Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pá
addikt
Pontosan hogy van definiálva az, hogy "megveri az ellenfelet"?
Csak mert olyan program, ami egy profit hosszú távon meg tud verni, egyelőre nem létezik. Értsd még szuperszámítógépekre sem. Kb egy éve volt egy ilyen verseny valami nagy masina és profi pokeresek között, a pontos eredményre már nem emlékszem, de tuti nem győzött egyértelműen a gép.
Ha csak annyi a cél, hogy viszonylag értelmesen pokerezzen, akkor szerintem olvasd el a limites pokersulit és azt modellezd le, ahogy tudod.
Sajnos programozás részében nem tudok segíteni. De ha pokeres kérdésed van, akkor azzal jöhetsz. Bár limites pokerben én nem vagyok otthon, de biztos van a topicban olyan, aki igen.
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Pá
addikt
Nem, a low limit arra utal, hogy nem dollármilliókban folyik a játék, csak alacsony összegben. Azt, hogy "limites" arra általában fix limittel utalnak. De gyakran, ha annyi van írva, hogy "holdem", az a fix limites. A no limitnél pedig mindig ki van írva, hogy no limit. Vagy legalább annyi, hogy NL.
Jah, az más. Abban biztos vagyok egyébként, hogy ha tudod, hogy botok ellen fog játszani a masinád, akkor más stratégia lesz a nyerő, mintha emberek ellen küldenéd, de most hirtelen nem tudnám végiggondolni, hogy mit kell változtatni, hogy optimális legyen. Talán az a fő különbség, hogy a gép
1. nem képes tanulni a hibájából --> nem kell variálnod a játékod, mindig mehet ugyanaz a legoptimlálisbb line
2. nem tudod kizökkenteni --> szintén emiatt fölösleges extra dolokgat belevinniÍgy hirtelen azt mondanám, hogy arra figyelj, hogy minél pontosabban játssza a tiéd az optimális alapstratégiát, szóval minél kevesebbet hibázzon a robotod. Nem kell megverni agyonverni a többi robotot, elég ha kicsit kevesebbet hibázik a tiéd.
Más: ha tényleg úgy van, hogy utána újra lejátsszátok az 1000 leosztást, csak fordítva az iszonyú nagy bug és viszonylag könnyű kihasználni. Pl minden handet, amit az előző körben az ellenfél showdownban megnyert emeld a plafonig, hiszen tudod, hogy nálad van a jobb lapl. Ugyanúgy, ahol SD-ben Te nyertél, ott a második körben dobd el a lapod minél messzebbre. Szvsz ez így nagyon egyszerű. Bár nem tudom milyen bonyulult leprogramozni, hogy jegyezze meg a partikat, de annyira talán csaknem?
[ Szerkesztve ]
-
Pá
addikt
"Viszont ez felvet megint egy kérdést részemről. Kártyajáték lévén van benne szó szerencséről, nem tudni előre a leosztást és azt sem, hogy mi van az ellenfél kezében"
Ezt nem szerencsének nevezik, hanem információhiánynak. Az benne a jó, hogy az ellenfeledet ugyanannyira érinti, mint téged. Persze, ha 1-1 leosztást nézünk onmagában, ott igenis van szerencse, de soksok leosztás összessége, már nem szerencse, hanem valószínűség. Nem kell - és a kevés információ miatt nem is lehet - mindig tökéletesen optimálisan játszani, annyi a trükk, hogy Te közelebb legyél az optimálishoz, mint az ellenfeled.
Ember vs ember játékban kreatív, agresszív játékkal hibára lehet kényszeríteni az ellenfelet. Bot vs bot-nál inkább az a jobb megközelítés, ha Te olyat írsz, ami minél kevesebbet hibázik. Ehhez a statisztika egyébként remek kiindulóalap.''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Pá
addikt
Azért ez nem ilyen egyszerű, de inkább nem mennék bele, mert ehhez a részéhez már nem konyítok. Én érzésből játszom.
Nem tudom, hogy tudsz-e róla, a neten nagyon sok ilyen limites bot program van 10-100 dolcsi közötti áron. Ezek nem is progamok, inkább csak ilyen "engine-k', vagy nem tudom rá mi a helyes szó. Szóval önmagukban tök üresek, nincs bennük AI, viszont paraméterezhetőek. Szóval az user aki megveszi, beállíthatja, hogy milyen helyzetben miket csináljon a bot. Az olcsóbbak még nagyon gagyik, de a jobbakat már egész jól lehet finomhangolni.
Persze egy ilyet nem tudsz 1 az 1-ben felhsználni a projecthez, de ötletforrásnak jó lehet, ha tudsz erre áldozni pár 10 dolcsit. Jah, ne kérdezd hol találhatsz ilyeneket, mert én sosem használtam, de sztem googleval hamar megtalálhatóak.
-
sasa311
veterán
Egy olyan programot tudok neked adni, ami ugyan döntést nem képes hozni önmaga, de esélyt számol preflop, flopon, turnon és riveren.
2 verziót is, az egyik "offline", a másik elvileg online pokerhez lett tervezve, de nagyjából az is ezt tudja. Hátha tudsz belőle ötletet meríteni.Többet pü-ben.
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
concret_hp
addikt
guglizd meg Darse Billings phd munkáját (university of alberta), de ilyen mélységben biztosan nem érdekel a téma egyrészt másrészt meg az előadó elég gyökér lehet, ha ilyet felad
Pá: ebben a témakörben eléggé alap dolog az opponent modelling, szóval a nem tud tanulni a gép, azért nem igazán helytálló
[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
c4-eXp
aktív tag
Jelasity? Tavaly még csak egy reversi kliens volt a feladat. Azért az jóval egyszerűbb volt, mivel klasszikus AI eszközökkel meg lehetett oldani, nevezetesen elég volt egy minimax algoritmus. Na jó, az első helyhez azért már kellett egy negascout.
Ez azért jóval nehezebbnek tűnik az információ hiánya miatt, így egy adott helyzet kiértékelése sokkal gázosabb. De azért hajrá, szép feladat.while (state(Korso) != _BROKEN) go(Korso, &Kut);
-
sasa311
veterán
Cg = Cash game
Vagyis 1 hívás az 1 $SnG= Sit and Go
Vagyis egy fix értékű beülő van (pl 10 $), ezért cserébe kapsz X értékű zsetont (tehát monjuk 2000-et)A Cash gameből akármikor felállhatsz, ha úgy érzed eleget nyertél vagy vesztettél.
Az sng addig megy, amíg - általában - valaki meg nem nyeri. heads up-oknál csak az első hely kap pénzt, nagyobb sng-ken a beülők számától függően több helyezet is.Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
Pá
addikt
CG-nél ha elfogy a zsetonod vehetsz újat, ahányszor akarsz.
Sngnél, fix összeggel kezdesz és ha elfogy vége. + itt általában folyamatosan emelkednek is a vakok
Majdnem biztos vagyok benne, hogy nektek CG a feladat.
[ Szerkesztve ]
-
L|zsidoboz
őstag
h: rövidítése a "heart"-nek (magyarul kőr szín)
Ugyanígy, ha azt látod pl., hogy 4c (club=treff), 4d (diamond=káró).
Az s az bonyolultabb, az jelenthet két dolgot is:
spade=pikk
suited=azonos színű lapok.Prof01:
"A színsor öt azonos színű, de de nem egymás utáni rangsorú lap alkotja. "Szerintem tök logikus, hogy az öt lap nem követi egymást, egy-egy nyugodtan követheti, sőt akár négy is.
Ha pl. 23459 van egy színből, az sima flush, hiába követi egymást 2345.
Ugyanígy flush a 2468T, pedig ott nincs szomszédos kártya.Színsor (Straight flush) akkor van csak, ha az egyszínű lapok között "nincs hézag", tehát 23456, 56789...
[ Szerkesztve ]
Good to be good, but better to be lucky.
-
Pá
addikt
Az NL valóban No limit, jól sejted.
A mögötte lévő szám pedig a tét nagyságát jelzi: a nagyvak százszorosa. Általában ekkora a max beülő.Pl NL2 --> 0,01/0,02 dolcsi vakok és 2 dollár max beülő
NL10 --> 0,05/0,10 dolcsis vakok és 10 dolcsi max beülő[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
na kb. erről beszéltem amikor azt írtam gyökérség ilyet feladni. ez kb. olyan hogy írj robotot, ami fogorvosi beavatkozásokat végez el
amugy riverről volt szó és ha mondjuk 100%-ban elmegy riverig, akkor nem tudod kiblöffölni, mert ugye végig megy mindennel. de ha mondjuk 10% akkor érdemes mindig emelned, mert sokszor dob és te nyered a potot.
vagy fullba vagy sehogy :D
-
L|zsidoboz
őstag
Logikus, de nagyon nem így van.
HU a pozíció kulcsfontosságú, ezért BB-ről igen is sok lapot el kell dobni egy emelésre.
Egyszerűen nincs bennük elég postflop value.
Ez igaz fix és no limitre is.Nem bántásból, de ha 0 pokertudásod van, elég nehéz lesz egy ilyen feladatot megcsinálni, főleg úgy, hogy nem is a legjobb helyen kutakodsz info után.
Good to be good, but better to be lucky.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- Synology NAS
- Mesterséges intelligencia topik
- Projektor topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- Viccrovat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest