Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
Rtings, beállításra vonatkozó "ajánlását" mindenki magasról le@arja. Én ezt látom, legalábbis. 17-es oled fény helyett, sötét szobában, 30-40-en kergetik a júzerek, pedig a "túlzott" oled fényerő nagyon rosszat tesz a kontraszttal és megöli a kép mélységét. Ezért is lehet hogy a HDR-t annyival jobbnak látja, mert SDR-ben teljesen el van rontva a fényerő/kontraszt arány. HDR-ben kb. 150-200 cd a kalibrált fényerő, de 50-es SDR oled fényerő mellett megvan az 400 cd is, amitől csiricsáré, ordenáré, "fátyolos" lesz, de nem jó. Egyszerűen túl vannak tolva az oledek úgy általában... Szerintem...
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz alaves #14249 üzenetére
Én ennek alapján is ellenőriztem a fehéregyensúlyt Warm2 állásban és arra jutottam, hogy semennyire nem piszkos a fehér, sőt, vakít mint állat....amíg pár %-os képtartalom mellett van jelen. Ahogy nő a fehér aránya, úgy meg át "szürkébe", de ezért kizárólag az ABL felelős, nem a Warm2-es színhőmérséklet.
(#14250) Partizan182 : Nálam is volt zöld gazdagon a 910-en. Vissza is vettem úgy (IRE 2 pont alacsony) -12 körülire. Természetesen a piros és a kék is túlzó volt, így ott is kellett némi mínuszolás (-4). Most szemre gyönyörű a kép, bár gondolom, mérve biztosan nem helyes, amit saccra belőttem.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz bandi0000 #14400 üzenetére
Te tudod... de én majdnem teljesen leszoktam az SD forrásokról. Annyira vacak 55"-on, hogy jobb nem erőltetni. Ráadásul igazából még az SD szabványnak sem felelnek meg sok esetben egyes műsorok, mert szerintem a 720x576 is felezve/negyedelve van. Na ez már nem nevezhető élvezhetőnek. HD alá nem mennék, ha egy mód van rá...semmilyen forrás esetén sem, csak ha nincs más megoldás. Eredeti, nem butított DVD9 amúgy egész jól mutat, de ilyenkor 2m-nél ne ülj közelebb...
A vertical banding sokat javul majd kb. 2-300 óra elteltével. Nálam is ez történt és a panelcserét követően is ugyanez történt, szóval nem blabla. Először a szőr is felállt a hátamon (mert baromira kényes vagyok rá), aztán kezdett szépen visszahúzódni a "majdnem teljesen láthatatlan" szintig. Ma már csak a "near black" tartományban észlelem, míg korábban pl. focimeccs alatt is látható volt nagyon-nagyon halványan egyetlen sáv. Nem voltam túl szakmai, de a lényeg érthető volt így is...reményeim szerint..
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Partizan182 #14439 üzenetére
Erről és a többi gomb funkciójáról írnál még infót? (ha tudsz)
(#14440) Csocsesz72 : Biztos beégés? Nem lehet ghosting?
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz bandi0000 #14481 üzenetére
Ha zoomolsz tévéadást, akkor a beégés kockázatát máris a tizedére csökkentetted. "Leesik" alul felül némi képtartalom, de nem mindegy? Ilyen tévéadások mellett magasan teszek rá, hogy bukok némi képi információt.
Ha játékot felejtesz ott megállítva, a tévé 5 perc után úgyis durván visszaveszi a fényerőt, mert statikus tartalmat észlel, ami tévéadásnál ugye nem lehetséges, hiszen ott állandóan változik a képtartalom, kivéve a rohadék logókat és korhatárkarikákat. Szóval pici odafigyeléssel soha nem fog beégni.. Amúgy 4 óra "hozzányúlásmentes" használat után kikapcsol, ha beállítod. Ez önmagában is védelmet jelent, mert 4 óra után lefut a kompenzáció, ami "helyre tudja tenni" a kijelzőt."csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz mimic1979 #14492 üzenetére
"A logok, és egyéb statikus dolgokat a szolgáltatok beállíthatnák h áttetszőek legyenek , mivel így kárt tesznek számunkra felhasználóknak. Ez szerintem egy érdekes megvilàgítása lehetne az Oled tvk beégésének. Arról nem is beszèlve hogy ha már áttetszők lennének a logok 2 perc után levetnék, majd 2 perc után vissza de pl. a másik sarokba"
Hihihihi, elkéstél... plazma topikban sok évig volt ez téma.. Annyi az előrelépés, hogy némely "értelmesebb" csatorna szolgáltató már ma is áttetsző fehér logót alkalmaz...csak ők vannak kevesebben sajnos..
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz bandi0000 #14496 üzenetére
Már le lett írva párszor, de ismét leírom... 4 óra folyamatos használat után lefut az automatikus kompenzáció (ha nem áramtalanítod a tévét). NEM kell külön állítgatnod semmit, csak ha valamiért szükségét érzed.. pl. tesztábra nézegetés közben észreveszed, hogy van beragadt logó, vagy egyéb képtartalom. Ilyenkor el tudsz indítani egy azonnali kompenzációt, ha nagyon zavar amit láttál. De... amúgy is lefutna magától 4 óra múlva... szóval a manuális módot igazából nem létszükség használni. Tehát, ne piszkáld szerintem...
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
Szia! Én soha nem áramtalanítok. Egyet kivéve persze, ha 1 napnál hosszabb időre elutazom. Teljesen felesleges áramtalanítani, mert nem tesz jót a tápegységnek a napi szinten (akár többszöri) bekapcsolással járó magas és hirtelen áramlöket. A fogyasztás sem indokolja hiszen az összes kütyüm együttesen sem fogyaszt 200 Ft-nál többet havonta stand by módban. A mosógépem is be van dugva évek óta...no meg a wifi router is...
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz bandi0000 #14521 üzenetére
Mondtam már ezt is, csak nem olvasod el amit írok...
Kb. 2-3 hónap vagy kb. 300 óra kell hogy javuljon a homogenitás. Fokozatosan lesz jobb, nem ugrásszerűen. Egyszer csak arra leszel figyelmes, hogy alig alig látod majd, akkor is csak "elbaltázott" fényviszonyok között, nem világos képtartalomnál. Nálam most tényleg észlelési határ környékén mozog, tehát még akkor sem látom, ha erősen figyelem. Persze 3-5%-os szürkénél még látható egészen halványan, de nem zavaróan.
Ha ez idő alatt sem jön rendbe, panelcsere lesz belőle, aminél természetesen újra kezdődik ez a "bejáródási" folyamat. Nem keverendő a "near black jelenséggel", ami soha nem fog eltűnni, szerintem, de ez nem is kavar be annyira filmnézés közben, mint a "vertical banding".
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
LG... 7-es sorozatból bármelyik kiváló választás. A többi gyártó Androidot használ os-nek, ami nehézkesebb, kissé instabilabb, mint az LG Webos rendszere, ami szórakoztató és gyerekjáték vele a tévé kezelése. Panasonic hajszállal jobb képminőséget tud, de millió alatt nincs nálunk. Másik kérdés a garancia. Mivel az összes panel LG eredetű, így (gondolom) náluk a legegyszerűbb egy esetleges panelcserét bonyolítani. A Panasonic nem biztos hogy annyira engedékeny, mint az LG, ha pixelhiba, vagy sávosodás miatti panelcseréről esne szó. De 5 évet is csak az LG ad tudtommal...ha nem akkor bocs.
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
B7 ez a lényeg. Bár 65B8 is van most akcióban, ami beleférne a keretedbe (én biztos ezt venném). A számok bizonyos "körzeteket" jelölnek. Nincs jelentősége.
Szolgáltatásban, csatlakozókban lehet különbség egyes típusok között, de a "B" sorozat is minden igényt kielégít, hacsak nincs valami nagyon extra elvárásod..
(#14530) TBMC: Itt nézz utána..
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
-
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Ren Hoek #14650 üzenetére
"Simán valaki 100-ason használja az OLED fényt SDR-ben mert úgy "világos"."
Háát, annak sem való oled a "kezébe"... Az ilyen ember szembe megy a józan ésszel és még vak is, ha nem látja mennyire okádék úgy az oled (is). És... ez nem ízlés kérdése, mint ahogyan az sem, hogy nem böfögünk hangosan egy étteremben.
Nem játszom, így nem tudok válaszolni a kérdésedre.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Urdaran #14651 üzenetére
Trabantból átülsz egy 7-es BMW-be, erre számíts majd. Az álladat fogod keresni pár napig...
Biztosan fogsz kapni ezerféle "jó tanácsot", én csak egyet mondok... sötét szobában 18-20-as oled fényerő... a többivel azt csinálsz a mit akarsz... De amúgy is úgy használod majd, ahogyan neked tetszik...
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
MM ingyenesen szállít az egész országban. Természetes hogy utánvétes a holmi... hiszen úgyis házhoz szállítják a saját szállítójukkal. Butaság lenne előre utalni, mert így legalább nem rugdossák össze, míg odaérnek vele. Ergo, vigyázni kell a portékára, mert még nincs kifizetve...
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Ren Hoek #14809 üzenetére
Digitalko volt az "elkövető", akik még azt is bevállalták volna, hogy másnap kicserélik, mert az első napon olyan foltos/csíkos volt a kijelző, hogy megijedtem. A bolt másnap küldte volna a futárt a cseredarabbal, de én kértem hogy aludjunk még rá egyet. Másnapra teljesen homogén lett a kijelző és eltűntek a ronda foltok.. Így aztán elmaradt a csere. Ennyit a hozzáállásról.. Mindezt telefonon intéztük és persze ment egy email is, de nem az online felületen, mert ott ilyet nem lehet intézni..
Az a boltos aki meg eladja a félretett tévét, az dögöljön meg... Bár, az a gyanúm hogy nem is volt tévéjük, csak a beetetés ment.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
"Egyébként eddig én csak LG tévé cserékről hallottam,"
Mert LG-ből nagyságrenddel többet adnak el, mint a többiből összesen. Ráadásul a Panasonic nem olyan elnéző, mint az LG pillanatnyilag , de soha nem is volt igazán elnéző. Ha a legkisebb bizonyíték arra utal, hogy user error, akkor ezt azzal "honorálják", hogy nem cserélik / javítják garanciában. Sony dettó..
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
Hát, az az "egy-két" darab amit eladnak, tényleg nagyon csekély mennyiség egy "beégési statisztikához".
Ráadásul amennyibe kerültek nem is olyan régen, szerintem arra ösztönzik a tulajdonosaikat, hogy vigyázzanak rá, vagy épp mélyen hallgassák el hogy beégett a millás tévéjük."csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz KorLaci #14841 üzenetére
Képarányt válts, de NE a gyorsmenüből. Főmenüben 12-14 (?) fokozatban lehet állítani a nagyítást, azt is többféleképpen. A "mozi" nagyítási mód a "legjobb", mert nem rontja el a képarányt, hanem minden irányba széthúzza. Aztán később ezt egy mozdulattal át tudod variálni a gyorsmenüben normál módra, (pl. 16:9) ha pl. áttetsző logójú a csatorna. Tudniillik az nem fog beégni ami áttetsző fehér, csak ha színes. A "felhasználói" nagyítás mindaddig megmarad úgy, ahogyan azt előzetesen beállítottad a főmenüben. Tehát mindig azt a nagyítást fogja alkalmazni, amit előre beállítottál neki. Természetesen ezt bármikor tudod módosítani menüben. Gyorsmenüben azért nem, mert ott csak az előre beállított képmódok vannak. A "felhasználói" módok mindig a főmenün keresztül érhetők el.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Pityu89 #14917 üzenetére
Szervizmenüt nem tudom hogy éred el, de...ha a fólia rajta van a kijelzőn, biztos lehetsz benne, hogy nem használta több száz órán keresztül. Amúgy üdv a FHD oled világában.
Én este 20-as oled fényt használok, 95 kontraszttal, 49 fényerővel.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
Minél nagyobb a kijelző, annál zavaróbb lehet a 24p szaggatása. Ezzel semmit nem lehet kezdeni, ez ilyen és nem attól függ hogy plazma lcd vagy oled a megjelenítőd.
Az input lag semennyit nem számít filmnézéskor. Annak csak játéknál van jelentősége.
A belső lejátszó nem teljes értékű szerintem. Ha "tökéletes" működésre/kompatibilitásra vágysz, akkor kellene venned egy külső lejátszót. Pl. LE/Kodi-val működő boxot. Pl. ilyet.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz salapp #14923 üzenetére
"OLED után meg szerintem már egyenesen elviselhetetlenül szar élmény lehet."
Az...
(#14922) sakal83: 60-as oled fény iszonyat sok. Nem lesz normális feketéd, mert "átvilágít mindenen" . 50 fölötti fényerő pedig szintén csökkenti a kontrasztot. Szerintem...
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz sakal83 #14927 üzenetére
Amit fekete szint veszteségnek gondolsz, az sokszor nem az. Nem kell mindent látnod egy sötét lyukban. Ezt sokan benézik és addig tologatják felfelé a fényerőt, míg elvesznek a feketék és szürkére váltanak.
Múltkori YT-os Qled vs Oled párbajban is nagyon jól látszik, hogy Qleden még több fekete árnyalat vész el, mint oleden. Nem kell mindig mindennek látszania, nem ez a lényeg. Akkor kapod meg a legjobb kontrasztot, ha hagysz bebukni pár sötét árnyalatot (amit talán a rendező is úgy gondolt). Tehát 3% szürke árnyalatnál nem nagy baj, ha nem látsz különbséget 0 és 3 % között, mert ha igen, akkor bizony szürkülni fog a feketéd.
Az oled egyik "gyengesége" az, hogy a nagyon sötét árnyalatokat nem tudja pontosan megjeleníteni, hanem bebuktatja. Ez azért is lehet, mert inhomogén a panel (vezérlés?) ilyen alacsony fényerőnél és ha te megpróbálod kicsikarni belőle a "láthatatlan" részleteket, annak az lesz lesz a következménye, amit imént írtam. Szerintem....a saját tapasztalatom szerint.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
Persze, tökéletes beállítás csak műszerrel lehetséges... de, 12-13 év plazmázás után kb. szemre megmondom, hány cd-n vakít a kijelző... Illetve nem mondom meg, csak látom mikor 100-120 cd helyett durván fel van tolva, de számokat nyilván nem tudok mondani.
Gammát sem ördöngösség szemre beállítani, hiszen 2.2 vs 2.4 között elég szépen látszódik a különbség.
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz junior19 #14947 üzenetére
Próbálgattam már sokféle oled fényerőt (még 50-60-at is ) , de a 20-as lett a befutó. Szerintem több ez mint 100 cd... hogy mennyivel azt nyilván nem tudom így szemmel lemérni. A gammát is csak "mezei módon" a főmenüből választható módon ajánlottam, mert ha 2.4, akkor az tuti sötét és elég szépen bebuktat feketébe sok mindent. Azt azért elég jól el lehet dönteni gyakorlottabb szemmel, hogy hol bukik be indokolatlanul a szürke árnyalat, de hangsúlyozom, ez nem helyettesítheti a műszeres beállítást. A 20 pontos IRE amúgy is kizárólag műszerrel piszkálandó, hozzáértőknek. Senkinek nem javasolnám hogy belevágjon "ész nélkül"...
"csak a zene van"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- Politika
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest