Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jhonny06
veterán
válasz jozsi252 #6964 üzenetére
És mit nyersz vele, hogy a bank pénzét használod? A fizetésed nem kötheted le addig sehol, mivel 1 hónapra senki nem ad rá kamatot + valamiből ki is kell fizetni hónap végén a hitelkártya tartozást. Tök ugyanazt csinálod, mintha a saját számládról fizetnéd, csak beiktatsz egy felesleges és kockázatos szereplőt a körbe (amiért még fizetsz is).
"Ki tudtam volna mert nem voltam megszorulva"
Ha egyszer veszel valamit hitelkártyával és utána megszorulsz, akkor nem fogod tudni visszafizetni és jönnek a szép kamatok.
Nem ördögtől való a hitelkártya, de igazából a tényleges értelmét elég nehéz meghatározni. Annak mondjuk tényleg semmi értelme nincs, hogy minden hónapban megterheled 50-100e forinttal, majd azt a hónap végén kiegyenlíted, hiszen ezt a saját számládról is meg tudod csinálni és nincs az a rizikó, hogy egyszer megcsúszol, hanem visszafogod magad, mert "csak ennyid van és kész".
Sajnos a legtöbben beleesnek abba a csapdába, hogy mindenféle bullshit magyarázattal igényelnek hitelkártyát, meg "úgyis visszafizetem hónap végén", aztán valahogy mégis megcsúsznak vele, hiszen az "ingyen pénz"-nek nem lehet ellenállni. Nálunk ráadásul annyira minimális az a fajta plusz szolgáltatás, amit a hitelkártyához kapsz, hogy a gold éves kártyadíja lazán el is viszi ezeket a kedvezményeket. Az USA-ban legalább adnak érte pontokat, amivel tudsz repülni. De az ottani hitelkártya statisztikákat szerintem senkinek nem kell bemutatni, úgyhogy nem példálóznék inkább azzal.
Ha megcsúszol és mondjuk elveszíted a munkahelyed, akkor pedig eléz nehéz lesz talpra állni, ha elkezded a hitelkártyával fedezni a megélhetésedet, mert jó eséllyel egy darabig nem fogsz kikerülni a gödörből, addig pedig olyan durván kamatozik, mint semmilyen más kölcsön. Persze megvan az az előnye, hogy ez egy előre kiváltott hitel és így senki nem fogja tőled megkérdezni, hogy "van-e még munkahelyed?", ellenben pl. egy személyi kölcsönnel.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
Nálam is tökéletesen működik, ismerősi körben szintén. Próbáltam már a Google Pay-t, faék egyszerűségű az egész, a Simple is ugyanazt tudja. Nem tudom, hogy miért várja mindenki, mint a messiást. A legegyszerűbb amúgy átállni Revolut-ra, annak a legjobb az alkalmazása az összes közül.
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
Van valakinek hivatalos infója arról, hogy mennyi ideig lehet egy tranzakcióra chargeback-et nyitni? Valaki 30 napot, valaki banktól függően 120 - 180 napot ír, de már olyat is láttam, hogy valaki 1 éven belül meg tudott reklamálni valamit. Jól átb.. vertek egy koncertjeggyel, amit januárban vettem, megkísérelném a dolgot. -
Jhonny06
veterán
Valószínűleg ~1 héten belül kapni fogsz egy levelet, hogy a bizonyítékokat küldd el feléjük emailben, onnantól pár napon belül jóvá szokták írni a számládon az összeget. Viszont ez csak előzetes jóváírás és az ilyen eljárások 90 napig tartanak, tehát addig még bármikor újra levonhatják a számládról az összeget, amit visszakaptál. De természetesen csak akkor, ha nem megalapozott a kérelmed. Ez elég egyértelműnek tűnik, nem aggódnék.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
Azt nem tudjátok véletlenül, hogy pontosan milyen fajta sms-eket számítanak bele a havi sms díjba? Csak a vásárlás utániakat, vagy a netbankba belépésnél is, amikor sms-ben kérem a kódot? Általában ezt a módszert választom, mert sokkal gyorsabb a QR-os megoldásnál. Viszont az utóbbi 2-3 hónapban már ilyen 4e ft-okat vonnak le sms díj címszóval, ami röhejesen magas. Szeretek minden vásárlásról sms-t kapni, ez követhető a legjobban, de már erősen gondolkozom rajta, hogy lemondom.
-
Jhonny06
veterán
Eddig én is azt hittem, hogy nem, de az sms gomb egyből a felületen van, kb. azonnal megnyomom és jön is az sms. Az alkalmazás ezzel szemben egy csomó ideig tölt, 20x kér ujjlenyomatot, valamint a qr kód beolvasása után is tölt egy csomót.
Ez a havi 10 darab mondjuk iszonyat kevés, ha pl. az online kártyás tranzakciónál kiküldött kódot is beleszámolja.
-
Jhonny06
veterán
Szerintetek az új netbankos alkalmazás van olyan szinten, hogy kiváltsa az sms-es értesítőket? Arról van infó, hogy mikor jelenik meg a végleges változat? Nem olyan régóta használom, de eddig mindenről jött értesítés. Azzal a lendülettel le is mondanám az sms-es értesítéseket, az utóbbi néhány hónapban már ilyen havi 4e körüli összegeket vontak le érte, ami éves szinten röhejesen magas.
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
A családban van egy bonus gold hitelkártya, de eddig senki nem tudta megfejteni a működését és leírást se találok erről. Korábban már volt ezzel probléma, hogy a hitelkeret csak bizonyos százalékát lehet kp-ban felvenni - ezzel még nem is lenne baj, hiszen ritkán van erre szükség. Főleg ezt használják vásárlásokra és hó végén a folyószámláról automatikusan kiegyenlíti az adott havi terhelést. Tegnap ez meg is történt, az app-ban is mutatja, viszont most a hitelkeret kb. 10%-át kivető tranzakciót se enged lekönyvelni. Mintha nem lenne rajta egyenleg, vagy nem is tudom. Kipróbálták egy nagyon minimális összeggel, amit engedett. Az előző havi forgalom kb. a hitelkeret 50%-át tette ki, de ez ugye kiegyenlítésre került, tehát nem igazán világos, hogy most miért nem érhető el megint az adott keret? -
Jhonny06
veterán
Mármint 12.-e és 12.-e között? Az stimmel, mert ugye tegnap levonásra került az az összeg, amit 12.-ig terheltek rá a számlára, tehát most nullán van. Vagy akkor meg kell várni a 12.-ét ezek után, hogy újra használni lehessen? De amúgy nagyon messze volt a teljes hitelkerettől, kb. 50%-a volt az előző periódusban a keretnek, vagy még annyi se. Számomra ez totál katyvasz.
Nem volt rátöltve pénz.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
Konkrétan Revolut-os feltöltésről lenne most szó, de mivel ezt sima vásárlásként könyveli az OTP, gondolom más se menne. Egy kb. 100k-s összeget engedett két részletben, de többet már nem, pedig a rendelkezésre álló hitelkeret majdnem 1 milla. Természetesen az alap dolgokat átnéztem, mint napi limit, stb. Gyanús, hogy a Revoluttal lehet valami, bár ha jól tudom ott nincs semmi erre vonatkozó limit, korábban is ment. Illetve ha kisebb összeget engedett, akkor nem lehet baj.
Nem használják kp felvételre, az csak egy példa volt.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
De, ez lesz a pontos megoldás. Pl. a debit kártyámnál mindenre jön azonosítás, itt meg egy 50k-s tranzakció simán átmegy azonnal (azonosítás nélkül), egy nagyobbat meg egyáltalán nem enged. Sajnos totál általános a hibaüzenet a Revolutnál, szóval erre vagy rájössz, vagy nem. A virtuális vásárlási limit is be van állítva, illetve eddig probléma nélkül ment. Innentől lehet, hogy inkább a Revolut topicban érdeklődöm.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
Telekódom van alapból is, vagy be kéne állítani? Eddig minden internetes vásárlásnál az applikációra jött az értesítés és ott kellett jóváhagyni, de most a Posta oldaláról SMS-ben kaptam a biztonsági kódot és telekódot is kér, amit sose használtam még netes fizetésnél. Miért kell egyáltalán ilyet megadni, ha mindenhol máshol megy az applikációval?
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
válasz Oldman2 #10296 üzenetére
Amúgy viccen kívül szerintem ez direkt nincs beletéve, hogy megvegyék az emberek az SMS-es szolgáltatást. Tegnap voltam bankfiókban és rám akartak sózni valami bullshit csomagot és kiemelte az ügyintéző csávó, hogy az SMS-es szolgáltatásban mindig látszik az aktuális egyenleg
-
Jhonny06
veterán
válasz Kicsirics77 #17371 üzenetére
Nálam már egy hete szórakozik, újabban a vásárlásokról se küld értesítést. Most újratelepítettem, egyszer megjelent a gyorsegyenleg, de második indítástól már megint nem. Legújabb app verzió, legújabb iOS.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest