyright Olsen Banda ): ugyanaz a lábas, vízkimérő edény(cl pontosság), hőmérő tized celsius pontossággal, stopperóra, gáztűzhely havonta kalibrálva, kockás füzet, ceruza, naptár, kisrádió. innen igék nélkül is sejthető a mérési módszer. )
Rock'n Roll
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Új, XPC slim sorozatú barebone gépek a Shuttle égisze alatt
- Elektromos autók - motorok
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple notebookok
- Óra topik
- További aktív témák...
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest