Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Bambanő háza tája
- Internet fejlesztés országosan!
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Aktív témák
-
Thyb
senior tag
Tudom, hogy most mi a helyzet, de jelen pillanatban szakmai döntésről messze nem beszélhetünk, ha azt nem szakemberek hozzák. JA, bocs azt nem irtam,hogy a Jancsi bohócokat a közel 400 főről, simán le lehetne szedni 50-re. A szakemberek, pedig csak részben lennének állami alkalmazásban, mertők űzhetnék jelenlegi szakmájukat.
Amugy OV elmondta, hogy a számvevőszék elnöke minden esetben megvizsgálja a költségvetést, elmondja, hogy ez nem jó, a parlament végighalgatja, és utánna ''elfogadjuk'', vagyis ugyanugy Ő is hibás.Ez igy tetszett, hogy nem akarta ezt is átháritani az MSZP-re. Meg is lepődtem rajta.Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.
-
Dalai Láma
őstag
Nagyjából ők maradtak. Bár Magyar Bálinttal sokmindenben nem tudok egyetérteni. De így támogatnám a kis pártokat is (egyet legalább, többet úgysem tudok).
Képviselőjelöltek közül a szimpatikusabbra fogok szavazni, függetlenül, hogy milyen sznekben indul. Pl a mi fideszes képviselőnk nagyon közel lakik, és a háza és kertje is egy szemétdomb. Aki otthon se tud rendet tartani, annak nem valók a magasabb szintek.''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''
-
lazydog
addikt
-
(ÉN)közPONT
őstag
Erdelyben emberek elnek MÉG szééép nem is örvös medvék
zömmel magyarok, ha autonomiat akarnak, akkor tesznek erte, ha tesznek erte, akkor tamogathatjuk mi is
egyelore nem hallottam, hogy az erdelyiek autonomiat akarnanak
akkor mi a gond?
Én született BP-i vagyok tehát fingom sincs mi ment erdélyben 86 ban de ahogy azktól hallottam akik kint jártak a románok itt ott még mindig úton útfélen szivatják az erdélyi magyarokat ezért szVsz ha autonomiáról lenne szó akkor a román kormány keményen fellépne ellene .Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black
-
jenko
tag
Akarnak autonómiát, tesznek is érte. Én csak erről hallok.
2 év múlva románia uniós lesz, csak nem értem mért olyan nehéz megérteni, hogy itt nem arról van szó, hogy uniós tagok akarnak-e lenni az erdélyi magyarok, vagy nem, hanem arról, hogy önállóak szeretnének lenni, függetlenedni a román adminisztrációtól stb. Hogy úgy is lehessenek sikeresek hazájukban, ha pl anyanyelvükön űzik a szakmájukat. És ezt egy autonómia biztosítaná nekik. Azt akarják, hogy elismerjék őket hivatalosan is, mint kisebbséget, ne csak egy százalék legyenek a népességen belül. Ennyi azért csak jár, nem? Több mint 1 millió emberről van szó, akik tömbben élnek.Tudtátok, hogyha a ''mama'' szó betűi közül egyet elvesztek, hármat meg megváltoztattok, azt kapjátok, hogy ''sör''? Csodálatos, nem?
-
tildy
nagyúr
válasz tiv61us #1045 üzenetére
Gondolom... Hááát , thx, de ebből így nem kérek.. Sietősen pakolni kell innen elfele...
Amúgy vannak benne jó gondolatok, pl. jó dolog egy jó közösség, de hogy ezt felsőbb irányításra, az egyén szabadságvágyát korlátozva... Hát izé, nem ilyesmi volt a rendszerváltás előtt is?
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Racecam
nagyúr
válasz tiv61us #1052 üzenetére
Nyilván oka van rá, hogy megtűrik.
Vagy Ők is így gondolkodnak - és ez a rosszabb -, vagy csak a bigott katolikus, őskonzervatív gondolkodású szavazókat akarják maguk mellé állítani.
u.i.: Azért Bush-nak is vannak ilyen őskonzervetív nézetei!
[Szerkesztve]Com'è diverso il mondo visto da qui
-
Steelheart
senior tag
válasz tiv61us #1063 üzenetére
A halálbüntetésről anno olvastam egy tanulmányt. A lényeg, hogy az az olcsóbb az államnak, de az életfogytiglan egy valamire való börtönben sokkal rosszabb... már a rab szempontjából. Bár amilyen lightosak manapság a börtönök is... Komolyan, múltkor voltam bent a váci börtönben, és hát semmivel sincsenek rosszabb körülmények, mint teszemazt általános iskolai erdei iskola szállóban. Gyakorlatilag a szabadságukat vonják meg és nem sok mást. Az összes közmunka a börtön területének feltakarítására szorítkozik. A vácicsövik nagy része tél elején direkt csinál valamit, amiért 3-4 hónapra bezárják, aztán még melegben is van és kap ingyenkaját, ami nem rosszabb az iskolai menzánál, mert ugyanabból a kórházból importálják ugyanazt a menüt. lol
XFire profile: http://profile.xfire.com/crystalheart ________>>--(O.o)-->________ http://www.youtube.com/watch?v=0NM45lYPb_A _________>>--(X.x)-->_________ http://crystalheart.extra.hu/e107_files/downloads/video/myvid/ggstart_f2_3kbps.avi
-
Racecam
nagyúr
válasz tiv61us #1063 üzenetére
''a halalbuntetesrol..... en leginkabb ellene vagyok, de neha-neha meginogok''
Ez tényleg, így van!!!
Alapigazságnak tartom, hogy senkinek nincs joga elvenni egy másik ember életét (és a társadalomnak, közösségnek sem), függetlenül attól, hogy az az ember mit követett el.
Viszont ahhoz joga van a társadlomnak, hogy az ilyen emberektől megvédje magát, és ezért élete végéig bötönbe (a társadalomtól elzárva) tartsa. Ezért is teszik az a joggyakorlat az USA-ban (vagyis a legtöbb államban), hogy halmazati büntetésként kimérnek laza 250-700 évet is. (Na ezt harmadold öreg! ) Ezzel biztosítva, hogy a bűnös élete végéig a sitten rohad.
Szerintem ez sokak számára, visszatartóbb lehet (már akit bármi is visszatart), mint a halálbüntetés. Persze ennek is - mint mindennek - vannak hátrányai, hiszen az ilyen embernek már nincs semmi vesztenivalója, elképzelhető, hogy ennek megfelelően fog viselkedni a sitten is!
Na jó, ez nem idevaló téma, úgyhogy be is fejeztem!Com'è diverso il mondo visto da qui
-
vati
senior tag
válasz tiv61us #1318 üzenetére
Mikola esetében nem az az újság, hogy hülye (már 2000-2002 táján látszott hogy rossz választás) hanem ahogyan most előhúzták a kalapból, a semmiből.
Ezt tartom egyenesen ijesztőnek. Mi kellett hozzá, milyen alku állhat a háttérben?
''Miniszterelnök helyettes'' mint titulus? Pont OV mellett, aki sose a gyenge egójáról volt híres? Itt nekem nagyon bűzlik valami.Asus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."
-
Racecam
nagyúr
válasz tiv61us #1733 üzenetére
Pl. itt van a több biztosítós rendszer. Szerintem ez a jövő útja, mert például, ha úgy döntesz, hogy nyugdíjas korodra hazaköltözöl, ami azért lássuk be a Te esetedben nincs is olyan messze, akkor nem mindegy, hogy milyen egészségügyet találsz itthon!
Com'è diverso il mondo visto da qui
-
Rive
veterán
válasz tiv61us #1978 üzenetére
csak azert mer egyesek megkulonboztetsre akajak hasznalni
Amíg saját magát akarja megkülönböztetni, addig nem annyira gáz. Azonban egy ponttól már inkább a 'mások', a 'nem menzetiek' megbélyegzése jön képbe - innentől kezdődnek a problémák./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
james
aktív tag
válasz tiv61us #1972 üzenetére
Szerintem is van jogosúltsága a Nemzeti Liberális kategóriának. Ellenpontja a kozmopolita liberális lehetne. Tulajdonképpen az Unió is inkább ilyesmi, ráadásul a globalizációval a kozmopolita szó is konkrétabb értelmet nyert. Szerintem az SZDSZ inkább ezt a vonalat hozza. A Nemzeti Liberális tényleg az lehetne, aminek a Fidesz indult, és volt még 98 elött...kb. Elvileg a két megközelítésnek egyáltalán nem kéne utálnia egymást, mert a liberális gondolkodás a toleranciát is jelenti, másrészt bizonyos problémákra valószínüleg más megoldást javasolnának... eltérőt de nem feltétlenül rosszakat.
-
moma
őstag
válasz tiv61us #2335 üzenetére
Bár a szót elsősorban az egyén vs kollektivizmus értelemben használják az usa-ban és így valóban a demokratákra jellemző, DE ha megnézed a két nagy párt gazdasági elképzeléseit, akkor azt találod, hogy a Bush érvel a magán nyugdíj pénztárak és magadról való gondoskodás stb mellett és a demokraták hozzák inkább a mindekinek ellátást biztosító állam szerepét. Márpedig ha jól tudom az ilyesmit értik klasszikusan liberális elképzelés alatt az állam szerepével kapcsolatban. Tehát szvsz csak azon múlik mit értesz a liberális szón...
we all deserve a bit of luck.
-
james
aktív tag
válasz tiv61us #2334 üzenetére
''nekem a ''nemzeti'' akarmivel kapcsolatban csak a z a gondom, hogy olyan erzetet kelt,hogy a tobbi nem nemzeti, azaz magyarellenes, es igy tovabb.....''
A mai általános szóhasználatban legalábbis elég sokan tényleg így illetve erre használják ezt a szót. Én inkább arra gondolok, hogy elvileg megfogalmazható egy internacionális ''globalista'' liberális ideológia is pl. külföldre terjeszkedő cégekkel, sok külföldi tőkével, nyilt gazdasággal, kozmopolita páneurópai életérzéssel...stb. Itt a Nemzet kategória helyébe inkább az Unio vagy emberiség léphetne (mondjuk ez még elég utópisztikus, de mintha errefelé (is) haladna a világ) Ettől ez még nem lesz ''nemzetellenes'', bár a hangsúlyokat nyilván máshová helyezik. A ''Nemzeti Liberalizmus'' elvileg lehetne egy jó értelemben vett lokálpatrióta változata az előzőnek, de semmiképpen nem lehet kirekesztő, mert az már nem lenne liberális...
[Szerkesztve] -
Thyb
senior tag
válasz tiv61us #3020 üzenetére
Majd valszeg lekapcsolnak 3 gyanus személyt az utsó nap (szombaton) ez azt eredményezi, hogy az MSZP amugy is jóval kisebb létszámban lesz ott, de a másikon is csak a nagyon bátrak mennek ki, vagyis nem érik el a milliót, és akkor a rendőrség ott lesz a toppon, mert elfogta őket. Tegnap hallottam egy politolőgust nyilatkozni aki elmondta, hogy a Madridi robbantásoktól eltekintve ahol a kormány hazudozott a fenyegetéseket illetőleg, mindenhol máshol a kormánynak kedveznek az ilyen események. HA pedig tudnak bűnbakot is felmutatni akkor meg főleg.
Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.
-
(ÉN)közPONT
őstag
válasz tiv61us #3029 üzenetére
Mi döbbentett meg ? ,hogy itthon rájöttek ha bombát gyártanak akkor lehet választásokat nyerni ami szvsz hülyeség de lehet ,hogy nem ...X jobb nem tudni az ilyenekről főleg ha élni is akarsz egy kicsit .
Itt még csak gyakorolják a ''demokráciát'' már ha ezt a vadkapitalizmust ami itt megy annak lehet hívni.....szerintem kell még vagy 20 év mire eljutunk oda ,hogy talán nem ilyen szinvonalú lessz egy választás mint a 2006 os .
[Szerkesztve]Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black
-
(ÉN)közPONT
őstag
válasz tiv61us #3031 üzenetére
Hát tudod itt se akarnak lemaradni a ''trendtől'' csak azt ne kérdezd ennek az egésznek ha politikai háttere van akkor mi az értelme ?
Gondolom aki robbantat az azt mondja majd ha hatalomra jutok akkor nem lessz szervezett bűnőzés .....és utána ha hatalomra jut kifizeti az illetékesnek a számlát és elküldi máshova robbantani ?..........ez csak fejtegetés volt lehet ,hogy kilóméterekre állok az igazságtól ..de tudod mit nem is akarnám tudni hisz boldogok a lelki szegények mert ...ugye ..........és még akarni enni sok sok bananaRocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black
-
Racecam
nagyúr
válasz tiv61us #3020 üzenetére
Tudom, hogy teljesen felesleges ez hozzászólás, de én teljesen egyetértek ezzel a levezetéssel.
Ezzel finoman azt akartam jelezni, hogy nem értek egyet divot-al, én nem látok kivetnivalót abban, hogy Neked Amerikából is van véleményed.
Végül is számomra jóval hitelesebb, mint egy '56-ban, emigrált, azóta Magyarországon sem járt ember véleménye.
És mint tudjuk nekik (tisztelet a kivételnek), elég sarkos véleményük van!
[Szerkesztve]Com'è diverso il mondo visto da qui
-
tildy
nagyúr
válasz tiv61us #3054 üzenetére
Viszotn állandóan azzal rémisztgetnek, hogy mindig idegen maradsz külhonban, sosem fogadnak be,.
nem mintha ne lenne más, ha valaki elköltözik, mondjuak fővárosba vidékről...Annak is idő kell, míg ''befogadják2.
Egyébként szép jó reggelt neked"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest