Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
CAT5E vagy CAT6 fali kábeleket húzzál be mindenhova ahova csak lehet.
AP-nak egy sima wifi router-t is alkalmazhatsz, dedikált AP-kkal sem jönnél ki olcsóbban de így kapsz mellé még switch-et is a kábeles kliens eszközök számára.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
VeryByte
őstag
Gubek kartársat még annyival egészíteném ki, hogy a kábeles végpontok mindig duplán legyenek! Jó szolgálatot tud tenni!
És ha már úgyis felújítasz:
- mindenhová vinnék kábelt, az összes helyiségbe;
- az előszobába egy jópofa kis méretű rack szekrény, amibe befutnak a kábeleid, mehet bele a switch-es és esetleg a router-nek nevezett eszközöd is. :-)[ Szerkesztve ]
"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
-igu-
addikt
Srácok, a Tp-link TL-SG1008 8-Port Gigabit Switch ellen tud valaki felhozni bármit?
Ha nem, akkor veszek egy ilyen vasat az Archer C7 mellé.
Előzmények abban a posztban, amire válaszoltam ezzel.A TL-SG1008D verzió nem kapható a közelemben, van SG1008, SG1008P és SG1008PE, ez utóbbi kettő az ára miatt rögtön kiesett (70, ill. 150EUR).
[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
user12
őstag
Otthoni felhasználásra sztem teljesen tökéletes (én még céges ügyfélnél is beépítettem ilyet és az egyel nagyobbat is). Ha elég a 8 port, akkor ez, ha nem, akkor a 16-os változata.
Igazából jobb nem is kell, ha meg menedzselhető kell legyen vmi miatt, az meg már más kategória.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
Topikgazda
Esetleg a TP-Link TL-SG108 8-Port 10/100/1000Mbps Desktop Switch, ez már tud IGMP-t is.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Borisz76
veterán
Igaz....de javasolhattam volna azt is , hogy kapja ki a laposból a HDD-t, tegye bele a gépbe, másolja át a cuccot majd szerelje vissza. Ez is járható de nem írta, hogy van csavarhúzója
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
-
Topikgazda
Mindenképpen ajánlott lenne a kábele kapcsolat az eszközök között.
Ha nem feltétel a 2.5 Gbps-es port akkor elég az AX86S is, node-nak pedig egy AX55 is megteszi.[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
meg a lefedettség is sokkal nagyobb, mint amire igény van
Csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy milyen is a helyzet, látatlanban semmit sem lehet mondani, a gyártói oldalon megadott adatok csak reklámcélúak.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
hegegabi80
addikt
Persze ez igaz. De bent a házban mindegy lesz melyikhez csatlakozik, kintre az udvarra, meg úgy is csak az egyik fog tudni sugározni, mivel úgy lesznek elhelyezve. Tehát ahol éppen használva van/lenne úgy is csak az egyiket fogja elérni. Az a kis kevés holttér meg úgy is olyan helyre esik/esne, ahol nem érdekes. (legalább is nagyon remélem )
-
Topikgazda
n, az mind jó, de annyit azért hozzátennék, hogy a MAC-szűrés sajnos csak a nagyon fogalmatlan kísérletezőket tudja távol tartani. Viszonylag könnyen megkerülhető, több talmi biztonságérzetet nyújt, mint biztonságot.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Topikgazda
Nem tudom, nem értek a hálózatok feltöréséhez.
De azt tudom (eleve közismert információ és hálózatokból és info-biztonságból is tanultam az egyetemen), hogy nem túl bonyolult feladat, egy tudatos behatolónak ujjgyakorlat.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
And
veterán
(Úgy, hogy a 802.11-adatcsomagok a kezdetek óta tartalmazzák mind a küldő, mind a fogadó állomások MAC-címeit, méghozzá - wifi szabványtól és a beállított titkosítási algoritmustól függetlenül - minden esetben titkosítatlanul. Vagyis egyszerű, önmagában detektálhatatlan csomaggyűjtéssel, passzív hallgatózással is megszerezhető előbb-utóbb egy olyan csatlakozott kliens MAC-címe, amely 'hiteles', az AP-n vagy routeren engedélyezettek között van. Innentől már csak egy lépés egy erre /WLAN MAC-address cloning/ képes kliensen ezt a megszerzett MAC-címet beállítani, mivel ez sok esetben már gyárilag is támogatott funkció, egy 3rd-party firmware-rel rendelkező eszközön pedig végképp alapszolgáltatás.)
-
And
veterán
Ezt nem tudom, ugye eleve nem szerencsés egy alhálózatban a duplikált MAC. Az leírtak csak az elvre vonatkoznak, de az elég egyszerű, a megvalósítás - nem céleszközzel - ennél macerásabb: a passzív hallgatózás nem egy magától értetődő képesség (csomaggyűjtés, statisztika, feldolgozás / szűrés), célszoftvert és / vagy módosított fw-t igényel, de régebben elég sok ilyen leírással lehetett találkozni. De láttam olyan 3rd-party router firmware-t, amely mókolás nélkül is mutatta kérésre az elérhető AP-k és a rájuk csatlakozott kliensek adatait. A lopott / hamisított MAC-címet viszont lehet, hogy nem az eredeti eszköz - amelyről a MAC származik - jelenlétében szokás felhasználni..
-
Vasti74
aktív tag
Nem figyeltem - ez wifi! Akkor lehet, hogy bonyolultabb a dolog.
Amúgy elméletileg egyszerű, mert "mennek" a csomagok a hálózaton, és akinek szól (MAC cím) , az foglalkozik vele.
De egy olyan hálózatnál is bonyolultabb a dolog, mint először gondoltam ;-) , amiben egyszerűen csak egy switch-en lógnak a kábeles eszközök, mert a switch a MAC cím alapján dolgozik elsősorban (hogy melyik porton menjenek ki a csomagok - ezért switch, és nem HUB) , szóval - ha több porton is ugyanolyan MAC cím van, ahhoz nem tudom, hogy mit szólna ;-)
...szerintem amikor tegnap leegyszerűsítettem fejben a dolgot, félig aludtam már ;-) -
-
-
Multibit
nagyúr
Ha így van, akkor a NAS mellé kellene lejátszó is, vagy eleve olyan NAS, ami tud HDMI-n streamelni.
Laraxior kollégának a fő baja, hogy a PC-je sokat fogyaszt. Nyilván, ha ezt hanyagolni akarja és ez töltötte be a lejátszó szerepét is, akkor külön játékosra is szüksége lesz. -
-
Marci112233
addikt
Ha okos TV a példány akkor egy hálózat esetén látnia kell a TV-nek a hálózatba kötött NAS-t. Nekem nemrég óta van okos TV-m ami nem is kábelen hanem wifin kapcsolódik a routerhez amihez van kötve a DS418 NAS, és a TV simán látja a 418-at, böngészhetem rajta a tartalmakat és le is játssza szépen a filmeket/sorozatokat.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Borisz76
veterán
Szia.
Alapvetően 2 fajta kábel létezik.
- Sodrott rézvezeték....amire a dugót lehet krimpelni.
Ezek általában az eszközök összekötésére használják.- Tömör rézvezeték....falban, csőben elvezetve fali aljzatokat és patch panelt szokás vele kötni.....krimpelni lehet de nem stabil , nem ajánlott.
Ebből kb az a felállás jön le, hogy :
Abban a helyiségben ahová a NAS és a router kerül , kell egy patch panel. Patch panel-ből mehet a tömör rézvezetékes Cat6 kábelezés a szobai fali aljzatokhoz.A fali aljzat és a további eszközök között lehet a megszokott sodrott rézvezetékes , krimpelt kábel.
Valamint a NAS és a router , router és patch panel között is mehet a sodrott rézkábel.Nálam is így van :
- Egy kis helyiségben kapott helyet a szolgáltatói eszköz, a switch-ek , a NAS-ok stb...
- Ezen eszközök sodrott Cat6-s kábelezéssel vannak összekötve.
- Patch panelból tömör Cat6 kábelezés fut szét a szomákhoz a fali, dupla aljzatokhoz.
- Fali aljzatokból megint sodrott , gyári 1-2 méteres kábelek mennek a 3 PC , 3 TV , nyomtató , házimozi erősítő felé.A "sima" Cat6 kábel pedig jó lesz a későbbiekben ha a belső hálózatot szeretném gyorsítani....mert elviekben 55 méteres hosszban átviszi a 10GBit-et is !
3. megoldás....bár nem a legesztétikusabb :
Mindenhol sodrott rézvezeték használata - akár gyári , akár házilag krimpelt - de akkor nem aljzat kell a szobába....hanem valami "kibúvó" doboz....és annyit ráhagyni a kábelre, hogy elérjen az adott eszközig.
Ekkor nem kell patch panel és fali aljzat sem.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
Ez jó lehet.
2 db ....a kettő között tömör réz Cat6
Kelleni fog hozzá egy [betűző szerszám] ami betűzi a kábelt és levágja a kilógó végét.
Az árnyékolt kábelt nem javaslom.
Az árnyékolást illik bekötni....de az otthoni eszközökön általában nem is lehet, nincs kialakítva az árnyékolás bekötése.
Viszont, ha nincs bekötve, akkor inkább a zajt szedik össze....
( Korábban így olvastam másik fórumon , többektől is ! )
Tehát sima Cat6 a javasolt.
Bőven van benne átviteli sebesség tartalék.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest