Nos, idén csapra kerültek az előző hsz. pálinkái.
Az alma pálinka birságyon nagyon hamar elkopott, a sima alma, és a vörös szilva szintén.
Amiből még van, az a füge, ebből mondjuk nehéz jó párlatot készíteni, mert teli van illóolajjal, és azt kivarázsolni belőle nem egyszerű...
Épp most rendelek ismét Gönci kajszit, az Északi kollégáktól.
Múlt pénteken sikerült kóstolnom egy ínyencséget, málnapálinkát.. Elvileg 56%-os volt, ízre illatra mint a friss édes gyümölcs.
Az elvileget azért kapta, mert én egy 5-7%-al gyengébbre tettem, bár nem fokoltam be..
Ezt lekísérendő megkóstoltuk Jocó barátommal Nobilis-ék Irsai Olivér pálinkáját, hát mit mondjak nem rossz! Sőt, kifejezetten ízletesre sikerült, sajnos "csak" 40%-ra főzték, szerintem simán elbírta volna az 50%-ot is.
[ Szerkesztve ]
"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."