Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
iwu
addikt
válasz pityaa23 #12848 üzenetére
Bár a jelenlegi megoldásnál nem tom, hogy mennek netre a gépek switchen keresztül, de én úgy oldanám meg, hogy
alsó szint jófajta wifi router - notebokkal tesztel, jó-e a jelszint, ha nem , akkor felülre is egy AP üzemmód képes wifirouter
switchet meg eladajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
mezis
félisten
válasz pityaa23 #12848 üzenetére
Szerintem a modemből routerbe megy drót. Mi annak a pontos típusa ?
Tapasztalatom szerint még monolit VB födémen keresztül is lehet elegendően nagy jel. Persze nem lesz szédítő sebesség.
Ha úgyis felmegy az emeletre a drótos NET, én egy WiFi routert javaslok. Van annak is AP üzemmódja és olcsóbb mint egyik-másik AP.
A laptop WiFi-je "n"-es vagy "g"-s ?mezis
-
TomyLeeBoy
tag
válasz pityaa23 #14000 üzenetére
Természetesen megoldható amit felvetettél.
Annyi különbséggel, hogy én nem vennék ilyen modm+router kombót, hanem inkább egy olyan access point-ot ami tud repeaterként működni, és azt tenném az emeletre. Így nem kell az emeltre kábelozni, csak elhelyezed az emeleten (egy konnektor közelében) és a lenti router jelét felerősítve adja tovább.
Eredmény ugyanaz, kábelezés nélkül. (még talán olcsóbb is kicsit.. ha a kábel árát is figyelembe vesszük akkor tuti..)
grafmókus: Oprendszer?
[ Szerkesztve ]
Az idő sebessége: 1s/s
-
jerry311
nagyúr
válasz pityaa23 #31921 üzenetére
Milyen routert? topic inkább.
Ettől függetlenül az a router elég kieső helyen van, gyakorlatilag a lefedhető terület fele lakáson kívülre esik. Ráadásul a nappali felé valami vastagabb fal van. Tippelem az ott tégla, nem csak gipszkarton. Annak a polcnak vagy minek ha átvinnék a belső felére már az is segítene valamit. -
Des1gnR
őstag
válasz pityaa23 #31921 üzenetére
Heló!
Én ugyan nem vagyok szakértő, de ha csak annyi a gond, hogy nincs mindenhol megfelelő erősségű wifi jel, akkor csak 1-2 vezeték nélküli hatótávnövelőre lenne szükség. Pl: D-Link DAP-1320 N300
v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
-
mezis
félisten
válasz pityaa23 #32442 üzenetére
Üdv.!
Válaszd ki a szolgáltatót. Valószínű, hogy WiFi-s modem-routert fog adni. Az lehet, hogy elég is lesz a földszintre, I. emelet egy részére.
Talán lesz 4 db LAN portja is. Ezekből egybe csatlakoztatod az I. emeleti UTP kábelt. (Ugye UTP kábel és nem telefon ?). Az I. emeletre beteszel egy újabb WiFi routert. Ez lehet, hogy jó lesz a teraszhoz is.
A II. emeletet meg majd ezután meglátod.mezis
-
jerry311
nagyúr
válasz pityaa23 #32442 üzenetére
Van-e más WiFi a környéken?
Kliensek tudnak 5 GHz-t vagy sem?
Tényleg kell a sok vezetékes kapcsolat?
Jó lenne tudni, hogy melyik szolgáltató lesz, mert ha nincsenek extra igények, akkor a szolgáltatótól kapott HGW akár ki is szolgálhatja a földszinti igényeket és már csak a két emeletet kell megoldani. -
bambano
titán
válasz pityaa23 #32445 üzenetére
hallgass az öregemberre, a kábel sosem felesleges. ha most épül a ház, inkább több kábelt vagy legalább kábelcsatornát építsenek bele, mint keveset. ha beköltözéskor feleslegesnek is fog tűnni, később jó lesz.
legyen a falban üres cső szünetmentes tápellátásnak, koaxnak a tv-hez, és lannak.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
VeryByte
őstag
válasz pityaa23 #32445 üzenetére
Ok, alapvető javaslatként minden, mondom minden helyiségbe vigyetek LAN-t egy központi helyről (mondjuk előszoba, pince, stb), oda meg majd egy switch vagy hasonló.
Így a késöbbiekben, ha okosotthont akar, akkor is csak kisebb lesz a probléma.
A kábel nem annyira drága mint az, ha valahová utólag kellene.
Ja, és ha lehet mindenhová kettőt vigyetek, dupla fali csatlakozóval. (Backup vonal, aztán mehet azon akármi is, telefontól kezdve....)@bambano
Megelőztél, de kb. ugyanezt gondoltam.[ Szerkesztve ]
"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
-
Gyula888
csendes tag
válasz pityaa23 #69635 üzenetére
Ettől olcsóbb eszközt nem fogsz találni szerintem, az pedig, hogy sok, az relatív. MikroTik SXT még az amit tudok ajánlani, ha elég a 100Mbit. Ez kb 17k/db, ettől olcsóbban már tényleg nem kapsz szerintem semmit, vagy veszel használtan valamit. Ha csak ideiglenesen kell, akkor a használt eszköz szerintem egy ésszerű megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest